X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko postanowiło mnie dziś wcześniej obudzić atakiem na mój żołądek i zaserwowal mi po 4 już zgage :-/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, nie wiem czemu zabronił ranigastu, może żeby dmuchać na zimne ? No nie mam pojęcia, ale 2 ginekologów mi to powiedziało, więc nie dyskutowałam.

Co do porodu z partnerami - moja teściowa ostatnio otwarcie na głośnomówiącym przy Mężu "pouczała mnie", żebym nie zmuszała Męża do bycia przy porodzie, bo ona słyszała, że niektórzy mężczyźni potem się brzydzą swoich kobiet. Szybko ucięłam jej wywód mówiąc, że Męża do niczego nie zmuszałam, decyzję już podjęliśmy, a on w razie czego wie, że może wyjść z sali. Oczywiście zaraz po tym usłyszałam, że ona oczywiście nie chce się wtrącać... grrr! Udusić to za mało.

Dziewczyny, masakra z tymi ginekologami, L4 i urlopami macierzyńskimi. Przecież jak gin każe iść na macierzyński przed porodem, to najnormalniej w świecie okrada kobietę i dziecko z tego urlopu :/ Co za dziadostwo. Nie dajcie się!

U nas dziś taaaaka gorączka, odczuwalna temperatura to ponad 40 stopni. Niedawno wzięłam prysznic, a znowu czuję, że cała się kleję, nie wiem jak ja dziś dam radę spać. W takich chwilach cieszę się, że mała ma termin na wrzesień.

A w ogóle zapomniałam Wam napisać, że trafiłam w końcu do endokrynologa w Kanadzie i nie uwierzycie co mi powiedział. On nie wie czemu ja biorę Euthyrox, bo wg niego moje wyniki były o.k. No ale skoro już biorę, to mam brać i po połogu zobaczymy co dalej. Dobre, profesor z Polski pomylił się zapisując mi Euthyrox... Nie mam sił denerwować się na tę służbę zdrowia i jej podejście :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2014, 05:57

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Wlazłam zobaczyć czy któraś nie urodziła, ale widzę że cisza więc idę spać dalej :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sms od Akuszerki: "Jest do dupy. Przez 10 h mialam regularna czynnosc skurczowa co 2 minuty, bol byl tak silny ze nie pozwalal mi normalnie myslec. Po 10 godzinach porod nie posunal sie nawet o centymetr wiec odloczono mnie od oxytocyny i po kolejnych dwoch skurcze ustaly. Filip nadal jest w brzuchu a ja czuje sie jakby zgwalcilo mnie stado murzynow, bo w ciagu jednego dnia badalo mnie kilka razy 6 roznych osob przy czy kazda MUSIALA zrobic to bardzo dokladnie zeby mi przeciez POMOC. Krwawie przez to do tej pory. Leze teraz znow na patologii i nie wiem co mam robic. Nie chce po raz kolejny przezywac tego co wczoraj."

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Sms od Akuszerki: "Jest do dupy. Przez 10 h mialam regularna czynnosc skurczowa co 2 minuty, bol byl tak silny ze nie pozwalal mi normalnie myslec. Po 10 godzinach porod nie posunal sie nawet o centymetr wiec odloczono mnie od oxytocyny i po kolejnych dwoch skurcze ustaly. Filip nadal jest w brzuchu a ja czuje sie jakby zgwalcilo mnie stado murzynow, bo w ciagu jednego dnia badalo mnie kilka razy 6 roznych osob przy czy kazda MUSIALA zrobic to bardzo dokladnie zeby mi przeciez POMOC. Krwawie przez to do tej pory. Leze teraz znow na patologii i nie wiem co mam robic. Nie chce po raz kolejny przezywac tego co wczoraj."

Boże biedactwo ;( banda debili...

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach i biorę się za kawę i śniadanko

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna akuszerka :|

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna akuszerka co oni tam z nia wyprawiaja :(

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

akuszerka trzymaj sie :*

7w3d 💔
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Wymecza nam biedna Akuszerke. Mam nadzieję że Filipek będzie już dziś z mamusia to wynagrodzi jej cierpienie

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak słucham o tych waszych bólach,to moje się chowają,mogłabym tańczyć skakać jeszcze.Minusem tego jest to,że na nic się nie zapowiada :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Jak słucham o tych waszych bólach,to moje się chowają,mogłabym tańczyć skakać jeszcze.Minusem tego jest to,że na nic się nie zapowiada :/
    kochana, u nas to te bez bóli rozpakowują się przed terminem, a "bolące" chodzą i chodzą i urodzić nie mogą :P

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia ja tam też mogłabym tańczyć, bo jedyne co mi się dzieję to twardnienia brzucha i skurcze przepowiadające, ale ze względu na brak talii i nie umiejętność zakołysania biodrami nawet nie próbuję :P

relganlikx65a1ud.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Akuszerko trzymam mocno kciuki niech cię już nie męczą

• dba Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    kochana, u nas to te bez bóli rozpakowują się przed terminem, a "bolące" chodzą i chodzą i urodzić nie mogą :P
    dokładnie :D te z bólami będą się jeszcze męczyć :/
    W nocy się obudziłam i spać nie mogłam. Moje dziecko też ostatnio lubi sobie fikołki w nocy robić. Zaczynam się martwić :P
    Współczuję Akuszerce, kobieta się tyle namęczy a może skończyć się na cc.
    Jedyne co mnie pociesza to fakt, że waga stanęła mi w miejscu :)
    Ale i tak mam podły nastrój, chyba pojadę sobie do ciuchlandu, już powinna być dostawa na jesień - zima.
    Może też dzisiaj trochę posprzątam, umyję podłogi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur., dziewczyny, jak mogłyście od wczoraj od 11 zrobić 20 stron?! Godzinę nadrabiałam! Ale się udało :D

Biedna akuszerka, wywoływanie jest najgorsze, a jak to robią jeszcze kilka dni po rząd to można się powiesić... Mam nadzieję, że jej szybko pójdzie już samo.

My wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę i co? I oczywiście moje dziecko buzię pokazało nam dopiero tydzień przed porodem! Śmialiśmy się z gin, że cały czas się krył w łożysku albo zasłaniał, żeby nam przed porodem zrobić niespodziankę.
    ru0e91.jpg
    Z wyglądu cały tatuś i siostrzyczka, nawet gin zwróciła na to uwagę, a mąż od razu tak się wypiął jakby mu ktoś co najmniej medal dał :P
    Młody waży 3366g O.o Szok, w ciągu 2 tygodni przytył 600g! Jasne, teraz trzeba +- liczyć pewnie 400g, ale przynajmniej mam świadomość, że przy porodzie będzie miał co najmniej 3kg :D
    U mnie na KTG skurcze, szyjka się kończy, rozwarta i miękka, dlatego mam się oszczędzać i brać leki, to zobaczymy się we wtorek na cesarce ;)
    Dostałam masę papierów i druczków do cc, mam je wypełnić i wziąć ze sobą we wtorek na 8 :P

Karolina, co do gojenia się blizny, to mi gin poleciła po porodzie plastry Sutricon, można naklejać od razu po ściągnięciu szwów :)

Wiecie co wkurzył mnie wczoraj mąż.
    Mówię mu, że chcę wziąć receptę na Engerix, a ten, żebym nie zdziwiała, że tyle dzieci jest sczepionych Euvaxem itd.
    I wczoraj u gin jak wypytywałam o różne rzeczy już do porodu to pyta lekarki co ona sądzi o tych szczepionkach na wzwB i tych wszystkich bzdurach, żeby dzieci nie szczepić itd.
    Ona na to, że pewnie, żebyśmy załatwili receptę na Engerix (nawet na karteczce zapisała nazwę :P), że tak jest najlepiej, że tyle teraz dzieci chorych i ten autyzm, a cena wcale powalająca nie jest.
    A co na to mój mąż po wyjściu? Z tekstem do mnie, że dobrze, że zapytał o tą szczepionkę, bo bym mu dziecko jakimś syfem zaszczepiła... Pfff, głupek z niego :P

xpatiiix3, Majeczka2014, Kaarolina, Ewi25, magdzia26, BlackLuna, Diabla85, afrykanka, doti77 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże biedna akuszerka, serdecznie współczuję.

Ja dzis się wyspałam jak dziecko, nawet raz w nocy się nie obudziłam.

Bóli żadnych nie mam, czuję się po prostu genialnie :)

Dziś wizyta, ciekawa jestem wyników posiewów i pewnie się dowiem, że poród w najbliższym czasie szybko nie nastąpi ;P

Miłego dnia i bezbolesnych i szybkich porodów (jakby takie miały dzis nastąpic ;) )

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, a ja dziś mam 39 tydzień :D!

Paznokci lepiej nie malujcie, do cc nie można mieć, a czasem trzeba nagle zrobić i co wtedy?

Ja przy córce wiedziałam, że mąż będzie przy porodzie, ale jakby powiedział, że nie chce, to po prostu opłaciłabym położną, pewnie pojeździłabym do niej kilka razy, żeby mieć większe zaufanie i jako taką "więź" i jakoś strasznie bym nie naciskała na męża. Bo zmuszanie kogokolwiek do czegokolwiek jest bez sensu i zawsze odwrotny skutek przynosi.

Jovi, trzymam kciuki, bo nie ważne kiedy będzie termin operacji, ale ważne żebyś zdążyła na spokojnie odstawić leki :)

Zaczarowana, mi w Polsce jeden endo powiedział, że przecież chora nie jestem, że on babcie 80letnie z gorszymi wynikami ma, a inna endo powiedział, że kobieta w wieku 20lat jak ja nie powinna mieć tak tragicznych wyników... Więc chyba nawet nie zależy to od kraju, tylko od podejścia i "kompleksowości" lekarza (bo jak się przyzwyczai do leczenia standardowego, to potem idzie danym schematem i ma klapki na oczach) :/

Paula, trzymam kciuki, żebyś się jutro nie wymęczyła i, żeby Tiago szybciutko cały i zdrowy z mamusią i tatusiem był :)

Paula55, jovi81, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana wstalam do zobaczyc co tam u naszych rodzacych słychać. Biedna akuszerka się nameczy ;(a swoją droga myślałam ze jak jest 5 cm rozwarcia to juz tylko porodowka a nie patologia.

A lo dała juz znak życia?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 23.05 Lo urodziła synusia Kubusia. Waży 3270, mierzy 54cm i dostał 10 pktów :D

Migotka22, Majeczka2014, kark, Quatriona, Paula55, Szonka, JagoodkaK, justyna14, Patu, jovi81, verynice, magdzia26, Ewi25, BlackLuna, anulka81, zoi, madiiiii, dba, Tysia87, assantea, Fipsik, Diabla85, pestka, Beataa25, afrykanka, doti77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ