X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kupuje ale ten mini elektric medeli
    długotez myslałam nad tym jaki laktator kupic ten ma duzo pozytywnych opini mam campol tez kilka widziałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 18:07

betinka lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien doberek :)

Magdzia wszystko jest napewno dobrze!!! Ty odpoczywaj bo jak ci malego przyniosa albo pozwola isc to musisz mies duuzo sily!!
    Trzymam kciuki kochana.

Majeczka a ty co? Co to za falszywe alarmy :) a tak serio kochana wiem ze to trudne ale cierpliwosci :)

Laski tak mi was po nocach brakuje :( buuu.
    Wogole nie moge sie odniesc do wszystkich postow choc solidnie nadrabiam.

Tysia ja nie werandowalam. Od razu na dwor na godzinke :)

Moj syn ulewa ale baaardzo zadko. Musi dojesc pod sam korek i nie odbic zeby sie cos ulalo.

Laseczki bo nikt mi nie odp... Wiem juz de saba daje sie 15 kropelek ale czy wy dajecie z kazdym jedzeniem czy
    Np 2,3 razy dziennie, czy ew jak sie bole brzuszka zaczynaja??
    Paula ja daję 3x dziennie po 15 kropel, u nas problemy z brzuszkiem są cały czas, więc daję codziennie

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka wychodź, bo wszystkie forumowe ciotki niecierpliwie czekają :P

Io, ja w kółko jem twaróg, ale chudy i nic małemu nie jest :)

Ech, ostatnio w kółko jem tylko słodkie. Jak całe życie nie lubiłam, tak teraz mogę tylko słodkie jeść. Zaczynam się zastanawiać czy nie zrobić sobie cukru na czczo, bo aż mnie to martwi.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zostalam sama , az mi dziwnie z tym :) buuu

pisalam niedawno eska do Magdzi.
    Udalo jej sie zobaczyc synka, ale narazie nie wie nic konkretnego.
    Po 20 maja byc jego wyniki

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sterylizację butelek to ja do tej pory wrzucałam je do garnka z wodą i gotowałam kilka minut. Teraz kupiłam sobie woreczki do sterylizacji. Super sprawa. Wrzucam wszystko co mam do woreczka a ten do mikrofali. Szybko i wygodnie.

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja też bym mogła tylko słodkości jeść. Ale to chyba dlatego że nie ma czasu na jedzenie a słodkim szybko głód zaspokoisz.
    Któraś o smazonym mówiła - ja jadłam kotlety mielone i smazonego kurczaka i z małym nie było gorzej niż bez smaxonego.
    Co do napojów to ja oprócz wody pije herbatę koperkowa, sok jabłkowy, Kubusia z bananem, kompot truskawkowy, kawę rozpuszczalną z mlekiem raz na jakiś czas. A dziś sok z czarnej porzeczki.

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję i trzymam kciuki żeby szybko Ci dzidzię oddali.
    Majevzka, dajesz czadu mała! Wypchnij wreszcie to swoje bobo :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez kciukam za magdzie :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    No i mam pytanie do mamusiek....czy Wy po porodzie też się tak dziwnie czułyście?zgubione, zmartwione nie wiem czym...ehhhh jakaś depresja mnie dopadła. Tyle czekałam na swoje maleństwo a teraz nie do końca mogę się cieszyć....jestem pełna obaw i lęków.

Chyba każda z nas sie tak czuła, ja na pewno. To raczej normalne. Pewnie nigdy nie przejdą nam obawy :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Madzia gratuluję i trzymam kciuki żeby szybko Ci dzidzię oddali.
    Majevzka, dajesz czadu mała! Wypchnij wreszcie to swoje bobo :)

chcialabym :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczorową porą :)
    U nas zaczely sie kolki :( Wczorajszy wieczor i noc..., ehhh, az sie z niemezem poklocilam. Bo jak placze to na pewno glodny!!!

Ja pije niegazowanego żywca cytryna/ jablko/ limonka; sok marchwiowo bananowy z Biedronki i sok jabłkowy. Mam też kompocik na czarną godzinę (ktora nadejdzie na pewno zimą).

Ja sterylizuje tak: myje butelki i smoczki zwykłym płynem do mycia naczyn a nastepnie zalewam wrzątkiem. Postoi to 1 min i gotowe :)
    Ale juz sie rozglądam za sterylizatorem bo to ciągłe gotowanie wody mnie wkurza. Zastanawiam sie nad takim do mikrofali na kilka butelek. Dokupie jeszcze ze 2-3 i bede myć to hurtowo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie mi... Chce kupić laktator elektryczny (medeli), ale czy opłaca mi sie go kupować jak planuje karmić tylko do konca roku????
    Teraz dokarmiam mm, ale od wczoraj mam wypożyczony laktator ze szpitala i ściagam systemem 7-5-3 i to co uzbieram to wole dac zamiast mm. Dopiero zaczynam rozkrecac laktacje wiec poki co sciagam tylko po ok 50 ml w 30 min :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    No i mam pytanie do mamusiek....czy Wy po porodzie też się tak dziwnie czułyście?zgubione, zmartwione nie wiem czym...ehhhh jakaś depresja mnie dopadła. Tyle czekałam na swoje maleństwo a teraz nie do końca mogę się cieszyć....jestem pełna obaw i lęków.

To chyba normalne ;)
    Mnie kryzys dopadł dzien przed cc jak juz bylam w szpitalu. Telepalam sie jak nie wiem co i ciagle plakalam. W sumie to malo brakowalo a bym zwiała do domu z tego szpitala ;) Na szczescie mialam mega fajną dziewczyne w sali i tak we dwie jakos doczekałyśmy rana :)
    Teraz wcale nie jest lepiej :/ Ciagle sie schizuje nie wiem czym...

Mama nadzieje ze to hormony a nie choroba psychiczna ;)

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem warto kupić a może Ci się spodoba i pokarmisz dłużej :) Ja mam mini electric medeli i jest super, wyczaiłam na promocji w necie za 190 zł z przesyłką nówka nie śmigany ;)
    A i byłam dziś na wizycie mój mały królewicz waży już 3200 i ma 54 cm i jutro ma już 3 tygodnie :)

thiki0a.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Boleć nie bolą, ale czuję, że są pełne. Tyle, że ja mam wielkie cycki więc jest tam miejsca na dużo mleka :P Mój ładnie ssał pierwszego dnia jak go przystawiałam, ale przyszła położna, powiedziała że nie mam pokarmu i kazała dawać butelkę a w wolnym czasie przystawiać do piersi. No i wyszło jak wyszło. A z tym systemem to ja bym odpadła. Aż 30 minut przy laktatorze! Tragedia. Wczoraj ściągnęłam 130 ml w 4 minuty. A normalnie to siedzę z nim może 10-15 minut. Mogłabym dłużej bo jeszcze leci po kropelce tylko po co?

Co do soczków to ja piję Gerberki. Dobre i duży wybór. Nestea też piłam i małemu nic nie było. Ogólnie to raz tylko widziałam jego reakcję na to co zjadłam. Stękał strasznie po pierogach z serem. Położna mi mówiła, że od twarogu są kolki, ale jakoś nie pomyślałam że w tych pierogach jest ser. Zastanawiam się czy nie spróbować czegoś smażonego tylko nie wiem jaka może być reakcja.
    Mam nadzieje za u mnie laktacja sie na tyle unormuje ze tez dam rade wytrzymac wiecej niz 3-4 godziny bo niedługo wykituje;/ mój synek nie chce ssac bo po cesarce nikt mi go nie przysawiał do piersi- jak sie urodził był piatek po 22, nikt z personelu szpitala sie nie pofatygował a maz został dyskretnie wyproszony do domu zreszta to nasze pierwsze dziecko wiec i tak bysmy nie dali sami rady. Mały dostał szpitalna butle i tyle. Dostałam go dopiero nastepnego dnia ok 14. Z pokarmem tez był problem, mleko pojawiło sie w znikomych ilosciach dopiero w czwartej dobie i teraz synek nie chce słyszec o moim cycku, drze sie jak opetany wiec zostaje odciaganie

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny doradźcie mi... Chce kupić laktator elektryczny (medeli), ale czy opłaca mi sie go kupować jak planuje karmić tylko do konca roku????
    Teraz dokarmiam mm, ale od wczoraj mam wypożyczony laktator ze szpitala i ściagam systemem 7-5-3 i to co uzbieram to wole dac zamiast mm. Dopiero zaczynam rozkrecac laktacje wiec poki co sciagam tylko po ok 50 ml w 30 min :(

mam ten laktator szpitalny, pierwszego dnia tez sciagalam po ledwo 40-50ml :( dzis juz jechalam 60, a wieczorem teraz nawet wiecej :) z dnia na dzien bedzie coraz wiecej, bo on ladnie rozbuja laktacje :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko jest naprawde przenoszone poł roku :P Oprócz siły i ssania jak 2 miesięczne to dzisiaj dała popis. Była u nas fotograf, żeby zrobić sesję noworodkową. Tylko ciężko, jak noworodek nie ma odruchów noworodkowych :| Nie śpi podkulone, nawet na brzuchu wystawiła nóżki prosto, że wystawały zza łóżeczka (fajne fotki na takim małym wychodzą, ale moja oczywiście się nie zmieściła w nim). No i nie mogła zasnąć 4 godziny, żeby zrobić jakieś śpiące zdjęcie. łapek pod buźkę też nie wsadzi, bo po co. Nie skuli się jak normalny noworodek tylko się rozłoży jak szynka na kanapce. Oj ciężko nam było.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Fipsik jak te zdjęcia wyszły? Bo ja ciągle sie waham czy robić bo moje dziecko w życiu nie bedzie tak spalo jak te maluszki na zdjęciach, bo on jak zasnie to byle ruch go budzi a co dopiero jakieś pozy.chce zrobić te zdjęcia ale czy się udadzą?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka,.dzieki za info o Magdzi, caly czas o niej mysle!

Laktator Mini Electric Medeli mam rowniez i pieje nad nim z zachwytu :)

Ale mnie dzisiaj niespodzianka spotkala! Zagladam do torby z ubrankami Matika na 62, a tam posucha ;) 1 pajac, zero spiochow, 3 bodziaki z dlugim, 2 z krotkim i same jakies zewnetrzne pierdolh! Odpalilam allegro i zrobilam zaopatrzenie w bodziaki kopertowe,.pajace i spiochy. Jestem krolowa zakupow internetowych :D Gdyby nie net, Mati by lezal w poszewce od jaska przewiazanej sznurkiem.

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia jedno zdjęcie mamy "na śpiąco", raczej drzemiąco ze zmarszczeniem ze złości. Reszta na czuwaniu z otwartymi gałami :D Przy okazji obszczała babce kocyki. Pierwszy raz zdarzyło się jej nasikać poza pampersem hehehe

ale dopiero po 3h rozkminiliśmy, czemu wariuje zamiast spać - gryzła ją wełna w zakładanych ubrankach i owijkach :| wrażliwiec po mamusi. W końcu zrobiliśmy fotki w naszych ciuszkach i owijkach niegryzących

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:19

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 2155 2156 2157 2158 2159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ