X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!
    Co za sku**syny!!! że tak to ujmę! jak tak można kobietę w ciąży traktować?? to przecież dodatkowy stres!!! chamstwo!!! co za kraj!!! normalnie aż mi ciśnienie podnoszą!
    Próbujcie ile wlezie, u mnie w miescie np. są wizyty darmowe z radcą prawnym co drugą sobote, wiec moze u was tez? ja do sądu bym poszła bez mrugniecia!
    Nie pojmuję tego... moja koleżanka ledwo wróciła do pracy po macierzyńskim dostała umowe na 3m-ce okres próbny i zaszła znów, tydzień przed końcem umowy zaniosła zwolnienie i teraz ma rodzić, z tego tytułu przysługiwało jej normalnie chorobowe i macierzyński dostanie...wiec próbujcie!

madeinloove lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola ty nasza prywatna prawniczko :* dobrze że znalazłaś coś na temat tej tymczasowej może są jakieś szanse! justysia do kwietnia bedzie juz 12 tydz jeeeej wiec nic straconego! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 14:50

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 bądź dobrej myśli i koniecznie daj znać jak po wizycie ;)

• hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak do was na chwilke wpadlam bo roboty mam dzis duzo... i zapytam czy ktoras z was zna moze normy dla prolaktyny w 1 trym? ;) bo mi chyba podali ale nie dla ciężarówek ;)

Jovi powiodzenia dzisiaj na wizycie! :) bedzie dobrze wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 14:51

64xp62y.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Dżola ty nasza prywatna prawniczko :* dobrze że znalazłaś coś na temat tej tymczasowej może są jakieś szanse! justysia do kwietnia bedzie juz 12 tydz jeeeej wiec nic straconego! :D

heheh bo mnie biała gorączka strzela jak czytam co sie wyprawia. Ja już miała do czynienia z nieuczciwym pracodawcą. Nie chodziło o ciążę ale nie płacił mi wynagrodzenia. A to niby taka "WIELKA" pomorska instytucja biznesowa. Myśleli, ze trafili na sierotkę Marysię ale ja im pokazałam na co mnie stac i wynajęłam prawnika. wolałam stracić te pieniądze na prawnika co mi nie chcieli dac za wynagrodzenie niż im zostawić. No i wyszłam na tym bardzo dobrze :) hehehe Zapłaciłam prawnikowi i jeszcze mi sporo zostało ehhe. Także dziewczyny walczcie o swoje!!! Trzeba pokazać tym fiutkom gdzie mogą sobie swoje decyzje wsadzić!

madeinloove, verynice, Izamelka lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela znalazlam cos na internecie.

http://www.emedica.pl/badania-laboratoryjne/opis/497-prolaktyna.html

• hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    heheh bo mnie biała gorączka strzela jak czytam co sie wyprawia. Ja już miała do czynienia z nieuczciwym pracodawcą. Nie chodziło o ciążę ale nie płacił mi wynagrodzenia. A to niby taka "WIELKA" pomorska instytucja biznesowa. Myśleli, ze trafili na sierotkę Marysię ale ja im pokazałam na co mnie stac i wynajęłam prawnika. wolałam stracić te pieniądze na prawnika co mi nie chcieli dac za wynagrodzenie niż im zostawić. No i wyszłam na tym bardzo dobrze :) hehehe Zapłaciłam prawnikowi i jeszcze mi sporo zostało ehhe. Także dziewczyny walczcie o swoje!!! Trzeba pokazać tym fiutkom gdzie mogą sobie swoje decyzje wsadzić!

dokladnie cie rozumiem, mi tez jeden poznański cwaniak nie placił, na szczescie szybko od nich uciekłam! nie podarowalam im tego i zalozylam im sprawe w sadzie :) sprawe wygrałam choć kasy do tej pory nie zobaczyłam (bo nie mieli nic niby "swojego") ale satysfakcja jaka! :) nie możemy c.h.ujom odpuszczac!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 15:10

Dżola lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana :) jestem w dolnej granicy bo tylko 18, ale sie mieszcze :) reszte dopytam lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 19:15

madeinloove lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zgłupiałam :) Poszłam dziś prywatnie do innego ginekologa, bo potrzebowałam zaświadczenie o przeciwwskazaniach do lotu, zeby odzyskać pieniądze za lot, w który nie lecimy i Pani doktor zrobiła usg i nie stwierdziła rozwarstwienia kosmówki. Powiedziała, ze to fizjologiczna budowa ciąży na tym etapie i wszystko jest ok :) I teraz już nie wiem, czy ja mam problem czy nie :)
    Za to zoobserwowała torbiel na jajniku, ale jest to podobno torbiel czynnościowa, która utrzymuje ciąże więc tu tez ok.

Zmierzyła też dzidziusia i na dwóch pomiarach miał ctrl 1,97 cm i 2,26 cm :), a wczoraj 1,90cm. I teraz tak sobie myślę jak wiarygodne są te pomiary. Piszę to zwłaszcza do dziewczyn, które martwią się że maluszek jest np. za mały, jak widać na jednym usg może mieć dwa rozmiary ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Na 17stą, właśnie wyszłam z wanny i Was podczytuję otoczona kotami (dobrze łagodzą stres - dzisiaj wyjątkowo wyczuwają że się stresuję bo nie odstępują mnie na krok). Wczorajszy wynik bety dał nadzieję ale wiem że przy pustym pęcherzyku też potrafi tak dobrze beta przyrastać... Za kilka godzin mam nadzieję wszystko się wyjaśni. Czekam na męża który urywa się dzisiaj z firmy wcześniej żeby być ze mną od 15stej bo wie że wariuję :(
    Dobrze że Was mam <3

Na pewno będzie dobrze :) Czekamy na wspaniałe wieści ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje pamietam o Was ale mdłosci mi tak dokuczają i sennosć,zę nie mam sił na kompa. Mam nadzieje,ze już niedługo tak bedzie wiec zaczne wiecej sie udzielać na forum :)
    Mi bardzo pomaga wit B6 mam mniejsze mdłosci po niej.
    Buziaki dla każdej mamuśki :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ZUS mi dziś powiedzieli,ze nie muszą przedłużać, ja już będę w 4 miesiącu albo 5.
    Dżola wrote:
    zobacz co znalazłam http://forumprawne.org/prawo-pracy/268289-ciaza-umowa-o-prace-tymczasowa.html

"Jeśli w dniu zakończenia umowy (31.10.2012) bedziesz w conajmnije 12 tyg i 1 dniu ciazy pracodawca musi przedluzyc Ci umowe do dnia porodu. Po porodzie bedzie przyslugiwac zasilek macierzynski z ZUS-u.
    Jesli wymóg wieku ciazy nie zostanie osiagniety, umowa ulegnie rozwiazaniu z okresem na ktory zostala zawarta a na pracodawcy nie bedize ciazyl obowiazek podpisywania nowej umowy."

więc chyba się załapiesz :) Zależy w którym tygodniu będziesz już w kwietniu kiedy będzie ci się kończyć umowa, ale chyba już po 12 co??

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    W ZUS mi dziś powiedzieli,ze nie muszą przedłużać, ja już będę w 4 miesiącu albo 5.

ehehh a w Zusie to se mogą gadać. wiadomo, ze on musiałby Ci płacić dlatego tak powiedzieli. Weź sie lepiej zapytaj jakiegoś fachowca :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja dziś zgłupiałam :) Poszłam dziś prywatnie do innego ginekologa, bo potrzebowałam zaświadczenie o przeciwwskazaniach do lotu, zeby odzyskać pieniądze za lot, w który nie lecimy i Pani doktor zrobiła usg i nie stwierdziła rozwarstwienia kosmówki. Powiedziała, ze to fizjologiczna budowa ciąży na tym etapie i wszystko jest ok :) I teraz już nie wiem, czy ja mam problem czy nie :)
    Za to zoobserwowała torbiel na jajniku, ale jest to podobno torbiel czynnościowa, która utrzymuje ciąże więc tu tez ok.

Zmierzyła też dzidziusia i na dwóch pomiarach miał ctrl 1,97 cm i 2,26 cm :), a wczoraj 1,90cm. I teraz tak sobie myślę jak wiarygodne są te pomiary. Piszę to zwłaszcza do dziewczyn, które martwią się że maluszek jest np. za mały, jak widać na jednym usg może mieć dwa rozmiary ;)

o prosze. to ja chyba poszłabym do 3 lekarza dla pewności, ale samolotem i tak nie leciała i uważała choćby na wszelki wypadek. więc jeden z tych lekarz jest nieźle nikompetentny...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co w Internecie piszą to nieprawda,w ZUS mówili co innego ale pójdę jeszcze do PIP.
    hela wrote:

• hela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    To co w Internecie piszą to nieprawda,w ZUS mówili co innego ale pójdę jeszcze do PIP.

Justysia Zus Zusem a Prawo pracy to inna bajka, oni mogą ci jedynie w zusie powiedziec czy ci wyplaca zasilek czy ci sie nalezy itp. a jesli chodzi o sprawy umow to tylko PIP :) oby okazalo sie tak jak Dżola pisze i bylo wszystko ok! trzymam kciuki i daj znac jak się czegoś dowiesz, ja bym poszła jeszcze do radcy prawnego, i zapytała co mogę zrobić :)

64xp62y.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove... aż mi włosy stanęły na głowie jak preczytałam co ten Twój szef zrobił...;/

jovi, trzymam kciuki!:)

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    o prosze. to ja chyba poszłabym do 3 lekarza dla pewności, ale samolotem i tak nie leciała i uważała choćby na wszelki wypadek. więc jeden z tych lekarz jest nieźle nikompetentny...

albo ma gorszy sprzęt :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• dba Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka ja dzisiaj senna ;) musiałam się położyć, przed chwilą wstałam ;) ja też bym z tą sytuacją w pracy poszła do radcy prawnego :) jest o co walczyć, pieniądze przy dziecku idą jak woda...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi trzymam kciuki!! :)

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ