Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My bedziemy szczepic 6w1.
A sab simplex podaje 15kropli do kazdego karmienia (tak mysle ze z 2-3tyg) a jak bedzie poprawa to bedziemy zmniejszac do 8kropli. Kolezanka z tego forum tak stosowala i pomagalo wiec tez podejmuje probe. Dzisiaj praktycznie cala noc sie meczylismy z brzuszkiem, po karmieniu o 4 zasnal na godzinke i rano powtorka
zaraz jedziemy na usg bioderek, mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze.
Madziula trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka zebyscie szybko byli razem.
-
nick nieaktualnyPo siusiu przy podcieraniu bardzo dużo mi czegoś wylecialo. Za drugim razem jeszcze resztki. Czop to pewnie nie jest? Bo ani krwi ani plamienia. Zrobilam aż zdjęcie bo pierwszy raz mam takie coś. Bynajmniej tyle. Ale głupio mi wstawiac Wam to zdjęcie:-/ bo do "apetycznie to nie wyglada. Sama jak patrzę to mi nie dobrze.
-
madzia i jak u was? trzymammocno kciuki i wierze ze wszystko ok z synkiem!
co do spacerów, u nas pierwszy 20 minut, drugi 40, trzeci godzina, potem półtorej, dwie, a dzis juz mała była 3 godziny jak mam duzo do zrobienia to stawiam ja przed domem przy oknie w kuchni, które otwieram zeby ja słyszec. mała ładnie spi a ja spokojnie moge zrobic obiad i posprzatac zalety mieszknia na wsiofcooo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaram się was podczytywać, ale coś czasu brakuje
U nas na razie jest spoko, mała ładnie przesypia nocki, np wczoraj po kąpieli zasnęła po 21, na pierwsze karmienie obudziła się o 1:10, potem drugie karmienie było o 4:50 a trzecie było już o godz 8:00, po karmieniu pospała może z 2 godzinki, obudziła się może po 10, zjadła z 90ml mleka i nie spała prawie do 13, teraz oczywiście zjadła i usnęła, zobaczymy na jak długo. Może chociaż pośpi z 2 godz i ja w tym czasie się ogarnę i zrobię obiad
PS.
Moja 3 tygodniowa lalunia, Boże jeszcze tydzień i stuknie jej miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:11
Kaarolina, Majeczka2014, BlackLuna, betinka, Diabla85, Io, sylwia1985, Nelus, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMika 28 wrote:le to śluz czy bardziej galaretka ? bo może to być czop tyle ze taki rozpuszczony mi wyleciał czop taki sluzowaty gęsty jakby rozpuszczony przy przebiciu pęcherza więc może to to
Długi glut, gęsty, śliski, raczej śluz niż galaretka. Było go na papierze naprawdę dużo. Tylko, że był on żółtawy.
W ogóle soryyyyy, że tyłki Wam zawracam glutami, skurczami i Bóg wie czym jeszcze ja tu jeszcze jako ciężarówka, a Wy inne macie "zmartwienia"
No ,ale kogo jak nie Was mam pytać?
ps. oczywiście fora przejrzane... Cała jaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:30
-
Pytanie do mamusiek karmiacych cycochami;-) co pijecie? Bo ja wkolko mineralną bez gazu i po prostu czuję się jakbym kranówe pila.nie znoszę mineealnej.....wiem, że moja ukochana pepsi odpada.Ale może jest jakiś napój, który nie zaszkodzi maluszkowi.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Pytanie do mamusiek karmiacych cycochami;-) co pijecie? Bo ja wkolko mineralną bez gazu i po prostu czuję się jakbym kranówe pila.nie znoszę mineealnej.....wiem, że moja ukochana pepsi odpada.Ale może jest jakiś napój, który nie zaszkodzi maluszkowi.
slyszalam,ze kompoty jak najbardziej
i herbaty owocowe?
ups..przepraszam mialo byc do mamus karmiacych cycochami ja takowa jeszcze nie jestem a się wtrąciłam noWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 14:54
-
Tysia87 wrote:Pytanie do mamusiek karmiacych cycochami;-) co pijecie? Bo ja wkolko mineralną bez gazu i po prostu czuję się jakbym kranówe pila.nie znoszę mineealnej.....wiem, że moja ukochana pepsi odpada.Ale może jest jakiś napój, który nie zaszkodzi maluszkowi.
ja pije kompoty trusawkowe, herbate koperkowa, rano za zgodą połoznej kawe rozpuszczalna z mlekiem, kawe zbożowa czasami np. z anatola i najbardziej lubie nałeczowianke. -
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Pytanie do mamusiek karmiacych cycochami;-) co pijecie? Bo ja wkolko mineralną bez gazu i po prostu czuję się jakbym kranówe pila.nie znoszę mineealnej.....wiem, że moja ukochana pepsi odpada.Ale może jest jakiś napój, który nie zaszkodzi maluszkowi.
U mnie w szpitalu dawali sok jabłkowy -
Io wrote:Nie wiem co to za system. Ja odciągam w nocy po każdym karmieniu żeby mieć na następne i odciągam tak długo jak długo leci. Chyba, że bardzo chce mi się spać to biorę tylko tyle ile potrzebuje, ale staram się po równo z każdej piersi. A w dzień to odciągam jak mam czas. Jakoś nie patrzę na zegarek. Czasami jak jestem zajęta a mam butelkę na zapas (zazwyczaj staram się mieć) to pomiędzy jednym ściąganiem a drugim mija nawet 6 godzin. No i jak w nocy mam zapasową butelkę to często idę spać zamiast ściągać. Jak do tej pory nie zaszkodziło to mojej laktacji. U mnie taki freestyle po prostu
Io a po tych 6 godzinach nie bolą cię piersi? moje chyba by eksplodowały moze za bardzo sobie rozkrecilam laktacje laktatorem, szkoda ze mój synek nie chce piersi ssac. A ten system o którym pisałam polega na tym ze sciagasz 7 minut z jednej piersi, później z drugiej, wracasz do pierwszej sciagasz 5 minut, później druga, itd. lacznie zajmuje to pół godziny. -
Majeczka mój czop odchodził przez 2 czy 3 dni taka galaretka przezroczysta dość dużymi płatami. Za to położna pokazała mi cały czop jak już definitywnie odszedł przy porodzie. Jejq to była salaterka tej galarety, troszkę podbarwione krwią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:08
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
oj Majka Ja czuję że może dziś się rozpędzi ta twoja kruszynka
Trzymam kciuki
A Ja też piję herbatki laktacyjne kawę zbożową o dziwo polubiłam coś takiego szok:)bo My kawy w ogóle nie pijemy wodę i czasem sok marchewkowy coś ala kubus
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo , o soku jablkowym tez slyszalam. Tzn widzialam jak kobitki w szpitalu mialy na swoich stoliczkach soki jablkowe. Tylko czy to nie aby na rozruszenie laktacji na poczatku???
Soki jakies tez pewnie mozna picWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:14
-
Gosia19 wrote:U mnie w szpitalu dawali sok jabłkowyhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
nick nieaktualnyTysia, znalazłąm coś takiego:
Soki
"Najlepsze są te naturalne, samodzielnie wyciskane, ponieważ nie zawierają cukru, konserwantów i sztucznych barwników.
Położna w szpitalu polecała mi szczególnie soki warzywne z pomidorów czy marchwi, ponieważ zawierają znikomą ilość cukrów prostych i są bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych.
Ze względu na dużą zawartość witaminy C namawiała mnie również na picie soku porzeczkowego oraz grejfrutowego, pomarańczowego i malinowego. Zwróciła mi jednak uwagę, żebym przed wypiciem dużej ilości soków, szczególnie tych cytrusowych, zrobiła próbę. Należy wypić niewielką ilość soku i następnie sprawdzić, czy u malucha nie wystąpią reakcje alergiczne. Nadto soki z owoców cytrusowych najlepiej pić po ok. 2-3 miesiącach od porodu, bo mogą wywoływać u dziecka np. kolki."
i jeszcze urywek z forum:
:Ja piłam jabłkowy,multiwitaminę,jabłko z miętą czy brzoskwinią,marchwiowe z owocami i sam marchwiowy,winogronowy,malinowy,z czarnej porzeczki,bananowy ...
Powoli pij wszystkie i obserwuj."Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 15:23
Tysia87, Gosia19 lubią tę wiadomość