Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula "bóle głowy zdarzają się u 0,1–0,2 proc. znieczulanych kobiet. Zazwyczaj po kilku czy kilkunastu godzinach bóle te ustępują."

A w ciąży nie bolała Cię tak głowa? Po porodzie wszystkie objawy mogą się nasilić, kręgosłup, głowa, nadciśnienie..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik boala moze raz czy dwa. Ale to byl taki "tradycyjny" bol.
    A od 2 nocy dopada mnie takie pulsowanie jak by mi ktos pompka pompowal i leb mi rozsadza tak ze rycze :(
    Mowilam dzis o tym poloznej to zmierzyla cisninie i mowi ze no niezle (ja zawsze mam niskie) i kazala duzo pic.
    Pytala czy duzo i normalnie jem i pije. ( a pije jak smok) ....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy któraś z Was śledzi los jednej grudniowej mamuśki... urodziła w 25tyg... takie maleństwo, że szkoda mi i jej i dziecka...

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z powodu znieczulenia to by Cię bolała już od dawna, nie od wczoraj. Hmm. A pogoda się u was nie zmienia? Na 90% to wina burzy hormonalnej, która się u Ciebie rozpoczęła, ale rtg w oczach nie mam niestety. Jeżeli to hormony to powinno się uspokoić około 6 tyg po porodzie.

Paula55 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny czy trzeba dać skierowanie do szpitala jak idziecie z przeciwwskazaniem ciąży przeterminowanej ?

mi gin mówił że nie trzeba

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże 25 tydzień to na granicy przeżywalności. Biedny dzieciaczek i rodzice.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik kochana dzieki mimo wszystko za zainteresowanie ;) jak nie przejdzie to znoe uderze do poloznej ;)
    A pogoda...wczoraj wypas soonce- dzis pada :P
    Pogoda w szkocka krate :)

Tez slyszalamo o tej karoli.... Mega trzymam za nich kciuki!!! Cuda sie zdarzaja!!!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    nie wiem czy któraś z Was śledzi los jednej grudniowej mamuśki... urodziła w 25tyg... takie maleństwo, że szkoda mi i jej i dziecka...
    wow! właśnie poczytałam dwa ostatnie dni, jestem w szoku! że mama taka dzielna i że to wszystko się wydarzyło...

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Hej obiecalam ze napisze jak juz sie rozpakuje :)

Gratulacje rozpakowanym mamom :* Powodzenia i szybkich bezbolesnych porodow zycze dziewczynom w 2paku ;)

U nas29.08 o 15 15 urodzila sie Lena. 4240g i 50 cm i glowka 35 :) Mamy sie dobrze. Juz dwano w domku jestesmy. Krocze oczywiscie cale hihi . Caly porod od odejscia wod i mocnych skurczy trwal prwie godzine :D:D. Dobrze, ze sie wtedy mialam zglosic na wywolywanie do szpitala. Wiec jak sie zaczelo to bylam juz w szpitalu pod ktg :D inaczej pewnie bym w aucie urodzia tak szybko poszlo.

Pozdrawiam .

gratulacje :) i też tak chce szybko

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym poczekała - a jeśli nie minie po 6 tyg, to iść do neurologa. Ja takie pulsujące miałam na samym początku ciąży - jak się zaczęła pierwsza burza hormonalna. Teraz mi przypomniałaś i pewnie po porodzie też mnie to czeka :| plus wypadanie włosów, paznokci, popsucie cery, nawrót nadciśnienia i w ogóle jedna wielka kicha. Może niech jednak Jagoda siedzi do świąt.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam ją, naprawdę... ja nie wiem czy miałabym na to siły, nie wiem czy bym chciała, aby mi takie maleństwo ratowali...
    No i poleciała mi siara z cyca, a synio ani myśli z tego korzystać :P muszę teraz uważać co by przedwcześnie laktacji nie pobudzić ;)
    Fipsik niech lepiej wyjdzie przed świętami, zdążysz do tego czasu się ogarnąć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 17:00

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż zrobił mi niespodziankę i dziś wrócił :) wiec czuję że urodzę wcześniej niż 13.09 :D

verynice, Karolaaa91, magdzia26, ofcooo, akuszerka89 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi super!!! To teraz mozesz rodzic haha :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, ale super niespodzianka ;) Ale wrócił już tak na dobre? Czy na kilka dni?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ewi, ale super niespodzianka ;) Ale wrócił już tak na dobre? Czy na kilka dni?

hm...chyba do 18 aby :( ale musimy to dzis w nocy przedyskutować jeszcze...

verynice lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo a w którym Ty szpitalu rodzilas?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • verynice Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

W nocy to Wy co innego róbcie a nie dyskutujcie! :D <ifyouknowwhatimean> :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi nie dyskutujcie tylko zacznijcie ostro serduszkowac :-) zebys urodzila podczs jego pobytu :-D

Ewi25 wrote:

atdci09kamv7205a.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ewi nie dyskutujcie tylko zacznijcie ostro serduszkowac :-) zebys urodzila podczs jego pobytu :-D

już raz w dzień serduszkowaliśmy :) można sie zmęczyć :D ale żadnego skurczu nie poczułam aby na sedes na 2 mi się zachciało :D

verynice lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobito cierpliwosci :-P jeszcze ze trzy razy i moze w nocy sie cos ruszy a jak nie to nocny maraton sobie urzadzcie :-P

Ewi25 wrote:
    już raz w dzień serduszkowaliśmy :) można sie zmęczyć :D ale żadnego skurczu nie poczułam aby na sedes na 2 mi się zachciało :D

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1921 1922 1923 1924 1925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ