X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś ledwo żyję, mam takie mdłości, że masakra, chyba na obiad będzie mąż musiał sobie bułkę zrobić, bo ja nie mogę na lodówkę patrzyć... :/

Dziewczyny, najważniejsze, że dzidzie zdrowe i zostają z nami, a te kilka tygodni przeleżeć dacie rade :)

madeinlove, dokładnie spokojnie, a wg mnie jakbyś miała się stresować niepotrzebnie, to nawet nie ma sensu, jeśli mąż może was utrzymać. Wiadomo, że kasa się przyda, ale czasem zdrowie i święty spokój ważniejsze :)

verynice, madeinloove lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    ALEKSA kup sobie magnez z vit B pytałam gina i powiedział mi ze mam brac jak najbardziej i nie chce zapeszczac , ale wczoraj czułam się lepiej , a dziś też jest ok :) a też leżałam non stop w łóżku....

JOVI Za wizytę :)

Kochana, magnez z wit B6 to ja łykam od samego poczatku i uwazam ze tylko dzieki temu trzymam sie w miare. Na co dzień nie mam duzych mdlosci, czasem nawet w ogole, ale przychodza takie dni jak dzis i nawet wit B6 nie pomaga :/ Ale i tak nie jest źle, wole raz na tydzien sobie puscic pawia niz codziennie sie meczyc z mdlosciami ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was ja tak trochę w innym temacie,przed chwilą dowiedziałam się,że umowa o pracę która mam nie podlega jak umowa o pracę,a do tej pory myślałam,że wszystko się ułoży,zamartwianie się dziecku nie pomoże ale nie wiem co zrobić :(

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Witam was ja tak trochę w innym temacie,przed chwilą dowiedziałam się,że umowa o pracę która mam nie podlega jak umowa o pracę,a do tej pory myślałam,że wszystko się ułoży,zamartwianie się dziecku nie pomoże ale nie wiem co zrobić :(

Tzn? Możesz dokładniej napisać co się dzieje? Oj coś dzisiaj dziewczyny mają pecha z pracą :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa o pracę ale tymczasową i wg prawa nie muszą przedłużyć mi umowy :(, poszłabym do pracy ale lekarz dał L4 ze względu na wcześniejsze poronienie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce się martwić,bo zależy mi na dziecku,a umowę mam do kwietnia,może w PIP mi powiedzą co zrobić eeh :(

• verynice Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Nie chce się martwić,bo zależy mi na dziecku,a umowę mam do kwietnia,może w PIP mi powiedzą co zrobić eeh :(

Wiem, że to tylko puste słowa ale nie martw się...to nie pomoże ani Tobie ani dzidzi... poradz się fachowców... będzie dobrze - zdrowie dzidzi najważniejsze

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

kochana umowę chcąc nie chcą muszą ci wydłużyć do dnia porodu więc się nie martw. Tzn, ona sama się wydłuża z mocy samego prawa. Nic nie musisz żadnych dokumentów podpisywać. Nie jestem pewna jak to wygląda na macierzyńskim ale chyba też ci przysługuje. O to musisz się dopytać w PIP. Ale na pewno prace masz do dnia porodu! a logicznie rzecz biorąc i macierzyński tez powinnaś mieć :) Uszy do góry

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam,że jakieś prawa mam,cholerna Polska,nić dziwnego że każdy ucieka stąd

• Patu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie nadążam za Wami :)

madeinlove- przykro mi, a to głupek! tylko żebys sie przez to nie denerwowała, najlepiej powierz to prawnikowi/mężowi i nie interesuj sie za duzo tym. maleństwo najważniejsze.

madeinloove lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pocieszenie, jesteście kochane :* :)

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    A już myślałam,że jakieś prawa mam,cholerna Polska,nić dziwnego że każdy ucieka stąd

No oczywiście, ze masz prawo. Do dnia porodu masz prace nawet jak jesteś na zwolnieniu :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi o której masz wizytę u Gina?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Jovi o której masz wizytę u Gina?
    Na 17stą, właśnie wyszłam z wanny i Was podczytuję otoczona kotami (dobrze łagodzą stres - dzisiaj wyjątkowo wyczuwają że się stresuję bo nie odstępują mnie na krok). Wczorajszy wynik bety dał nadzieję ale wiem że przy pustym pęcherzyku też potrafi tak dobrze beta przyrastać... Za kilka godzin mam nadzieję wszystko się wyjaśni. Czekam na męża który urywa się dzisiaj z firmy wcześniej żeby być ze mną od 15stej bo wie że wariuję :(
    Dobrze że Was mam <3

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Na 17stą, właśnie wyszłam z wanny i Was podczytuję otoczona kotami (dobrze łagodzą stres - dzisiaj wyjątkowo wyczuwają że się stresuję bo nie odstępują mnie na krok). Wczorajszy wynik bety dał nadzieję ale wiem że przy pustym pęcherzyku też potrafi tak dobrze beta przyrastać... Za kilka godzin mam nadzieję wszystko się wyjaśni. Czekam na męża który urywa się dzisiaj z firmy wcześniej żeby być ze mną od 15stej bo wie że wariuję :(
    Dobrze że Was mam <3

wszystko będzie dobrze!! Po 17 czekamy na pozytywne wieści !!

jovi81 lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dobrze że Was mam <3

Na pewno będzie dobrze,zobaczysz :) Jak tak łądnie rośnie to nie będzie pustego jajeczka, zobaczysz :)

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dobrze że Was mam <3

Trzymam kciuki i tak jak dziewczyny - czekam na wieści!

jovi81 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest umowa o pracę tymczasową, przez agencję :(
    Dżola wrote:
    kochana umowę chcąc nie chcą muszą ci wydłużyć do dnia porodu więc się nie martw. Tzn, ona sama się wydłuża z mocy samego prawa. Nic nie musisz żadnych dokumentów podpisywać. Nie jestem pewna jak to wygląda na macierzyńskim ale chyba też ci przysługuje. O to musisz się dopytać w PIP. Ale na pewno prace masz do dnia porodu! a logicznie rzecz biorąc i macierzyński tez powinnaś mieć :) Uszy do góry

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

aaa takie buty :/ nie chcę zapeszać ale chyba kiepsko :( Najlepiej jak się dowiesz jakiegoś fachowca jak to wygląda. PIP tu tez chyba nie pomoże bo oni są od umów o prace. Nawet przy umowach zlecenie nie pomagają ;/
    Jakiegoś prawnika podpytaj jak to rozwiązać.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

zobacz co znalazłam http://forumprawne.org/prawo-pracy/268289-ciaza-umowa-o-prace-tymczasowa.html

"Jeśli w dniu zakończenia umowy (31.10.2012) bedziesz w conajmnije 12 tyg i 1 dniu ciazy pracodawca musi przedluzyc Ci umowe do dnia porodu. Po porodzie bedzie przyslugiwac zasilek macierzynski z ZUS-u.
    Jesli wymóg wieku ciazy nie zostanie osiagniety, umowa ulegnie rozwiazaniu z okresem na ktory zostala zawarta a na pracodawcy nie bedize ciazyl obowiazek podpisywania nowej umowy."

więc chyba się załapiesz :) Zależy w którym tygodniu będziesz już w kwietniu kiedy będzie ci się kończyć umowa, ale chyba już po 12 co??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 14:45

16udyx8dlqyt9a9e.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ