Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej babeczki! kurcze az mi sie cisnienie podnioslo jak przeczytalam post madeinlove no masakra kobieto nie daj sie nie mial prawa cie wywalic moze sam powrot do pracy niebylby dobry bo szef moglby cie gnebic ale jakies odszkodowanie no i ta swiadomosc ze bys mu udowodnilam ze jest bezduszna swina!!!
Fipsik fajnie ze do nas wrocilas:)dbaj o "was"
Jovi juz pewnie w gabinecie siedzi ciekawe jak tam u niej oby wszystko dobrze:)
-
Jovi czekamy na wieści i trzymamy kciuki. Madeinlove - pracodawca zachowal sie poniżej krytyki. Koniecznie odwołuj się do sądu pracy - masz 14 dni - i nie odpuszczaj, bo na pewno wygrasz. Justysia nie pamiętam dokładnie jak to jest z praca tymczasową - ale to tez jest umowa o pracę i obowiazują przy niej regulacje z kodeksu pracy - a nie jak przy zleceniu z kc. Sprawdzę to, ale zdaje mi się że ona ci się przedłuży z mocy prawa do dnia porodu - i pieniążki bedzie wypłacał ZUS. Trzymajcie się i nie pozwólcie żeby bezprawie i matoły dyktowały nam warunki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 18:32
-
Justysia czy twoja umowa to była umowa na czas wykonania określonej pracy? Tak jak pisano na forum tak umowa jeśli kończyłaby sie po 3 miesiącu to ulega przedłużeniu do dnia porodu. Ale to bardzo ważne - nie dzieje sie jeśli była to umowa na tzw. zastępstwo? Wtedy najlepiej ciągnąc L4 i płaci ZUS.
-
nie jestem specjalistą, ale z tego co czytałam zwolnić może przy umowie tyczasowej przed 12 tygodniem. A dyscyplinarnie to zawsze może niezależnie od rodzaju umowy. Kwestia tylko udokumentowania, ze to naprawde mialo miejsce. Zawsze możesz złożyć sprawę, że zwolnił Cię ze względu na ciążę.3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
justysia90 wrote:Umowa o pracę ale tymczasową i wg prawa nie muszą przedłużyć mi umowy
, poszłabym do pracy ale lekarz dał L4 ze względu na wcześniejsze poronienie
Zgodnie jednak z ustawą o zatrudnianiu pracowników tymczasowych art. 13 pkt 3., do umowy o pracę zawartej z pracownikiem tymczasowym nie stosuje się art. 177 par. 3 kodeksu pracy. Umowa nie zostanie więc automatycznie przedłużona.
Nie wiem natomiast jak to jest z Zusem, czy jeśli zostanie zachowana ciągłość zwolnień, to czy będą coś wypłacać... -
Z tą pracą to rzeczywiście szef po chamsku się zachował. Jak tak można?
Ja na szczęście mam umowe o prace na czas nieokreślony, także jestem bezpieczna. Ale współczuje Wam dziewczyny, jeszcze teraz takich stresów Wam przysparzają, eh dokładnie tylko w Polsce. A rząd trąbi o tym, żeby się mnożyć itd a jak przychodzi co do czego to człowiek z każdej strony po dupie dostaje. Sprawe warto skonsultować z prawnikiem.
Ja czekam na jutrzejszą wizyte. Strasznie się boje, czy wszystko dobrze. Jakieś ostatnio mam złe myśli, że nie będzie już ciąży czy nie rozwinęła się wcale:( dopadło mnie jakieś przygnębienie. Jeszcze ta przeklęta zimna:( na bus dziś 30 minut czekałam i nie przyjechałzmarzłam na kość.
Oby dał mi od razu L4 bo mam dość. -
Justyna14 bedzie dobrze na spokojnie:)
a wracajac do tego szefa to fakt polityka prorodzinna ja sie pytam gdzie ona?co jak co ale my kobietki mamy pod gorke bo albo nie chca nas przyjac bo mlode mezatki i boja sie ze zaraz zajdziemy w ciaze a jak zajdziemy to nas wywalaja nosz kurcze dyskryminacja ze nie wiem, wiem ze nie wszyscy pracodawcy tacy sa ale no trudno zdarzaja sie takie pozbawione wrazliwosci i uczuc mendy jak w przypadku Madeinlove. -
justyna14 wrote:Z tą pracą to rzeczywiście szef po chamsku się zachował. Jak tak można?
Ja na szczęście mam umowe o prace na czas nieokreślony, także jestem bezpieczna. Ale współczuje Wam dziewczyny, jeszcze teraz takich stresów Wam przysparzają, eh dokładnie tylko w Polsce. A rząd trąbi o tym, żeby się mnożyć itd a jak przychodzi co do czego to człowiek z każdej strony po dupie dostaje. Sprawe warto skonsultować z prawnikiem.
Ja czekam na jutrzejszą wizyte. Strasznie się boje, czy wszystko dobrze. Jakieś ostatnio mam złe myśli, że nie będzie już ciąży czy nie rozwinęła się wcale:( dopadło mnie jakieś przygnębienie. Jeszcze ta przeklęta zimna:( na bus dziś 30 minut czekałam i nie przyjechałzmarzłam na kość.
Oby dał mi od razu L4 bo mam dość.
będziemy myśleć o Tobiei na pewno będzie dobrze, zobaczysz, nie martw sie na zapas!
-
przypomniało mi się jak mój kolega miał wypadek, jest kierowcą, i od razu miał zwolnienie L4 jednak szef i tak mial prawo go zwolnić bo coś że więcej na zwolnieniu był niż pracował - mniejsza o to! nawet po tym jak go zwolnili ciągnął L4 i wtedy zus mu dalej wypłacał, miał 2 komisje chyba ale później już dostawał zwolnienie od psychologa czy coś że ma uraz i nie może wykonywać zawodu
wiec kombinujcie jak można
AnkaK super widać nawet maleństwo na awatarku
Coś się Jovi odzywała? -
no właśnie ja też co chwile zaglądam żeby zobaczyć czy już wróciła
-
Hej Kochane,
Nadrobię dziś wszystkie posty, ale najpierw się pochwalę. Mój glutek to już człowiek! Przez 9 dni podwoił swoją wielkość i ma już 2,25cm! Niesamowite jest to, iż na USG (u innej wspaniałej Pani gin) widziałam jak macha nóżkami!!! Ewidentnie pływał - coś niesamowitego;) Serduszko na zoomie to nie było małe pikające cuś, a duże serducho walące pełną parą! A tatuś jest dumny,że już od małego tańczy po nim break'a;) - stał na główce!!! Wszystkim życzę tych wspaniałych wrażeń! Kosmówka dalej się odwarstwia, ale nic groźnego, ani krwiaka nie ma, ani się nic nie dzieje;), wyniki krwi niby zaburzone, ale to nic poważnego! Jestem przeszczęśliwa;)))
P.S. te dwa kółka to zmierzony jest pęcherzyk żółtkowy a drugi to z daleka główka;p
justyna14, Quatriona, akuszerka89, kark, Paula55, AnkaK, Patu, Pipek83, verynice, Anda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość