X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym mniejszym ulewaniem po mm to chodziło mi o to, że są specjalne mleczka dla dzieci, które ulewają, ale przypuszczam, że chodzi o to, że są bardziej gęste więc może ten proszek zadziała tak samo. Jestem pełna nadziei. Mąż właśnie pojechał kupić. Boję się tylko, że będzie jak z tym syropem. Wczoraj też cieszyłam się, że w końcu coś mu pomoże. A nie dość, że się nagimnastykowaliśmy, żeby to połknął to potem zwrócił chyba połowę tego co wypił. On właśnie zwraca mleczko jeszcze nieprzetrawione. Czasami serkiem też mu się ulewa ale raczej to jest chlustanie tym co przed chwilą wypił. Nawet przy odbijaniu mu to mleko wraca. Ostatnio się pogorszyło i zastanawiam się czy to co ja jem może mieć na to wpływ. Najgorsze, że potem spać nie chce i nie wiem czy to z głodu czy z innego powodu. W nocy mu się nie ulewa i wtedy śpi ładnie.

Ja już o przebieraniu siebie to nie wspominam bo co rusz to jestem albo obrzygana albo obsikana. Kubuś uwielbia sikać w trakcie przewijania. Wczoraj myślałam, że padnę z niego bo obudził się z płaczem bo znowu gdzieś bokiem siki poleciały i był cały mokry (ja nie wiem jak on to robi!). Zaczęłam go przewijać i jak już leżał goły na przewijaku to zaczął siurać. Jak nasikał na siebie to się przestraszył i zaczął wyć. Wypluł smoczek, przez co smoczek też został osikany. No i niestety nasikał też na czyste ubranka które sobie z boku naszykowałam do przebrania. Darł się jak opętany bo mu się nie spodobało bycie osiuranym a ja nie mogłam mu tego osikanego smoczka dać. No i 2 komplety ubranek powedrowały do prania a ja musiałam trzecie wyciągnąć.

Afrykanka - gratulacje!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Chcialam tez zapytac czy wasze maluszki tez podnoszą głowkę? Ja jestem w szoku. Mój mlody jak go położe na brzuszku to bez problemu przeklada glowke z boku na bok. Nawet tyłek potrafi do góry podnieść. A jak go nosimy na piersi to potrafi bardzo dlugo utrzymywac glowe i rozgladac sie na boki. Nie wiem czy tak ma byc czy powinnam go powstrzymywac.
    Mój też pięknie podnosi główkę i przekręca z boku na bok jak leży na brzuszku. Chyba mamy silnych chłopaków z tych naszych synków :)

Io lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kochana ja nie dokarmiam niczym :) maly jest tylko na cycku i tak rosnie :)
    Co prawda kupilam formule (Aptamil) ale stoi zamknieta na 7 spustow :)

Witaminy nazywaja sie healthy start i one normalnie tyle w aptece kosztuja :) w ciazy tez je zalecali.
    Ale poki co mam do skonczenia op doppel hertz activ mama z dha wiec moze jak sie skoncza to kupie te tutejsze :)

a no to faktycznie cena wit powala, ja tez mam jeszcze z pl 2 op doppel hertz activ mama:) A no to widzisz cos mi sie pomylilo i myslalam ze ty dokarmiasz:) Nie ma to jak cyc, mam nadzieje, ze tez nie bede musiala uzywaz mm :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ten proszek ktory ci polecila (chyba) Mika to zageszczacz z tego co kojaze. Ktoras z dziewczyn na czerwcowkach lub lipcowkach go uzywala. Oby mu to pomoglo bo oboje sie meczycie :(

A z sikaniem to u chlopcow norma!! Tiago nagminnie siura na nas, sciany, lozko. Ostatnio spodobalo mu sie sikanie do wanienki podczas kapieli. Jest wtedy tak zrelaksowany ze wyglada jak maly Budda wywalony w wannie i siurka sobie wtedy.
    Na twarz tez sobie nasikal ostatnio jak go tatus przebieral :P
    Dlatego ja mu na golego siuraczka klade tetre :)

Karolcia ja jestem mega zadowolona ze nie potrzebujemy poki co mm :) oby tak zostalo :)
    Kurde musze w koncu zaczac robic zapasy mleka bo poki co odciagalam tylko przy nawale. A napewno sie pozniej przyda.
    Ale do skonczonego mies za nic nie chce podawac butli wiec czekam :)

karolcia:)))), Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Patu - gratulacje!!!

Akuszerka - no to poszalałaś :) mnie tez kusi, ale mój P boi sie, ze cos uszkodzimy.

U nas niestety spore problemy z ulewaniem. Od początku mielismy ten problem, ale ostatnio jest duzo gorzej. Lekarz polecil nam syrop na ulewanie, ale po tym syropie to dopiero byla masakra. Maly lezac w lozeczku zalal nawet podloge. Najgorsze, ze w necie pisza, ze po odpowiednim mm problem znika. Tyle, ze ja nie chce przechodzic na mm.

Chcialam tez zapytac czy wasze maluszki tez podnoszą głowkę? Ja jestem w szoku. Mój mlody jak go położe na brzuszku to bez problemu przeklada glowke z boku na bok. Nawet tyłek potrafi do góry podnieść. A jak go nosimy na piersi to potrafi bardzo dlugo utrzymywac glowe i rozgladac sie na boki. Nie wiem czy tak ma byc czy powinnam go powstrzymywac.

Moja silaczka juz kilka h po porodzie podnosiła główkę do góry, pielęgniarki były w szoku bo taki poród powinien być dla niej trauma i byli raczej nastawieni ze trzeba będzie jej w pierwszą noc pomoc nawet z oddechem a tu taka niespodzianka. Teraz na macie do zabawy podnosi dupke do góry i próbuje odpycha się nózkami, potrafi ppdniesc glowe i rozglądać się na boki przez kilkanaście sekund bez odpoczynku. Podobno można im na to pozwolić ale jednocześnie trzeba asekurowac bo jednak mogą sobie zrobić krzywdę!

Io lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że wszystkie chłopaki to takie sikające cwaniaki :) Mój też przy przewijaniu sika, jakby tylko czekał aż wyjmę mu spod tyłka brudnego pampersa, a zanim założę nowego to już siuśki lecą. Teraz cwaniaka przykrywam tetrą i mniej obsikuje. Tak sobie myślę, że może powietrze na jajkach powoduje to sikanie.

Paula55, Io lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy narzekacie na sikanie a nasza srajdka za każdym razem gdy przebieramy pieluszke sadzi mokre bączki które często kończą się popryskaniem nas, dywanu, rolet i ogólnie wszystkiego dookoła! Maz stwierdził że ona jest jak kot i przewijak traktuje jak kuwete, gdy tylko ja tam kladziemy to zaczyna się jazda :D

Paula teraz mi się przypomniało ze witaminę k podali młodej w zatrzyku jak się tylko urodziła. Jeśli chodzi o bilety to narazie kosztują ponad 2 tys$ na nas dwoje wiec nie jest najgorzej ale chwilowo jesteśmy trochę splukani wiec oby szybko poszło to mieszkanie bo pewnie niedlugo ceny na święta podskoczą i będzie dużo większy koszt. A ile czeka się na paszport? My dopiero czekamy na akt urodzenia a potem będziemy wyrabiać reszte

Afrykanka gratuluję Emilki!!! Czekam na jej pierwsza fotkę. Na pewno jest piękna po mamusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:57

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja też mam brać jeszcze witaminy dla kobiet w ciazy ale jak pytałam polozna czy dzięki temu dziecko otrzymuje witaminę D razem z mlekiem to powiedziala ze nie także już sama nie wiem jak to jest!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:01

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    akuszerka wow! nieźle! mi szwy zdjęli w trzeciej dobie od porodu, ale o bzykanku na razie nawet nie myślę, wszystko boli i ciągnie, o krwawieniu nie mówiąc. A długo Ci się organizm oczyszczał?

już nie krwawię i praktycznie nie plamie, jakieś takie maleńkie żółte plamki są czasem po długim karmieniu piersią. Myślę że to dlatego że byłam wyłyżeczkowana.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Tiagus widzę tak samo szybko rośnie jak Livka, a takie kruszynki się urodziły :D dawaj jakieś nowe zdjęcie swojego pulpecik a!!!

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dobryy :)

Nelus dzieki za info. Zapytam dzis moja hv o te witaminy :)
    Noo Liveczka ladna klusia sie robi :) ciekawe ile nasz lobuz wazy bo juz moje rece go odczuwaja :)
    My bilety na swieta kochana juz dawno kupilismy wlasńie ze wzgledu na cene i zaoszczedzimy przez to kupe kasy :) dobrze ze mozna bylo kupic dla malego zańim sie urodzil haha :)

Afrykanka mega trzymam kciuki!!! Daj znac jak juz dojrziesz do siebie :)

Akuszerka no pojechalas z tym sexem haha :) odwazna jestes. Ja czekam te 6 tyg jednak bo po cos ta umowna data jest :) tyle wytrzymalismy to i te 3 tyg wytrzymamy :) poza tym po 6 tyg mam wizyte u lekarza, chce wybrac antykoncepcje i ogarnac emat jak sie nalezy :)

Lo strasznie wspolczuje ze was takie problemy mecza :( biedny synus... Ale moze fakrycznie ten proszek pomoze.
    U nas nocka srednia ale tatus sie wykazywal :) raz byla akcja 40 min bez placzu jak byl na rekach ale spac nie chcial :) wiec tatus 40 min maszerowal z synkiem :) a mamusia spala haha :)

Jeny z ta glowka to mnie pocieszacie bo moj syn to przegina. Ma 3 tyg a leb sztywny jak kolek. Az mnie to przeraza bo juz mam wizje wzmozonego napiecis miesniowego... Ale skoro u was to samo to mniej sie martwie.

Paula no właśnie to umowna data, jak ktoś się dobrze czuje wcześniej to znaczy że połóg skończył się wcześniej. Tak samo jest z terminem porodu - 40 tydzień to tylko umowna data i niektóre dzieciaczki rodzą się wcześniej inne óźniej :)

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za9jy9qj4hef_t.jpg
    Nasze wczorajsze ktg...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    już nie krwawię i praktycznie nie plamie, jakieś takie maleńkie żółte plamki są czasem po długim karmieniu piersią. Myślę że to dlatego że byłam wyłyżeczkowana.

Ja też tak miałam ze przestałam krwawic a nagle w jedną noc mnie znowu zalało, czasem nie wiem czy mam nosić wkładkę czy jeszcze podpaske bo raz jest sucho raz dużo. To normalne prawie miesiac po porodzie? Może powinnam iść do lekarza?

Jeśli chodzi o seks jak są szwy to moja siostra mnie przestrzegała żeby odczekac te 6 tyg bo ona poszła na całość po 4 i mówi że przeź to poluznily jej się szwy i teraz już nie jest tak ciasno tam na dole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 13:10

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka gratulacje!!!!
    FIPSIK ja już nie mam słów, mam nadzieję, ze jak przyjadę w poniedziałek do szpitala i mnie poloża to nie bede czekać do usranej śmierci.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Nelus to macie jeszcze lepsze przeboje :) moj to przynajmniej jak ma gola dupke i puszcza baki to bez zawartosci :P
    Za to orzygal mnie delikatnie ostatnio :)

No u nas K tez po porodzie podawali. Bo pytali mńie o zgode.
    No my za bilety placimy teraz ponad £300 grubo :/ wyszlo nas drozej niz na swieta :/ ale coz. Nie chcemy przekisic sie w domu te 2 tyg..
    U nas na pierwszy paszport czeka sie Rowny tydz (jesli wyrabiamy polski). Wiec w czw do odbioru :)
    A na brytyjski (jako drugi po roku chcemy brytyjski) to czeka sie dluzej ok 4 tyg,

Akt ur wydrukowali nam od reki i jeszcze dostalismy prezenty :)

Akuszerka ja wiem ze to umowna data ale ja tam wole poczekac :)

Mmm ja na obiadek wlasnie zjadlam domowa tortille i zaraz poprawie babeczkami z kremem i owocami :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Afrykanka gratulacje!!!!
    FIPSIK ja już nie mam słów, mam nadzieję, ze jak przyjadę w poniedziałek do szpitala i mnie poloża to nie bede czekać do usranej śmierci.

Do smierci nie, do skurczy albo 8 dnia po terminie. Ze mna lezala dziwwczyna , przyjeli bo termin i prosila a nastepnego dnia wypisali i kazali pezyjsc pozniej.. Obys miala dobre znajomosci :) ja juz sobie daje spokoj z nimi.

Dziwwczyny ja tez sie paskudnie zle czuje. Wszystko mnie boli, ledwo chodze a niedawno przeciez na zawodach bylam. Brzuch boli, spojenie, krzyz, glowa. Mdlosci i spanie na okraglo. Ledwo zyje. Tez sie zrobilam nerwowa i zauwazylam ze jetem dla ludzi niemila. W szpitalu raz sie nawet oberwalo poloznej co ja zwykle grzeczna osoba jestem. Niby ostatni wekend tylko we 2 / 4 a nie mam na nic ochoty :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy w przyszłym tygodniu wszystkie juz będziemy rozpakowane bo w końcu to już będzie termin dla nas wszystkich...

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze ktos zahaczy o pazdziernik :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsiku - jak całą ciążę byłaś oazą spokoju i wzorem dla nas tak teraz chyba dostajesz w kość za caly wcześniejszy okres. Już niedługo Kochana, zaraz Jagódka będzie z Wami i nie będziesz miałą czasu na zajmowanie się swoimi dolegliwościami:) A tak serio to bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że po porodzie będziesz się dobre czuła i po tych dolegliwościach nie będzie ani śladu :*

Fipsik lubi tę wiadomość

preg.png
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    29.10.2022⏸️😍
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mysle ze ktos zahaczy o pazdziernik :)
    Mam nadzieje ze nie będę to ja :P

Fipsik lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ