Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia gratuluję i oczywiście trzymam kciuki za twojego synka! Jestem pewna że wszystko jest z nim wporzadku odpoczywaj kochana!
Majeczka jak się sprawy mają?
A ja zaczynam noc. Mam północ. Młoda zasnęła mi w lozku na kolanach i az żal ja ruszyć tak pięknie się uśmiecha, nie wiem czy tak na siedzaco zasne. A jutro o 12 czeka nas długa droga do teściów, normalnie jedzie się 6h.jestem ciekawa ile nam zejdzie z dzieckiem- 10h? Aż strach się bać. Dziadkowie zobaczą livie poraz pierwszy, po cichu liczę na jakąś pomoc żebym mogła odespac te 5 tyg koszmarnych nocy:/ofcooo lubi tę wiadomość
-
Hej kochane, czytam ale jak mam cos napisac to juz mi brak czasu.
Nie moge sie doczekac az juz bedzie koniec listy a to juz zaraz:)
Madziu bedzie dobrze, wszyscy trzymamy kciuki i gratuluje ze juz urodzilas!
Majeczka ruchy kluchy leniwe
U nas tak se, w sensie jakby nie brzuszek to bylby git majonez. No i wszyscy sie zmowili (oczywiscie przez tesciowa) i proponuja mi dokarmianie malego... U nich jak dziecko placze to tylko z glodu! A czesto nawet jak go karmie to sie napina niemilosierjie i widze ze cisnie kupe albo chce puscic baka a nie moze. Podejrzewm ze gdyby byl glodny to np nie spalby w dzien w nocy tez. A wczoraj mial 3 drzemki w dzien i zasnal o 21 a obudzil sie po 2 na cycka, zasnal 3.30 i obudzil sie 6.30 i to prezyl sie przez sen i puszczal baki a potem zwalil kupe. Pojadl i dalej spi. Nie wiem co o tym myslec... Chyba sie wstrzymam do pon bo wtedy jest szczepienie i wazenie, jesli dobrze przybiera to chyba nie trzeba dokarmiac? Maz mam wrazenie ze chcialby zeby maly przespal cala noc, chyba mu przeszkadza ze sie obudzi raz czy dwa na cycka w nocy a nie da sie inaczej, przeciez jest za maly zeby przespac cala noc! Boje sie ze jak podam butelke to bede miec mniej mleka i dupa juz trzeba bedzie zostac na butli -
Czesc dziewczynki!!!!
Nie wiem ile mnie tu nie było ale dluuuugo. Nina jest aniołem, jednak jak same wiecie samo patrzeniena takie malenstwo jest absorbujacym zajęciem
Nie wiem co tu sie podziało jak mnie nie hylo ale 200 stron chyba nie nadrobie.
poszukam listy rozpakowanych i bede sie cieszyc razem z Wami. W wolnej chwili jak sprzedam Ninke tacie to Wam napiszę co u nas :* -
Kama to powiedz mężowi żeby się cieszył ze budzi się tylko dwa razy bo niektóre dzieci potrafią płakać cała noc. Moja Livka rzadko śpi w nocy, często jest tak ze chce się akurat bawić albo boli ja brzuszek i marudzi kilka godzin. Nigdy nie spi w swoim lozeczku tylko zawzze pomiedzy nami albo na naszej klacie takze jestesmy powyginani. Mój mąż dzielnie to znosi, przewija, głaszcze, nosi na rekach i do pracy wstaje o 5. A po pracy aż do 22 to on się nią zajmuje bo ja też muszę porobić swoje
-
Kama na butli dziecko.tez Ci nie przespi calej nocy! Nie ma takiej szansy ja dawalam Malemu butle i.to z zageszczaczem i fakt spal.dluzej ale nie przesypial nocy w sumie Nasze Maluchy sa jeszcze chyba za male na to
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 08:35
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Madzia, spokojnie, na pewno wszystko z Bąbelkiem dobrze. Jak tylko coś się dowiesz to koniecznie daj nam znać!
-
magdzia26 wrote:Cześć dziewczyny. Po 18h mocnych skurczy udało się osiągnąć pełne rozwarcia niestety po godzinie parcia Niko nie chciał wyjść był źle ułożony i zaczął tracić tętno. Podjęto decyzję o cc i o 5:15 przyszedł na świat mój syn, niestety nie miałam szansy go nawet zobaczyć ponieważ przestawal oddychać, wylądował na ostrym dyzuze. Ja leżę na sali pooperacyjnej i niestety nawet nie wiem co się teraz dzieje z moim dzieckiem i nie wiem kiedy go zobaczę ;(
Dziewczyny coś sie ostatnio ( od 2 dni) po każdym jedzeniu dużo ulewa mojej Łucji. Tez tak macie? Czy można temu jakoś zaradzić? Po karmieniu zadko mi odbija. ( ile mam w zasadzie czekać aż sie jej odbije?) -
Kama mój mąż też jak tylko usłyszy ze mała płacze to ze glodna i nieważne ze jadła 40 min temu. Wkurza mnie to. Ja jej nie daje cyca jak tylko zaplacze bo wiem ze weźmie do buzi na minutę i potem wszystko wypluje wiec to się mija z celem. Jak jest na prawdę głodna to od razu da się poznać, bierze rączki do buźki, odruchowo wszędzie szuka piersi i jej płacz jest zupełnie inny niż z bólu czy z nudow
-
Ofcoo mojej tez się ulewa. Czasami wcale a czasami cały dzień co karmienie jest masakra. podobno jak dziecko je z piersi to nie zawsze odbija, trzeba obserwować. Jeśli probujesz ja odbic jakis czas i nic to nie daje a widzisz ze jest spokojna to być może nie musi. Zależy ile powietrza się nalykala. Ja zauważyłam że moja musi odbić jak przed karmieniem dużo płacze i potem łapczywie polyka bo jak spokojnie sobie ssie to nie odbija
ofcooo lubi tę wiadomość
-
Dzięki Nelus za cenne info - muszę to zaobserwować u swojej.
A ja zauważyłam, ze jak przewijam Łucję a ona drze sie w niebogłosy i na chwile zapada cisza to znaczy, ze zaczyna siusiac. Już nieraz wszystko obsikala dookoła przy przewijaniu i teraz jak odpinam brudna pieluszkę to chwilkę poczekam, aż sie dostanie powietrze i niech wysiusia sie jeszcze w stara pieluchę -
Magdzie wszystko będzie dobrze!!!!Wszystkie forumowe ciocie razem z dzidziusiami trzymają kciuki za Twoje maleństwo:)
U mnie w domu,jak mój synek zakwili raz to wedlug mojego męża ZAWSZE jest głodny,tak jakbym go nie karmiła i głodziła.Więc już nie raz dołożyłam go do piersi i udowodniłam,że nie jest głodny:)To teraz zmienił temat i jak płacze to na pewno się zesrał
Dzisiaj planujemy iść na pierwszy uwaga,uwaga 5 minutowy spacer:)Ale boję się iść na dłużej,bo pogoda taka zdradliwa.https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Kama wspolczuje tesciowej butla to zlo moje dziecko sie tak przyzwgczailo ze teraz jak znowu wraca do piersi to poerwsze.minuty karmienia to koszmar.bo wrzeszczy piszczy masakra jednym slowem bo nie moze sutka dobrze zlapac.juz sie przyzwyczail do butli ze tam szybko i latwo..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ewi25 wrote:Tysia87 nasz pierwszy spacer trwał 30 minut a później kolejne bo robimy co dzień były coraz dłuższe, no wczoraj byliśmy na dworku aby z 15 minut bo nas deszcz złapał.
Ale werandować to czytałam powinno się zimą albo późną jesienią.Chyba nie jest aż tak zimno,żebym musiała przed spacerem wystawiać go na balkon.....
https://www.maluchy.pl/li-69041.png