X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    A ja teraz z innej beczki - świętujecie Walentynki ze swoimi partnerami, mężami?

Ja wczoraj zarezerwowałam stolik w restaruacji i zabieram męża ;) Jak mu napomknęłam że o 18:00 14 lutego wychodzimy to najpierw się "pultał", ze to on chciał coś zorganizować a potem chodził szcześliwy i co chwila mi mówił jak bardzo mnie kocha :) No i na koniec powiedział, że dzidzia idzie z nami :D :D :D

Ja nie świętuję, dla mnie walentynki to komercyjny twór, który ma na celu wyciągnąć od ludzi kasę. My walentynki mamy cały rok ;)

kark, Fipsik, jovi81 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Gratulacje super maleństw:)
    Ja czekam na wizytę do 17.40, kto dziś ze mną ma wizyte? Mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze i serduszko usłysze. Oby.

verynice, AnkaK, Izamelka lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, na pewno serduszko będzie biło jak dzwon ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    Aaa no ja tez je zauważyłam ale stwierdziłam, że pewnie one już tam były tylko nie zwróciłam na to wcześniej uwagi! Czyli nie martwić się jednym słowem?
    absolutnie nie :) chyba że pojawia sie jakieś dziwne, o nieregularnych kształtach albo zaczną krawiec luszczyć się czy coś. Wtedy do dermatologa marsz :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Coli, to nigdy nie piłam i teraz też nie piję. W ogóle mam obrzydzenie do wszystkiego picia, jedyne co piję to woda z cytryną i miodem lub sama i to też z odruchem wymiotnym. Mdłości mam cały czas, najgorzej w nocy. Budzę się np. o 1 i nie mogę spać pół nocy bo tak mnie mdli. Odrzuciło mnie nawet od pasty do zębów i od smaku mięty. Wcześniej piłam mietę (zamiast herbaty) i ciągle zulam gumy, teraz mam po mięcie odruch wymiotny ;)

Ja zmykam na razie, bo ja tu gadu gadu i zapomniałam, ze córcię muszę do szkoły odprowadzić ;) przez to zwolnienie taki dzień rozbity i nie mogę się w nowym rytmie dnia odnaleźć ;)

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    My walentynki mamy cały rok ;)

Dokładnie :D

Tylko właśnie policzyłam, że zmieszczą się u nas dwa rozłożone stoły, to wychodzi w ścisku 16 osób, więc 22 osoby nie wchodzą w grę :/ Do tego mamy niską ławę, gdzie dzieci mogłyby usiąść :)
    Tylko teraz mam dylemat, bo akurat moi dziadkowie mają tylko od moich rodziców wnuki i prawnuki, więc głupio mi ich nie zapraszać, bo wiem, że dla nich każda chwila z nami i córką jest no... Niezwykłym przeżyciem, na wagę złota po prostu. Z drugiej strony głupio nie zapraszać braci, bo 2 moich i 2 męża nie mają rodzin i mieszkają z rodzicami, więc zawsze z nimi na imprezy jeżdżą...
    Mąż mówi, że najwyżej zrobimy w lokalu imprezę, ale kurcze wyjdzie ze 2 razy drożej... :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dokładnie :D

Tylko właśnie policzyłam, że zmieszczą się u nas dwa rozłożone stoły, to wychodzi w ścisku 16 osób, więc 22 osoby nie wchodzą w grę :/ Do tego mamy niską ławę, gdzie dzieci mogłyby usiąść :)
    Tylko teraz mam dylemat, bo akurat moi dziadkowie mają tylko od moich rodziców wnuki i prawnuki, więc głupio mi ich nie zapraszać, bo wiem, że dla nich każda chwila z nami i córką jest no... Niezwykłym przeżyciem, na wagę złota po prostu. Z drugiej strony głupio nie zapraszać braci, bo 2 moich i 2 męża nie mają rodzin i mieszkają z rodzicami, więc zawsze z nimi na imprezy jeżdżą...
    Mąż mówi, że najwyżej zrobimy w lokalu imprezę, ale kurcze wyjdzie ze 2 razy drożej... :/

U nas dzieci siadają na kolanach dorosłych, i robią się wtedy miejsca dla dorosłych. Na niskiej ławie młodzież posadź ;>

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodzieży nie mam ;)
    A dzieci niestety w wieku 4-5 lat na kolanach nie usiądą, bo ich mniejsze rodzeństwo te miejsca zajmuje :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz 22 dorosłych, to 5 dzieci się zmieści na kolanach. U nas są 7,5,3 lata i zawsze jakaś ciocia albo wujek wezmą na kolana

po 5 minutach i tak przecież polecą się bawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 10:30

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark kumpela wynajęła salę w pizzerii i zapłaciła za wynajem 100zł :) także może jakiś lokal nie byłby aż takim złym pomysłem :) zamawiać też nie musicie nie wiadomo czego, rodzina powinna zrozumieć ;)
    cóż ja uległam coli w ciąży, wypiłam szklankę :) wydaje mi się, że nie ma aż tak co przesadzać, i tak na siebie dmuchamy i chuchamy ;)
    dzisiaj nawet troszkę więcej mam energii i umyłam jedno okno :D
    no i koniec miesiąca, ale ten czas leci :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie cola pomaga na mdłości?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko jakbyś przeczytała to tu nie chodzi o miejsce dla dzieci, bo dla nich miejsce jest, chodzi o miejsce dla dorosłych. Mam 16 miejsc, 22 osoby razem i musze to jakoś podzielić inaczej...
    Zresztą nie wyobrażam sobie, żeby solenizantka siedziała u kogoś na kolanach... :/

• dba Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik mi cola pomagała gdy miałam jelitówkę, więc myślę, że na mdłości też pomaga.
    Kark myślę podobnie, ja lubię jak każdy ma gdzieś usiąść, też robię osobny kącik dla dzieci.

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ;)
    Jovi81 gratuluję maluszka, serduszka no i tak wspaniałego męża i lekarza :)

Ktoś wspominał o piciu coli w ciąży. Coli nigdy nie pogardzę, choć nie powiem ale teściowa już mnie za przeproszeniem opier**liła że pije to co nie wskazane, no więc zaczęłam pić same soki pomarańczowe, i narazie póki co mam spokój, zobaczymy na jak długo.
    Co do zdjęć USG, niestety u mnie w przychodni nie ma drukarki, więc zdjęcia tak czy siak nie dostanę, chyba że nagram filmik, ale to też zależy od tego czy się lekarz zgodzi. Później planuję iść na USG 3D no i też myślałam o sesji ciążowej. Ale raczej o tym będę myśleć w innym czasie.

A teraz pytanie z innej beczki:
    Kiedy można spodziewać się USG przez powłoki brzuszne? Myślicie że w 10 tyg będzie coś widoczne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, chyba będę musiała popytać w pizzerii niedaleko nas, może faktycznie by wynajęli salę...

Ja coli nie piję, piłam tylko jak miałam rotawirusa od córki i faktycznie, na biegunkę i problemy jelitowe pomaga, ale czy gazowany kwas pomaga na mdłości... Zresztą nie chcę w ciąży za często do dentysty zaglądać :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeinlove, ja miałam przez brzuch robione chyba dopiero połówkowe, 20tc to chyba był :) Teraz , w 10tc, nie mam pojęcia jak to będzie widać :(

• Koza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Staram się nadrabiać strony ale zanim skończę czytać to już mi się namiesza :)
    Jovi- gratuluje <3
    nescafe- nie poszłam dziś ,masz racje że 2 dni mogą coś zmienić i lecę w poniedziałek.
    Pryszcze też mam niezłe -praktycznie całą brodę :/
    Cole pije czasem ale to pół szklanki czy 1 , ogólnie jak się dowiedziałam o ciąży to codziennie piłam soki warzywne ale że już mi się trochę znudziły to teraz multivitamine.

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktoś ma możliwość robienia dużych imprez to wiadomo, że nawet maluchy mają osobne stoliki i miejsca do zabawy. U rodziców pokój ma 20 metrów i trzeba było robić przyjęcia na 30 osób. Ławki zamiast krzeseł i jakoś dawali wszyscy radę. Niestety nie każdego stać na wynajem lokalu. Sama się zastanawiam jak chrzciny będą wyglądać, najbliższa rodzina to 35 osób , a pokój mamy jeszcze mniejszy niż rodzice :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Cześć dziewczynki :)
    A ja teraz z innej beczki - świętujecie Walentynki ze swoimi partnerami, mężami?

Ja wczoraj zarezerwowałam stolik w restaruacji i zabieram męża ;) Jak mu napomknęłam że o 18:00 14 lutego wychodzimy to najpierw się "pultał", ze to on chciał coś zorganizować a potem chodził szcześliwy i co chwila mi mówił jak bardzo mnie kocha :) No i na koniec powiedział, że dzidzia idzie z nami :D :D :D

mój mąż ma urodziny w walentynki więc zawsze jest imprezka ;) zawsze robię torcik :) kwiatki dostaje bez okazji ale kwiatka na walentynki oczywiście też nigdy nie zapomina :) wiec my mamy takie 2w1 ale bardziej urodzionowo :)

verynice lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz zasnę a przede mną jeszcze 4,5 h pracy :(

16udyx8dlqyt9a9e.png
‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ