X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka pocieszę Cię tylko tak, że to już bliżej niż dalej, a może nawet dziś! :-)

Migotka22 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ty przez 5 godzin miałaś regularne skurcze, a ja panikuje czy już rodzę czy nie :-) o nie nigdzie się nie ruszam!

Migotka22 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, co ile masz skurcze? Ja mialam chwilke temu dwa skurczybyki, a teraz glowa mnie zaczela bolec:/

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to wygląda tak : 8.35 8.43 8.53 9.04 9.12 9.21

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to ogromne pocieszenie :D
    A z tymi skurczami to na spokojnie, ale obserwuj, bo kto wie... ;)

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna14 w którym szpitalu planujesz poród?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio jak byłam w Wałbrzychu w tym szpitalu to położna mówiła, że dziewczyna przyjechała do nich z 10cm rozwarciem, bo myślała, ze te skurcze co miała to przepowiadające także pralinka spoko najwyżej wjedziemy na porodówkę 3 parcia i do domu :-P

Migotka22, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    doskonale Cię rozumiem... u mnie pomimo, że drugi poród, to może być gorszy od pierwszego. Bo mimo, że rodziłam to każdy lekarz jak mnie badał to się pytał czy to pierwsza ciąża... jedna lekarka nawet powiedziała po badaniu, że nie widać, że kiedyś rodziłam.. tak się u mnie wszystko pogoiło i posklepiało. A syn teraz może mieć ok 4kg i nie będzie to wskazanie do cc, bo musi mieć co najmniej 4,5kg. Zresztą ja nie chcę mieć cc, bo będę po porodzie sama i wiem, że po sn szybciej sobie poradzę nawet jakby mieli znowu krocze rozcinać. Martwię się bardziej o tą moją szyjkę co się zasklepiła i nie chce się rozwierać :/ w ogóle jestem w takiej emocjonalnej rozterce że szok. Tak jak wcześniej twierdziłam, że poczekam do 2 tyg po terminie tak teraz ze względu na wagę małego mam ochotę poprosić gin o skierowanie na wywołanie w terminie.

mam dokładnie to samo..naprawdę mi nie przeszkadzało ze se mała dama siedzi w brzucholu jeszcze, ale teraz..do tego lekarze czekają do ostatniej chwili, a już przeraza mnie sytuacja ze mała mogłaby się barkami zaklinować..no przy takiej wadze o to nie trudno przecież..ja tez się boje ze pomimo wagi każą czekać do iluś dni po terminie, a o zachowaniu krocza w całości już nawet nie marze :/..kurcze zamiast na spokojnie czekać sobie w domciu na to aż się zacznie jeszcze na końcówce musimy się tak stresować..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Aha pisałam już ze livka lubi sobie pojesc często ale krótko tak co 1-2 h i tylko po 5min, potem zasypia albo jak idzie kupa to się maczy i prezy. I teraz stwierdziłam że muszę nauczyć ja jeść co 2-3 h bo inaczej nigdy nie będę miała czasu na sen no i robie tak ze jak po godzinie widzę ze ma odruch ssania to daje jej smoka i wtedy się uspokaja i daje rade przeciągnąć czas karmienia. Myślicie ze dobrze robie z tym smokiem?
    Myślę że dobrze robisz. Niektóre maluszki to takie ssaki-przytulaki, głodne nie są tylko maminy cycek chcą mieć blisko :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    mam dokładnie to samo..naprawdę mi nie przeszkadzało ze se mała dama siedzi w brzucholu jeszcze, ale teraz..do tego lekarze czekają do ostatniej chwili, a już przeraza mnie sytuacja ze mała mogłaby się barkami zaklinować..no przy takiej wadze o to nie trudno przecież..ja tez się boje ze pomimo wagi każą czekać do iluś dni po terminie, a o zachowaniu krocza w całości już nawet nie marze :/..kurcze zamiast na spokojnie czekać sobie w domciu na to aż się zacznie jeszcze na końcówce musimy się tak stresować..
    będzie dobrze. takie maja procedury, badz pozytywnej mysli :*

BlackLuna lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba jak oszukać woda?

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

śmieszne jest czekanie aż dziecko bedzie miało 4,5kg... przeciezusg to waga szacunkowa i te ich 4,5kg to równie dobrze może być 4 kg jak i 5kg !
    BlackLuna wrote:

BlackLuna lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    ostatnio jak byłam w Wałbrzychu w tym szpitalu to położna mówiła, że dziewczyna przyjechała do nich z 10cm rozwarciem, bo myślała, ze te skurcze co miała to przepowiadające także pralinka spoko najwyżej wjedziemy na porodówkę 3 parcia i do domu :-P
    Ciagle w to wierze;) ze dea trzy parcia i Malenstwo wyskoczyyy;)

BlackLuna, Kochana a czy nie moga wywolac porodu przed terminem lub w dniu terminu?
    Bo sytuacja gdy dziecko w terminie nie zacznie wychodzic to co wtedy?
    Wiem ze to wywolywanie to roznie kobiety odbieraja, ale w przypadku podobno duzego dziecka i przenoszenia...
    Czyli ile dzidzia teraz podobno wazy? Jak Ty osobiscie widzisz sposob porodu itd.?

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny powiem Wam że jak tak dalej wolno będzie szło to rzeczywiście urodzę 19.09 :P już po 2 badaniach i po 2 KTG jestem. Po prysznicu i czopkach glicerynowych. Jakiś postęp jest ale rozwarcie nadal nieduże. Nudzi mi się strasznie między skurczami także piszcie dużo żebym miała co czytać spacerując po korytarzu.
    Karola Ja takie skurcze jak na okres miałam od 3 tygodni ale krew dopiero dziś jak mi wody odeszły. Może to czop?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy waszym malenstwom odbija się po jedzeniu? Czy to normalne że livce się nie odbija?

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust u mnie po odejściu wód to trwało 6 godz zanim zaczęły się mocniejsze skurcze, tez się mega nudziłam :p ale potem się zaczęło na calego... szczególnie po oksy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 09:50

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczne chyba marudzic jak stardust to moze i u mnie cos sie zacznie ;) jak nie to pisze sie do was na swieta i porod w sniezna pogode ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust kochana to twoje dziecie bedzie idealnie w terminie :) grzeczniutki chlopak! :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś może skacze/ kreci miednica na takiej wielkiej pilce, zeby przyspieszyć / wywołać poród?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie czop bo ja już od jakiegoś czasu mam taki sluz jakby czop ale za małe to na czopa jest chyba, że u mnie on wylatuje po trochu... ;-P

stardust87 wrote:
    Oj dziewczyny powiem Wam że jak tak dalej wolno będzie szło to rzeczywiście urodzę 19.09 :P już po 2 badaniach i po 2 KTG jestem. Po prysznicu i czopkach glicerynowych. Jakiś postęp jest ale rozwarcie nadal nieduże. Nudzi mi się strasznie między skurczami także piszcie dużo żebym miała co czytać spacerując po korytarzu.
    Karola Ja takie skurcze jak na okres miałam od 3 tygodni ale krew dopiero dziś jak mi wody odeszły. Może to czop?

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ