Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jejku, Magdzia, sciskamy za Was kciuki z calych sil!!! Wszystko MUSI byc dobrze!!!
Chyba Espumisan dziala... Mati ostatnia kupke trzasnac wczoraj po kapaniu w recznik i na tym koniec. Rani sie prezyl,.napinal i stekal i ani baczka, ani kupki nie mogl. Dalam mu 15 kropli i jakgo ubieralam do wyjscia do poloznej jak zaczal salwy puszczac, to zaraz pielucha pelna i blogosc na twarzyczce
U poloznej ekstra! Az zaluje, ze dopiero teraz, bo duzo madrych rzeczy kobitka mowila. Z oczkiem polecila robic dokladnie to, co robimy i sie na razie nie martwic.
Moja rana po cc na zewnatrz piekna, gorzej w srodku Mam zgrubienia bolesne, czyli kiepsko sie goi. Na szczescia z kazdym dniem obrzek coraz mniejszy. Matkooo, jak ja bym chciala byc po porodzie sn! Mati na szczescie dzieki cc bez szwanku i to najwazniejsze, ale dla kobiety to jest masakra.
No i Mati chyba sie niedlugo w ludzika Michelin zamieni. Wazy... 4810g!!! Od poniedzialku przybral juz 200g :o Ja nie wiem co to by bylo, jakby na mm byl!Tysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Fipsik wrote:ja odciagam tym systemem, jak sa puste ciagne dalej, dzieki temu z dnia na dzien jest ciut wiecej mleka, i zdarza sie ze przy 5 jest pusto a przy 3 po odpoczynku znow leci
-
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Ale nierozcienczony? Ja herbatke koperkowa i kawe bardzo słaba ewentualnie latte albo cappuccino. Ale tak bardziej chodzi mi o jakiś napój ewentualnie sok, ktory mogę kupić w sklepie. Niczego mi tak w jedzeniu nie brakuje jak czekolady i pepsi
Najlepsze są te naturalne, samodzielnie wyciskane, ponieważ nie zawierają cukru, konserwantów i sztucznych barwników.
Położna w szpitalu polecała mi szczególnie soki warzywne z pomidorów czy marchwi, ponieważ zawierają znikomą ilość cukrów prostych i są bogatym źródłem witamin oraz składników mineralnych.
Ze względu na dużą zawartość witaminy C namawiała mnie również na picie soku porzeczkowego oraz grejfrutowego, pomarańczowego i malinowego. Zwróciła mi jednak uwagę, żebym przed wypiciem dużej ilości soków, szczególnie tych cytrusowych, zrobiła próbę. Należy wypić niewielką ilość soku i następnie sprawdzić, czy u malucha nie wystąpią reakcje alergiczne. Nadto soki z owoców cytrusowych najlepiej pić po ok. 2-3 miesiącach od porodu, bo mogą wywoływać u dziecka np. kolki.
A herbatki to głównie malinowa albo z dzikiej róży
-
Tysia87 wrote:Ale nierozcienczony? Ja herbatke koperkowa i kawe bardzo słaba ewentualnie latte albo cappuccino. Ale tak bardziej chodzi mi o jakiś napój ewentualnie sok, ktory mogę kupić w sklepie. Niczego mi tak w jedzeniu nie brakuje jak czekolady i pepsi
ja czekolade jem i wogóle słodycze raz na jakiś czas -
nick nieaktualnybetinka, dzieci to chyba na poczatku tak przybieraja i robia sie pulchniusie
Szybko wyrosna
Mam przyklad corki mojej siostry. Tyle,ze przeszla szybko na mm. Krotko karmila piersia. Zuza byla pulchniutka, takie pucki miala,ze hej. Blyskawicznie przybierala na wadze. Wszyscy mysleli ,ze ja poprostu przekarmiaja. Ale minelo iles tam(nie pamietam ile) to i juz apetytu nie miala az takiego i wyrosla z tej swojej puckowatosci a jakie nogi miala, jak baleroniki a teraz w lutym 2015 skonczy 3 latka i jest akuratna szczupla, wysoka -
nick nieaktualnyJa zważyłam i zmierzyłam młodego, bo mu równy miesiąc stuknął i ma +900g i +4cm. Kurcze, córka po miesiącu miała +1cm, a ten tak śmignął. Pewnie temu nie chcą mu się fałdki na rączkach i udach robić
Ja chcę 5w1 + Engerix (podobno na 6w1 dzieci gorzej reagują no i córka też 5w1 szła), ale boję się czy znajdę Pentaxim
Przy córce jeszcze daliśmy pneumo i meningo, ale jak przeczytałam składy tych szczepionek i pomyślałam co mogłam mojemu dziecku zrobić, to aż mi się ryczeć chciało i syna na pewno nie będę niczym więcej szczepić. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ameiva wrote:Io a po tych 6 godzinach nie bolą cię piersi? moje chyba by eksplodowały moze za bardzo sobie rozkrecilam laktacje laktatorem, szkoda ze mój synek nie chce piersi ssac. A ten system o którym pisałam polega na tym ze sciagasz 7 minut z jednej piersi, później z drugiej, wracasz do pierwszej sciagasz 5 minut, później druga, itd. lacznie zajmuje to pół godziny.
Boleć nie bolą, ale czuję, że są pełne. Tyle, że ja mam wielkie cycki więc jest tam miejsca na dużo mleka Mój ładnie ssał pierwszego dnia jak go przystawiałam, ale przyszła położna, powiedziała że nie mam pokarmu i kazała dawać butelkę a w wolnym czasie przystawiać do piersi. No i wyszło jak wyszło. A z tym systemem to ja bym odpadła. Aż 30 minut przy laktatorze! Tragedia. Wczoraj ściągnęłam 130 ml w 4 minuty. A normalnie to siedzę z nim może 10-15 minut. Mogłabym dłużej bo jeszcze leci po kropelce tylko po co?
Co do soczków to ja piję Gerberki. Dobre i duży wybór. Nestea też piłam i małemu nic nie było. Ogólnie to raz tylko widziałam jego reakcję na to co zjadłam. Stękał strasznie po pierogach z serem. Położna mi mówiła, że od twarogu są kolki, ale jakoś nie pomyślałam że w tych pierogach jest ser. Zastanawiam się czy nie spróbować czegoś smażonego tylko nie wiem jaka może być reakcja.
Ameiva lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak sterylizujecie butelki?
-
Ewi25 wrote:dziewczyny jaki polecacie laktator? elektryczny i prosty w obsłudze.
-
No i mam pytanie do mamusiek....czy Wy po porodzie też się tak dziwnie czułyście?zgubione, zmartwione nie wiem czym...ehhhh jakaś depresja mnie dopadła. Tyle czekałam na swoje maleństwo a teraz nie do końca mogę się cieszyć....jestem pełna obaw i lęków.