X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki! kurcze az mi sie cisnienie podnioslo jak przeczytalam post madeinlove no masakra kobieto nie daj sie nie mial prawa cie wywalic moze sam powrot do pracy niebylby dobry bo szef moglby cie gnebic ale jakies odszkodowanie no i ta swiadomosc ze bys mu udowodnilam ze jest bezduszna swina!!!
    Fipsik fajnie ze do nas wrocilas:)dbaj o "was"
    Jovi juz pewnie w gabinecie siedzi ciekawe jak tam u niej oby wszystko dobrze:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi czekamy na wieści i trzymamy kciuki. Madeinlove - pracodawca zachowal sie poniżej krytyki. Koniecznie odwołuj się do sądu pracy - masz 14 dni - i nie odpuszczaj, bo na pewno wygrasz. Justysia nie pamiętam dokładnie jak to jest z praca tymczasową - ale to tez jest umowa o pracę i obowiazują przy niej regulacje z kodeksu pracy - a nie jak przy zleceniu z kc. Sprawdzę to, ale zdaje mi się że ona ci się przedłuży z mocy prawa do dnia porodu - i pieniążki bedzie wypłacał ZUS. Trzymajcie się i nie pozwólcie żeby bezprawie i matoły dyktowały nam warunki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 18:32

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na awatarku moja Dzidzia:) nie moglam jej wkleic razem z postem to chociaz tak moglam sie wam pochwalic:)

akuszerka89, kark, verynice lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Anda Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia czy twoja umowa to była umowa na czas wykonania określonej pracy? Tak jak pisano na forum tak umowa jeśli kończyłaby sie po 3 miesiącu to ulega przedłużeniu do dnia porodu. Ale to bardzo ważne - nie dzieje sie jeśli była to umowa na tzw. zastępstwo? Wtedy najlepiej ciągnąc L4 i płaci ZUS.

2nn3dqk31nkwojvt.png
    bfarxqpkxuml9tsm.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem specjalistą, ale z tego co czytałam zwolnić może przy umowie tyczasowej przed 12 tygodniem. A dyscyplinarnie to zawsze może niezależnie od rodzaju umowy. Kwestia tylko udokumentowania, ze to naprawde mialo miejsce. Zawsze możesz złożyć sprawę, że zwolnił Cię ze względu na ciążę.

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Umowa o pracę ale tymczasową i wg prawa nie muszą przedłużyć mi umowy :(, poszłabym do pracy ale lekarz dał L4 ze względu na wcześniejsze poronienie :(
    justysia90, o tym, czy umowa jest przedłużona do porodu stanowi art. 177 par. 3 kodeksu pracy (umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonywania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie 3 miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu).
    Zgodnie jednak z ustawą o zatrudnianiu pracowników tymczasowych art. 13 pkt 3., do umowy o pracę zawartej z pracownikiem tymczasowym nie stosuje się art. 177 par. 3 kodeksu pracy. Umowa nie zostanie więc automatycznie przedłużona.
    Nie wiem natomiast jak to jest z Zusem, czy jeśli zostanie zachowana ciągłość zwolnień, to czy będą coś wypłacać...

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    jovi trzymam kciuki:)
    ankaK super fotka:) gratuluje:)

AnkaK lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pracą to rzeczywiście szef po chamsku się zachował. Jak tak można?
    Ja na szczęście mam umowe o prace na czas nieokreślony, także jestem bezpieczna. Ale współczuje Wam dziewczyny, jeszcze teraz takich stresów Wam przysparzają, eh dokładnie tylko w Polsce. A rząd trąbi o tym, żeby się mnożyć itd a jak przychodzi co do czego to człowiek z każdej strony po dupie dostaje. Sprawe warto skonsultować z prawnikiem.

Ja czekam na jutrzejszą wizyte. Strasznie się boje, czy wszystko dobrze. Jakieś ostatnio mam złe myśli, że nie będzie już ciąży czy nie rozwinęła się wcale:( dopadło mnie jakieś przygnębienie. Jeszcze ta przeklęta zimna:( na bus dziś 30 minut czekałam i nie przyjechał:( zmarzłam na kość.
    Oby dał mi od razu L4 bo mam dość.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 bedzie dobrze na spokojnie:)
    a wracajac do tego szefa to fakt polityka prorodzinna ja sie pytam gdzie ona?co jak co ale my kobietki mamy pod gorke bo albo nie chca nas przyjac bo mlode mezatki i boja sie ze zaraz zajdziemy w ciaze a jak zajdziemy to nas wywalaja nosz kurcze dyskryminacja ze nie wiem, wiem ze nie wszyscy pracodawcy tacy sa ale no trudno zdarzaja sie takie pozbawione wrazliwosci i uczuc mendy jak w przypadku Madeinlove.

uanndqk36vjen8uu.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A na awatarku moja Dzidzia:) nie moglam jej wkleic razem z postem to chociaz tak moglam sie wam pochwalic:)
    Prześliczny maluszek :)

AnkaK lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Z tą pracą to rzeczywiście szef po chamsku się zachował. Jak tak można?
    Ja na szczęście mam umowe o prace na czas nieokreślony, także jestem bezpieczna. Ale współczuje Wam dziewczyny, jeszcze teraz takich stresów Wam przysparzają, eh dokładnie tylko w Polsce. A rząd trąbi o tym, żeby się mnożyć itd a jak przychodzi co do czego to człowiek z każdej strony po dupie dostaje. Sprawe warto skonsultować z prawnikiem.

Ja czekam na jutrzejszą wizyte. Strasznie się boje, czy wszystko dobrze. Jakieś ostatnio mam złe myśli, że nie będzie już ciąży czy nie rozwinęła się wcale:( dopadło mnie jakieś przygnębienie. Jeszcze ta przeklęta zimna:( na bus dziś 30 minut czekałam i nie przyjechał:( zmarzłam na kość.
    Oby dał mi od razu L4 bo mam dość.

będziemy myśleć o Tobie :) i na pewno będzie dobrze, zobaczysz, nie martw sie na zapas!

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypomniało mi się jak mój kolega miał wypadek, jest kierowcą, i od razu miał zwolnienie L4 jednak szef i tak mial prawo go zwolnić bo coś że więcej na zwolnieniu był niż pracował - mniejsza o to! nawet po tym jak go zwolnili ciągnął L4 i wtedy zus mu dalej wypłacał, miał 2 komisje chyba ale później już dostawał zwolnienie od psychologa czy coś że ma uraz i nie może wykonywać zawodu ;) wiec kombinujcie jak można ;)

AnkaK super widać nawet maleństwo na awatarku :)

Coś się Jovi odzywała?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa co u Jovi...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie, nadrobic sie nie da. Tyle godzin w pracy i tyle samo na czytaniu :-)
    Wierze dziewczyny, ze kazda wyprostuje swoje problemy a lezace wyczekaja cierpliwie :-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też co chwile zaglądam żeby zobaczyć czy już wróciła

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak zimno, ze cale mieszkanie mam obstawione swieczkami

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda czeka na pozytywne wiesci.

A mi jest jakos smutno bo sama musze isc na pierwsze usg

h84fkrhm4lz65cww.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kazda czeka na pozytywne wiesci.

A mi jest jakos smutno bo sama musze isc na pierwsze usg
    a dlaczego sama?

uanndqk36vjen8uu.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tżwyjezdza sluzbowo do Niemiec :(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,
    Nadrobię dziś wszystkie posty, ale najpierw się pochwalę. Mój glutek to już człowiek! Przez 9 dni podwoił swoją wielkość i ma już 2,25cm! Niesamowite jest to, iż na USG (u innej wspaniałej Pani gin) widziałam jak macha nóżkami!!! Ewidentnie pływał - coś niesamowitego;) Serduszko na zoomie to nie było małe pikające cuś, a duże serducho walące pełną parą! A tatuś jest dumny,że już od małego tańczy po nim break'a;) - stał na główce!!! Wszystkim życzę tych wspaniałych wrażeń! Kosmówka dalej się odwarstwia, ale nic groźnego, ani krwiaka nie ma, ani się nic nie dzieje;), wyniki krwi niby zaburzone, ale to nic poważnego! Jestem przeszczęśliwa;)))

P.S. te dwa kółka to zmierzony jest pęcherzyk żółtkowy a drugi to z daleka główka;p

xlz447.jpg
    2urxwcl.jpg

justyna14, Quatriona, akuszerka89, kark, Paula55, AnkaK, Patu, Pipek83, verynice, Anda, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ