X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, bardzo się ciesze !! :), gratuluje!! :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    chcemy zdjęcie:))
    nie mam zdjęcia :( w sumie nie wiem czemu a z wrażenia zapomniałam zapytać, dobrze że był mąż ze mną bo ja zupełnie nic z wizyty nie pamiętam, więc mi mężuś wszystko powtórzył
    Lekarz założył mi kartę ciąży.
    Leki biorę takie jak brałam ale będę miała jakiś zamiennik luteiny do 12 tygodnia
    Następna wizyta za 2 tygodnie
    Zakaz : cytuję lekarza " bzykania, ćpania, chlania, palenia i panikowania"
    Maleństwo nadrobiło bardzo wg. USG to 6 tydz 4 dzień.
    Jeszcze teraz nie wierzę i nie dociera to do mnie. Wiem że jeszcze przed nami długa droga ale mam w co wierzyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 20:42

Paula55, staraczka, Tusinka, kark, Pipek83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super fotki :) jesteśmy na tym samym etapie i mam nadzieje ze 10lutego juz moj maluszek bedzie tak samo tanczyl jak twoj ;) pewnie bedzie juz duzy hehe :) ostatnio mial ponad centymetr :)

Jovi super!!! wiadomo kolacja po to zeby wspolnie uczcic zdrowego malego czlowieczka :)

Justysia on chyba do zusu zanosil pozniej zwolnienie, bo w sumie juz umowy nie mial, zapytaj jakby to wygladało jakbyś miała ciągłe zwolnienie :)

jovi81, mycha89 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    nie mam zdjęcia :( w sumie nie wiem czemu a z wrażenia zapomniałam zapytać, dobrze że był mąż ze mną bo ja zupełnie nic z wizyty nie pamiętam, więc mi mężuś wszystko powtórzył
    Lekarz założył mi kartę ciąży.
    Leki biorę takie jak brałam ale będę miała jakiś zamiennik luteiny do 12 tygodnia
    Następna wizyta za 2 tygodnie
    Zakaz : cytuję lekarza " bzykania, ćpania, chlania, palenia i panikowania"
    Maleństwo nadrobiło bardzo wg. USG to 6 tydz 4 dzień.
    Jeszcze teraz nie wierzę i nie dociera to do mnie. Wiem że jeszcze przed nami długa droga ale mam w co wierzyć :)
    Dacie rade i to wazne ze maz cie wspiera bedzie dobrze:)
    a i lekarz musi miec ladnego gadanego:)skoro tak formuluje zalecenia dla pacjentek:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi super, cieszymy się wszyscy :) :)

jovi81 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, widze, że jak sie tu nie wchodzi conajmniej trzy razy dziennie to nie ma szans nadrobić a co dopiero kilku dni lub tydzień. Co do zwolnienia z pracy to tak jak dziewczyny wyżej pisały, nie ma prawa zwolnić, tym bardziej podając taki powód. Kazdy sąd od razu bedzie wiedział co to za pracodawca. Wyrokiem sądu zapewne bedzie on musiał przywrócic cie do pracy a wtedy ładnie przynosisz L4 i siedzisz sobie na zwolnionku do końca ciąży, potem macierzyński i najpewniej rozwiązanie umowy ale pare złoty przez ten czas dostaniesz, a wiadomo, jak dzidzia w drodze to każdy grosz sie przyda :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Tusinka Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 bardzo sie cieszę :)wspaniała wiadomość :) ja mam jutro wizytę i oczywiscie znowu sie denerwuje.. Ciekawe co mnie czeka..

jovi81 lubi tę wiadomość

uwo9dqk31moonnq6.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi super gratuluję! Podnosisz i mnie na duchu :) a mąż cudowny :) teraz myśl tylko pozytywnie będzie dobrze :)

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietki;) jak to jest z wasza cera w czasie ciazy? Ja juz nie moge na siebie patrzeć! Wyszły mi brzydkie syfki na czole do tego bolą i wyglądają jak guzy! :( nie wiem czy jest na to jakiś sposób bo nigdy tak nie miałam, pomocy!

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi gratulacje! bardzo się cieszę :)

Mycha śliczny mały tancerz :)

jovi81, mycha89 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dzien dobry kobietki;) jak to jest z wasza cera w czasie ciazy? Ja juz nie moge na siebie patrzeć! Wyszły mi brzydkie syfki na czole do tego bolą i wyglądają jak guzy! :( nie wiem czy jest na to jakiś sposób bo nigdy tak nie miałam, pomocy!

Mi sie strasznie wysuszyła skòra, ale cera czysta. Może kup sobie jakiś tonik antybakteryjny ( ja mam taki niebieski sorayi) i moż coś pomoże. Cera w ciąż niestety może sie psuć przez szalejące hormony :/

Nelus lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja też tak mam. Używam tonik garniera czasem trochę pomaga:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane i witam się z rana :)Rozrywa mnie radość i energia aż się tego boję :) wszystkie lęki i smutki poszły sobie daleko (pewnie zaraz znajdę sobie inny powód do zmartwień :) ale teraz upajam się tym stanem i wpisuję do tabelki :) :) :)

Co do cery u mnie jest dokładnie na odwrót - cera mi wyjaśniała i wszystkie wypryski zniknęły ale to może u mnie bardziej kwestia leków niż hormonów :)

Tusinka: jak ja dałam radę to co to dla Ciebie kochana <3 wszystko będzie super

akuszerka89, Pipek83, Tusinka lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana :)
    Powiedzcie:
    Macie jakieś ogólne przeczucia co do płci?
    Ja zawsze chciałam córkę ale jak myślę o dziecku,pokoju to myśli są o chłopcu,nawet śniło mi się zdjęcie USG,na którym był chłopiec, a jak to u was

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisana do tabelki tylko nie wiem co wpisać w cyklach starań bo ja między poronieniami miałam przerwy - po pierwszym aż 3 lata, w tą ciążę zaszłam w 2 cs odkąd mogliśmy się znowu starać po 2 poronieniu więć nie wiem co wpisać ??

xvg47yr.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi gratuluję! Myślę, że do tabelki wpisz co uważasz za słuszne :) To Twoja decyzja. Na pewno wielkim wsparciem i nadzieją byłoby wpisanie całości starań o dziecko łącznie z przerwami bo jakby nie patrzeć przerwy również wchodziły w proces starania. Dajesz nadzieję innym długo starającym się dziewczynom!
    Jeszcze raz ogromne gratulacje ... aż mnie ciary przechodzą jak to pisze i łzy mi do oczu naleciały ze wzruszenia!

jovi81 lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Jak sie czujecie??

Czytam ogolnie na biezaco , z telefonu ale nie pisze z tel bo nie lubie :P

jovi81 gratulajce ;*;* ;);)

mycha89 sliczne malensto ;)

madeinloove co za dupek z tego szefa :( Wez sie nie daj!!

Koza lecisz na ta wizyte czy czekasz do poniedzialku?

Szonka nomm, co lekarz to inaczej gada ;) Tez bym chyba poszla, do 3 lekarza ;) No i potem komu tu wierzyc??

Nelus moja cera bez zmian ;) a Ty kiedy smigasz na usg itd. Dlugo musisz czekac na ten pakiet czy cos?

mycha89 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

Mi na samym początku strasznie się popsuła, poszłam do kosmetyczki , ładnie mi oczyściła. Teraz wyskakują pojedyncze syfki, to nadąże sama je likwidować.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję nadal tragicznie, mdli mnie mocno za każdym razem jak jestem głodna (czyli co 2 godz muszę jeść)... Nadal mało piję, chociaż staram się zmuszać, żeby znów w szpitalu nie wylądować :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mdli 24/dobe i czuje ulge tylko jak jem, pije ogromne ilości bo cały czas mnie suszy i co dziwne zauważyłam że pojawiło się u mnie bardzo dużo malutkich pieprzyków, nie wiem co mam o tym myśleć.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ