WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Idę upiec karpatkę :)

le'nutka, madiiiii, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie. Od wczoraj mam same mdłości i bardzo częste wizyty w toalecie. Wypróżniałam się chyba z 6 razy do tego boli mnie podbrzusze za każdym razem przed wypróżnieniem.. Nie wiem co się dzieje, któraś już coś takiego ma/miała ?

Gosia, tu cała masa z nas tak ma. Ja mam od 3 tygodni. Najwyraźniej to normalne, chociaż ja mam od tego rozwarcie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie. Od wczoraj mam same mdłości i bardzo częste wizyty w toalecie. Wypróżniałam się chyba z 6 razy do tego boli mnie podbrzusze za każdym razem przed wypróżnieniem.. Nie wiem co się dzieje, któraś już coś takiego ma/miała ?
    Jedna z dziewczyn pisała, ze gin kazal jechac do szpitala jak bedzie to czeste wyproznianie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wydałam 170zł na cebule najróżniejszych kwiatów ! Ponad 200 cebul, ciekawe kto je będzie wkopywał na kolanach ;> Ale za to wiosną jak ładnie będzie..

JagoodkaK, verynice lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniaaaam, ale bym pożarła :D
    verynice wrote:
    Wiecie co? Idę upiec karpatkę :)

verynice lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja wszystkie, które wymaga mój szpital do porodu (cesarki):
    morfologia
    mocz
    glukoza
    elektrolity
    VDRL
    APTT
    PT
    anty HBS
    anty HCV
    Najgorzej było z moczem, bo jak tu się całą noc powstrzymać... Także dałam mocz z 5 rano, bo już nie wytrzymałam i musiałam iść :P

Ja zawsze robię leczo węgierskie :) Cebula, mięcho konkretne, nie jakieś pitu-pitu-kiełbasitu (no, chyba, ze akurat mam transport paprykowej kiełbachy z Węgier :D) słodka papryka i chili, potem wrzucam masę papryki, potem trochę pomidory i trochę cukinii dla męża, bo ją kocha ;)

Za to ja dostałam wczoraj od dziadka 4kg fasolki szparagowej (połowa już w słoikach) i 2 wielkie młode kapusty, dlatego dziś potrawka z młodej kapustki, a jutro muszę wymyśleć coś z pozostałej fasolki :)
    U każdej ciężarnej te badania przed porodem robią obowiązkowo???

• Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Mam debilne pytanie - próbowała któraś z Was dotknąć sobie szyjki? No nijak jej nie ma! Jak badałam się starając się o klopsa to moja szyjka czasem była tak nisko i cała wyczuwalna, jakby wypadała. Czasem wysoko, ale dało się jakoś dojść. a teraz? pusto...

Ja mam tam tak ciasno, że ledwo te globulki wciskam. Wszystko tak spuchnięte, że nie jestem w stanie określić co jest co. A boję się grzebać, żeby czegoś nie zmalować :P Nie wiem czy to normalne, że wszystko jest takie powiększone. Jak młody tamtędy przejdzie to nie wiem. Teraz już rozumiem, czemu z każdą wizytą badanie boli coraz bardziej. W każdym razie szyjki też znaleźć nie mogę, a raczej nie odróżniam jej od całej reszty.

Jak nam tak dalej będą się objawy zgadzać to może tego samego dnia urodzimy ;)

mycha89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo, przyomnij na kiedy masz termin? Teraz jestes w 36+6 tc?

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakroiłam tyle składników na leczo, że dla wszystkich "belinek" by wystarczyło :) Teraz pytanie czy to smaczne będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:08

le'nutka lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, takie mi moja gin wypisała, a ona tam pracuje...

Mycha, zbadałam się, a co :P Też nie czuję, chyba po prostu mamy już krótkie szyjki :)

mycha89 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    lo, przyomnij na kiedy masz termin? Teraz jestes w 36+6 tc?

Termin mam na 12.09 :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Termin mam na 12.09 :)

dzień przede mną :) ciekawe czy wyczekamy, ja zamierzam dotrwać do terminu :)

Io lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi - a masz już jakieś objawy? Ja bym chciała po 38 tyg urodzić, ale zobaczymy co z tego będzie. Gin raczej z powątpiewaniem zapisywała mnie na wizytę 2.09. Decyduje mój syn, a wiadomo jacy są faceci :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Nakroiłam tyle składników na leczo, że dla wszystkich "belinek" by wystarczyło :) Teraz pytanie czy to smaczne będzie :)

u nas jak sie robi leczo to od razu na ponad 20 porcji i mrozimy :) tak samo bigos.

a ja dzis wyjelam mieso na galarete, akurat wieczorem wstawie a jutro bedzie gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:44

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczyłam się zakupami na allegro, więc u nas dziś leniwe na obiad

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do kucharek jak w temacie gotowania. robiłam dzis kawałki skrzydełek smazone na głębokim oleju. ale zostało spokojnie na drugi obiad. nie chce dwa dni dokładnie tego samego, poza tym nie mamy mikrofalówki a odsmażane na patelni będą nieco wysuszone juz. czy jak zrobie je w sosie, w sensie zaleje wodą, dodam podsmazonej cebulki, przyprawy do smaku i zagęszcze mąką to wyjdzie cos zjadliwego? bo nie mam pomysłu co z nimi zrobic

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, na pewno bedą smaczne w sosiku, spokojnie możesz tak je zaserwować :)

Patu lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ponawiam pytanie: ile kocyków bierzecie do szpitala, ile zestawów ubranek, czy bierzecie octenisept i sól fizjologiczną?
    I jeszcze jakie duże mają być czapeczki? I ile pieluszek terowych i flanelowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:16

relg4z17djzzyjqt.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dzień przede mną :) ciekawe czy wyczekamy, ja zamierzam dotrwać do terminu :)
    I dzień przede mną:) Podobno dobrze urodzić tydzień przed terminem, jak dla mnie może być..

Io lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Dziewczynki ponawiam pytanie: ile kocyków bierzecie do szpitala, ile zestawów ubranek, czy bierzecie octenisept i sól fizjologiczną?
    I jeszcze jakie duże mają być czapeczki? I ile pieluszek terowych i flanelowych?
    1kocyk,1 rożek, 1 zestaw ubranek (drugi dowiezie mi mąż już na wyjście bo w moim szpitalu tylko na wyjście ciuszki każą wziąć), octenisept biorę a soli nie. Czapeczka standardowa dla niemowląt tzw. 'new born', 4pieluszki tetrowe, 1 flanelowa. Mąż będzie codziennie, więc przywiezie w razie czego.

‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ