Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolaaa91 wrote:W ciazy byłam na l4 i za to nie dostanę żadnych pieniędzy wiec i macierzyńskiego tez nie...https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Fipsik wrote:Jagoodka:
waga - ok 53 centyl -> no faktycznie się wybiła grubością
główka - ok 40 centyl
brzuszek - ok 60 centyl
nóżka - 90 centyl
Bardziej niż modelka, to bym obstawiała takiego wychudzonego murzynka z dużym brzuszkiemale glowe ma za mala jak na murzynka. Bo one oprocz brzuszków maja tez glowki duże.
Dla mnie ta jej waga juz jest zaskoczeniem, obstawialam na 2800 a tu taki balast -
JagoodkaK wrote:Betinka ale ja do czwartku wieczora sama będę, od zeszlego wtorku moj T jest w trasie. Przyjechal w niedziele ok 17. i wyjechal w poniedzialek po 16. Wiec wszystko na mojej glowie.
ja sama już jestem od 13 sierpnia, mąż na węgrzech, ojciec w turcji prawie na granicy z irakiem, siostra w grecji na wakacjach, a mama nie ma prawka a ja do szpitala mam 60 km -
JagoodkaK wrote:Czyli będzie miala opuchlizne glodowa
ale glowe ma za mala jak na murzynka. Bo one oprocz brzuszków maja tez glowki duże.
Dla mnie ta jej waga juz jest zaskoczeniem, obstawialam na 2800 a tu taki balast
Weź pod uwagę że ta waga jest podawana plus minus! -
Ewi25 wrote:ja sama już jestem od 13 sierpnia, mąż na węgrzech, ojciec w turcji prawie na granicy z irakiem, siostra w grecji na wakacjach, a mama nie ma prawka a ja do szpitala mam 60 km
-
KAMA, PADŁAM!!!!!!!!! Jaki on jest CUDOWNY!!!!!!!!!!!!!!! Matko kochana, szopa szopą - imponująca, ale buziaczka ma tak prześlicznego, że aż mi dech zaparło! Zakochałam się
Jagódka, kurczę, to lipaZwłaszcza, że Ty psiaka masz. To może spróbuj spacery skrócić na te kilka dni, w domu nie sprzątaj broń boże. I jakoś dociągniesz
K_A_M_A lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
pralinka wrote:Jagoda, nie przesadzaj z ta wagą że jakiś 'balast' itp. co mają powiedzieć dziewczyny, których dzieci mają wyższą wagę... lub te które się martwią/martwiły że ich dzieci są małe/ za małe itd.
Weź pod uwagę że ta waga jest podawana plus minus! -
JagoodkaK wrote:Ewi kochana mi chodzi o to, ze na 4 pietrze mieszkam i latam z Konuakiem na spacery 3/4 razy dziennie po ok 40min do godziny, jeszcze zakupy itd sama wiesz.
ja też na 4 mieszkam bez windy mieszkaniu ale nie mam psiaka to współczuje w takim razie, mi starczy jak ze 2, 3 razy sie wtelepie. -
Wlasnie tracę kochana bo odwołać moge sie tylko sądownie.... Wiec jezeli przegram to wszystkie koszty sadowe ja poniosę nie wspominając o adwokacie.... Niech ich tam wszystkich chuj za przeproszeniem strzeli
Tysia87 wrote:No to zajebiście miło z ich strony..........a co Ci mniej więcej napisali?sprobuj się odwolac,nic nie stracisz,a może się uda.nie martw się.wiem,że pieniążki przy małym dziecku są bardzo ważne,ale bedzie dobrze:-) -
JagoodkaK wrote:Pralinka ja bylam jedna z tych ktorej dziecko mialo mala mase i dlugi czas niski przyrost masy. Dlatego jest moje zaskoczenie. Ale jesli ktoras poczula sie urazona to wybaczcie.
Mnie nie uraziłaś, luzik:-)
Pisze ogólnie, na wagę dziecka nie mamy wpływu tak jak na wiele innych kwestii:) Tylko o to mi chodziło, bo wydawało się jakbyś była niemile zaskoczona że dlaczego 'takie duże dziecko', tylko tyle. Bo duże dziecko to z wagą ok 4,5kg jest:)JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Jak wczesniej? Zatrudniona byłam od razu na umowę o prace i w trakcie trwania tej umowy ( według zusu po krótkim czasie zatrudnienia) poszłam na l4 z powodu ciazy i nie wypłacili mi nic za te wszystkie l4 wiec rozumiem ze macierzyński tez mi sie nie należy skoro napisali ze nie obejmują mnie ubezpieczeniem...
justyna14 wrote:a jaką miałaś umowe wcześniej? bo nie rozumiem sytuacji, że na l4 nic nie dostałaś i macierzynskiego masz nie dostać....