X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodajecie zdjęcia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:27

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom ja wczoraj zgrzylam pol szklanka coli :/ Fakt mdlosc przeszly ale to nie jest sposob :/ Grzeszycie cola czasem??

• nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka tu masz link ;) powinnas sobie poradzic ;)
    prosze :
    http://tinypic.com/

mycha89 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam raz,ale potem spać nie mogłam.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dzien dobry kobietki;) jak to jest z wasza cera w czasie ciazy? Ja juz nie moge na siebie patrzeć! Wyszły mi brzydkie syfki na czole do tego bolą i wyglądają jak guzy! :( nie wiem czy jest na to jakiś sposób bo nigdy tak nie miałam, pomocy!
    Aktualnie moja cera jest o.k., ale na samym początku ciąży, jednym z pierwszych objawów u mnie był wysyp pryszczy na plecach koło szyi. Nigdy tak nie miałam, normalnie skóra była tam jak tarka. Teraz już jest o.k.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodałam zdjęcie już w sieci i mam adres obrazka, ale nie wiem jak udostępnić na naszym forum :)

wystarczy wkleić link?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:33

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Nom ja wczoraj zgrzylam pol szklanka coli :/ Fakt mdlosc przeszly ale to nie jest sposob :/ Grzeszycie cola czasem??
    Ja mam dużą ochotę na colę, ale naczytałam się, że w ciąży nie powinno się jej pić i nie piję :/ przychodzi mi to niestety z trudem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:34

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ale pędzicie :)

Jovi, super wieści :D

Nelus, mi się zaczęły robić syfki i mam strasznie wysuszoną skórę i się boję czy z tarczycą coś się złego nie dzieje...

Szonka, sam link możesz dać, a my sobie już poradzimy z oglądaniem ;)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić moim małym skarbem :)

To moja mala fasolka:

https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/6ace554cfade0b812c20e6e055dbe1f0.jpg

kark, justyna14, akuszerka89, Zaczarowana, zoi, aleksa.wawa, Paula55, Izamelka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem... Mąż sobie wymyślił, że na 5 urodziny córki zaprosimy całą rodzinkę najbliższą. Zanim to obmyśliłam i przemyślałam, to zdążył zaprosić mojego brata i swoją babcię z dziadkiem.
    Tylko jak policzyłam wszystkich, to wyszło mi 22 dorosłych i 5 dzieci... I za cholerę w naszym mieszkanku się nie zmieścimy, nie mówiąc o tym, ze nie mam tyle krzeseł :P
    Jak myślicie jak to zorganizować, bo mam 3 opcje:
    1) Zaprosić wszystkich, ale rano moją rodzinę (12 dorosłych + 2 dzieci), wieczorem rodzinę męża (13 dorosłych + 4 dzieci)
    2) Zaprosić chrzestnych, babcie, prababcie (17 dorosłych + 4 dzieci)
    3) Zaprosić nasze rodzeństwo, chrzestnych, babcie (16 dorosłych + 5 dzieci)
    Doradźcie coś, bo ja już nie wiem co robić... :(

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Chciałam się pochwalić moim małym skarbem :)

To moja mala fasolka:

https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/6ace554cfade0b812c20e6e055dbe1f0.jpg

słodziak!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szonka gratki :* a to jest od lekarza ze wczoraj? ;) teraz bedziesz chodzic do 2 czy jak?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Kochane , przepraszam że dopiero teraz ale mąż jak się okazało zarezerwował stolik w naszej ulubionej restauracji i po lekarzu mnie tam zabrał na kolację :)
    Jeszcze nie wierzę w swoje szczęście które ma 8mm i szybko bijące serduszko <3
    Jesteście kochane - nie wiem jakbym zniosła ten czas oczekiwania gdyby nie Wy <3
    Jemy, aż się poplakalam :D tak się cieszę że wszystko jest dobrze! Gratuluję! :)

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja mam problem... Mąż sobie wymyślił, że na 5 urodziny córki zaprosimy całą rodzinkę najbliższą. Zanim to obmyśliłam i przemyślałam, to zdążył zaprosić mojego brata i swoją babcię z dziadkiem.
    Tylko jak policzyłam wszystkich, to wyszło mi 22 dorosłych i 5 dzieci... I za cholerę w naszym mieszkanku się nie zmieścimy, nie mówiąc o tym, ze nie mam tyle krzeseł :P
    1) Zaprosić wszystkich, ale rano moją rodzinę (12 dorosłych + 2 dzieci), wieczorem rodzinę męża (13 dorosłych + 4 dzieci)

hmm nomm duzo osob sie uzbieralo ;) Szalejecie ;) Nie wiem co bym zrobila :/
    Jak zmiescisz 17 doroslych +4 dzieci. To zapros wszystkich . Jakos upchniesz tych 22 doroslych;)

• verynice Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    A ja teraz z innej beczki - świętujecie Walentynki ze swoimi partnerami, mężami?

Ja wczoraj zarezerwowałam stolik w restaruacji i zabieram męża ;) Jak mu napomknęłam że o 18:00 14 lutego wychodzimy to najpierw się "pultał", ze to on chciał coś zorganizować a potem chodził szcześliwy i co chwila mi mówił jak bardzo mnie kocha :) No i na koniec powiedział, że dzidzia idzie z nami :D :D :D

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Mnie mdli 24/dobe i czuje ulge tylko jak jem, pije ogromne ilości bo cały czas mnie suszy i co dziwne zauważyłam że pojawiło się u mnie bardzo dużo malutkich pieprzyków, nie wiem co mam o tym myśleć.
    Też mam mnóstwo nowych pieprzykow ale to w ciąży normalne że pojawiają się nowe a stare mogą się ciemniejsze zrobić. Wina hormonów :)

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

hmmm ciężka sprawa. Bo pogoda nie sprzyja urodzinom w plenerze. Ja bym zrobiła dla wszystkich naraz. Po cholerę się meczyć kilka razy z przygotowaniami :) tym bardziej w twoim stanie. Rodzina chyba wie, jakie macie warunki i zapowiedz, że zapraszasz z własnym, taboretem :) heheh Ja takie śmieszne zaproszenia zrobiłam jak zapraszałam ludzi na do siebie na parapetówkę. Napisałam, ze miejsca są na podłodze więc proszę o zabranie poduszki lub taboretu i wyobraź sobie, 1 wujek kupił mi 4 plastikowe krzesła i je przyniósł hehehe.

kark lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Też mam mnóstwo nowych pieprzykow ale to w ciąży normalne że pojawiają się nowe a stare mogą się ciemniejsze zrobić. Wina hormonów :)

Aaa no ja tez je zauważyłam ale stwierdziłam, że pewnie one już tam były tylko nie zwróciłam na to wcześniej uwagi! Czyli nie martwić się jednym słowem?

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    szonka gratki :* a to jest od lekarza ze wczoraj? ;) teraz bedziesz chodzic do 2 czy jak?

nie to jest od mojego lekarza, z przed wczoraj (wczoraj nie dostałam zdjęcia). Będę chodzić do jednego, wczoraj poszłam prywatnie tylko dlatego, że mój akurat nie przyjmował, a potrzebowałam szybko zaświadczenie, że nie mogę lecieć samolotem, żeby odzyskać kasę za bilety.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Ja niestety codziennie, przynajmniej pół szklanki niestety :| ale w sumie oprócz cukru to tam szkodliwa jest kofeina a w 1 szkl jest jej tyle co w 1/2 filiżanki kawy więc aż tak bardzo staram się tym nie dręczyć szczególnie że na mdłości działa super.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ