X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczynki za rozmowę, jak człowiek zrzuci z siebie "trochę" problemów to mu lżej:P
    Lecę odwiedzić dziadków i pograć z nimi w karty :P zawsze gramy w Remika i zawsze wygrywają :P heheh
    Zajrzę pewnie wieczorkiem jak uda mi się odpalić lapotopa bo oczywiście również musiał się zjeb....:D:D:D:D
    Buziole dla Wszystkich:*

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka ale zdzira. Dobrze, ze nie dalas sobą pomiatac.
    teraz wdech, wydech i na spokojnie ciesz się, ze swojego okruszka w brzuszku.
    takie picze wszedzie sie znajdą.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jagoodkak. :)
    Bo jak to mówią najgorszy za granicą jest polak dla polaka.
    Ona jest polką ale myśli idiotka że skoro wyszła za mąż za szweda to już wielka pani szwedka z niej. W ogóle to ona jest prze bezczelna baba poniża polaków i wyśmiewa sie z nich jak by sama nie wiedziała skąd przyszłą.

thiki0a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Diabetologa właśnie zmieniłam. Gorzej z tymi dietetyczkami cholera. Bo zamiast ułożyć mi dietę to dała mi pinda rozpiskę taką co moge a czego nie. Pytam się debila w jakich ilościach mam to jeść, a ona że nie musze liczyć ani ważyć pokarmów:D no nie debil?

ciała ketonowe pojawiają się tez po sokach i owocach np jabłka zawierają ich bardzo dużo, jeśli takowe pijesz czy jadasz postaraj się ograniczyć lub odstawić, i sprawdź po tygodniu, choć pewno doskonale wiesz to chlebek polecam przede wszystkim żytni nie jakiś mieszany czy waza, ale normalny czysty chleb żytni lub specjalny chleb dla cukrzyków u nas takowy jest nie wiem jak u was. Jakbyś chciała to mogę na priva podać przykładowy jadłospis mojej diety z jednego dnia, choć przypuszczam że i tak już masz dość diety w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:38

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka gratuluję malutkiego Filipka! Czekamy na fotke ;)

Paula oddychaj głęboko, będzie dobrze kochana:*

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Może wy wiecie co to może być? :(
    845817_20140828_113739.jpg

Szymonek piekniusi!!! Moja Livka potwierdziła ze nieźle z niego ciacho ;)

Nelus może to wysypka na tle alergicznym? Może uczula ją jakiś kosmetyk, którego używasz, albo proszek, w którym prałaś jej rzeczy, albo może macie pościel pierza, która ja uczula ? Dzieci niestety miewają takie wysypki i zawsze jest zachodzenie w głowę od czego :/ na szczęście do roku większość z tego wyrasta.

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pewnie ciśnie ostro na porodówce, bo się dawno nie odzywała :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 co za kretynka z tej kobiety. Najlepiej to jeszcze kopać leżącego. A kim ona jest? Uważa sie za kogoś lepszego? Co za wredne babsko!!!

Najważniejsze jest teraz Wasze Maleństwo, nie denerwuj sie bo nie warto tracić nerwy na ta chorą kobietę. A z praca po macierzyńskim jakoś się ułoży, na pewno. Będziemy trzymać kciuki i Cię wspierać :*
    I w ogóle dobrze jej powiedziałaś. Te pieniądze należą sie Tobie jak psu buda!

Beataa25 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj też umyłam aż 4 i w łazience jedno zostawiłam na inny dzień :-)
    Fipsik wrote:
    Umyłam dwa okna i się zmęczyłam.. kurde starość nie radość :|

atdci09kamv7205a.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Może wy wiecie co to może być? :(
    845817_20140828_113739.jpg

Szymonek piekniusi!!! Moja Livka potwierdziła ze nieźle z niego ciacho ;)
    Nelus mi to wygląda na potówki - czerwone grudki wielkości łebka od szpilki zakończone białym pęcherzykiem. Można dzidzię wykąpać w nadmanganianie potasu (różowy kolor wody)

edit:
    moż livce jest za gorąco? może trzeba lżej ją ubierać? i często wietrzyć skórę

napar z rumianku ma wlaściwości przeciwzapalne i dezynfekujące - można ją w tym wykąpać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:55

Nelus lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela, albo jak pisze szonka coś alergicznego albo potówki, jeśli to potówki to najprawdopodobniej z przegrzania i dobrze robi kąpiel w letniej z dodatkiem np nadmanganianu potasu (kupisz w aptece bez recepty, ale skonsultuj to najpierw z lekarzem), czy tez jak któraś chyba pisała krochmalu - co polecam, w przypadku potówek sprawa idzie dość szybko u mnie to było jakieś 2-3 dni takiej pielęgnacji bez używania oliwek i innych natłuszczaczy i jest po sprawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:27

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, no co za zdzira z tej szefowej baby najgorszej! Niech ją zmarszczki zeżrą i przedwczesna menopauza dopadnie!

Nelus, z tym krochmalem bym spróbowała, on na 100% nie zaszkodzi, a czerwcówki pisały, że działa cuda. Kąpały w nich maluszki i buziaki im wacikiem nasączonym przemywały. Rumianek też niestety potrafi uczulać, a z krochmalem nie ma takiej opcji :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik starość nie radość, a młodość nie wieczność, a raczej ciąża nie wieczność :P

Fipsik lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Dzięki jagoodkak. :)
    Bo jak to mówią najgorszy za granicą jest polak dla polaka.
    Ona jest polką ale myśli idiotka że skoro wyszła za mąż za szweda to już wielka pani szwedka z niej. W ogóle to ona jest prze bezczelna baba poniża polaków i wyśmiewa sie z nich jak by sama nie wiedziała skąd przyszłą.
    Ojjj trafi jeszcze w swoim zyciu na taka zolze jaka jest.
    Niech sie cmoknie w zad.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, doskonale Cię rozumiem. Ja jak zaszłam w ciążę i poszłam na rozmowę z pracodawcą, to też zostało mi zasugerowane, że mogę nie mieć pracy po powrocie z macierzyńskiego...no chyba że wrócę do pracy zaraz po porodzie i będę pracować podczas urlopu. Powaliło ich totalnie! Wkurzyłam się strasznie i powiedziałam wprost, że jest to niezgodne z prawem. Ale i tak zrobię wszystko, żeby do nich nie wracać.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na puladach tez ma czy tylko na główce bo to trądzik niemowlęcy moja córka tez miała kilka dni po urodzeniu ;( schodzi samo albo możesz pójść po maść wyruszają a ten trądzik wyskakuje po rodzolicach coś w genach
    Akuszerka gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:14

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika!! Co tam z Toba? Jakieś decyzje zapadły??

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam balonik i skurcze narazie poziom 60 daje rade ale jutro rospakunek a jak się coś zmieni to może w nocy a i stardust co z tym numerem bo ja nie wiem czy dawałam czyni.

verynice, betinka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo Mika własnie i jak tam ?

Edit: mika jeśli możesz podaj mi na priv lub ja wyśle ci mój, ja też mam listę z numerami jakby dziewczyny wcześniej złapało i się rozpakowały :) co w przypadku lo już nastąpiło :P a ja prześlę stardust :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:24

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Juz mam balonik i skurcze narazie poziom 60 daje rade ale jutro rospakunek a jak się coś zmieni to może w nocy a i stardust co z tym numerem bo ja nie wiem czy dawałam czyni.

Mika a co to jest ten balonik ? bo ja nieuświadomiona jestem ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ