X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dzień dobry mamusie :)

Gosia no to super wieści :)

Kama i Stardust wy jesteście normalnie nienormalne :P Uwielbiam was <3

Dziewczyny jak u waszych maluchów z aktywnością? Bo mój malec już trzeci dzień jakiś taki leniwy...a dzisiaj to go wgl dobudzić nie mogłam :/

mój ostatnio wcieku dupki dostaje :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Dzień dobry mamusie :)

Gosia no to super wieści :)

Kama i Stardust wy jesteście normalnie nienormalne :P Uwielbiam was <3

Dziewczyny jak u waszych maluchów z aktywnością? Bo mój malec już trzeci dzień jakiś taki leniwy...a dzisiaj to go wgl dobudzić nie mogłam :/

Ja Ciebie też maleńka :D Zresztą na tym forum są same fajne dziewuszki-wszystkie bardzo lubię :) A co do aktywności to mój dzieć mnie dziś wystraszył-bo w nocy on śpi a rano jak T wstaje to się przeciąga i cuduje a dziś nic, ale pogłaskałam po brzuchu i w końcu się rozchulał. Ale już jest tak dużym kluchem, że jak się wypchnie to masakra :D

Migotka22 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zawsze był bardzo ruchliwy, a teraz jakoś tak...dziwnie leniwy się zrobił
    Słyszałam, że dzieci przed porodem się wyciszają :D ale to raczej nie w moim przypadku...mi na razie poród nie grozi :P

relganlikx65a1ud.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde kama ale fajny zestaw :-) przy twoim to moj na pewno zamarznie:-/ muszę mu cos cieplejszego kupic :-(

K_A_M_A wrote:
    A więc tak: body na ramiączkach, pajacyk, kurteczka, mięciutkie spodnie, czapka i takie a'la butki, pieluszka :) no i jeszcze dorzucę niedrapki

2rpyydw.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee dopiero dojrzalam skarpeto-buciki! Genialne!

K_A_M_A lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak były takie gorące dni to pomyślałam, że nie ma mowy bo się dziecko zaparzy w tych ciuchach-ale u nas już coraz chłodniej więc wydaje mi się że tak będzie ok-jakby co to mam też cieńsze kurteczki to przygotuje i mąż dowiezie

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka :)

Kto dziś ze mną wizytuje ?
    Ciekawa jestem, czy mój przemiły gin zrobi mi dziś posiew na gbs ;)

BlackLuna ja mam podobne odczucia co do porodu jak ty. Wiem już doskonale co mnie czeka i staram się już powoli psychicznie nastawiać na ból. Też już nie myślę, czy wszystko mam tylko staram się poukładać sobie w głowie co mnie czeka i jakoś się psychicznie na to przygotować. Najbardziej boję się, że nie zdążymy do szpitala na czas, albo tego że mogą wyjść jakieś komplikacje przy porodzie. To oczekiwanie mnie bardziej stresuje jak sam poród gdy już się zacznie. Z jednej strony chciałabym mieś to już za sobą, a z drugiej gdy tylko mnie coś w brzuchu zaćmi to myślę sobie oby tylko nie teraz ;)

Ostatnio to mam jakieś schizy straszne. Kilka nocy temu obudziłam się i spać nie mogłam, bo mnie gnębiły myśli a co będzie jak zarażą mi dziecko hiv-em przy porodzie (wiem niedorzeczne to, ale jakoś takie głupie myśli mnie nachodzą), albo, że położą mi małego na brzuchu i okaże się że ma buźkę jak dzieciątko z zespołem downa.

Ech, wyżaliłam się. NA pewno wszystko będzie dobrze, ale dopóki nie będę miała zdrowego malucha w domu to niepokoje będą mnie dręczyć.

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki :)
    Pakuję się właśnie do szpitala (w sumie jestem spakowana, ale jeszcze dokładam jakieś drobnostki). Po nocnych skurczach na wkładce pojawiła się dziwna wydzielina, martwię się o mój szew, no i nie chcę czegoś przegapić, mam nadzieję, że synek dostanie sterydy na płucka w razie czego. No i od dwóch dni mniej się rusza - może to zwiastuje poród?

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ciuszki na wyjście to dla małego też mam taką cieplejszą bluzę ala miś z kapturem i spodenki. Spodni naszykowałam dwie pary zależnie od tego jaka będzie pogoda, jedne to takie zwykłe szare dresiki, a drugie spodenki ocieplane. Do tego takie góralskie buciki i czapeczka, a pod spód body i pajacyk.

A dla siebie pewnie leginsy i tunika. Nawet nie łudzę się, że wyjdę ze szpitala w moich jeansach. No chyba, że w tych ciążowych, które mi teraz na tyłek już nie wchodzą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:33

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze w wiadomościach w radiu w tatrach zapowiadają śnieg :( jakoś mnie to nie napawa optymizmem bo liczyłam ze zaliczymy z mała trochę "słonecznej" jesieni jeszcze chociaż przez miesiąc...a tu się zapowiada dłuuuuga i mroźna zima jak na razie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 09:38

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:) super niusa mam : wszystkie ciuszki się doprały :) i nie rozciągnęły ani nie skurczyły. Teraz to ręcznie je upiore i wypłukam już dla świętgo spokoju. ale jestem happy:)

ja dzis też mam wizytę :) o 17.40, zobaczymy jak tam moja szyjka się ma :)

Migotka22, Io, betinka, verynice, mycha89, stardust87, afrykanka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Kama i Stardust wy mendy ( :* ) jedne ladnie mnie tak z ranca obgadywac??? ;) ta co najdluzej spi hahaha :P a no poki moge to odsypiam :) poza tym u mńie jest -1 h :P
    I co stardust... GdIe twoj porod haha :) ojj baby wy moje :)

Ja mam dzis ambitny plan spakowac torbe ale nie wiem czy sie uda bo kolezanka brzuchatka ma wpasc po poludniu na ploty :)
    Jak sie spakuje to sfoce to co bede brac dla synka do szpitala ale zanim sie zdecyduje...ciezko to widze :/

Ejj wiecie ze moj T wczoraj czyta ze w WB tez zapowiadaja niedlugo snieg!!! Kur*** powalilo ta pogode? Ja tu sie na spacery we wrzesniu szykuje a ci mi tu ze sniegiem wyskakuja :/ ale kmaciu tez mam porzadne pompowane kola w furze wiec damy rade :)

Wogole to milego dnia Piekne :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka jak dobrze ze sie dopralo wszystko :) jaka ulga :)

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szonka, żadne schizy naturalny odruch kiedy tyle się słyszy o tych wszystkich "przypadkach" czy to zaniedbania z winy lekarzy czy szpitala gdzie z dzieciątkiem coś jest nie tak bo za długo czekali, albo matkę czymś zarazili przy porodzie ze człowiek najzwyczajniej w świecie się boi...fakt trzeba się z tego otrząsnąć i mówić sobie, że wszystko będzie dobrze, ale tak jak piszesz dopóki nie będzie po wszystkim,a maluch nie będzie leżał bezpiecznie w moich ramionach i nie wyjdziemy cali i zdrowi ze szpitala tez będę się obawiać i pewno nie jedna głupia myśl mi do głowy jeszcze przyjdzie.

Szonka lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar czapeczki do szpitala brałyście

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka, ja mam 3 czapeczki :P to akurat najmniej miejsca zajmuje a nie wiem czy będzie kruszynka czy tak jak mi wszyscy kochający ludzie przepowiadają drugi klocuś :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba - czyżbyś zamierzała dziś urodzić?;)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jaka czapule :) dopasuje cos do ubranek a na wyjscie grubsza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka kto tam dziecka plany zna ;) ale jakieś dziwne mam przeczucie że może na dniach wyjść ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie śniegiem, jeszcze lato się nie skończyło.Ja liczę na piękną złotą jesień i długie spacerki z maluchem.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ