Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
K_A_M_A wrote:Ale wiecie co mam zagwozdke- z racji tego katarku to mam podac malemu wode morska do noska i sie zastanawiam jak to zrobic?? Takiemu malemu mam psikac do noska???
Moze doswiadczone mamy doradza
Karolaaa91 opisz całą sprawę, wtedy będziemy mogły ocenić Twoje szanse
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Jak wczesniej? Zatrudniona byłam od razu na umowę o prace i w trakcie trwania tej umowy ( według zusu po krótkim czasie zatrudnienia) poszłam na l4 z powodu ciazy i nie wypłacili mi nic za te wszystkie l4 wiec rozumiem ze macierzyński tez mi sie nie należy skoro napisali ze nie obejmują mnie ubezpieczeniem...
ale skoro miałaś umowę o pracę to powinni ci płacić... -
Karolaaa, to jest jakieś niedorzeczne! Skoro byłaś zatrudniona na umowę o pracę, to jesteś objęta ubezpieczeniem od pierwszego dnia! Przecież nie mogli rozwiązać umowy, skoro jesteś w ciąży, więc ubezpieczona jestes. Jak oni to argumentują?https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Karolaaa91 wrote:Jak wczesniej? Zatrudniona byłam od razu na umowę o prace i w trakcie trwania tej umowy ( według zusu po krótkim czasie zatrudnienia) poszłam na l4 z powodu ciazy i nie wypłacili mi nic za te wszystkie l4 wiec rozumiem ze macierzyński tez mi sie nie należy skoro napisali ze nie obejmują mnie ubezpieczeniem...
-
Karolaa wszystko zależy od danej sytuacji, jaką miałaś umowę, ile zarabiałaś i jak długo przed zajściem w ciąże płaciłaś składki no i oczywiście dlaczego ZUS odmówił. Piszę, bo miałam koleżanke w takiej samej sytuacji. Z ZUS jest sprawa w sądzie pracy - ten sąd jest za DARMO i nie potrzebujesz adwokata, także odwołuj się. Jeśli chcesz się dowiedzieć konkretnie jakie masz szanse od kogoś "mądrego" to podaje linka z namiarami na DARMOWE porady prawne właśnie w sprawach "pracowych". Podejdź albo osobiście, albo sobie zadzwoń. Nie wiem skąd jesteś więc znajdź na liście swój oddział :)http://www.bip.pip.gov.pl/pl/bip/porady_wszystkie
Karolaaa91 lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Zatrudniona byłam od 9 stycznia nachorobowe poszłam chyba od 20 kwietnia.
Tysia każdy mój wybór jest bojkotowany co mnie wkurzaale jestem o tyle lepsza, że sama będę rejestrować młodego więc nie powinnam się z małża zdaniem liczyć hehe
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Uhh moze w koncu bede miec chwile..
Caly dzien telefony i rozmowy na skypie...
Kama u nas poki co skora nie schodzi ani nic wiec niczym nie smarujemy,
A na raczki juz probowalismy wszystkiego i i tak sciagnie pieron maly
Laski jak wasze cyce? Mialyscie juz nawal?
Ja dzis musze malego czesto przystawhiac i sciagac po trochu bo mam bomby a nie cycki
-
Paula55 wrote:Uhh moze w koncu bede miec chwile..
Caly dzien telefony i rozmowy na skypie...
Kama u nas poki co skora nie schodzi ani nic wiec niczym nie smarujemy,
A na raczki juz probowalismy wszystkiego i i tak sciagnie pieron maly
Laski jak wasze cyce? Mialyscie juz nawal?
Ja dzis musze malego czesto przystawhiac i sciagac po trochu bo mam bomby a nie cyckiPaula55 lubi tę wiadomość
-
betinka wrote:Diabla, jak się macie z Don Francesco?
A ja jestem w szoku, bo zrobili mi morfologię i okazało się że wszystko w porządku i nie mam niedokrwistości co często występuje po łyżeczkowaniu. Ja byłam święcie przekonana że będę ją miała bo anemia była prawie całą ciążę.
A Franczesko dużo je, dużo śpi i jest bardzo grzeczny aż mi się nudzi chwilamiPewnie rogi w domu pokaże
Aaaa i wrócił do swojej wagi urodzeniowej.
Tysia87, betinka, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Jak wczesniej? Zatrudniona byłam od razu na umowę o prace i w trakcie trwania tej umowy ( według zusu po krótkim czasie zatrudnienia) poszłam na l4 z powodu ciazy i nie wypłacili mi nic za te wszystkie l4 wiec rozumiem ze macierzyński tez mi sie nie należy skoro napisali ze nie obejmują mnie ubezpieczeniem...7w3d 💔
-
Karolaaa91 wrote:Zatrudniona byłam od 9 stycznia nachorobowe poszłam chyba od 20 kwietnia.7w3d 💔
-
Witam się Mamuśki, gratuluję maleństw, przepraszam że nie piszę personalnie ale na Tel ciężko się czyta. W szpitalu bieda aż piszczy, nie ma termometrów, papieru , jedzenia nie dałabym psu ale opieka i personel jest 1 klasa i wszystko rekompensuje. Tętno ma mały mierzone co 2 godz, ktg 2 razy dziennie, usg 1 dziennie, 2 obchody na których wszystko można na spokojnie się wywiedzieć. Przepiszcie mnie kochane na liście na 8 września bo jakoś mi tak dziwnie na samej górze:) pozdrawiam Was serdecznie:)
verynice, aleksa.wawa, le'nutka, BlackLuna, afrykanka lubią tę wiadomość