X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-):-)
    Wyspana jak już nie pamiętam kiedy
    Co do torby to siebie i mała pakuje do jednej a to co na wyjście do kolejnej właśnie mamy czkawke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:02

ofcooo lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka o co kaman??

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity :-)KAMA niewiadomo czy do czasu jak urodzimy to śnieg nie spadnie:-)ja na wszelki wypadek naszykuje kozuszek :-) tak poważnie to pojadę w leginsach i chyba wrócę też bo nie mam pojęcia jak moje ciało będzie wyglądało po porodzie:-)
    Ja dziś nie rodzę:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Nenka o co kaman??
    Z tel pisze to tak mam bo nie lubię

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja już w domku pobadaniach :) piję kawe i zaraz parówki będe konsumować :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady :) Dobrze, że mam 4 pompowane koła w wózku to jak mnie zasypie po powrocie a będę miała wyjść na spacer to się jakoś przez zaspy przecisnę :P
    Moja dupa nie zwiększyła objętości ale w leginsach często pomykam to pozostaję przy tym gustownym wdzianku :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Z tel pisze to tak mam bo nie lubię

Już myślałam że coś się stało!! Nie strasz kobieto z rana! :D
    Ja też nie lubię pisać z tel a te co mi doradziły chroma na telefon to zapomniały dodać, że to działa na androidzie, którego ja nie posiadam! :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Bez przesady :) Dobrze, że mam 4 pompowane koła w wózku to jak mnie zasypie po powrocie a będę miała wyjść na spacer to się jakoś przez zaspy przecisnę :P
    Moja dupa nie zwiększyła objętości ale w leginsach często pomykam to pozostaję przy tym gustownym wdzianku :P

ja też pojadę do szpitala w leginsach i w zwykłej koszulce :) i tak wróce

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co bierzecie dla maluszków na wyjście ze szpitala? Prosze o fotunie :-) bo ja sie noje ze mojemu zimno bedzie jak go ubiore w body na długi rękaw i długie spodenki skarpetusie i czapkę.

atdci09kamv7205a.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja też pojadę do szpitala w leginsach i w zwykłej koszulce :) i tak wróce

Bo to najlepszy zestaw-jeszcze mam takie fajne leginsy że są niby normalne ale tak wygodne, że mogłabym latać w nich przez całą ciążę-gumka się trzyma a wcale brzucha nie uciska :)
    I stwierdziłam, że muszę zakupić jakiś podkład bo mi się skończył a jak będę jakaś napuchnięta, wory pod oczami to jak wyjdę ze szpitala to choć żeby ludzi nie wystraszyć :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja bym mogła wstawić tylko miałam już troche rozładowane baterie i fota jest niewyrazna ale zobaczymy co wyjdzie

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z racji ze nie mam aż tak długiej tunik co by mi tyłek zakryła chciałam kupić ale mam pecha bo cyce mi się nie mieściły w żadnej wiec to olałam to sobie biorę luźniejsze spodnie dresowe bo z tak wielgachna podpachą w kroku paradować i w np: koszulce i leginsach to mi trochę mało atrakcyjnie :P dobrze ze autkiem do domciu wracać będziemy chociaż jak ja przetrwam te jazdę do domu z tak obolałą afencją to juz inna bajka :P

oki mykam na zakupy z mężulkiem :P jakaś taka pełna energii dzisiaj jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:21

K_A_M_A lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Bo to najlepszy zestaw-jeszcze mam takie fajne leginsy że są niby normalne ale tak wygodne, że mogłabym latać w nich przez całą ciążę-gumka się trzyma a wcale brzucha nie uciska :)
    I stwierdziłam, że muszę zakupić jakiś podkład bo mi się skończył a jak będę jakaś napuchnięta, wory pod oczami to jak wyjdę ze szpitala to choć żeby ludzi nie wystraszyć :P

ja mam 2 pary takich cudnych leginsów, jedne kupione u botaniego (w lumpeksie) a drugie w butiku :) a z kosmetków tylko tusz do rzęs na wyjście biore bo musze rzesy pomalować bo mam strasznie jasne i jak nie pomaluje to tak jak bym ich wogóle nie miała :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo:-) wyspalam sie jak nigdy:-) a najlepsze jest to, ze obudzilam sie rano i mysle sobie "jak mi dobrze" i taaakie cudowne uczucie ktorego dawno nie czulam. Az zaczelam sie zastanawiac co sie zmienilo ze czuje sie rano tak super. I mam! Obudzlam sie bez zgagi! Jezu jaka ulga, juz nie pamietam kiedy jej nie mialam:-)
    Dobrego dnia Wrzesniowki:-*

stardust87, jovi81, betinka, AniaDS lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:07

Gosia19, Ewi25, Nelus, Karolaaa91, BlackLuna, dba, Io, betinka, Kaarolina, afrykanka, le'nutka, Tysia87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę inne rzeczy na wyjście niż te w których pojadę bo kto wie czy mnie nie zaleja jakieś wodyw samochodzie :p zależy od sytuacji w jakiej zacznie się akcja! Jeszcze nic nie zapakowałam ale myślę że leginsy i t-shirt plus bluzka rozpinana na długi i adidasy! Żeby było wygodnie bo i tak nikt mnie nie będzie oglądał w pierwszy dzień po wyjściu! Co do kosmetyków do makijazu to ja biore podkład masakrę i pomadke. Źle się czuje gdy zupelnie nic nie mam na twarzy. A z reszty kosmetyków to krem, oliwke na rozstępy, żel, szampon i odzywke, mokre chusteczki do odświeżenia się.
    Jak długo w Polsce trzymają w szpitalu po porodzie naturalnym jeśli wszystko jest wporzadku? Tutaj podobno od razu puszczają do domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 08:36

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawię zdjęcia ciuszków na wyjście dla livki za kilka godzin bo teraz pora spac-juz po północy!
    Miłego dnia ;)

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie ;p widzę, że u części z Was się już coś rozkręca. U mnie chyba też coś ten tego. Zresztą byłam wczoraj na kontroli i jak lekarz badał mnie na fotelu, to stwierdził, że zrobi mi mini masaż szyjki, a na końcu stwierdził: "no, mamy 3cm rozwarcia !" Ogólnie masaż trwał parę chwil, a ja miałam wrażenie, że robi mi tam z szyjki jesień średniowiecza - byłam w szoku, że to tak boli, mimo że doktor ostrzegł, że nie będzie przyjemnie... No, ale ważne, że jest rozwarcie !
    Potem miałam USG. Wyszło, że niunia ma ok. 2900g (kurcze, jeszcze tydzień temu miała 3050g :O) Lekarz stwierdził, że jak nie urodzę do wtorku to mam się zgłosić do nich na KTG no i też zrobić badania moczu i krwi, żeby na wszelki wypadek mieć już do szpitala
    A ja mam zacząć szaleć, żeby jednak urodzić do tego czasu :D
    Ostatnio koleżanka poleciła mi 4xS, czyli: sprzątanie, spacerowanie, schody i sex. Lekarz potwierdził, nawet był zadowolony że przy końcówce takie rzeczy jak seks mi w głowie hihi ;d

Migotka22 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to jak Ty masz 3 cm to Ty na pewno nie dotrwasz do wtorku :)
    Stardust widzisz! Wypchaj się-Gosia Ciebie wyprzedzi :P eheheh

Migotka22, Gosia19 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Gosia no to super wieści :)

Kama i Stardust wy jesteście normalnie nienormalne :P Uwielbiam was <3

Dziewczyny jak u waszych maluchów z aktywnością? Bo mój malec już trzeci dzień jakiś taki leniwy...a dzisiaj to go wgl dobudzić nie mogłam :/

Gosia19 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ