Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś ledwo żyję, mam takie mdłości, że masakra, chyba na obiad będzie mąż musiał sobie bułkę zrobić, bo ja nie mogę na lodówkę patrzyć...
Dziewczyny, najważniejsze, że dzidzie zdrowe i zostają z nami, a te kilka tygodni przeleżeć dacie rade
madeinlove, dokładnie spokojnie, a wg mnie jakbyś miała się stresować niepotrzebnie, to nawet nie ma sensu, jeśli mąż może was utrzymać. Wiadomo, że kasa się przyda, ale czasem zdrowie i święty spokój ważniejszeverynice, madeinloove lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka wrote:ALEKSA kup sobie magnez z vit B pytałam gina i powiedział mi ze mam brac jak najbardziej i nie chce zapeszczac , ale wczoraj czułam się lepiej , a dziś też jest ok
a też leżałam non stop w łóżku....
JOVI Za wizytę
Kochana, magnez z wit B6 to ja łykam od samego poczatku i uwazam ze tylko dzieki temu trzymam sie w miare. Na co dzień nie mam duzych mdlosci, czasem nawet w ogole, ale przychodza takie dni jak dzis i nawet wit B6 nie pomagaAle i tak nie jest źle, wole raz na tydzien sobie puscic pawia niz codziennie sie meczyc z mdlosciami
-
nick nieaktualny
-
justysia90 wrote:Witam was ja tak trochę w innym temacie,przed chwilą dowiedziałam się,że umowa o pracę która mam nie podlega jak umowa o pracę,a do tej pory myślałam,że wszystko się ułoży,zamartwianie się dziecku nie pomoże ale nie wiem co zrobić
Tzn? Możesz dokładniej napisać co się dzieje? Oj coś dzisiaj dziewczyny mają pecha z pracą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
justysia90 wrote:Nie chce się martwić,bo zależy mi na dziecku,a umowę mam do kwietnia,może w PIP mi powiedzą co zrobić eeh
Wiem, że to tylko puste słowa ale nie martw się...to nie pomoże ani Tobie ani dzidzi... poradz się fachowców... będzie dobrze - zdrowie dzidzi najważniejsze -
justysia90 wrote:Nie chce się martwić,bo zależy mi na dziecku,a umowę mam do kwietnia,może w PIP mi powiedzą co zrobić eeh
kochana umowę chcąc nie chcą muszą ci wydłużyć do dnia porodu więc się nie martw. Tzn, ona sama się wydłuża z mocy samego prawa. Nic nie musisz żadnych dokumentów podpisywać. Nie jestem pewna jak to wygląda na macierzyńskim ale chyba też ci przysługuje. O to musisz się dopytać w PIP. Ale na pewno prace masz do dnia porodu! a logicznie rzecz biorąc i macierzyński tez powinnaś miećUszy do góry
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
akuszerka89 wrote:Jovi o której masz wizytę u Gina?
Dobrze że Was mam -
jovi81 wrote:Na 17stą, właśnie wyszłam z wanny i Was podczytuję otoczona kotami (dobrze łagodzą stres - dzisiaj wyjątkowo wyczuwają że się stresuję bo nie odstępują mnie na krok). Wczorajszy wynik bety dał nadzieję ale wiem że przy pustym pęcherzyku też potrafi tak dobrze beta przyrastać... Za kilka godzin mam nadzieję wszystko się wyjaśni. Czekam na męża który urywa się dzisiaj z firmy wcześniej żeby być ze mną od 15stej bo wie że wariuję
Dobrze że Was mam
wszystko będzie dobrze!! Po 17 czekamy na pozytywne wieści !!jovi81 lubi tę wiadomość
-
jovi81 wrote:Na 17stą, właśnie wyszłam z wanny i Was podczytuję otoczona kotami (dobrze łagodzą stres - dzisiaj wyjątkowo wyczuwają że się stresuję bo nie odstępują mnie na krok). Wczorajszy wynik bety dał nadzieję ale wiem że przy pustym pęcherzyku też potrafi tak dobrze beta przyrastać... Za kilka godzin mam nadzieję wszystko się wyjaśni. Czekam na męża który urywa się dzisiaj z firmy wcześniej żeby być ze mną od 15stej bo wie że wariuję
Dobrze że Was mam
Na pewno będzie dobrze,zobaczyszJak tak łądnie rośnie to nie będzie pustego jajeczka, zobaczysz
jovi81 lubi tę wiadomość
-
Dobrze że Was mam
Trzymam kciuki i tak jak dziewczyny - czekam na wieści!jovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle to jest umowa o pracę tymczasową, przez agencjęDżola wrote:kochana umowę chcąc nie chcą muszą ci wydłużyć do dnia porodu więc się nie martw. Tzn, ona sama się wydłuża z mocy samego prawa. Nic nie musisz żadnych dokumentów podpisywać. Nie jestem pewna jak to wygląda na macierzyńskim ale chyba też ci przysługuje. O to musisz się dopytać w PIP. Ale na pewno prace masz do dnia porodu! a logicznie rzecz biorąc i macierzyński tez powinnaś mieć
Uszy do góry
-
justysia90 wrote:Ale to jest umowa o pracę tymczasową, przez agencję
aaa takie butynie chcę zapeszać ale chyba kiepsko
Najlepiej jak się dowiesz jakiegoś fachowca jak to wygląda. PIP tu tez chyba nie pomoże bo oni są od umów o prace. Nawet przy umowach zlecenie nie pomagają ;/
Jakiegoś prawnika podpytaj jak to rozwiązać. -
justysia90 wrote:Ale to jest umowa o pracę tymczasową, przez agencję
zobacz co znalazłam http://forumprawne.org/prawo-pracy/268289-ciaza-umowa-o-prace-tymczasowa.html
"Jeśli w dniu zakończenia umowy (31.10.2012) bedziesz w conajmnije 12 tyg i 1 dniu ciazy pracodawca musi przedluzyc Ci umowe do dnia porodu. Po porodzie bedzie przyslugiwac zasilek macierzynski z ZUS-u.
Jesli wymóg wieku ciazy nie zostanie osiagniety, umowa ulegnie rozwiazaniu z okresem na ktory zostala zawarta a na pracodawcy nie bedize ciazyl obowiazek podpisywania nowej umowy."
więc chyba się załapieszZależy w którym tygodniu będziesz już w kwietniu kiedy będzie ci się kończyć umowa, ale chyba już po 12 co??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 14:45