X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczynki za rozmowę, jak człowiek zrzuci z siebie "trochę" problemów to mu lżej:P
    Lecę odwiedzić dziadków i pograć z nimi w karty :P zawsze gramy w Remika i zawsze wygrywają :P heheh
    Zajrzę pewnie wieczorkiem jak uda mi się odpalić lapotopa bo oczywiście również musiał się zjeb....:D:D:D:D
    Buziole dla Wszystkich:*

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatka ale zdzira. Dobrze, ze nie dalas sobą pomiatac.
    teraz wdech, wydech i na spokojnie ciesz się, ze swojego okruszka w brzuszku.
    takie picze wszedzie sie znajdą.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki jagoodkak. :)
    Bo jak to mówią najgorszy za granicą jest polak dla polaka.
    Ona jest polką ale myśli idiotka że skoro wyszła za mąż za szweda to już wielka pani szwedka z niej. W ogóle to ona jest prze bezczelna baba poniża polaków i wyśmiewa sie z nich jak by sama nie wiedziała skąd przyszłą.

thiki0a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Diabetologa właśnie zmieniłam. Gorzej z tymi dietetyczkami cholera. Bo zamiast ułożyć mi dietę to dała mi pinda rozpiskę taką co moge a czego nie. Pytam się debila w jakich ilościach mam to jeść, a ona że nie musze liczyć ani ważyć pokarmów:D no nie debil?

ciała ketonowe pojawiają się tez po sokach i owocach np jabłka zawierają ich bardzo dużo, jeśli takowe pijesz czy jadasz postaraj się ograniczyć lub odstawić, i sprawdź po tygodniu, choć pewno doskonale wiesz to chlebek polecam przede wszystkim żytni nie jakiś mieszany czy waza, ale normalny czysty chleb żytni lub specjalny chleb dla cukrzyków u nas takowy jest nie wiem jak u was. Jakbyś chciała to mogę na priva podać przykładowy jadłospis mojej diety z jednego dnia, choć przypuszczam że i tak już masz dość diety w ogóle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:38

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka gratuluję malutkiego Filipka! Czekamy na fotke ;)

Paula oddychaj głęboko, będzie dobrze kochana:*

201703012752.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Może wy wiecie co to może być? :(
    845817_20140828_113739.jpg

Szymonek piekniusi!!! Moja Livka potwierdziła ze nieźle z niego ciacho ;)

Nelus może to wysypka na tle alergicznym? Może uczula ją jakiś kosmetyk, którego używasz, albo proszek, w którym prałaś jej rzeczy, albo może macie pościel pierza, która ja uczula ? Dzieci niestety miewają takie wysypki i zawsze jest zachodzenie w głowę od czego :/ na szczęście do roku większość z tego wyrasta.

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pewnie ciśnie ostro na porodówce, bo się dawno nie odzywała :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 co za kretynka z tej kobiety. Najlepiej to jeszcze kopać leżącego. A kim ona jest? Uważa sie za kogoś lepszego? Co za wredne babsko!!!

Najważniejsze jest teraz Wasze Maleństwo, nie denerwuj sie bo nie warto tracić nerwy na ta chorą kobietę. A z praca po macierzyńskim jakoś się ułoży, na pewno. Będziemy trzymać kciuki i Cię wspierać :*
    I w ogóle dobrze jej powiedziałaś. Te pieniądze należą sie Tobie jak psu buda!

Beataa25 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj też umyłam aż 4 i w łazience jedno zostawiłam na inny dzień :-)
    Fipsik wrote:
    Umyłam dwa okna i się zmęczyłam.. kurde starość nie radość :|

atdci09kamv7205a.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Może wy wiecie co to może być? :(
    845817_20140828_113739.jpg

Szymonek piekniusi!!! Moja Livka potwierdziła ze nieźle z niego ciacho ;)
    Nelus mi to wygląda na potówki - czerwone grudki wielkości łebka od szpilki zakończone białym pęcherzykiem. Można dzidzię wykąpać w nadmanganianie potasu (różowy kolor wody)

edit:
    moż livce jest za gorąco? może trzeba lżej ją ubierać? i często wietrzyć skórę

napar z rumianku ma wlaściwości przeciwzapalne i dezynfekujące - można ją w tym wykąpać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 11:55

Nelus lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela, albo jak pisze szonka coś alergicznego albo potówki, jeśli to potówki to najprawdopodobniej z przegrzania i dobrze robi kąpiel w letniej z dodatkiem np nadmanganianu potasu (kupisz w aptece bez recepty, ale skonsultuj to najpierw z lekarzem), czy tez jak któraś chyba pisała krochmalu - co polecam, w przypadku potówek sprawa idzie dość szybko u mnie to było jakieś 2-3 dni takiej pielęgnacji bez używania oliwek i innych natłuszczaczy i jest po sprawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:27

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, no co za zdzira z tej szefowej baby najgorszej! Niech ją zmarszczki zeżrą i przedwczesna menopauza dopadnie!

Nelus, z tym krochmalem bym spróbowała, on na 100% nie zaszkodzi, a czerwcówki pisały, że działa cuda. Kąpały w nich maluszki i buziaki im wacikiem nasączonym przemywały. Rumianek też niestety potrafi uczulać, a z krochmalem nie ma takiej opcji :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik starość nie radość, a młodość nie wieczność, a raczej ciąża nie wieczność :P

Fipsik lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Dzięki jagoodkak. :)
    Bo jak to mówią najgorszy za granicą jest polak dla polaka.
    Ona jest polką ale myśli idiotka że skoro wyszła za mąż za szweda to już wielka pani szwedka z niej. W ogóle to ona jest prze bezczelna baba poniża polaków i wyśmiewa sie z nich jak by sama nie wiedziała skąd przyszłą.
    Ojjj trafi jeszcze w swoim zyciu na taka zolze jaka jest.
    Niech sie cmoknie w zad.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata, doskonale Cię rozumiem. Ja jak zaszłam w ciążę i poszłam na rozmowę z pracodawcą, to też zostało mi zasugerowane, że mogę nie mieć pracy po powrocie z macierzyńskiego...no chyba że wrócę do pracy zaraz po porodzie i będę pracować podczas urlopu. Powaliło ich totalnie! Wkurzyłam się strasznie i powiedziałam wprost, że jest to niezgodne z prawem. Ale i tak zrobię wszystko, żeby do nich nie wracać.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na puladach tez ma czy tylko na główce bo to trądzik niemowlęcy moja córka tez miała kilka dni po urodzeniu ;( schodzi samo albo możesz pójść po maść wyruszają a ten trądzik wyskakuje po rodzolicach coś w genach
    Akuszerka gratuluje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:14

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika!! Co tam z Toba? Jakieś decyzje zapadły??

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam balonik i skurcze narazie poziom 60 daje rade ale jutro rospakunek a jak się coś zmieni to może w nocy a i stardust co z tym numerem bo ja nie wiem czy dawałam czyni.

verynice, betinka lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo Mika własnie i jak tam ?

Edit: mika jeśli możesz podaj mi na priv lub ja wyśle ci mój, ja też mam listę z numerami jakby dziewczyny wcześniej złapało i się rozpakowały :) co w przypadku lo już nastąpiło :P a ja prześlę stardust :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 12:24

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Juz mam balonik i skurcze narazie poziom 60 daje rade ale jutro rospakunek a jak się coś zmieni to może w nocy a i stardust co z tym numerem bo ja nie wiem czy dawałam czyni.

Mika a co to jest ten balonik ? bo ja nieuświadomiona jestem ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ