X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodze, a spac tez nie moge WTF?!
    Też chcę Boże Narodzenia szybciej, chociaz moje malenstwo pewnie bedzie pubktualne 13.09 o 13:00 ;)
    Stardust, powodzenia!!!
    Betinka, gratulacje. Jak bylo?

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka moje gratulacje
    Stardus trzymam kciuki teraz musisz chodzić kucać masować sutki żeby zaczęły sie skurcze

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Pewnie zadna z Was mnie nie kojarzy bo udzielalam sie tylko na samym poczatku. Mam do Was pytanie bo jestescie na biezaco i jak widze spora ilosc sie juz rozpakowala:) dzis zaczelam 40 tydz i od rana mam takie dziwne objawy: jest nie niedobrze, poce sie i zauwazylam sluz z krwia. Wlasciwie jest jej coraz wiecej. We wtorek na wizycie lekarz jeszcze nic nie widzial zeby cokolwiek mialo sie zaczac. Czy ta krew to cos normalnego na tym etapie czy powinnam jednak pojechac na izbe?

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 wrote:
    Czesc dziewczyny. Pewnie zadna z Was mnie nie kojarzy bo udzielalam sie tylko na samym poczatku. Mam do Was pytanie bo jestescie na biezaco i jak widze spora ilosc sie juz rozpakowala:) dzis zaczelam 40 tydz i od rana mam takie dziwne objawy: jest nie niedobrze, poce sie i zauwazylam sluz z krwia. Wlasciwie jest jej coraz wiecej. We wtorek na wizycie lekarz jeszcze nic nie widzial zeby cokolwiek mialo sie zaczac. Czy ta krew to cos normalnego na tym etapie czy powinnam jednak pojechac na izbe?

Ta krew to jest chyba coś normalnego jak zaczyna się coś dziać ;)
    także ja bym podjechała na IP :D bo to może już :)

A tak wgl to dzień dobry :D

Ogromne gratulacje dla naszych mamusiek ;)
    No i Luna cholero wstawaj i wstawiaj zdjątko :D

Stardust jak przeczytałam o twoich wodach to aż mnie zimny pot zalał...miałaś czekać do 19.09 i miałyśmy rodzić razem, a teraz co?
    No dobra biore się ostro za sprzątanie i mycie okien może się uda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:00

BlackLuna lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc mamuski :D

no to na dobry początek dnia :

Mati synuś betinki :)
    ........................
    beti kochana gratulacje!! słodki śpiący maluszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:09

Migotka22, hela, Fipsik, anulka81, Diabla85, verynice, Kaarolina, Karolaaa91, assantea, dba, ofcooo, afrykanka, justyna14, Nelus, stardust87, aswalda, magdzia26, zoi, Paula55, Io, akuszerka89, aleksa.wawa, K_A_M_A, sylwia1985, Beataa25, nenka, Ewi25 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Cześc mamuski :D

no to na dobry początek dnia :

Mati synuś betinki :)
    33a13f876c550a75med.jpg

beti kochana gratulacje!! słodki śpiący maluszek :)

Aaaa jaki słodziak :D
    i jaki ma fajny noseczek :D

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust, kochana trzymaj się tam dzielnie, ściskam kciukasy za was niech wszystko idzie bez problemowo i szybciutko co byś się nie umęczyła Nam mamuśka :) powodzenia!

no juz, juz wstałam :P kurcze trochę później i miałabym lincz bo sępy łakną zdjęcia :D

Migotka22, akuszerka89 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati piekny :)

Stardust niemozliwe, jednak rodzisz w piatek! :)

Ja czekam na lekarza po ktg. Mala miala niskie tetno, stwierdzily polozne ze ja glodze bo platki na mleku to nie sniadanie. Dostalam sliwke i leniwie glowe obrocila. Zobaczymy co lekarz powie.

stardust87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Stardust, trzymam kciuki za szybki rozwój akcji!! :)
    betinka - śliczny ten Twój synek! Szczesciaro!

U mnie noc spokojna...nic się nie działo... A dziś mam zakaz rodzenia bo męża 24h w domu nie ma...:(
    10 dni do terminu a ja chce juz :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, mnie od 6 rano strasznie boli krzyż, ale nie jest to ból ciągły tylko tak jak na okres, nie wiem czy to skurcz....pojawia się ból trwa chwile i znika, nie były to bóle regularne, ale jak wstałam i poszłam do toalety na siku to miałam śluz podbarwiony krwią...

ostatnio jak tak miałam i byłam w tym dniu u ginekologa to sprawdzał i wszystko było okey, mówił ze to moze macica pracuje i teraz nie wiem co robić... nie chce panikowac

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 wrote:

Nie obraz się ale jak na tym etapie ciąży widzę wpis tego typu, to mnie nosi! Co innego jakbys misja tylko biegunkę, ale piszesz ze jest śluz z krwią, której ilość się zwiększa... Na co czekasz?! Aż dziewczyny z Internetu ci napiszą co masz zrobić? Pakuj się, i jedz do szpitala - niech obejrzą cię lekarze, przecież nikt cię ze szpitala nie wygoni.. A dobro i zdrowie Twojego dziecka jest najważniejsze!

dba, hela, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra84 wrote:

hejka :) jeśli krwi będzie coraz więcej to lepiej jak pojedziesz na IP, lub skontaktujesz się ze swoim lekarzem a on już ci powie co dalej.. jeżeli tylko przejściowo się pokazała wraz ze śluzem jak piszesz możliwe ze czop całkowicie wypadł i to dlatego, ale nawet wtedy nie od razu się wszystko rozkręca, oznaka na pewno będą regularne nasilające się skurcze ale zanim się zacznie na dobre może minąć od kilku do kilkunastu godzin wiec od ciebie zależy czy chcesz przeczekać w domu czy będziesz się czuła pewniej i bezpieczniej w szpitalu.

Aleksandra84 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodki Mati, gratulacje.
    stardust nie wierzę, Ty rodzisz????

Cześć dziewczynki,
    ktora jeszcze dziś rodzi?
    U mnie kiepska noc, ciągnący ból w dole brzucha, wstawanie na siku okupione bolem spojenia i lzami.
    blagam siedz tam jeszcze pajączku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:38

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ta krew to jest chyba coś normalnego jak zaczyna się coś dziać ;)
    także ja bym podjechała na IP :D bo to może już :)

Dziekuje bardzo za odpowiedz! Krwi coraz wiecej wiec ruszam zaraz do szpitala

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, czy to już Boże Narodzenie? Wody mi odeszły :) nareszcie :)
    Aż przez okno wyjrzałam czy śnieg spadł:-) stardust powodxenia,będziemy trzymały kciuki:-)
    Betinka słodki malusxek,chcemy zdjecie bez czapeczki,bo czarne włoski chcemy zobaczyć:-)

justyna14, stardust87, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka gratuluje!

Stradust wkoncu się doczekałaś! I to tak jak ja bym chciała czyli przez odejscie wód
    ;-)

ja mam chyba skurcze i to juz nie pleców a w podbrzuszu, bede zapisywac co ile są, bo sama nie wiem czy to to czy nie...

stardust87, Io lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasna cholera wszystkie zaczną rodzić i co? Tylko ja zostanę...łeeee :/

Verynice dzieciaku spokojnie <tuli>

verynice lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) ale się dzieje :)
    Betinka Mati cudowny!!!! zacałowałabym kruszaka!

Stardust NO NARESZCIE!!! jeszcze dzień i musiałybyśmy Ci proszki na uspokojenie aplikować. Szybkiego i lekkiego porodu życzę :)

Karolaaa wygląda na to, że coś się zaczyna u Ciebie dziać, sprawdzaj co ile te skurcze :) położna mówiła, że zawsze najlepiej jak najdłużej siedzieć w domu, jeśli nic niepokojącego oprócz skurczy się nie dzieje, a dopiero jak są regularne co 5-7 min to do szpitala. Informuj nas :)

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, spoko, ja i Tysia zostajemy na sam koniec :) stardust się wykruszyla, chcesz zająć jej miejsce w naszej paczce? :):):)

Migotka22, stardust87, Tysia87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    No jasna cholera wszystkie zaczną rodzić i co? Tylko ja zostanę...łeeee :/

Verynice dzieciaku spokojnie <tuli>
    widzę, przejmujesz niecierpliwość od stardust :) spokojnie, macie jeszcze czas :)

Migotka22, verynice lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1912 1913 1914 1915 1916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ