X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodajecie zdjęcia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:27

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom ja wczoraj zgrzylam pol szklanka coli :/ Fakt mdlosc przeszly ale to nie jest sposob :/ Grzeszycie cola czasem??

• nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka tu masz link ;) powinnas sobie poradzic ;)
    prosze :
    http://tinypic.com/

mycha89 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam raz,ale potem spać nie mogłam.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dzien dobry kobietki;) jak to jest z wasza cera w czasie ciazy? Ja juz nie moge na siebie patrzeć! Wyszły mi brzydkie syfki na czole do tego bolą i wyglądają jak guzy! :( nie wiem czy jest na to jakiś sposób bo nigdy tak nie miałam, pomocy!
    Aktualnie moja cera jest o.k., ale na samym początku ciąży, jednym z pierwszych objawów u mnie był wysyp pryszczy na plecach koło szyi. Nigdy tak nie miałam, normalnie skóra była tam jak tarka. Teraz już jest o.k.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodałam zdjęcie już w sieci i mam adres obrazka, ale nie wiem jak udostępnić na naszym forum :)

wystarczy wkleić link?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:33

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Nom ja wczoraj zgrzylam pol szklanka coli :/ Fakt mdlosc przeszly ale to nie jest sposob :/ Grzeszycie cola czasem??
    Ja mam dużą ochotę na colę, ale naczytałam się, że w ciąży nie powinno się jej pić i nie piję :/ przychodzi mi to niestety z trudem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 09:34

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, ale pędzicie :)

Jovi, super wieści :D

Nelus, mi się zaczęły robić syfki i mam strasznie wysuszoną skórę i się boję czy z tarczycą coś się złego nie dzieje...

Szonka, sam link możesz dać, a my sobie już poradzimy z oglądaniem ;)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się pochwalić moim małym skarbem :)

To moja mala fasolka:

https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/6ace554cfade0b812c20e6e055dbe1f0.jpg

kark, justyna14, akuszerka89, Zaczarowana, zoi, aleksa.wawa, Paula55, Izamelka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem... Mąż sobie wymyślił, że na 5 urodziny córki zaprosimy całą rodzinkę najbliższą. Zanim to obmyśliłam i przemyślałam, to zdążył zaprosić mojego brata i swoją babcię z dziadkiem.
    Tylko jak policzyłam wszystkich, to wyszło mi 22 dorosłych i 5 dzieci... I za cholerę w naszym mieszkanku się nie zmieścimy, nie mówiąc o tym, ze nie mam tyle krzeseł :P
    Jak myślicie jak to zorganizować, bo mam 3 opcje:
    1) Zaprosić wszystkich, ale rano moją rodzinę (12 dorosłych + 2 dzieci), wieczorem rodzinę męża (13 dorosłych + 4 dzieci)
    2) Zaprosić chrzestnych, babcie, prababcie (17 dorosłych + 4 dzieci)
    3) Zaprosić nasze rodzeństwo, chrzestnych, babcie (16 dorosłych + 5 dzieci)
    Doradźcie coś, bo ja już nie wiem co robić... :(

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Chciałam się pochwalić moim małym skarbem :)

To moja mala fasolka:

https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/6ace554cfade0b812c20e6e055dbe1f0.jpg

słodziak!

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szonka gratki :* a to jest od lekarza ze wczoraj? ;) teraz bedziesz chodzic do 2 czy jak?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Kochane , przepraszam że dopiero teraz ale mąż jak się okazało zarezerwował stolik w naszej ulubionej restauracji i po lekarzu mnie tam zabrał na kolację :)
    Jeszcze nie wierzę w swoje szczęście które ma 8mm i szybko bijące serduszko <3
    Jesteście kochane - nie wiem jakbym zniosła ten czas oczekiwania gdyby nie Wy <3
    Jemy, aż się poplakalam :D tak się cieszę że wszystko jest dobrze! Gratuluję! :)

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja mam problem... Mąż sobie wymyślił, że na 5 urodziny córki zaprosimy całą rodzinkę najbliższą. Zanim to obmyśliłam i przemyślałam, to zdążył zaprosić mojego brata i swoją babcię z dziadkiem.
    Tylko jak policzyłam wszystkich, to wyszło mi 22 dorosłych i 5 dzieci... I za cholerę w naszym mieszkanku się nie zmieścimy, nie mówiąc o tym, ze nie mam tyle krzeseł :P
    1) Zaprosić wszystkich, ale rano moją rodzinę (12 dorosłych + 2 dzieci), wieczorem rodzinę męża (13 dorosłych + 4 dzieci)

hmm nomm duzo osob sie uzbieralo ;) Szalejecie ;) Nie wiem co bym zrobila :/
    Jak zmiescisz 17 doroslych +4 dzieci. To zapros wszystkich . Jakos upchniesz tych 22 doroslych;)

• verynice Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)
    A ja teraz z innej beczki - świętujecie Walentynki ze swoimi partnerami, mężami?

Ja wczoraj zarezerwowałam stolik w restaruacji i zabieram męża ;) Jak mu napomknęłam że o 18:00 14 lutego wychodzimy to najpierw się "pultał", ze to on chciał coś zorganizować a potem chodził szcześliwy i co chwila mi mówił jak bardzo mnie kocha :) No i na koniec powiedział, że dzidzia idzie z nami :D :D :D

justyna14 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Mnie mdli 24/dobe i czuje ulge tylko jak jem, pije ogromne ilości bo cały czas mnie suszy i co dziwne zauważyłam że pojawiło się u mnie bardzo dużo malutkich pieprzyków, nie wiem co mam o tym myśleć.
    Też mam mnóstwo nowych pieprzykow ale to w ciąży normalne że pojawiają się nowe a stare mogą się ciemniejsze zrobić. Wina hormonów :)

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

hmmm ciężka sprawa. Bo pogoda nie sprzyja urodzinom w plenerze. Ja bym zrobiła dla wszystkich naraz. Po cholerę się meczyć kilka razy z przygotowaniami :) tym bardziej w twoim stanie. Rodzina chyba wie, jakie macie warunki i zapowiedz, że zapraszasz z własnym, taboretem :) heheh Ja takie śmieszne zaproszenia zrobiłam jak zapraszałam ludzi na do siebie na parapetówkę. Napisałam, ze miejsca są na podłodze więc proszę o zabranie poduszki lub taboretu i wyobraź sobie, 1 wujek kupił mi 4 plastikowe krzesła i je przyniósł hehehe.

kark lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Też mam mnóstwo nowych pieprzykow ale to w ciąży normalne że pojawiają się nowe a stare mogą się ciemniejsze zrobić. Wina hormonów :)

Aaa no ja tez je zauważyłam ale stwierdziłam, że pewnie one już tam były tylko nie zwróciłam na to wcześniej uwagi! Czyli nie martwić się jednym słowem?

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    szonka gratki :* a to jest od lekarza ze wczoraj? ;) teraz bedziesz chodzic do 2 czy jak?

nie to jest od mojego lekarza, z przed wczoraj (wczoraj nie dostałam zdjęcia). Będę chodzić do jednego, wczoraj poszłam prywatnie tylko dlatego, że mój akurat nie przyjmował, a potrzebowałam szybko zaświadczenie, że nie mogę lecieć samolotem, żeby odzyskać kasę za bilety.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Ja niestety codziennie, przynajmniej pół szklanki niestety :| ale w sumie oprócz cukru to tam szkodliwa jest kofeina a w 1 szkl jest jej tyle co w 1/2 filiżanki kawy więc aż tak bardzo staram się tym nie dręczyć szczególnie że na mdłości działa super.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ