X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Tak Luxu my sie znamy znamy ;DDD
    My po śniadanku i mam lenia szczerze niechce mi sie nic;]]

Gusia wolne dzisiaj? Super to wypoczywaj, wypoczywaj .

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Lekarz mi gadal, ze tak tez moze byc, ze przestana bolec i tez jest ok. Bedzie dobrze!! Pewnie wszystko jest dobrze i maly czlowiek sobie rosnie ;)
    mi też tak mówił. Ale ja jakoś i tak panikuj :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no właśnie a do wizyty jeszcze 2 tygodnie :|
    Do mojej 1,5 tyg ;/ damy rade jakos spokojnie;]

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Gusia wolne dzisiaj? Super to wypoczywaj, wypoczywaj .

Tak mam wolny weekend ;]] mamy isc na jakis spacer ale sie zebrac nie moge jakos

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe a Tobie minęły mdłości? Bo w cotygodniowych info belly podaje, że w 10 tygodniu mogą minąć. Tak się zastanawiam czy to moja podświadomość tak działa, że przeczytałam to i dlatego mi przeszło :P

• nescafe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nescafe a Tobie minęły mdłości? Bo w cotygodniowych info belly podaje, że w 10 tygodniu mogą minąć. Tak się zastanawiam czy to moja podświadomość tak działa, że przeczytałam to i dlatego mi przeszło :P

Wiesz bywalo gorzej i lepiej :P Roznie ;) Dzisiaj sie czuje swietnie, ale czy weiczorem nie bede miala mdlosci albo jutro to nie wiem?? :/
    Kochana jest dobrze nie ma co panikowac. A co do wzyty i usg to tez mi sie ciezko czeka. Nie moge chyba dluzej miec odstepu od usg niz 2 tygodnie, bo tez zaczynam bzikowac.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Wiesz bywalo gorzej i lepiej :P Roznie ;) Dzisiaj sie czuje swietnie, ale czy weiczorem nie bede miala mdlosci albo jutro to nie wiem?? :/
    Kochana jest dobrze nie ma co panikowac. A co do wzyty i usg to tez mi sie ciezko czeka. Nie moge chyba dluzej miec odstepu od usg niz 2 tygodnie, bo tez zaczynam bzikowac.
    Też o tym myślałam ostatnio żeby poprosić gin żeby mnie co 2 tyg przyjmowała bo oszaleć można. Teraz aż 5 tyg muszę w sumie czekać :|

Ewelcia lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

To jeszcze tylko 3 tygodnie i może mi minie rzyganie ! Jupi! :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To jeszcze tylko 3 tygodnie i może mi minie rzyganie ! Jupi! :)
    Nie chcę być złośliwa ale moja kuzynka do końca 18 wyemitowała :P a w szpitalu położne odpowiadały że miały jedną pacjentkę co całe 9 miesięcy - przeszło dopiero po porodzi. :P oby nam przeszło jak najszybciej :)

Sorry za dziwne słowa Ale tel sam takie wstawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 11:36

• dba Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kobitki :)
    ja mam mdłości całą dobę, wczoraj rano się lepiej poczułam to od razu to wykorzystałam i okno umyłam ;) a dzisiaj od rana znowu jazda ;)chyba wolałabym zwymiotować, bo wtedy mdłości by mi przeszły ;)
    Stardust87 jestem przekonana, że z Twoją fasolinką wszystko ok :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana :P
    Ja dzisiaj znow z bolem głowy! juz zaczyna sie rozkrecac... rano tyle dobrze ze nie bolal caban :/ mi te bole to sie definitywnie nasilily juz ktorys tydzien sie mecze bleee :/

ja do wizyty jeszcze 8 dni! i zgadzam sie z wami powinny byc co 2 tyg, bo to jakos zleci a miesiac to duzo!!! tyle sie malenstwo zmieni ze szok! :)

stardust ja tez co chwile sie boje czy moje malenstwo tam jest i dobrze sie ma! bo objawow tez malo, oprocz bolu sutkow i ciezkich cycow to nic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2014, 12:02

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny... Biedne jestescie kurde z tymi bolami glowy.... :( ja mialam tylko raz poki co ale tak silny ze nie dobrze mi bylo mega i az sie cala trzeslam.... Przeszlo dopiero na drugi dzien ale do pracy nie poszlam...
    Od tego czasu poki co spokoj....
    Co do obaw.... Tez mnie brzuch pobolewa od dolu... Ale mysle ze to normalne.
    Ogolnie czulam sie juz tak super ze wczoraj mieszkanie wysprzatalam, upieklam ciasto a tu od rana dzis nie mam sil nawet oddychac :( wiec kochanie cieszcie sie dniami kiedy wam nic nie dolega :) i nie martwcie sie :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki w sumie dla mnie nie calkiem dobry:( mam katar stulecia nos zatkany raz po raz uda mi sie wysmarkac(mozecie sie smiac ale do wydmuchiwania nosa biore paier toaletowy bo po 1.nie mam nosa podraznionego jak po husteczkach a po 2. starcza na dluzej;) :) i do tego uszy tez mam zatkane temp ponad 37 sie utrzymuje od wczoraj leze dzis nawet do kosciola nie jechalam bo moj M mi zakazal, co jak co ale wiem ze w takich chwilach moge na niego liczyc, wczoraj na poprawe humoru nawt kwiaty dostalam:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Dawno się nie odzywałam, ale czytuję Was codziennie :)

Stardust- naprawde sie nie martw, ja tydzien temu mialam to samo. to byl 6t3d i nagle poczułam się super ( piersi nie bolą, mogę jeść wszystko i w każdych ilościach). Na szczęście dzień później miałam wizyte u lekarza i się przekonałam, że wszystko jest ok :) Następnego dnia delikatnie ból powrócił a teraz to jest jakiś kosmos. W nocy budzę się przy przewracaniu na drugi bok z bólu. W dzień, gdy noszę stanik jest ok, ale jak zdejmę to jest bardzo źle.

Naprawdę nie mogę narzekać, bo widzę,że moje objawy są naprawdę słabe i znośne. Ból piersi, rano ciężko mi się szykować, bo jestem słaba i robię wszystko na siedząco. Mdłości jako takich nie mam. Czasem muszę jeść wolniej albo mniej bo delikatnie mnie odrzuca.

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co odkrylam? wieczorem mam delikatne mdlosci i moj M na ten katar zrobil mi syrop z cebuli i cukru i powiem wam ze po tym syropie nawet mdlosci mi przechodza

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam 2 łyżki cebuli i mnie wzdęło i wszystko bolało :(

Nie straszcie mnie tymi mdłościami przez całą ciążę bo wyjdę z domu z nożami!!!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Fipsik nie bedzie tak zle:)pomysl ze czas leci do przodu a nie stoi w miejscu wiec nawet jak te mdlosci mialby byc przez cala ciaze to kiedys sie wkoncu skoncza wiecznie trwac nie beda

uanndqk36vjen8uu.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

ehehe.. kochana, ale to jest pewnie jeden taki przypadek na milion. większości przechodzi z końcem 12 tygodnia, a niektórym wcześniej nawet :)

AnkaK lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ehehe.. kochana, ale to jest pewnie jeden taki przypadek na milion. większości przechodzi z końcem 12 tygodnia, a niektórym wcześniej nawet :)
    Dokladnie Srardust ma racje nie ma co sie zalamywac:) kazda z nas jest inna i niektore przechodza ciaze ksiazkowo a niektore troche inaczej

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcieliśmy mieć rok po roku dzieciaki.. Ale nie wyobrażam sobie leżeć z rocznym dzieckiem biegającym gdzieś po domu :/

Jak ktoś mi powie, że ciąża to piękny stan to utłukę ;P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ