Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
akuszerka89 wrote:chcemy zdjęcie:))
w sumie nie wiem czemu a z wrażenia zapomniałam zapytać, dobrze że był mąż ze mną bo ja zupełnie nic z wizyty nie pamiętam, więc mi mężuś wszystko powtórzył
Lekarz założył mi kartę ciąży.
Leki biorę takie jak brałam ale będę miała jakiś zamiennik luteiny do 12 tygodnia
Następna wizyta za 2 tygodnie
Zakaz : cytuję lekarza " bzykania, ćpania, chlania, palenia i panikowania"
Maleństwo nadrobiło bardzo wg. USG to 6 tydz 4 dzień.
Jeszcze teraz nie wierzę i nie dociera to do mnie. Wiem że jeszcze przed nami długa droga ale mam w co wierzyćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 20:42
Paula55, staraczka, Tusinka, kark, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
Mycha super fotki
jesteśmy na tym samym etapie i mam nadzieje ze 10lutego juz moj maluszek bedzie tak samo tanczyl jak twoj
pewnie bedzie juz duzy hehe
ostatnio mial ponad centymetr
Jovi super!!! wiadomo kolacja po to zeby wspolnie uczcic zdrowego malego czlowieczka
Justysia on chyba do zusu zanosil pozniej zwolnienie, bo w sumie juz umowy nie mial, zapytaj jakby to wygladało jakbyś miała ciągłe zwolnieniejovi81, mycha89 lubią tę wiadomość
-
jovi81 wrote:nie mam zdjęcia
w sumie nie wiem czemu a z wrażenia zapomniałam zapytać, dobrze że był mąż ze mną bo ja zupełnie nic z wizyty nie pamiętam, więc mi mężuś wszystko powtórzył
Lekarz założył mi kartę ciąży.
Leki biorę takie jak brałam ale będę miała jakiś zamiennik luteiny do 12 tygodnia
Następna wizyta za 2 tygodnie
Zakaz : cytuję lekarza " bzykania, ćpania, chlania, palenia i panikowania"
Maleństwo nadrobiło bardzo wg. USG to 6 tydz 4 dzień.
Jeszcze teraz nie wierzę i nie dociera to do mnie. Wiem że jeszcze przed nami długa droga ale mam w co wierzyć
a i lekarz musi miec ladnego gadanego:)skoro tak formuluje zalecenia dla pacjentek:)
-
Hej dziewczynki, widze, że jak sie tu nie wchodzi conajmniej trzy razy dziennie to nie ma szans nadrobić a co dopiero kilku dni lub tydzień. Co do zwolnienia z pracy to tak jak dziewczyny wyżej pisały, nie ma prawa zwolnić, tym bardziej podając taki powód. Kazdy sąd od razu bedzie wiedział co to za pracodawca. Wyrokiem sądu zapewne bedzie on musiał przywrócic cie do pracy a wtedy ładnie przynosisz L4 i siedzisz sobie na zwolnionku do końca ciąży, potem macierzyński i najpewniej rozwiązanie umowy ale pare złoty przez ten czas dostaniesz, a wiadomo, jak dzidzia w drodze to każdy grosz sie przyda
-
Nelus wrote:Dzien dobry kobietki;) jak to jest z wasza cera w czasie ciazy? Ja juz nie moge na siebie patrzeć! Wyszły mi brzydkie syfki na czole do tego bolą i wyglądają jak guzy!
nie wiem czy jest na to jakiś sposób bo nigdy tak nie miałam, pomocy!
Mi sie strasznie wysuszyła skòra, ale cera czysta. Może kup sobie jakiś tonik antybakteryjny ( ja mam taki niebieski sorayi) i moż coś pomoże. Cera w ciąż niestety może sie psuć przez szalejące hormonyNelus lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Dzien dobry kobietki;) jak to jest z wasza cera w czasie ciazy? Ja juz nie moge na siebie patrzeć! Wyszły mi brzydkie syfki na czole do tego bolą i wyglądają jak guzy!
-
Dziękuję kochane i witam się z rana :)Rozrywa mnie radość i energia aż się tego boję
wszystkie lęki i smutki poszły sobie daleko (pewnie zaraz znajdę sobie inny powód do zmartwień
ale teraz upajam się tym stanem i wpisuję do tabelki
Co do cery u mnie jest dokładnie na odwrót - cera mi wyjaśniała i wszystkie wypryski zniknęły ale to może u mnie bardziej kwestia leków niż hormonów
Tusinka: jak ja dałam radę to co to dla Ciebie kochanawszystko będzie super
akuszerka89, Pipek83, Tusinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wpisana do tabelki tylko nie wiem co wpisać w cyklach starań bo ja między poronieniami miałam przerwy - po pierwszym aż 3 lata, w tą ciążę zaszłam w 2 cs odkąd mogliśmy się znowu starać po 2 poronieniu więć nie wiem co wpisać ??
-
jovi gratuluję! Myślę, że do tabelki wpisz co uważasz za słuszne
To Twoja decyzja. Na pewno wielkim wsparciem i nadzieją byłoby wpisanie całości starań o dziecko łącznie z przerwami bo jakby nie patrzeć przerwy również wchodziły w proces starania. Dajesz nadzieję innym długo starającym się dziewczynom!
Jeszcze raz ogromne gratulacje ... aż mnie ciary przechodzą jak to pisze i łzy mi do oczu naleciały ze wzruszenia!jovi81 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Jak sie czujecie??
Czytam ogolnie na biezaco , z telefonu ale nie pisze z tel bo nie lubie
jovi81 gratulajce ;*;*
mycha89 sliczne malensto
madeinloove co za dupek z tego szefaWez sie nie daj!!
Koza lecisz na ta wizyte czy czekasz do poniedzialku?
Szonka nomm, co lekarz to inaczej gadaTez bym chyba poszla, do 3 lekarza
No i potem komu tu wierzyc??
Nelus moja cera bez zmiana Ty kiedy smigasz na usg itd. Dlugo musisz czekac na ten pakiet czy cos?
mycha89 lubi tę wiadomość
-
Mi na samym początku strasznie się popsuła, poszłam do kosmetyczki , ładnie mi oczyściła. Teraz wyskakują pojedyncze syfki, to nadąże sama je likwidować.