Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Nescafe gratki
nasze dzieci urodzily sie w tym samym dniu
Fipsik madra glowo mam pytanie!!!!!!!
Jak uwazasz.. Czy znieczulenie zewnatrzoponowe moglo wywolac teraz u mnie przeokropny bol glowy ale nie taki zwykly tylko pulsowanie z tylu glowy??? Ale to pulsowanie jest nieziemsko bolesne i tylko w nocyjak myslisz?
Paula ja o znieczuleniu mam dokładnie to samo! To niestety jest powikłanie po zo, ale na szczęście przechodzi po jakimś czasie.Paula55 lubi tę wiadomość
-
Paula - może u Was są jakieś inne zalecenia? Najlepiej zapytaj o te witaminy.
Co do odpływających wód to ja jechałam w jeansach ale z podpaską i ręcznikiem pod tyłkiem w razie czego. Tyle, że mnie nie odeszły całe wody. Reszta odeszła jak mi przebili pęcherz. A było tego od cholery. Nawet się nie spodziewałam, że jest ich taka ilość.
Mam też pytanie. Myślicie, że można karmiąc piersią zjeść makaron z pomidorami z puszki i szynką parmeńską? No i jak zapatrujecie się na tą lampkę wina, którą niby można wypić po karmieniu? Chcieliśmy z mężem zjeść romantyczną kolację i zastanawiam się czy nie napić się trochę winka. Moja położna mówiła, że można od czasu do czasu, ale ja się trochę boję. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:40
Karolaaa91, Io, Fipsik, Ewi25, K_A_M_A, verynice, magdzia26, nenka, karolcia:)))), Migotka22, Gosia19, afrykanka, aswalda, dba, Diabla85, JagoodkaK, Kaarolina, aleksa.wawa, anulka81, stardust87 lubią tę wiadomość
-
akuszerka89 wrote:lo - alkohol w nawet najmniejszej ilości jest zakazany jeśli karmisz piersią. Chyba że zrobisz przerwę w kp na 12h to wtedy możesz. Ale czy warto??
Verynice - na Twoją prośbę zdjęcie mojego Boba
Do schrupania!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 19:30
-
Lo generalnie makarony wskazane i z tego co ja mam na liscie pomidory bez skorki tez ok. Nie wiem jak z szynka parmenska ale mysle ze tez bylo by ok. Jak nie sprobujesz to sie nie przekonasz
Jesli o alko chodzi to tez mam tak napisane ze niby mozna ale wytrzymalam 9 mies to i kolejne wytrzymamIo lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:alkohol to alkohol.. marihuanę ponoć do pół roku można w mleku wykryć! tu se zapalisz, myślisz, że po kilku dniach ok a tu zonk.
cholera, to muszę rzucićPaula55, Fipsik, verynice, magdzia26, akuszerka89, dba, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Hej kobity. Podczytuje was ale brak czasu zeby cos napisac bo ciezko sie wbic w wasza produkcje
Gratulacje dla rozpakowanych!! Duzo zdrowka dla was i malenstw
U mnie do przodu, od wczoraj wychodzimy na spacerkikatarek przechodzi, ale to dlatego ze psikam ta woda prosto do nosa za rada dba, jednak smarowanie malo dawalo to w koncu trzeba bylo sie odwazyc
Pije herbatki laktacyjne bo tak mi radzila polozna ze wzgledu na to ze sa same ziola i moze to dobrze wplynac na brzuszek malego, poki co nie zaobserwowalam kolek cale szczescie ale boje sie ze sie zaczna. W przyszlym tygodniu idziemy na wazenie, gdyby sie okazalo ze Maciek za malo przybiera to pewnie bede go dokarmiac, ale jestem dobrej mysli bo widze ze sie zmienia i jaki jest silny-kladac go na chwilke na brzuszku zadziera wysoko glowke a to dla nas szok
No i ogladalam kossakowskiego-oczywiscie malz stwierdzil ze to ciota
verynice, nenka, Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość
-
assantea wrote:Pytanie do naszych mamuś -czy rzeczywiście zauważyłyiście przełożenie pór wzmożonej aktywności Waszych maluszków z ich"życia płodowego"? Ciekawa jestem czy to prawda
Moja przyjaciółka urodziła w lipcu i mówiła mi właśnie ostatnio, że pory aktywności małej za czasów przebywania w brzuszku nijak mają się do jej obecnych pór aktywności -
Akuszerka - Filip jest prze-sło-dziach-ny!!!!!!!!!
Dziękuję bardzo za zdjęcie
Od razu humor lepszy
Dzięki Bogu jutro z rana to KTG bo świruję pawiana, że mały się za mało rusza...parę razy brzuch pofalował ale dla mnie to jakoś za mało...Jeszcze nocka bez męża to już w ogóle wesoło będzie... niedość że nie pośpię to jeszcze modlę się aby się poród nie zaczął...
Ciekawe co u Stardust.. pewnie już ma cc...?akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
A ja się przyznaje ze dzisiaj poraz pierwszy od 9 mies napije się szampana:D pokarm juz mam odciagniety na kolejne 12h spokojnie wiec będziemy w nocy na przemian karmić butelka! A co! Po 9 miesiącach wyrzeczeń i teraz 11 nieprzespanych nocach jakiś relaks tez mi się należy
verynice, Karolaaa91, magdzia26, aleksa.wawa lubią tę wiadomość