X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się witam powizytowo :)
    No więc tak...mój klusek (klusek, bo od początku był maluszkiem, a teraz taaak pięknie tyję) waży już 2717g :D czyli ogólnie nadal jest malutki, ale przez ponad 2tyg przytył 540g :D
    dostałam znów leki na ten przeklęty mocz, ciśnienie książkowe, a no i z tego obżarstwa to mam +2kg :D czyli 7kg+ od początku :)
    Szyjka skrócona, miękka i rozwarcie na 1cm, czy jakoś tak bo zgłupiałam już :P
    Kolejna wizyta 11.09 no chyba że mam już dość mojego gina to mam dostać regularnych skurczy żeby go już nie oglądać :P

Gosia19, dba, magdzia26, betinka, BlackLuna, aleksa.wawa, nenka, afrykanka, K_A_M_A lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrocilam od gina mam 2 cm rozwarcia zaczelam krwawic jak bym okres dostala . Biore torbe jade na szpital . mala wazy 3,016

karm3lka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która to gadała o bólach krzyżowych? Przyznać się! Tak mnie krzyż napierd... , że chodzić nie mogę :/ W dodatku promieniuje na jedną nogę :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, trzymaj się dzielnie, Ewelina!!! Czekamy na znaki!

Fipsik, to pewnie ucisk na nerw kulszowy.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama i jak udalo sie Mezowi uspac Malego??? Moj P juz mowi ze Go Krzys nie kocha i nie lubi bo jak jest z Nim to nie spi oczy jak 5 zl a ja tylko przyjde i Maly zasypia ;) to jest takie slodki widok jak patrze na doroslego faceta tak zazdrosnego o taka mala istotke :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:13

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje sie, ze przegapie jakis objaw porodu.

czy, któraś z was stosowała / ma doświadczenie w tych testach wykrywających odejście wód płodowych?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    boje sie, ze przegapie jakis objaw porodu.

czy, któraś z was stosowała / ma doświadczenie w tych testach wykrywających odejście wód płodowych?
    Wlasnie sobie zrobilam:-) bo wrocilismy z psem ze spaceru,a ja całe leginsy mokre,jakbym się posikała tylko,że z przodu.ale to nie wody:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Wlasnie sobie zrobilam:-) bo wrocilismy z psem ze spaceru,a ja całe leginsy mokre,jakbym się posikała tylko,że z przodu.ale to nie wody:-)
    a co zastosowałaś?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa jakies sposoby na sprawdzenie czy to sa wody? Mi cos leci raz od czasui tez z checia bym sprawdzila co to.... Napiszcie jak mozna to sprswdzic i czym?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Faktycznie pająk. Aż strach, że urodzi się z 4 parami oczu :D

- po kim Ty masz takie ładne oczka?
    - te mam po mamie, te po tacie, te po babci, a te po cioci!
    A powiedz mi pajączku po kim Ty masz taki śmieszny brzuszek?
    Brzuszek to po cioci Fipsik :-p

Fipsik, akuszerka89 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    To sa jakies sposoby na sprawdzenie czy to sa wody? Mi cos leci raz od czasui tez z checia bym sprawdzila co to.... Napiszcie jak mozna to sprswdzic i czym?
    Mi dziś na wizycie lekarka powiedzials, ze można kupić w wiekszych/lepszych aptekach test do sprawdzania, czy nie sączą się wody. Jak dobrze pamiętam nazywa się amnisure.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    wrocilam od gina mam 2 cm rozwarcia zaczelam krwawic jak bym okres dostala . Biore torbe jade na szpital . mala wazy 3,016
    Trzymamy kciuki i czekamy na wieści

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są w aptece testy na zasadzie papierków lakmusowych,albo wkładka,która przyklejasz do bielizny.ja konkretnej nazwy nie podam,bo mi mąż przyniósł z pracy papierki lakmusowe i taka skale od 1 do 14.i wody mają podobno 6,7 a ponizej to mocz i wydzielina.podobno sie na tym zna,więc mu wierze:-D
    Wody są bardzo śliskie i takie słodkawe.ja dlatego sobie zrobiłam,bo ta moja plama na leginsach ma taki slodkawy zapach,ale widocznie sikam cukierkowo:-D

JagoodkaK, hela, ofcooo lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    No to i ja się witam powizytowo :)
    No więc tak...mój klusek (klusek, bo od początku był maluszkiem, a teraz taaak pięknie tyję) waży już 2717g :D czyli ogólnie nadal jest malutki, ale przez ponad 2tyg przytył 540g :D
    dostałam znów leki na ten przeklęty mocz, ciśnienie książkowe, a no i z tego obżarstwa to mam +2kg :D czyli 7kg+ od początku :)
    Szyjka skrócona, miękka i rozwarcie na 1cm, czy jakoś tak bo zgłupiałam już :P
    Kolejna wizyta 11.09 no chyba że mam już dość mojego gina to mam dostać regularnych skurczy żeby go już nie oglądać :P
    Nie jest taki mały :-) mój tylko 150 gram większy ;-)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Są w aptece testy na zasadzie papierków lakmusowych,albo wkładka,która przyklejasz do bielizny.ja konkretnej nazwy nie podam,bo mi mąż przyniósł z pracy papierki lakmusowe i taka skale od 1 do 14.i wody mają podobno 6,7 a ponizej to mocz i wydzielina.podobno sie na tym zna,więc mu wierze:-D
    Wody są bardzo śliskie i takie słodkawe.ja dlatego sobie zrobiłam,bo ta moja plama na leginsach ma taki slodkawy zapach,ale widocznie sikam cukierkowo:-D
    A może się tam tak pocisz ;-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

A się Wam wtrącę ciut w temat sprawdzania wód, wystarczą zwykle paski/papierki lakmusowe :) nie ma sensu kupować tych drogich testów, na allegro za ok. 6-7 zł z przesyłka czy w aptece i tego jest sporo ,my się zaopatrzyłyśmy co poniektóre listopadowe mamuśki i zawsze to mniej stresu jest jak się sprawdzi ;)

Pozdrawiam ,gratuluje świeżo upieczonym mamusiom i czekamy z listopadówkami na nowe wrześniaczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 22:51

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wujek google mówi,że te wkładki mogą się nazywać vision,takie różowe pudełeczko albo clearblue

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam ;)

A się Wam wtrącę ciut w temat sprawdzania wód, wystarczą zwykle paski/papierki lakmusowe :) nie ma sensu kupować tych drogich testów, na allegro za ok. 6-7 zł z przesyłka czy w aptece i tego jest sporo ,my się zaopatrzyłyśmy co poniektóre listopadowe mamuśki i zawsze to mniej stresu jest jak się sprawdzi ;)

Pozdrawiam ,gratuluje świeżo upieczonym mamusiom i czekamy z listopadówkami na nowe wrześniaczki ;)
    No ja własnie takie mam:-)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    A może się tam tak pocisz ;-)
    Czyli pocę się cukierkami:-) super!nie będę się myć wcale.nie tak poważnie to napewno nie wody,ani mocz,bo zapach ładny,więc po prostu duża ilość wydzieliny,tak myśle...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam przed chwila ;) mi połozna mówiła, że mocz na zielonkawo, wody na niebiesko/fioletowo barwią pasek ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ