X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

fipsik a ty po przekopaniu ogródka nie urodziłaś? nie chcę Ci źle prorokować, ale chyba Twoja córka idzie w Ciebie :)

Fipsik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vera, 3 głębsze oddechy i się nie stresuj kobito :)

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    [...]ja mam chyba skurcze i to juz nie pleców a w podbrzuszu, bede zapisywac co ile są, bo sama nie wiem czy to to czy nie...
    jak wczoraj obejrzałam ten filmik z Kossakowskim, ze pierwsze skurcze przypominają ból miesiączkowy to przynajmniej mam jakieś wyobrażenie jak to sie wszystko zacznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 08:56

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    jak wczoraj obejrzałam ten filmik z Kossakowskim, ze pierwsze skurcze przypominają ból miesiączkowy to przynajmniej mam jakieś wyobrażenie jak to sie wszystko zacznie ;)
    traktuj to z przymrużeniem oka, bo może się okazać, że najpierw Ci wody odejdą, i dwie godziny nic nie odczujesz a po odejściu wód to chyba jednak trochę silniejsze te skurcze od razu się zaczynają, a mogą się wcale nie zacząć i potrzebna będzie oxy. Nie ma co się nastawiać, pewne jest, że porodu żadna z nas nie przegapi :) gwarantuje :)

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Migotka, spoko, ja i Tysia zostajemy na sam koniec :) stardust się wykruszyla, chcesz zająć jej miejsce w naszej paczce? :):):)

Ooo jak najbardziej :D :D :D
    Cały czas mówię temu mojemu synowi, że może już wychodzić, a on ma mnie głęboko w poważaniu i dalej siedzi...ehhh...co za dzidź :P
    justyna14 wrote:
    widzę, przejmujesz niecierpliwość od stardust :) spokojnie, macie jeszcze czas :)

Kochana ja bym nic nie mówiła, ale ja już się po prostu sypię...i to bardziej fizycznie :/

verynice lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja zbieram dupke na ktg.

O Fipsik a mój Olek też dostaje płatki na śniadanie tylko czekoladowe i tak je lubi, że jak nie wstanę o 7 na śniadanie to kopie ostro aż wstanę, czasem nawet dociągnę do 8.30 :) mój żarłoczek kochany :)

7w3d 💔
  • ofcooo Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    traktuj to z przymrużeniem oka, bo może się okazać, że najpierw Ci wody odejdą, i dwie godziny nic nie odczujesz a po odejściu wód to chyba jednak trochę silniejsze te skurcze od razu się zaczynają, a mogą się wcale nie zacząć i potrzebna będzie oxy. Nie ma co się nastawiać, pewne jest, że porodu żadna z nas nie przegapi :) gwarantuje :)
    eh, justa i zburzyłaś mi całą filozofie ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka urodzisz na dniach zobaczysz:) już nawet do samego terminu tak niewiele Ci zostało, zleci raz dwa.

Migotka22 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech...pożalę się Wam troszkę brzuchatki..
    ja po wczorajszej kontroli u innego lekarza "niezrzeszonego" z nami, dalej nie wiem co będzie i na co się nastawiać...w pon jeżeli nic się nie rozkręci jadę do szpitala w którym rodzimy na rozmowę...okazało sie że moja mała księżniczka rośnie w dooobrym tempie..
    W zeszły piątek miała 3600g wczoraj nawet tydzień nie minął i ma juz prawie 4100g...ale jak usłyszałam NA RAZIE nie jest to wskazanie do cc u mnie bo to nie moje pierwsze dziecko a drugie a do tego pierwsze 4kg miało ...dlatego doradziła żeby pojechać w poniedziałek nie wcześniej bo mała może do tego czasu ważyć juz 4400g i spojrzą na mnie wtedy juz trochę inaczej i może coś ruszy z wywoływaniem zamiast cc, ale tylko może..
    po czym zaznaczyła ze wszystko zależy i tak od lekarzy..bo może być i tak ze mi pozwolą się pomęczyć 6h lub więcej po czym stwierdza to co ja wiem juz teraz ze nie da rady przecisnąć takiej kluseczki i dopiero będzie cc bo oni kierują się procedurami i musza być jakieś wskazania...echh załamałam się trochę wczoraj wiem, że musza być wskazania ja zresztą tez za cc nie byłam i nie jestem jeżeli nie ma konieczności, ale znam swoje ciało i wiem jak przeszłam pierwszy poród a mała miała tylko 4kg..co dopiero będzie przy 4,5kg.. :(

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka cudowny maluszek, a jaki ma zgrabny noseczek, ciekawa jastem tej czarnej czuprynki;)

Akuszerka super ze masz takie grzeczne dzieciątko, ale że kupy nie robi w nocy to jestem w szoku. Moja srajdka robi po każdym karmieniu (spokojnie ok 8 razy na dobe) szkoda tylko że tak się męczy przy tym ;/ mówiłam położnej ze się tym jej prezeniem martwię ale to podobno normalne. Oby jej organizm niedługo się przyzwyczaił bo tak mi jej żal!

Stardust fajnie ze się zaczęło!!! Życzę lekkiego porodu i cudownych pierwszych chwil z maleństwem!

Ja wczoraj byłam tak wymeczona po nieprzespanych nocach ze jak maz przyszedł z pracy o 18 to dałam mu butelkę z mlekiem, włożyłam stopery do uszu zamknelam się w sypialni i przespalam 3h bez przerwy poraz pierwszy od 12 dni! Ah jakie to było uczucie :D

stardust87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka tez mi mówiła, ze na poczatku miała bóle tak jak na miesiaczke dlatego troche się wystraszyłam.... moze to jakies przepowiadające ? Sama nie wiem , narazie nie panikuje, ruchy małego czułam jeszcze 15 minut temu wiec raczej nic złego nie powinno się dziac.

Kurde poza tym nie moge teraz rodzic- mąż musiał jechac do Niemiec 300km zrzucić ładunek, bo kierowca nam numer wykręcił, a ja musze byc przy komputerze ;-/ moze się wszystko uspokoi i jeszcze nie urodze :-)

jedne co mnie zaniepokoiło to troche ten sluz podbarwiony krwia, ale jak mały się rusza to chyba nic złego sie nie dzieje, a ból narazie do wytrzymania

a taki miałam zacny plan jechac jutro na poprawkę do szkoly i do znajomych do Karpacza podjechac...

atdci09kamv7205a.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dzisiaj zostajesz naszą pozytywną iskierką :D
    Heh lubię słuchać takich rzeczy :P Mów mi tak jeszcze :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust w końcu się doczekałaś ;)
    Kobity spokojnie, ja też zostanę na pokładzie :P mąż dzisiaj zjeżdża więc już dzisiaj będzie musiał mnie słuchać i w łóżku działać :P
    Koleżanka wczoraj mi powiedziała, że u nich seks zadziałał :O było 2 dni po terminie, ostro pobaraszkowali i skurcze przybrały na sile :D skończyło się cc, bo małemu spadało tętno podczas skurczy, ale seks podziałał :)
    Ja ostatnio pochłaniam chleb z powidłami :O myślałam, że mój wilczy apetyt się spala, o ja naiwna, przytyłam w ciągu tygodnia 2kg :/ ciekawe w kogo to poszło :/

stardust87 lubi tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka a czemu ty fizycznie nie dajesz rady ? Z tego co kojarzę to nic nie przytyłas, bo wszystko poszło w dzidzie i jej "osprzęt" :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha pisałam już ze livka lubi sobie pojesc często ale krótko tak co 1-2 h i tylko po 5min, potem zasypia albo jak idzie kupa to się maczy i prezy. I teraz stwierdziłam że muszę nauczyć ja jeść co 2-3 h bo inaczej nigdy nie będę miała czasu na sen no i robie tak ze jak po godzinie widzę ze ma odruch ssania to daje jej smoka i wtedy się uspokaja i daje rade przeciągnąć czas karmienia. Myślicie ze dobrze robie z tym smokiem?

JagoodkaK lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa no i dobiłam do 39tygodnia lub jak ktos woli 40tego :-P

ofcooo, magdzia26, justyna14, JagoodkaK lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle, że dobrze, bo moze mała nie jest co godzinę głodna tylko ma dużą potrzebe ssania, niektóre dzieciaczki tak mają, ale to tylko moje skromne zdanie :-)

Nelus wrote:
    Aha pisałam już ze livka lubi sobie pojesc często ale krótko tak co 1-2 h i tylko po 5min, potem zasypia albo jak idzie kupa to się maczy i prezy. I teraz stwierdziłam że muszę nauczyć ja jeść co 2-3 h bo inaczej nigdy nie będę miała czasu na sen no i robie tak ze jak po godzinie widzę ze ma odruch ssania to daje jej smoka i wtedy się uspokaja i daje rade przeciągnąć czas karmienia. Myślicie ze dobrze robie z tym smokiem?

Nelus lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ech...pożalę się Wam troszkę brzuchatki..
    ja po wczorajszej kontroli u innego lekarza "niezrzeszonego" z nami, dalej nie wiem co będzie i na co się nastawiać...w pon jeżeli nic się nie rozkręci jadę do szpitala w którym rodzimy na rozmowę...okazało sie że moja mała księżniczka rośnie w dooobrym tempie..
    W zeszły piątek miała 3600g wczoraj nawet tydzień nie minął i ma juz prawie 4100g...ale jak usłyszałam NA RAZIE nie jest to wskazanie do cc u mnie bo to nie moje pierwsze dziecko a drugie a do tego pierwsze 4kg miało ...dlatego doradziła żeby pojechać w poniedziałek nie wcześniej bo mała może do tego czasu ważyć juz 4400g i spojrzą na mnie wtedy juz trochę inaczej i może coś ruszy z wywoływaniem zamiast cc, ale tylko może..
    po czym zaznaczyła ze wszystko zależy i tak od lekarzy..bo może być i tak ze mi pozwolą się pomęczyć 6h lub więcej po czym stwierdza to co ja wiem juz teraz ze nie da rady przecisnąć takiej kluseczki i dopiero będzie cc bo oni kierują się procedurami i musza być jakieś wskazania...echh załamałam się trochę wczoraj wiem, że musza być wskazania ja zresztą tez za cc nie byłam i nie jestem jeżeli nie ma konieczności, ale znam swoje ciało i wiem jak przeszłam pierwszy poród a mała miała tylko 4kg..co dopiero będzie przy 4,5kg.. :(
    doskonale Cię rozumiem... u mnie pomimo, że drugi poród, to może być gorszy od pierwszego. Bo mimo, że rodziłam to każdy lekarz jak mnie badał to się pytał czy to pierwsza ciąża... jedna lekarka nawet powiedziała po badaniu, że nie widać, że kiedyś rodziłam.. tak się u mnie wszystko pogoiło i posklepiało. A syn teraz może mieć ok 4kg i nie będzie to wskazanie do cc, bo musi mieć co najmniej 4,5kg. Zresztą ja nie chcę mieć cc, bo będę po porodzie sama i wiem, że po sn szybciej sobie poradzę nawet jakby mieli znowu krocze rozcinać. Martwię się bardziej o tą moją szyjkę co się zasklepiła i nie chce się rozwierać :/ w ogóle jestem w takiej emocjonalnej rozterce że szok. Tak jak wcześniej twierdziłam, że poczekam do 2 tyg po terminie tak teraz ze względu na wagę małego mam ochotę poprosić gin o skierowanie na wywołanie w terminie.

BlackLuna lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    jeśli działa to czemu nie :) lepiej jak będzie miała dłuższe przerwy wtedy bardziej będzie się najadać. Możesz też ją oszukać wodą :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba ja też myślałam, że seks to będzie to! Ostatnio jak <3 to przez 5h miałam regularne skurcze, ale potem przeszły...we wtorek po <3 nic nie było, ani jednego skurczyku!!! :/

Karolaaa u mnie to przede wszystkim kręgosłup...zawsze miałam z nim problemy, a teraz to jest już jakaś masakra :( i wgl jestem już tak wymęczona...cały czas coś...jak nie biegunka to ból głowy, zgaga, kręgosłup, pachwiny, ból brzucha...ja wiem że to wszystko jest normalne, ale...ehhh powoli mnie to już dobija

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 1913 1914 1915 1916 1917 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ