X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-):-)
    Wyspana jak już nie pamiętam kiedy
    Co do torby to siebie i mała pakuje do jednej a to co na wyjście do kolejnej właśnie mamy czkawke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:02

ofcooo lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka o co kaman??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity :-)KAMA niewiadomo czy do czasu jak urodzimy to śnieg nie spadnie:-)ja na wszelki wypadek naszykuje kozuszek :-) tak poważnie to pojadę w leginsach i chyba wrócę też bo nie mam pojęcia jak moje ciało będzie wyglądało po porodzie:-)
    Ja dziś nie rodzę:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Nenka o co kaman??
    Z tel pisze to tak mam bo nie lubię

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja już w domku pobadaniach :) piję kawe i zaraz parówki będe konsumować :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady :) Dobrze, że mam 4 pompowane koła w wózku to jak mnie zasypie po powrocie a będę miała wyjść na spacer to się jakoś przez zaspy przecisnę :P
    Moja dupa nie zwiększyła objętości ale w leginsach często pomykam to pozostaję przy tym gustownym wdzianku :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Z tel pisze to tak mam bo nie lubię

Już myślałam że coś się stało!! Nie strasz kobieto z rana! :D
    Ja też nie lubię pisać z tel a te co mi doradziły chroma na telefon to zapomniały dodać, że to działa na androidzie, którego ja nie posiadam! :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Bez przesady :) Dobrze, że mam 4 pompowane koła w wózku to jak mnie zasypie po powrocie a będę miała wyjść na spacer to się jakoś przez zaspy przecisnę :P
    Moja dupa nie zwiększyła objętości ale w leginsach często pomykam to pozostaję przy tym gustownym wdzianku :P

ja też pojadę do szpitala w leginsach i w zwykłej koszulce :) i tak wróce

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co bierzecie dla maluszków na wyjście ze szpitala? Prosze o fotunie :-) bo ja sie noje ze mojemu zimno bedzie jak go ubiore w body na długi rękaw i długie spodenki skarpetusie i czapkę.

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja też pojadę do szpitala w leginsach i w zwykłej koszulce :) i tak wróce

Bo to najlepszy zestaw-jeszcze mam takie fajne leginsy że są niby normalne ale tak wygodne, że mogłabym latać w nich przez całą ciążę-gumka się trzyma a wcale brzucha nie uciska :)
    I stwierdziłam, że muszę zakupić jakiś podkład bo mi się skończył a jak będę jakaś napuchnięta, wory pod oczami to jak wyjdę ze szpitala to choć żeby ludzi nie wystraszyć :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja bym mogła wstawić tylko miałam już troche rozładowane baterie i fota jest niewyrazna ale zobaczymy co wyjdzie

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z racji ze nie mam aż tak długiej tunik co by mi tyłek zakryła chciałam kupić ale mam pecha bo cyce mi się nie mieściły w żadnej wiec to olałam to sobie biorę luźniejsze spodnie dresowe bo z tak wielgachna podpachą w kroku paradować i w np: koszulce i leginsach to mi trochę mało atrakcyjnie :P dobrze ze autkiem do domciu wracać będziemy chociaż jak ja przetrwam te jazdę do domu z tak obolałą afencją to juz inna bajka :P

oki mykam na zakupy z mężulkiem :P jakaś taka pełna energii dzisiaj jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:21

K_A_M_A lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Bo to najlepszy zestaw-jeszcze mam takie fajne leginsy że są niby normalne ale tak wygodne, że mogłabym latać w nich przez całą ciążę-gumka się trzyma a wcale brzucha nie uciska :)
    I stwierdziłam, że muszę zakupić jakiś podkład bo mi się skończył a jak będę jakaś napuchnięta, wory pod oczami to jak wyjdę ze szpitala to choć żeby ludzi nie wystraszyć :P

ja mam 2 pary takich cudnych leginsów, jedne kupione u botaniego (w lumpeksie) a drugie w butiku :) a z kosmetków tylko tusz do rzęs na wyjście biore bo musze rzesy pomalować bo mam strasznie jasne i jak nie pomaluje to tak jak bym ich wogóle nie miała :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo:-) wyspalam sie jak nigdy:-) a najlepsze jest to, ze obudzilam sie rano i mysle sobie "jak mi dobrze" i taaakie cudowne uczucie ktorego dawno nie czulam. Az zaczelam sie zastanawiac co sie zmienilo ze czuje sie rano tak super. I mam! Obudzlam sie bez zgagi! Jezu jaka ulga, juz nie pamietam kiedy jej nie mialam:-)
    Dobrego dnia Wrzesniowki:-*

stardust87, jovi81, betinka, AniaDS lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:07

Gosia19, Ewi25, Nelus, Karolaaa91, BlackLuna, dba, Io, betinka, Kaarolina, afrykanka, le'nutka, Tysia87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę inne rzeczy na wyjście niż te w których pojadę bo kto wie czy mnie nie zaleja jakieś wodyw samochodzie :p zależy od sytuacji w jakiej zacznie się akcja! Jeszcze nic nie zapakowałam ale myślę że leginsy i t-shirt plus bluzka rozpinana na długi i adidasy! Żeby było wygodnie bo i tak nikt mnie nie będzie oglądał w pierwszy dzień po wyjściu! Co do kosmetyków do makijazu to ja biore podkład masakrę i pomadke. Źle się czuje gdy zupelnie nic nie mam na twarzy. A z reszty kosmetyków to krem, oliwke na rozstępy, żel, szampon i odzywke, mokre chusteczki do odświeżenia się.
    Jak długo w Polsce trzymają w szpitalu po porodzie naturalnym jeśli wszystko jest wporzadku? Tutaj podobno od razu puszczają do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:36

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawię zdjęcia ciuszków na wyjście dla livki za kilka godzin bo teraz pora spac-juz po północy!
    Miłego dnia ;)

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie ;p widzę, że u części z Was się już coś rozkręca. U mnie chyba też coś ten tego. Zresztą byłam wczoraj na kontroli i jak lekarz badał mnie na fotelu, to stwierdził, że zrobi mi mini masaż szyjki, a na końcu stwierdził: "no, mamy 3cm rozwarcia !" Ogólnie masaż trwał parę chwil, a ja miałam wrażenie, że robi mi tam z szyjki jesień średniowiecza - byłam w szoku, że to tak boli, mimo że doktor ostrzegł, że nie będzie przyjemnie... No, ale ważne, że jest rozwarcie !
    Potem miałam USG. Wyszło, że niunia ma ok. 2900g (kurcze, jeszcze tydzień temu miała 3050g :O) Lekarz stwierdził, że jak nie urodzę do wtorku to mam się zgłosić do nich na KTG no i też zrobić badania moczu i krwi, żeby na wszelki wypadek mieć już do szpitala
    A ja mam zacząć szaleć, żeby jednak urodzić do tego czasu :D
    Ostatnio koleżanka poleciła mi 4xS, czyli: sprzątanie, spacerowanie, schody i sex. Lekarz potwierdził, nawet był zadowolony że przy końcówce takie rzeczy jak seks mi w głowie hihi ;d

Migotka22 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to jak Ty masz 3 cm to Ty na pewno nie dotrwasz do wtorku :)
    Stardust widzisz! Wypchaj się-Gosia Ciebie wyprzedzi :P eheheh

Migotka22, Gosia19 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Gosia no to super wieści :)

Kama i Stardust wy jesteście normalnie nienormalne :P Uwielbiam was <3

Dziewczyny jak u waszych maluchów z aktywnością? Bo mój malec już trzeci dzień jakiś taki leniwy...a dzisiaj to go wgl dobudzić nie mogłam :/

Gosia19 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ