X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Troche lepsza jakosciowo fota :D

Na śpiocha
    2z83me0.jpg

śliczny bobas :) czyżby miała skarpetki na rączkach?

a w nocy jak kładziesz dziecko spać? na boku czy na plecach?

Nelus lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    W ciazy byłam na l4 i za to nie dostanę żadnych pieniędzy wiec i macierzyńskiego tez nie...
    No to zajebiście miło z ich strony..........a co Ci mniej więcej napisali?sprobuj się odwolac,nic nie stracisz,a może się uda.nie martw się.wiem,że pieniążki przy małym dziecku są bardzo ważne,ale bedzie dobrze:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miał* miało być literówka ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jagoodka:

waga - ok 53 centyl -> no faktycznie się wybiła grubością :P
    główka - ok 40 centyl
    brzuszek - ok 60 centyl
    nóżka - 90 centyl

Bardziej niż modelka, to bym obstawiała takiego wychudzonego murzynka z dużym brzuszkiem :P
    Czyli będzie miala opuchlizne glodowa ;) ale glowe ma za mala jak na murzynka. Bo one oprocz brzuszków maja tez glowki duże.
    Dla mnie ta jej waga juz jest zaskoczeniem, obstawialam na 2800 a tu taki balast ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Betinka ale ja do czwartku wieczora sama będę, od zeszlego wtorku moj T jest w trasie. Przyjechal w niedziele ok 17. i wyjechal w poniedzialek po 16. Wiec wszystko na mojej glowie.

ja sama już jestem od 13 sierpnia, mąż na węgrzech, ojciec w turcji prawie na granicy z irakiem, siostra w grecji na wakacjach, a mama nie ma prawka a ja do szpitala mam 60 km :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Troche lepsza jakosciowo fota :D

Na śpiocha
    2z83me0.jpg
    Kama cudny jest i te włoski!mój bezimienny synek ma taki sam kocyk z biedronki:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czyli będzie miala opuchlizne glodowa ;) ale glowe ma za mala jak na murzynka. Bo one oprocz brzuszków maja tez glowki duże.
    Dla mnie ta jej waga juz jest zaskoczeniem, obstawialam na 2800 a tu taki balast ;)
    Jagoda, nie przesadzaj z ta wagą że jakiś 'balast' itp. co mają powiedzieć dziewczyny, których dzieci mają wyższą wagę... lub te które się martwią/martwiły że ich dzieci są małe/ za małe itd.
    Weź pod uwagę że ta waga jest podawana plus minus!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja sama już jestem od 13 sierpnia, mąż na węgrzech, ojciec w turcji prawie na granicy z irakiem, siostra w grecji na wakacjach, a mama nie ma prawka a ja do szpitala mam 60 km :)
    Ewi kochana mi chodzi o to, ze na 4 pietrze mieszkam i latam z Konuakiem na spacery 3/4 razy dziennie po ok 40min do godziny, jeszcze zakupy itd sama wiesz.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi klade go zawsze na boczku raz na jednym raz na drugim, na dodatek od strony glowki jest lozeczko podniesione :)
    Tysia ja wiem ze biedra rulezz :P ale moglabys juz wybrac chociaz jakies typy imion ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA, PADŁAM!!!!!!!!! Jaki on jest CUDOWNY!!!!!!!!!!!!!!! Matko kochana, szopa szopą - imponująca, ale buziaczka ma tak prześlicznego, że aż mi dech zaparło! Zakochałam się <3 <3 <3

Jagódka, kurczę, to lipa :( Zwłaszcza, że Ty psiaka masz. To może spróbuj spacery skrócić na te kilka dni, w domu nie sprzątaj broń boże. I jakoś dociągniesz :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Jagoda, nie przesadzaj z ta wagą że jakiś 'balast' itp. co mają powiedzieć dziewczyny, których dzieci mają wyższą wagę... lub te które się martwią/martwiły że ich dzieci są małe/ za małe itd.
    Weź pod uwagę że ta waga jest podawana plus minus!
    Pralinka ja bylam jedna z tych ktorej dziecko mialo mala mase i dlugi czas niski przyrost masy. Dlatego jest moje zaskoczenie. Ale jesli ktoras poczula sie urazona to wybaczcie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bede sprzątać, musze dac radę :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam miesiac na odwołanie ale czy ktos wygrał z zusem? Chyba po 10 latach biegania po sądach... :-(
    betinka wrote:

Karolaaa, okropna sytuacja :( A nie masz możliwości sie odwołać?

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ewi kochana mi chodzi o to, ze na 4 pietrze mieszkam i latam z Konuakiem na spacery 3/4 razy dziennie po ok 40min do godziny, jeszcze zakupy itd sama wiesz.

ja też na 4 mieszkam bez windy mieszkaniu ale nie mam psiaka to współczuje w takim razie, mi starczy jak ze 2, 3 razy sie wtelepie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co mam zagwozdke- z racji tego katarku to mam podac malemu wode morska do noska i sie zastanawiam jak to zrobic?? Takiemu malemu mam psikac do noska???
    Moze doswiadczone mamy doradza :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Mam miesiac na odwołanie ale czy ktos wygrał z zusem? Chyba po 10 latach biegania po sądach... :-(
    a jaką miałaś umowe wcześniej? bo nie rozumiem sytuacji, że na l4 nic nie dostałaś i macierzynskiego masz nie dostać....

7w3d 💔
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tracę kochana bo odwołać moge sie tylko sądownie.... Wiec jezeli przegram to wszystkie koszty sadowe ja poniosę nie wspominając o adwokacie.... Niech ich tam wszystkich chuj za przeproszeniem strzeli :-(

Tysia87 wrote:
    No to zajebiście miło z ich strony..........a co Ci mniej więcej napisali?sprobuj się odwolac,nic nie stracisz,a może się uda.nie martw się.wiem,że pieniążki przy małym dziecku są bardzo ważne,ale bedzie dobrze:-)

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    to zależy dlaczego odmówili. Generalnie ZUS mnóstwo spraw przegrał, jeśli byłabym pewna swoich roszczeń to bym się odwoływała.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Pralinka ja bylam jedna z tych ktorej dziecko mialo mala mase i dlugi czas niski przyrost masy. Dlatego jest moje zaskoczenie. Ale jesli ktoras poczula sie urazona to wybaczcie.

Mnie nie uraziłaś, luzik:-)
    Pisze ogólnie, na wagę dziecka nie mamy wpływu tak jak na wiele innych kwestii:) Tylko o to mi chodziło, bo wydawało się jakbyś była niemile zaskoczona że dlaczego 'takie duże dziecko', tylko tyle. Bo duże dziecko to z wagą ok 4,5kg jest:):)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jak wczesniej? Zatrudniona byłam od razu na umowę o prace i w trakcie trwania tej umowy ( według zusu po krótkim czasie zatrudnienia) poszłam na l4 z powodu ciazy i nie wypłacili mi nic za te wszystkie l4 wiec rozumiem ze macierzyński tez mi sie nie należy skoro napisali ze nie obejmują mnie ubezpieczeniem...
    justyna14 wrote:
    a jaką miałaś umowe wcześniej? bo nie rozumiem sytuacji, że na l4 nic nie dostałaś i macierzynskiego masz nie dostać....

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1880 1881 1882 1883 1884 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ