Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie praktycznie krwawienia nie ma juz od jakiegos czasu (klka dni napewno) jedynie plamienie
przeszlam juz na zwykle cienkie always bo jednak mam obawe ze cos moze poleciec
Blizna piekna, nic nie boli
Dba to mialas przebojej widze z rejestracjadobrze ze nie musze w pl rejestrowac syna bo chyba bym ocipiala z tymi urzednikami
dobrze ze mieszkam w kraju tolerancyjnym i moge nadac dziecki imie jakie chce
Wiec Tiago Jan juz od 2 tyg zarejestrowany
Tak zachwalacie te krople ze ja tez dzis zamowilam u znajomej i ma na dniach z niemiec przywiezcjak polecimy do Pl to odbiore. Ciekawe jak u nas zadzialaja
Ja z hipp mam ta herbatke z kopru. Dba a ta na laktacje to jest w granuklach???
Dobrze ze zdajecie relacje o pieluchach bo jak bede w pl to bede wiedziec jakie kupic
A jakich chusteczek uzywacie??? Czy sa w pl jakies bez chemii na bazie samej wody?? Bo my teraz takich uzywamy i sa super.
-
Paula, u nas niestety nie ma takich madrych chustek bez chemii, najlepszy sklad maja chusteczki Carrefour Baby, ale i tak jak to po tych chustkach dupka obklejona, dlatego ja oporzadzam zadek czysta woda, a gotowce tylko na wyjscie.https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Hej. Po wczorajszej wizycie cos sie zadzialo w koncu. Ginka zrobila mi masaz szyjki i odlazl wielki czop
jeszcze dzis mi schodzi. Szyjka boli i dzis znow nieco zywej krwi. Niestety skurczy brak. Nadchodza wieczorem i nieregularne. W nocy mi przeszly zobaczymy co dzis. Zebralo mnie na luźną 2 ale to pewnie nic nie wróży. Już sie chyba nastawiłam na wywoływanie w poniedziałek. Oby dzybko poszło,bo szyjka podobno gotowa i dzidziuś bardzo nisko tylko skurczy czekać. Oby najpóźniej 23 Synuś był z nami!!! Gratuluje Mamusiom świeżo upieczonym!!! Czekamy na fotki!!
verynice, betinka, Majeczka2014, ofcooo lubią tę wiadomość
-
Aha ginka co do ktg mnie rozwalila... Powiedziala,ze w szpitalu niechetnie robia jak ktos tak przyjdzie,tylko od razu chca klasc na oddzial, szczegolnie jesli niepokoily mnie te gwaltowne ruchy.a ja srednio chcialam zostawac tam na weekend szczególnie że Synus sie uspokoil. Ogolnie mialam metlik,ale na usg bylo wszystko ok tylko wod juz nieco mniej i tak zdecydowalam. Mam nadzieje,ze dobrze zrobilam i nic sie zlego nie stanie... Lekarka sama powiedziala,ze do poniedzialku bedzie ok. Jak cos to pojade chocby w weekend na pewno mnie przyjma.
-
Paula ta herbatka jest w granulkach
Z zarejestrowaniem zrobiła problem bo byłam wymeldowana, a na dowodzie był adres zameldowania.. Dowód nieważny, teścia ściągaliśmy do meldowania, z dzieckiem na rękach, spłakana robiłam zdjęcie u fotografa i na szybko musiałam składać wniosek o dowód... Polska rzeczywistość... i wiecie co się zmieni w moim dowodzie? jego numer i zdjęcie. Taka Polska rzeczywistość, podczas meldowania (żeby zgadzało się z dowodem) kobita mój dowód przecięła i kazała nowy wyrabiać. To co przeszłam to było jakieś kongo...
I ta cała szopka tylko po to żeby dziecko zarejestrować.
No i w tym urzędzie poznałam mamę 3 miesięcznego dzidzi i powiedziała, że espumisan w ogóle nie działa, że mała nie chciała nawet tego połknąć (bo gorzkie) i jak dla niej 2 krople nie potrafiły nic zdziałać.
Dzisiaj byliśmy w mopsie po formularze żeby becikowe dostać. Ja to nawet umowę o pracę muszę przynosićparanoja
Ponoć u nas w mieście najwięcej chcą papierków - zgadzam się w tym całkowicie.
moje dziecię nie lubi nawet trochę mokrego pampersa, wiec myślę, że babydream da rade przy naszym zmienianiuPaula55 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po odwiedzinach rodziców
oficjalnie oświadczam mogę już rodzic
Aswalda powodzenia oby się szybko ruszyło
Mnie juz od paru dni boli brzuch jakbym miała okres a dzisiaj to już masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 19:59
aswalda, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Ja pierdyle Dba to jakas paranoja!!!! Tym bardziej sie ciesze ze nie musze po tych urzedach latac
Potrzebujemy tylko przetlumaczyc notarialnie akt ur bo do chrztu pewnie bedzie potrzebny i po to zeby tu nadali nr pesel synkowi i tyle!!
Ńo i ciekawe czy ksiadz nam problemow z chrztem nie zrobi... Po 1 my bez slubu a po 2 zimieniem bo wiem ze ksieza lubia sie powypowiadac
U nas rejestracja wygladala tak:
Bylismy umowieni na konkretna godz, z konkretna babka. Weszlismy do pokoju, podalismy imiona, nazwisko inne dane. Wklepala to w kompa, zaplacilismy,wydrukowala, dostalismy kilka prezentow,dobre zyczenia i do domukarolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
I ja sie witam tak pozna pora.. jakos nie bylo jak wczesniej zajrzec...
Io uNas Krzys tez sztywno trzyma glowke z boku na bok tez przeklada (ale to jak ma dzien bo On ogolnie nie lubi lezec na brzuchu i jest wielki pisk jak Go tylko polozymy).. i co do ulewania u Nas zaczyna sie to samo juz wczoraj mowilam do P ze tak Krzys robi to stwierdzil ze przesadzam na pewno.. ale byl swiadkiem przy dzosiejszym karmieniu i zmienil zdanie.. 30 mamy szczepienie wiec zapytam sie lekarki o to tymbardziej ze do tej pory nie mielismy z tym problemu..
Akuszerka jestes mistrz! A ja biedna tyle sie katuje z tgm seksemtzn jego brakiem
Afrykanka moje gratuuuuulacje!!! Czekamy na foty
I apeluje do nierozpakowanych dziewczyny dawac czadu
Fabiola jak sytuacja??https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolina - u nas na początku było sporadycznie a potem coraz częściej aż w końcu zrobiła się masakra. My gadaliśmy z kilkoma lekarzami i każdy mówił że to normalne i póki dziecko przybiera na wadze to mamy się nie martwić. Tyle, że to dość kłopotliwa przypadłość. W każdym razie Mika dziękujemy! Po tym proszku ulewanie minęło jak ręką odjął. Na razie eksperymentujemy z iloscią tego proszku bo to jedzonko z czasem gęstnieje coraz bardziej i młody je dużo mniej. Tyle, ze zasypia i wydaje się najedzony więc może takiego gęstego jedzonka będzie potrzebował mniej. Musieliśmy też kupić smoczek z większą ilością dziurek bo przy tym starym to mały się wkurzał bo nie leciało.
Mika 28 lubi tę wiadomość
-
ja dziś złożyłam becikowe i musiałam do wniosku załączyć
- ksero dowodu mojego i Mikołaja
- ksero aktu urodzenia dziecka
- ksero PITu 11 mojego i M.
- ksero umowy o pracę i umowy zlecenie z 2013 roku
- oświadczenia o dochodach za 2013 rok moje i M
- zaświadczenie lekarskie
i jeszcze coś ale już nie pamiętam. No i oczywiście sam wniosek także papierków co nie miara.
Filipo dziś coś niespokojny, nie wiem czy boli go brzuszek czy co, ale najchętniej siedziałby cały czas przy cycu. Ciekawe jaka będzie noc, dobrze że Miki skończył nocne zmiany bo samej jest strasznie ciężko. -
AFRYKANKAAAA, oprócz zdjęcia Emilie czekamy na znaka, jak się czujesz! Jestem pod mega wrażeniem jak u Was robią cc, strasznie jestem ciekawa jak szybko dojdziesz do siebie, mam nadzieję, że ekspres!
Akuszerka, ile kurna tych papierów!!! Aż strach się za to zabierać
Aswalda, trzymam kciuki, żeby ruszyło!!!!!!!
A mój 2-tygodniowy syn jak go rozebrałam dzisiaj przed kąpaniem przewrócił się z pleców na bok i po tym na brzuch :o Jak tak dalej pójdzie, to będzie siadał zanim mu pępek odpadniemagdzia26, karolcia:)))), aswalda, akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Io wrote:No z tym mniejszym ulewaniem po mm to chodziło mi o to, że są specjalne mleczka dla dzieci, które ulewają, ale prppzypuszczam, że chodzi o to, że są bardziej gęste więc może ten proszek zadziała tak samo. Jestem pełna nadziei. Mąż właśnie pojechał kupić. Boję się tylko, że będzie jak z tym syropem. Wczoraj też cieszyłam się, że w końcu coś mu pomoże. A nie dość, że się nagimnastykowaliśmy, żeby to połknął to potem zwrócił chyba połowę tego co wypił. On właśnie zwraca mleczko jeszcze nieprzetrawione. Czasami serkiem też mu się ulewa ale raczej to jest chlustanie tym co przed chwilą wypił. Nawet przy odbijaniu mu to mleko wraca. Ostatnio się pogorszyło i zastanawiam się czy to co ja jem może mieć na to wpływ. Najgorsze, że potem spać nie chce i nie wiem czy to z głodu czy z innego powodu. W nocy mu się nie ulewa i wtedy śpi ładnie.
Ja już o przebieraniu siebie to nie wspominam bo co rusz to jestem albo obrzygana albo obsikana. Kubuś uwielbia sikać w trakcie przewijania. Wczoraj myślałam, że padnę z niego bo obudził się z płaczem bo znowu gdzieś bokiem siki poleciały i był cały mokry (ja nie wiem jak on to robi!). Zaczęłam go przewijać i jak już leżał goły na przewijaku to zaczął siurać. Jak nasikał na siebie to się przestraszył i zaczął wyć. Wypluł smoczek, przez co smoczek też został osikany. No i niestety nasikał też na czyste ubranka które sobie z boku naszykowałam do przebrania. Darł się jak opętany bo mu się nie spodobało bycie osiuranym a ja nie mogłam mu tego osikanego smoczka dać. No i 2 komplety ubranek powedrowały do prania a ja musiałam trzecie wyciągnąć.
Afrykanka - gratulacje!
lo my tez mamy problem z ulewaniem i to wlasnie takim jak piszesz ze wylatuje z niego wszystko co przed chwilka zjadł i nawet nie zdążył przetrawić. Dzisiaj nie ulał ale to chyba dlatego ze daje mu tylko 60 ml a pozniej wkładam smoka bo boje sie ze hak za dużo zje to znowu uleje...pozniej sie zastanawiam czy ciągnie tego smoka z głodu czy tak zeby pociumkac i my mamy tak ze zje np. 30 ml i odbijamy mu i kolejne ml i znowu odbijamy.
Dziewczyny poradzcie cos na mleko w piersiach. Po wyjściu ze szpitala pokarm sam leciał z piersi i wszystko szło na ręcznik a wczoraj kupiłam ręczny laktator aventa i dzisiaj z dwóch cycków poszło tylko 20 ml