X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    czy któraś może skacze/ kreci miednica na takiej wielkiej pilce, zeby przyspieszyć / wywołać poród?

Ja próbuje sobie przesiadywać na piłce ale jakoś ciągle zapominam :D :D Od jutra zaczynam na poważnie ją wykorzystywać, bo dziś jak już wspomniałam mam zakaz rodzenia :)

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w szpitalu poskacze jak za wolno bedzie szło :-)
    ofcooo wrote:
    czy któraś może skacze/ kreci miednica na takiej wielkiej pilce, zeby przyspieszyć / wywołać poród?

ofcooo lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, raz dwa trzy cztery maszerują oficery;) pare godzinek uplynie, masz spacerowac czy chodzic po schodach? Moze okna im umyjesz?;)
    Ofcoo, ja przymierzam sie do skokow na pilce itp. Ale najpierw jade na ktg by zobaczyli co i jak..

stardust87, ofcooo lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny czy waszym malenstwom odbija się po jedzeniu? Czy to normalne że livce się nie odbija?
    Mojemu też bardzo rzadko się odbija także się nie martw. Słyszałam że niektóre dzieci po prostu tak mają.

Nelus lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    ja tak robiłam ze 2 tygodnie ale na mnie nie działało. Ani seks, ani sprzątanie. Wczoraj cały dzień leżałam oprócz szybkich zakupów spożywczych i proszę - w nocy wody poszły. Więc u mnie odpoczynek wywołał poród :P

verynice, magdzia26, ofcooo lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Ciagle w to wierze;) ze dea trzy parcia i Malenstwo wyskoczyyy;)

BlackLuna, Kochana a czy nie moga wywolac porodu przed terminem lub w dniu terminu?
    Bo sytuacja gdy dziecko w terminie nie zacznie wychodzic to co wtedy?
    Wiem ze to wywolywanie to roznie kobiety odbieraja, ale w przypadku podobno duzego dziecka i przenoszenia...
    Czyli ile dzidzia teraz podobno wazy? Jak Ty osobiscie widzisz sposob porodu itd.?

pralinka co zadecydują powie mi ordynator w szpitalu w poniedziałek juz jestem umówioną na konsultacje 9-10..a od tej "obcej" lekarki przynajmniej usłyszałam prawdę.. oficjalnie mi powiedziała ze i do cc i do wywołania porodu musza mieć powód, bo jak to ofcoo napisała maja swoje procedury i to ze na wczoraj moja mała miała bez paru gramów dosłownie 4100g choć zaledwie w zeszły piątek było 3600g jeszcze takiego powodu nie daje bo to moja druga ciąża i jak pisałam wcześniej jedno duże dziecko już urodziłam..(czyli według nich poradzę sobie i z drugim i 200g w te czy we wte nie robi różnicy ) dlatego najwcześniej kazała się zgłosić do szpitala w pon bo do tego czasu usg może pokazać i 4400g a wtedy juz będzie troche inne patrzenie na sprawę..

ofcooo lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Stardust, raz dwa trzy cztery maszerują oficery;) pare godzinek uplynie, masz spacerowac czy chodzic po schodach? Moze okna im umyjesz?;)
    Ofcoo, ja przymierzam sie do skokow na pilce itp. Ale najpierw jade na ktg by zobaczyli co i jak..
    spaceruję bo tu schody są poza oddziałem i nie pozwalają mi na nie iść :P

• Szonka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z KTG, wszystko ok :) Skurcze na poziomie 7 -8 były w porywach do 20 :P Mały waży ok 3700-3800 i na razie mu się nigdzie nie spieszy. W pon. kolejna konsultacja w szpitalu.

Karolaaa91, BlackLuna, ofcooo lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powitać :)
    Betinka mega ogromne gratulacje :)
    Stardust powodzenia oby poszło szybko i bezboleśnie :)

stardust87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy trzeba dać skierowanie do szpitala jak idziecie z przeciwwskazaniem ciąży przeterminowanej ?

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Właśnie wróciłam z KTG, wszystko ok :) Skurcze na poziomie 7 -8 były w porywach do 20 :P Mały waży ok 3700-3800 i na razie mu się nigdzie nie spieszy. W pon. kolejna konsultacja w szpitalu.
    No i nas nie odwiedziłaś?!<foch>

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Stardust u mnie po odejściu wód to trwało 6 godz zanim zaczęły się mocniejsze skurcze, tez się mega nudziłam :p ale potem się zaczęło na calego... szczególnie po oksy;)
    U mnie już od jakiś 3 h są mocne ale strasznie nieregularne także nie wiem czy to się nie skończy dopiero jutro :P

A w ogóle to dziwne bo nikt mi tu USG nie zrobił a ostatnie miałam 3 tyg temu. I nie wiem ile waży, jak ułożony, nic. Tylko pytają ile ostatnio miał to jak mówię że 3300 3 tyg temu to wielkie gały na mnie wywalają. :?

pralinka lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    No i nas nie odwiedziłaś?!<foch>

Odwiedziłabym chętnie :) ale byłam z mężem i spieszył się do pracy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia rodzisz? :-)

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Justyna14 w którym szpitalu planujesz poród?
    w otwocku :) na batorego :)

ofcooo lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zjadłam śniadanie i idę dalej spać :) nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio ale cały czas mi się spać chce...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

zazdroszcze, bo ja nawet jak leze odłogiem to nie moge usnąć :-/
    magdzia26 wrote:
    Dobra zjadłam śniadanie i idę dalej spać :) nie wiem co się ze mną dzieje ostatnio ale cały czas mi się spać chce...

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa to Ty całkiem regularne masz te skurcze:) uważaj, bo może to będzie to :)

Ja już po ktg, wszystko wzorowo, ciśnienie 130/84 więc też super :) był oczywiście ze mną mój ginek w szpitalu, powiedział, że jeszcze ze 2 tygodnie i jak nic się nie zacznie to będzie wywoływać, bo dłużej nie widzi sensu. Olek na początku szalał z ktg potem poszedł spać :) w jakim był szoku jak go położna "obudziła " hahaha:)

Migotka mi do iskierki to daleko patrząc na moje ciążowe gabaryty, ale pozytywnie nastawiona mega jestem. TRochę się wystraszyłam tym ciśnieniem, żeby Olkowi nic nie było, ale teraz jak wszystko się unormowało, to już luzik :)
    Migotka a męża molestujesz jak się należy? Może tutaj spróbuj poszaleć :) 3-4 razy dziś wieczorem i ze 2 razy jutro rano i dziecko samo wyskoczy :) hahaha

Migotka22 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do dużego dziecka to mój Oluś niby w 34t.6d miał już 3100, a 3 tyg wcześniej 2100, więc ile waży teraz? :) a ile będzie ważył za 2 tyg jeśli dalej tak pięknie rośnie? też boję się myśleć, ale niestety w każdym szpitalu jest tak, że najpierw próbują żeby kobieta urodziła naturalnie, a jak już po kilku godz nie daje rady to dopiero robią cc, trzeba się i na taką opcję nastawić. Grunt, żeby dziecku nic nie było, my jakoś przeżyjemy :)

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia spij bo za chwilę juz nie bedziesz;)
    Jestem po spacerze z psem w żółwim tempie i bede teraz lezakowac.

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ