X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Troche lepsza jakosciowo fota :D

Na śpiocha
    2z83me0.jpg

śliczny bobas :) czyżby miała skarpetki na rączkach?

a w nocy jak kładziesz dziecko spać? na boku czy na plecach?

Nelus lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    W ciazy byłam na l4 i za to nie dostanę żadnych pieniędzy wiec i macierzyńskiego tez nie...
    No to zajebiście miło z ich strony..........a co Ci mniej więcej napisali?sprobuj się odwolac,nic nie stracisz,a może się uda.nie martw się.wiem,że pieniążki przy małym dziecku są bardzo ważne,ale bedzie dobrze:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miał* miało być literówka ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jagoodka:

waga - ok 53 centyl -> no faktycznie się wybiła grubością :P
    główka - ok 40 centyl
    brzuszek - ok 60 centyl
    nóżka - 90 centyl

Bardziej niż modelka, to bym obstawiała takiego wychudzonego murzynka z dużym brzuszkiem :P
    Czyli będzie miala opuchlizne glodowa ;) ale glowe ma za mala jak na murzynka. Bo one oprocz brzuszków maja tez glowki duże.
    Dla mnie ta jej waga juz jest zaskoczeniem, obstawialam na 2800 a tu taki balast ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Betinka ale ja do czwartku wieczora sama będę, od zeszlego wtorku moj T jest w trasie. Przyjechal w niedziele ok 17. i wyjechal w poniedzialek po 16. Wiec wszystko na mojej glowie.

ja sama już jestem od 13 sierpnia, mąż na węgrzech, ojciec w turcji prawie na granicy z irakiem, siostra w grecji na wakacjach, a mama nie ma prawka a ja do szpitala mam 60 km :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Troche lepsza jakosciowo fota :D

Na śpiocha
    2z83me0.jpg
    Kama cudny jest i te włoski!mój bezimienny synek ma taki sam kocyk z biedronki:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czyli będzie miala opuchlizne glodowa ;) ale glowe ma za mala jak na murzynka. Bo one oprocz brzuszków maja tez glowki duże.
    Dla mnie ta jej waga juz jest zaskoczeniem, obstawialam na 2800 a tu taki balast ;)
    Jagoda, nie przesadzaj z ta wagą że jakiś 'balast' itp. co mają powiedzieć dziewczyny, których dzieci mają wyższą wagę... lub te które się martwią/martwiły że ich dzieci są małe/ za małe itd.
    Weź pod uwagę że ta waga jest podawana plus minus!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja sama już jestem od 13 sierpnia, mąż na węgrzech, ojciec w turcji prawie na granicy z irakiem, siostra w grecji na wakacjach, a mama nie ma prawka a ja do szpitala mam 60 km :)
    Ewi kochana mi chodzi o to, ze na 4 pietrze mieszkam i latam z Konuakiem na spacery 3/4 razy dziennie po ok 40min do godziny, jeszcze zakupy itd sama wiesz.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi klade go zawsze na boczku raz na jednym raz na drugim, na dodatek od strony glowki jest lozeczko podniesione :)
    Tysia ja wiem ze biedra rulezz :P ale moglabys juz wybrac chociaz jakies typy imion ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA, PADŁAM!!!!!!!!! Jaki on jest CUDOWNY!!!!!!!!!!!!!!! Matko kochana, szopa szopą - imponująca, ale buziaczka ma tak prześlicznego, że aż mi dech zaparło! Zakochałam się <3 <3 <3

Jagódka, kurczę, to lipa :( Zwłaszcza, że Ty psiaka masz. To może spróbuj spacery skrócić na te kilka dni, w domu nie sprzątaj broń boże. I jakoś dociągniesz :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Jagoda, nie przesadzaj z ta wagą że jakiś 'balast' itp. co mają powiedzieć dziewczyny, których dzieci mają wyższą wagę... lub te które się martwią/martwiły że ich dzieci są małe/ za małe itd.
    Weź pod uwagę że ta waga jest podawana plus minus!
    Pralinka ja bylam jedna z tych ktorej dziecko mialo mala mase i dlugi czas niski przyrost masy. Dlatego jest moje zaskoczenie. Ale jesli ktoras poczula sie urazona to wybaczcie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bede sprzątać, musze dac radę :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam miesiac na odwołanie ale czy ktos wygrał z zusem? Chyba po 10 latach biegania po sądach... :-(
    betinka wrote:

Karolaaa, okropna sytuacja :( A nie masz możliwości sie odwołać?

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ewi kochana mi chodzi o to, ze na 4 pietrze mieszkam i latam z Konuakiem na spacery 3/4 razy dziennie po ok 40min do godziny, jeszcze zakupy itd sama wiesz.

ja też na 4 mieszkam bez windy mieszkaniu ale nie mam psiaka to współczuje w takim razie, mi starczy jak ze 2, 3 razy sie wtelepie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co mam zagwozdke- z racji tego katarku to mam podac malemu wode morska do noska i sie zastanawiam jak to zrobic?? Takiemu malemu mam psikac do noska???
    Moze doswiadczone mamy doradza :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Mam miesiac na odwołanie ale czy ktos wygrał z zusem? Chyba po 10 latach biegania po sądach... :-(
    a jaką miałaś umowe wcześniej? bo nie rozumiem sytuacji, że na l4 nic nie dostałaś i macierzynskiego masz nie dostać....

7w3d 💔
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tracę kochana bo odwołać moge sie tylko sądownie.... Wiec jezeli przegram to wszystkie koszty sadowe ja poniosę nie wspominając o adwokacie.... Niech ich tam wszystkich chuj za przeproszeniem strzeli :-(

Tysia87 wrote:
    No to zajebiście miło z ich strony..........a co Ci mniej więcej napisali?sprobuj się odwolac,nic nie stracisz,a może się uda.nie martw się.wiem,że pieniążki przy małym dziecku są bardzo ważne,ale bedzie dobrze:-)

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    to zależy dlaczego odmówili. Generalnie ZUS mnóstwo spraw przegrał, jeśli byłabym pewna swoich roszczeń to bym się odwoływała.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Pralinka ja bylam jedna z tych ktorej dziecko mialo mala mase i dlugi czas niski przyrost masy. Dlatego jest moje zaskoczenie. Ale jesli ktoras poczula sie urazona to wybaczcie.

Mnie nie uraziłaś, luzik:-)
    Pisze ogólnie, na wagę dziecka nie mamy wpływu tak jak na wiele innych kwestii:) Tylko o to mi chodziło, bo wydawało się jakbyś była niemile zaskoczona że dlaczego 'takie duże dziecko', tylko tyle. Bo duże dziecko to z wagą ok 4,5kg jest:):)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak wczesniej? Zatrudniona byłam od razu na umowę o prace i w trakcie trwania tej umowy ( według zusu po krótkim czasie zatrudnienia) poszłam na l4 z powodu ciazy i nie wypłacili mi nic za te wszystkie l4 wiec rozumiem ze macierzyński tez mi sie nie należy skoro napisali ze nie obejmują mnie ubezpieczeniem...
    justyna14 wrote:
    a jaką miałaś umowe wcześniej? bo nie rozumiem sytuacji, że na l4 nic nie dostałaś i macierzynskiego masz nie dostać....

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ