X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie potrzebnie mojego T nastraszylam,ze Nelus sie pobzykala i dzidzka jest :P , a dzis Migotka by byla blisko :) chyba bede juz cicho hehehe :P bo mi sie nie da zgwalcic ;)

Pwiem Wam, ze wczoraj mi sie Nelus snila jak pamietam a dzis Diabla hahaha ,no ja nie wiem co to ma znaczyc ;) wrzesniowki uzalezniaja.

Co do porodu to od samego poczatku ustalilismy a w sumie sam T wyszedl z pomyslem ,ze chce byc ze mna od samego poczatku. Nic w tej kwesti sie nie zmienilo. Ja tez nie wyorbazam sobie zeby go nie bylo. Wiem,ze mi przy nim bedzie latwiej, chociaz psychicznie. Nie bede czuc sie sama. Wystarczy ze bedzie ok, bedzie trzymal za reke. Mam nadzieje,ze tylko krzywdy chlopu nie zrobie :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech faceci widza jak to boli, a nie siedza na korytarzach i pózniej mysla, ze to siup i po wszystkim, a baba poturbowana jakby się cała noc bzykała ze stadkiem murzynów!

Majeczka2014, stardust87, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to ja nie wiem ile teraz moja moze wazyc :( ale jutro zapytam czy bedzie jakies USG, jesli nie to poprosze zeby jednak sprawdzil co i jak,albo umowil dodatkowo?. Mysliscie,ze warto umowic?
    W 29 tyg wazyla 1248. Wiec teraz nie wiem ile moglaby szacunkowo wazyc.

• dba Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki :)
    ale wieści :)
    Turkawka gratulacje :) Io kciuki za zdrowe maleństwo.
    Ja pół nocy nie spałam, skurcze i ból kręgosłupa co chwile męczyły. No i oczywiście ta mordęga minęła, psychicznie już siadam. Tyle się męczę od tygodnia i lipa. Jak urodzę to będę gadać że mój poród trwał tygodniami :P
    Synek sobie w nocy szalał - zupełnie mu nie przeszkadzały moje bóle :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy wczoraj poswietowac i co??? Tak mnie te skurcze bolaly ze nie dalo rady :( chyba bedzie celibat do konca :/

Majeczka tez mam nadzieje ze T wyjdzie zywy z tego porodu haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Niech faceci widza jak to boli, a nie siedza na korytarzach i pózniej mysla, ze to siup i po wszystkim, a baba poturbowana jakby się cała noc bzykała ze stadkiem murzynów!

no dokladnie. Tez jestem takiego samego zdania. Moze co niektorzy zmiena podejscie do swoich kobiet :)

Wkurza mnie takie gadanie, zazwyczaj ze strony facetow, ze porod to pierdniecie i nic wiecej. Jesli kobiety ciagle rodza to nie jest tak zle. Ciekawa jestem skad oni moga to wiedziec? :) niech tak sie znajda na pordowce ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    My mielismy wczoraj poswietowac i co??? Tak mnie te skurcze bolaly ze nie dalo rady :( chyba bedzie celibat do konca :/

Majeczka tez mam nadzieje ze T wyjdzie zywy z tego porodu haha :)

ja juz dzisiaj sobie pomyslalam,ze przed przeprowadze z nim rozmowe :P tzn zapobiegawczo przeprosze go z gory za zle jakby co :P nie musi oczywiscie tak byc,ale niech sie nie gniewa za wyzywanie , krzyki i inne :P bo i tak go kocham :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:

Pwiem Wam, ze wczoraj mi sie Nelus snila jak pamietam a dzis Diabla hahaha ,no ja nie wiem co to ma znaczyc ;) wrzesniowki uzalezniaja.

Mam nadzieję, że nie straszyłam :P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzis sluz ostro zalewa, czuje jakby wgaciach popuszczala. Mdlosci sa coraz gorsze, mam dosc. Boje sie wypic nawet wody bo zaraz polece do kibla. Bleeeee

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkawka gratulacje :)

Chyba powinnyśmy zmienić nazwę grupy na sierpniowo - wrześniowe mamusie :) Widocznie dzieciaczki wolą mieć urodziny jeszcze w wakacje :)

U mnie nic nie zapowiada wcześniejszego porodu, serduszkujemy dość często od początku lipca, codziennie spacery, przy dwójce dzieci też posiedzieć za dużo nie mogę, a skurczy u mnie brak. W sumie to dobrze, bo chciałabym być 1 września na rozpoczęciu roku szkolnego u dzieci, mam nadzieję, że tam na sali gimnastycznej mi wody nie odejdą ;)

No ciekawa jestem ile maluszków się dziś wykluje :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Mam nadzieję, że nie straszyłam :P

nie :) a nawet pamietam co nie co :) wywieszalas gdzies na tablicy liste naszych aktualnych wrzesniowek hehehe :)

• Diabla85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa turkawka gratuluję maluszka! W tym całym szale aktualizowania listy maniery gdzieś zgubiłam ;)

turkawka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja tam chciałabym znać wagę dzieciątka i na pewno bym poprosiła o usg!

Diabla ja na liście przesunęłabym Akuszerkę i Lo na "podium" :D

A mój facet zawsze krzyczał, że chce być ze mną :) i ja też wolałabym żeby był...bo to zawsze ktoś bliski i lepiej krzyczeć i gryźć M jak położną :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka no fakt, jeszcze sierpien nie skonczyl a tyle sie dzieje!!!
    Ciekawe co jutro przyniesie dzien!

Gdyby udalo wczesniej to nasza dzidzia tez by byla z sierpnia. Super by bylo :) sierpien jest moim ulubionym miesiacem. Pod wzgledem sentymentalnym. Moje urodziny, rocznica zareczyn, rocznica zwiazku. Ale ciesze sie z tego co mam ;)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do męża no porodówce to mój był dwa razy i dzielnie został do końca ;) Wtedy nie wyobrażałam sobie, że mogłoby go nie być, a teraz jak pooglądałam porody w tv i wiem jak to już od strony technicznej wygląda, to nie wiem czy nie wolałabym jednak na samej końcówce być sama, ale mój M powiedział, że nie mam mowy on już to wszystko widział i nic mu nie straszne i nie wyobraża sobie że miałby syna na świecie nie przywitać, więc ja tu nie mam nic do gadania ;)

edit. ale też nie wyobrażam sobie, że mogłoby go w pierwszej fazie zabraknąć, tym bardziej jak się nie ma opłaconej położnej. Taka położna z oddziału nie siedzi cały czas z rodzącą na sali tylko "obsługuje" kilka porodów na raz (jeśli takie są) i dobrze, żeby ktoś bliski był, żeby ją zawołać jak się parte zaczną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 10:06

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam zamiaru zmuszać go na siłę ale jednak jeśli mnie zostawi będę nieco zawiedziona... Jednak facet tez jest rodzicem i jakiś udział w porodzie może mieć. Dla niego to trzymanie za rękę a dla mnie ogromne wsparcie i poczucie bezpieczeństwa. Jeśli spróbuje i nie da rady ok rozumiem. Każdy jest inny ale chciał. Ale jeśli nawet nie spróbuje to nie będę umiała tego zrozumieć

madiiiii lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki sms od lo:

"podobno jednak nie rodzę, ordynator uznał ze wód jest jeszcze wystarczająco i jak nic się nie rozkręci to mogę iść do domu"

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Diabla85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka zaczekaj z porodem do po 4 września, bo to moja magiczna data po której mogę rodzić :) A że chcemy rodzić w tym samym szpitalu, to fajnie by było leżeć razem na poporodowej ;)

Szonka lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty się kochana na sierpien nie pchaj:-) niech jeszcze maluszek siedzi grzecznie w brzuszku, a o usg jak najbardziej popros.

Majeczka2014 wrote:
    Szonka no fakt, jeszcze sierpien nie skonczyl a tyle sie dzieje!!!
    Ciekawe co jutro przyniesie dzien!

Gdyby udalo wczesniej to nasza dzidzia tez by byla z sierpnia. Super by bylo :) sierpien jest moim ulubionym miesiacem. Pod wzgledem sentymentalnym. Moje urodziny, rocznica zareczyn, rocznica zwiazku. Ale ciesze sie z tego co mam ;)

atdci09kamv7205a.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym swojego nie zmusiła do bycia przy porodzie, ale gdyby zdecydował się na to wcześniej i wyjaśnił mi swoje obawy. Gdyby się teraz nagle rozmyślił...byłabym wściekła! Jak już raz podjął decyzję, to niech teraz się jej twardo trzyma i nie wymięka pod koniec. Martwi się o swoją kondycję podczas porodu, a co ma powiedzieć Patu?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ