X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    U mnie już od jakiś 3 h są mocne ale strasznie nieregularne także nie wiem czy to się nie skończy dopiero jutro :P

A w ogóle to dziwne bo nikt mi tu USG nie zrobił a ostatnie miałam 3 tyg temu. I nie wiem ile waży, jak ułożony, nic. Tylko pytają ile ostatnio miał to jak mówię że 3300 3 tyg temu to wielkie gały na mnie wywalają. :?
    Mi też nie robili USG tylko poprosili o ostatnie jakie mam. A ono było z 22.08 i mały ważył 2660g a ja urodziłam 31.08 z wagą 3340g

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Odwiedziłabym chętnie :) ale byłam z mężem i spieszył się do pracy.
    No dobra, jesteś rozgrzeszona ;P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Stardust do boju!!! Doczekalas sie :)

Betinka Mati wymiata :)

Nelus moj maly tez czasem wyje co godz o cyca. Czesciej ma dluzsze przerwy ale jak chce wczesniej to daje. Tym bardziej polozna kazala ze jest troszke zolty.

Po jedzeniu nie zawsze odbija wlasnie. Czasem moge go nosic i klepac i nic :/ odbija dopiero pozniej.
    Wogole mamy problem z czkawka :/ czesto go meczy i tak mi go szkoda ;/

Mam pytanko jeszcze... Bo od dzis w nocy widze ze maly ma problem z bakami...
    Kupy robi za kazdym karmieniem ale mecza go gazy i prezy sie i denerwuje a slysze jak mu po brzuszku jezdzi. Macie jakies sposoby???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna!!! No muszę przyznać, że aż tak go nie molestuje :P
    Ja ten jeden raz to ledwo, ledwo a 3-4? Zazipałabym się :P

relganlikx65a1ud.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wiem :-/ ale narazie daje rade o.O a i tak chłopa w domu nie ma wiec się nie ruszam, kurde a tak nie chciałam na weekend byc w szpitalu, nie chce się chyba słuchac mnie to moje dziecko :-)

a najlepsze jest to, ze z usg z pierwszego prenatalnego badania mam termin na 6 wrzesień :-) może dotrwam do jutra i to najlepiej późnego wieczora! :-)
    justyna14 wrote:
    Karolaaa to Ty całkiem regularne masz te skurcze:) uważaj, bo może to będzie to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 11:46

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tego odbija się dziecku to mi położna mówiła, że jak 15minut się nie odbija to dać sobie spokój z czekaniem i się niczym nie martwic :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka cuuuudowny Mati!!!

Stardust cisnij malenka cisnij!!!

Nelus mojemu Krzychowi sie beka i to Jak staremu :D I jak Mu sie nie odbije to ma z brzuszkiem problemy ale Livka moze tak miec ze nie odbija :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    U mnie już od jakiś 3 h są mocne ale strasznie nieregularne także nie wiem czy to się nie skończy dopiero jutro :P

A w ogóle to dziwne bo nikt mi tu USG nie zrobił a ostatnie miałam 3 tyg temu. I nie wiem ile waży, jak ułożony, nic. Tylko pytają ile ostatnio miał to jak mówię że 3300 3 tyg temu to wielkie gały na mnie wywalają. :?

Ja ostatnie usg miałam w w 31 tyg chyba, przed porodem nie robią juz. Ważne ze dziecko jest główka w dół a jak zacznie ci się rozwierac szyjka to będę mogli palcami sprawdzić czy jest twarzą do góry, do dołu czy bokiem żeby być ew przygotowanym na cc. Nie ma co się martwić! A nie chcą podawać ci oksy? Pewnie czekają jeszcze aż skurcze będą regularne. Ja miałam na odwrót na poczatku bo były co 2-3 min ale bardzo slabe wiec po 6h zdecydowali się mi pomoc

201703012752.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    własnie wiem :-/ ale narazie daje rade o.O a i tak chłopa w domu nie ma wiec się nie ruszam, kurde a tak nie chciałam na weekend byc w szpitalu, nie chce się chyba słuchac mnie to moje dziecko :-)
    powiem Ci że na weekend w szpitalu to wcale nie tak źle, bo jest spokój :) generalnie starają się lekarze na weekend wszystkich których się da wypisywać, a potem od niedzieli/poniedziałku nowi się zjeżdżają, także jakby Ci się dziś akcja rozkręciła, to jeszcze w poniedziałek możesz być już w domu z maleństwem, także perspektywa chyba miła ? :)

Migotka to nie marudź, tylko bierz się do roboty :) rób sobie przerwy na odsapnięcie i dalej :) wodę koło łóżka i jakieś batoniki na wzmocnienie i jedziesz :) potem 6 tyg co najmniej posuchy, to chociaż mąż odżyje :) my dziś z moim też się bierzemy za "wywoływanie" Olusia z brzuszka :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Mi też nie robili USG tylko poprosili o ostatnie jakie mam. A ono było z 22.08 i mały ważył 2660g a ja urodziłam 31.08 z wagą 3340g
    A mnie to bardzo dziwi że nie robią usg. A co gdyby mały był źle ułożony,mocno owinięty pępowiną aalbo jeszcze coś innego? Przecież przez kilka tygodni wszystko może się wydarzyć. A usg trwa zaledwie kilka minut.

afrykanka, hela lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Tysia rodzisz? :-)
    Haha kogos się tu żarty z rana trzymają:-):-):-)

justyna14, Karolaaa91, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Haha kogos się tu żarty z rana trzymają:-):-):-)
    Tysia nie rodzisz? eh a już i ja myślałam, że cisza z Twojej strony oznacza jedno :)

7w3d 💔
  • Diabla85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, które karmią piersią, czy Wy też dużo jecie? Bo ja narmalnie zjadam dwa śniadania, dwa obiady i dwie kolacje i w międzyczasie podjadam owoce. Normalnie tak jakby Franek wraz z mlekiem wysysał ze mnie wszystko. Jak tak dalej pójdzie to ja po porodzie w ogóle nie schudnę!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • pralinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Zdziwieni ze USG bylo 3tyg temu?
    U mnie tez ostatnio robila USG 2tyg temu i do porodu juz nie bedzie raczej...

BlackLuna, czyli 'lepiej' sla calej sytuacji jakby sie okazalo w pon ze dzidzia wazy 4400 czy cos w tym rodzaju?
    Ty wolalabys miec cc?

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam gdzie miałabym rodzić to trzymają 3 doby więc na poniedziałek bym się nie załapała chyba :-/ i problem w tym, że zazwyczaj na weekend jest jeden anestezjolog i jak np. w tym czasie co ja bede rodzic bedzie jeszcze jedna np. cesarka to moze byc tak, że ja znieczulenia nie dostane, bo "bedzie już za późno" bo on nie bedzie mógł do mnie przyjsc tylko bedzie musiał przy cc byc :-/

justyna14 wrote:
    powiem Ci że na weekend w szpitalu to wcale nie tak źle, bo jest spokój :) generalnie starają się lekarze na weekend wszystkich których się da wypisywać, a potem od niedzieli/poniedziałku nowi się zjeżdżają, także jakby Ci się dziś akcja rozkręciła, to jeszcze w poniedziałek możesz być już w domu z maleństwem, także perspektywa chyba miła ? :)

Migotka to nie marudź, tylko bierz się do roboty :) rób sobie przerwy na odsapnięcie i dalej :) wodę koło łóżka i jakieś batoniki na wzmocnienie i jedziesz :) potem 6 tyg co najmniej posuchy, to chociaż mąż odżyje :) my dziś z moim też się bierzemy za "wywoływanie" Olusia z brzuszka :)

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry :)
    Stardust do boju!!! Doczekalas sie :)

Betinka Mati wymiata :)

Nelus moj maly tez czasem wyje co godz o cyca. Czesciej ma dluzsze przerwy ale jak chce wczesniej to daje. Tym bardziej polozna kazala ze jest troszke zolty.

Po jedzeniu nie zawsze odbija wlasnie. Czasem moge go nosic i klepac i nic :/ odbija dopiero pozniej.
    Wogole mamy problem z czkawka :/ czesto go meczy i tak mi go szkoda ;/

Mam pytanko jeszcze... Bo od dzis w nocy widze ze maly ma problem z bakami...
    Kupy robi za kazdym karmieniem ale mecza go gazy i prezy sie i denerwuje a slysze jak mu po brzuszku jezdzi. Macie jakies sposoby???

Paula te gazy tez są naszym utrapieniem. Do tej pory jadlam wszystko co chcialam a od wczoraj postanowiłam wykluczyć owoce bo jadłam truskawki czereśnie winogrono i banany. Nie chce zapeszyc ale mam 3:30 w nocy i mała pieknie spi, budzi się co 3h, je i zero prezenia się! Może to te owoce były przyczyną?!
    Ja jak się męczyła to podnosiła jej nóżki do góry i troszkę jej to pomagało w wyproznieniu

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to ze nigdy czlowiek nie wie co tu rano zastanie i w jakim składzie :)

Dziewczyny gratuluje porodów!!!
    Mati słodki jak nie wiem co :)

No Stardust pojechalas po calosci :) Zycze szybkiego porodu!!! :)

A mi ósemka zaczeła sie wyrzynać, no kur*** ze akurat teraz :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa. od 8 rano 0 postępu :| z małym ok, wody czyste więc chcą czekać. Nawet 24h. Oksytocyny nie chcą mi dać. Więc czekam aż coś się rozkręci ale wydaje mi się że nic z tego i skończy się cc jutro.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Laski, które karmią piersią, czy Wy też dużo jecie? Bo ja narmalnie zjadam dwa śniadania, dwa obiady i dwie kolacje i w międzyczasie podjadam owoce. Normalnie tak jakby Franek wraz z mlekiem wysysał ze mnie wszystko. Jak tak dalej pójdzie to ja po porodzie w ogóle nie schudnę!

Kochana ja zupełnie przeciwnie, zero apetytu i musze w siebie wmuszac żeby jesc cokolwiek dla niuni

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż bedzie dopiero pod wieczór i jak mu powiedziałam o skurczach to już mi transport chce organizować, nigdzie się bez niego nie ruszam, w domu bede rodzić, a co niech sasiedzi słysza! :-D

ze mnie taka panikara, że szok o.O a jeszcze sie okaże, że tydzień mnie skurcze beda trzymać :-)

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1916 1917 1918 1919 1920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ