X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja mam elektryczny canpol easy start i jestem bardzo zadowolona :)
    Nie wyobrazam sobie machania recznym (przy nawale) a co dopiero przy regularnym sciaganiu :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

ja dzisiaj obskoczyłam dwie ip. W pierwszej byłam na ktg, z resztą od niedzieli miałam je tam codziennie. Lekarz oceniający to ktg stwierdził, że powinnam dzisiaj już położyć się do szpitala, żeby obserwować dziecko, bo już jestem tyle po terminie, ale że u nich nie było miejsca, to skierował mnie do innego. Ja do tamtego szpitala nie zamierzam się wybierać, więc chciałam skonsultować się z moją lekarką prowadzącą. Niestety dzisiaj jej nie zastałam już, więc poszłam na ip do drugiego szpitala, żeby zapytać, czy faktycznie powinnam kłaść się na oddział, bo co prawda czuję się ok, ale nie wiem czy zapis ktg był prawidłowy, czy coś tam może jest nie tak. Zrobili mi ponownie ktg i zbadali i wszystko jest ok. Co prawda od południa skurcze wzrosły z 50 do 90 %, ale to oczywiście żadne skurcze, no i rozwarcie jest na 1 palec, czyli zero postępu od 2 tygodni. Może się coś rozkręci, ale pewnie nie prędko, więc zapewne w czwartek zgłoszę się na wywoływanie.
    Trafiłam w tym drugim szpitalu na fajnego lekarza. Niezły żartowniś z niego - mogło by być więcej takich w szpitalu, to człowiek by się tak nie stresował.
    W zaleceniach mam się relaksować, pić herbatkę uspokajającą, bo, jak stwierdził,widzi strach w moich oczach; no i najlepiej, to żebym "pokonwersowała" z mężem.

fabiola, magdzia26, akuszerka89 lubią tę wiadomość

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cisza, dziewczyny się chyba rozpakowują :):)

magdzia26 lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba hurtowo :)

fabiola, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wzięły mnie ze sobą :-(

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka mnie też nie wzięły :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko płacze od 12h, uspokaja się tylko przy cycku ale za chwilę wszystko ulewa i znowu jest to samo. Mam 15:00 i jeszcze z nią leżę w łóżku, nic nie jadłam jeszcze. Jestem wykonczona tym krzykiem. Kupę robi normalna, ciągle sobie pierdzi i nic nie przynosi ulgi, temperatury nie ma więc chyba nie jest chora. Mój mąż jest mega cierpliwy i zazwyczaj potrafił ja ululac ale nawet on w nocy nie mógł już wytrzymać i nie miał pomysłów co robić. Chodzenie, noszenie, głaskanie, masowanie śpiewanie... wszystko działa na 5 min :(

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu Nelus wspolczuje :( nawet nie wiem co ci poradzic skoro juzwszystkiego proboealiscie :/
    U nas takiej akcji jeszcze nie bylo na szczescie...

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus włącz suszarke do włosów ponoć działa

Nelus lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u nas poraz pierwszy tak długo, wcześniej takie akcje robiła po 3h w nocy ale nie cała noc i pół dnia już! Maz wraca za 1,5h z pracy jak się nie poprawi to bierzemy ja na pogotowie. Kolejnej takiej nocy nie przeżyje. Juz czuje ze jak wstanę z tego łóżka to upadne taka jestem slaba

201703012752.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Nelus to nie za fajnie, mam nadzieję że to tylko przejściowe i się uspokoi szybko. Jak mój synuś placze w nocy 2 godz i nie mogę go uspokoić to tez się denerwuje ale w porównaniu z Twoim dziecięciem płaczącym to pikuś.

thiki0a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus suszarke albo odkurzacz sprobuj wlaczyc niby to dziala cuda.. jej biedna zameczysz sie :( no i Livka tez sie meczy.. wspolczuje oby udalo sie opanowac placz Malej..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją zerkam... Myślałam ze którąś urodzila;-)
    Przebudzilam się właśnie. Mąż wcześniej pojechał mi do apteki po coś na zgage bo nie dawalam rady. Nie wiem czy coś pomoże.
    Nelus Kochana mam nadzieję ze to taki jednorazowy dzień córki. Daje Ci popalic co? Hm. Nie wiem co poradzić. . Może rzeczywiscie suszarka? A jak nie to dla dobra lepiej wybrać do lekarzza.
    Trzymaj się

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja dziewczyny. Czytam Was na bieżąco ale nie mam czasu pisać :) Byliśmy dzisiaj na kontroli w poradni neonatologicznej i wszyscy zdziwieni że Franek to wcześniak bo w ogóle nie wygląda :) Od wypisu ze szpitala czyli 11 dni temu, przybrał na wadze ponad 400g. Dzisiaj niestety mieliśmy problemy z brzuszkiem. Dobrze, że mój mąż dziś w domu, to mi pomógł i mogłam się przespać. Zamówiłam SabSimplex i czekam na niego jak na zbawienie, bo długo tak nie pociągniemy.

Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom :)

Nawet nie wiecie ile bym dała żeby Franio był jeszcze w brzuchu!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Ewi ten glicerynowy?
    Tak glicerynowy sobie włożyłam, ruszyło mnie po 5 minutach :-D

nenka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czołem kluski z rosołem.czy jest jakaś nowa mamusia?ja dziś mam dobry humor,bo Michał ma dwa dni wolne i mój Molek będzie w domku:-) i nie będzie sama.
    I mogę w spokoju leżeć,a nie z wyrzutami sumienia.Fipsik czy Ty nadal w szpitalu czy już w domu?i jak się kobity czujecie?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nic nie rodzisz? Ja dziś znów na ip jadę, ciekawe czy zostanę

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie,
    ja od 1,5h nie spie, chyba ocipieje jak tak dalej pojdzie.
    Tysia, Fipsik juz od wczoraj w domu.
    Czytam o tych placzacych po nocy stworkach i juz jestem pelna frustracji :(
    Muszę się zaopatrzyć w jakieś specyfiki ns brzuszek, o ktorych tu piszecie.
    cholera jak mnie brzuch boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 07:37

h84fkrhm4lz65cww.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 a Ty kiedy sie rozpakujesz wkoncu ? hihihihihi bo zagladam i zagladam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 07:38

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak sytuacja??

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 2036 2037 2038 2039 2040 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ