X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Idę upiec karpatkę :)

le'nutka, madiiiii, kark, Gosia19 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie. Od wczoraj mam same mdłości i bardzo częste wizyty w toalecie. Wypróżniałam się chyba z 6 razy do tego boli mnie podbrzusze za każdym razem przed wypróżnieniem.. Nie wiem co się dzieje, któraś już coś takiego ma/miała ?

Gosia, tu cała masa z nas tak ma. Ja mam od 3 tygodni. Najwyraźniej to normalne, chociaż ja mam od tego rozwarcie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanie. Od wczoraj mam same mdłości i bardzo częste wizyty w toalecie. Wypróżniałam się chyba z 6 razy do tego boli mnie podbrzusze za każdym razem przed wypróżnieniem.. Nie wiem co się dzieje, któraś już coś takiego ma/miała ?
    Jedna z dziewczyn pisała, ze gin kazal jechac do szpitala jak bedzie to czeste wyproznianie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wydałam 170zł na cebule najróżniejszych kwiatów ! Ponad 200 cebul, ciekawe kto je będzie wkopywał na kolanach ;> Ale za to wiosną jak ładnie będzie..

JagoodkaK, verynice lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mniaaaam, ale bym pożarła :D
    verynice wrote:
    Wiecie co? Idę upiec karpatkę :)

verynice lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja wszystkie, które wymaga mój szpital do porodu (cesarki):
    morfologia
    mocz
    glukoza
    elektrolity
    VDRL
    APTT
    PT
    anty HBS
    anty HCV
    Najgorzej było z moczem, bo jak tu się całą noc powstrzymać... Także dałam mocz z 5 rano, bo już nie wytrzymałam i musiałam iść :P

Ja zawsze robię leczo węgierskie :) Cebula, mięcho konkretne, nie jakieś pitu-pitu-kiełbasitu (no, chyba, ze akurat mam transport paprykowej kiełbachy z Węgier :D) słodka papryka i chili, potem wrzucam masę papryki, potem trochę pomidory i trochę cukinii dla męża, bo ją kocha ;)

Za to ja dostałam wczoraj od dziadka 4kg fasolki szparagowej (połowa już w słoikach) i 2 wielkie młode kapusty, dlatego dziś potrawka z młodej kapustki, a jutro muszę wymyśleć coś z pozostałej fasolki :)
    U każdej ciężarnej te badania przed porodem robią obowiązkowo???

• Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Mam debilne pytanie - próbowała któraś z Was dotknąć sobie szyjki? No nijak jej nie ma! Jak badałam się starając się o klopsa to moja szyjka czasem była tak nisko i cała wyczuwalna, jakby wypadała. Czasem wysoko, ale dało się jakoś dojść. a teraz? pusto...

Ja mam tam tak ciasno, że ledwo te globulki wciskam. Wszystko tak spuchnięte, że nie jestem w stanie określić co jest co. A boję się grzebać, żeby czegoś nie zmalować :P Nie wiem czy to normalne, że wszystko jest takie powiększone. Jak młody tamtędy przejdzie to nie wiem. Teraz już rozumiem, czemu z każdą wizytą badanie boli coraz bardziej. W każdym razie szyjki też znaleźć nie mogę, a raczej nie odróżniam jej od całej reszty.

Jak nam tak dalej będą się objawy zgadzać to może tego samego dnia urodzimy ;)

mycha89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo, przyomnij na kiedy masz termin? Teraz jestes w 36+6 tc?

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakroiłam tyle składników na leczo, że dla wszystkich "belinek" by wystarczyło :) Teraz pytanie czy to smaczne będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:08

le'nutka lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, takie mi moja gin wypisała, a ona tam pracuje...

Mycha, zbadałam się, a co :P Też nie czuję, chyba po prostu mamy już krótkie szyjki :)

mycha89 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    lo, przyomnij na kiedy masz termin? Teraz jestes w 36+6 tc?

Termin mam na 12.09 :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Termin mam na 12.09 :)

dzień przede mną :) ciekawe czy wyczekamy, ja zamierzam dotrwać do terminu :)

Io lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi - a masz już jakieś objawy? Ja bym chciała po 38 tyg urodzić, ale zobaczymy co z tego będzie. Gin raczej z powątpiewaniem zapisywała mnie na wizytę 2.09. Decyduje mój syn, a wiadomo jacy są faceci :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Nakroiłam tyle składników na leczo, że dla wszystkich "belinek" by wystarczyło :) Teraz pytanie czy to smaczne będzie :)

u nas jak sie robi leczo to od razu na ponad 20 porcji i mrozimy :) tak samo bigos.

a ja dzis wyjelam mieso na galarete, akurat wieczorem wstawie a jutro bedzie gotowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 14:44

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczyłam się zakupami na allegro, więc u nas dziś leniwe na obiad

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do kucharek jak w temacie gotowania. robiłam dzis kawałki skrzydełek smazone na głębokim oleju. ale zostało spokojnie na drugi obiad. nie chce dwa dni dokładnie tego samego, poza tym nie mamy mikrofalówki a odsmażane na patelni będą nieco wysuszone juz. czy jak zrobie je w sosie, w sensie zaleje wodą, dodam podsmazonej cebulki, przyprawy do smaku i zagęszcze mąką to wyjdzie cos zjadliwego? bo nie mam pomysłu co z nimi zrobic

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, na pewno bedą smaczne w sosiku, spokojnie możesz tak je zaserwować :)

Patu lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ponawiam pytanie: ile kocyków bierzecie do szpitala, ile zestawów ubranek, czy bierzecie octenisept i sól fizjologiczną?
    I jeszcze jakie duże mają być czapeczki? I ile pieluszek terowych i flanelowych?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 15:16

relg4z17djzzyjqt.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dzień przede mną :) ciekawe czy wyczekamy, ja zamierzam dotrwać do terminu :)
    I dzień przede mną:) Podobno dobrze urodzić tydzień przed terminem, jak dla mnie może być..

Io lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Dziewczynki ponawiam pytanie: ile kocyków bierzecie do szpitala, ile zestawów ubranek, czy bierzecie octenisept i sól fizjologiczną?
    I jeszcze jakie duże mają być czapeczki? I ile pieluszek terowych i flanelowych?
    1kocyk,1 rożek, 1 zestaw ubranek (drugi dowiezie mi mąż już na wyjście bo w moim szpitalu tylko na wyjście ciuszki każą wziąć), octenisept biorę a soli nie. Czapeczka standardowa dla niemowląt tzw. 'new born', 4pieluszki tetrowe, 1 flanelowa. Mąż będzie codziennie, więc przywiezie w razie czego.

‹‹ 1669 1670 1671 1672 1673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ