Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka,
ja dzisiaj obskoczyłam dwie ip. W pierwszej byłam na ktg, z resztą od niedzieli miałam je tam codziennie. Lekarz oceniający to ktg stwierdził, że powinnam dzisiaj już położyć się do szpitala, żeby obserwować dziecko, bo już jestem tyle po terminie, ale że u nich nie było miejsca, to skierował mnie do innego. Ja do tamtego szpitala nie zamierzam się wybierać, więc chciałam skonsultować się z moją lekarką prowadzącą. Niestety dzisiaj jej nie zastałam już, więc poszłam na ip do drugiego szpitala, żeby zapytać, czy faktycznie powinnam kłaść się na oddział, bo co prawda czuję się ok, ale nie wiem czy zapis ktg był prawidłowy, czy coś tam może jest nie tak. Zrobili mi ponownie ktg i zbadali i wszystko jest ok. Co prawda od południa skurcze wzrosły z 50 do 90 %, ale to oczywiście żadne skurcze, no i rozwarcie jest na 1 palec, czyli zero postępu od 2 tygodni. Może się coś rozkręci, ale pewnie nie prędko, więc zapewne w czwartek zgłoszę się na wywoływanie.
Trafiłam w tym drugim szpitalu na fajnego lekarza. Niezły żartowniś z niego - mogło by być więcej takich w szpitalu, to człowiek by się tak nie stresował.
W zaleceniach mam się relaksować, pić herbatkę uspokajającą, bo, jak stwierdził,widzi strach w moich oczach; no i najlepiej, to żebym "pokonwersowała" z mężem.fabiola, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
Moje dziecko płacze od 12h, uspokaja się tylko przy cycku ale za chwilę wszystko ulewa i znowu jest to samo. Mam 15:00 i jeszcze z nią leżę w łóżku, nic nie jadłam jeszcze. Jestem wykonczona tym krzykiem. Kupę robi normalna, ciągle sobie pierdzi i nic nie przynosi ulgi, temperatury nie ma więc chyba nie jest chora. Mój mąż jest mega cierpliwy i zazwyczaj potrafił ja ululac ale nawet on w nocy nie mógł już wytrzymać i nie miał pomysłów co robić. Chodzenie, noszenie, głaskanie, masowanie śpiewanie... wszystko działa na 5 min
-
Paula u nas poraz pierwszy tak długo, wcześniej takie akcje robiła po 3h w nocy ale nie cała noc i pół dnia już! Maz wraca za 1,5h z pracy jak się nie poprawi to bierzemy ja na pogotowie. Kolejnej takiej nocy nie przeżyje. Juz czuje ze jak wstanę z tego łóżka to upadne taka jestem slaba
-
nick nieaktualnyJą zerkam... Myślałam ze którąś urodzila;-)
Przebudzilam się właśnie. Mąż wcześniej pojechał mi do apteki po coś na zgage bo nie dawalam rady. Nie wiem czy coś pomoże.
Nelus Kochana mam nadzieję ze to taki jednorazowy dzień córki. Daje Ci popalic co? Hm. Nie wiem co poradzić. . Może rzeczywiscie suszarka? A jak nie to dla dobra lepiej wybrać do lekarzza.
Trzymaj się -
Heja dziewczyny. Czytam Was na bieżąco ale nie mam czasu pisać
Byliśmy dzisiaj na kontroli w poradni neonatologicznej i wszyscy zdziwieni że Franek to wcześniak bo w ogóle nie wygląda
Od wypisu ze szpitala czyli 11 dni temu, przybrał na wadze ponad 400g. Dzisiaj niestety mieliśmy problemy z brzuszkiem. Dobrze, że mój mąż dziś w domu, to mi pomógł i mogłam się przespać. Zamówiłam SabSimplex i czekam na niego jak na zbawienie, bo długo tak nie pociągniemy.
Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom
Nawet nie wiecie ile bym dała żeby Franio był jeszcze w brzuchu! -
Hej czołem kluski z rosołem.czy jest jakaś nowa mamusia?ja dziś mam dobry humor,bo Michał ma dwa dni wolne i mój Molek będzie w domku:-) i nie będzie sama.
I mogę w spokoju leżeć,a nie z wyrzutami sumienia.Fipsik czy Ty nadal w szpitalu czy już w domu?i jak się kobity czujecie?https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Czesc mamusie,
ja od 1,5h nie spie, chyba ocipieje jak tak dalej pojdzie.
Tysia, Fipsik juz od wczoraj w domu.
Czytam o tych placzacych po nocy stworkach i juz jestem pelna frustracji
Muszę się zaopatrzyć w jakieś specyfiki ns brzuszek, o ktorych tu piszecie.
cholera jak mnie brzuch boliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 07:37