Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust87 wrote:Dziewczyny, jak się objawia przeziębienia piersi? Bo strasznie mnie bolą po bokach jakby były pełne a nie są. I nie wiem co to i czy mogę karmić jeśli to przeziębienie.
A cycki moga Cie bolec jak napelniaja sie mlekiem albo masz zastuj pokarmu w kanalach mlecznych po bokach. Przystaw Hubsona spod pachy do obu cycow i jak maly bedzie ciagnal to masuj bolace miejsce.
Prawie udalo mi se Was nadrobic! A staralam soe od wczoraj rano:-P
Masz syn jest juz ochrzczony! W kosciele i na przyjeciu byl mega spokojniutki. Wieczorem bede miala zdjecia to Wam sie pochwale:-)
A najlepsze bylo to, ze jak podeszlismy do oltarza na wlasciwy chrzest i ksiadz chcial Filipowi glowke woda polac, a ten maly skurczybyk zaczal takie baki walic ze ksiadz ze smiechu nie mogl mu glowki polac. No bez kitu, pol kosciola sie smialo:-D
dba, betinka, MOI, nenka, Diabla85, Io, afrykanka, K_A_M_A, madiiiii, ofcooo, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Betinka zeby to bylo takie proste... tule spi z Nami i co konczy sie na tym ze zasypia na max15 min i znowu placz..spi juz od wczoraj z Nami nawet nie bylo prob wkladania Go do lozeczka.. a teraz wisi na cycu ale zachowuje sie jakby zapomnial jak sie je i co chwile Mu wypada i wrzaskhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Kaarolina wrote:Betinka Szkoda ze w dzien zawsze jest duzo do zrobienia bo bym odespala podczas Malego drzemki
Kaarolina, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Padam na ryj cycki dalej bolą a ja od 1 spałam może godzinę. Cycki jak bolały tak bolą i jeszcze mnie nawał zaatakował więc musiałam w nocy sciagać. Modlę się żeby mały wreszcie zasnął żebym chociaż godzinę pospala. A co najlepsze mój P na cały dzień wyszedł z domu. Padne dzis trupem jak nic
-
Stardust jak miałam zastój w piersi to miałam podobne objawy do Ciebie.mi synek wszystko wyciągnął, jak go karmilam to masowalam te miejsca, które bolaly najbardziej, aż w końcu przy drugim czy trzecim karmieniu ból minął. Później przykładalam liście od kapusty,mega ulga.https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Stardust sprobuj robic oklady z kapusty, podobno super pomagaja.
Moj Mały od wczoraj robi mega siuśki, pieluchy sa duzo ciezsze niz do tej pory!
Poza tym (wczesniej tak nie mial) jak pieluszka pelna to wierci sie, kreci...
Paula, doczytalam ze kupiliscie dom! Super, gratuluje;)
Ile wkładu wlasnego potrzebowaliscie?
U Nas potrzeba 15% wartosci bieruchomosci i najlepiej jak dwie osoby maja umowe na stale...Paula55 lubi tę wiadomość
-
Hej Mamusie Synek spi to pomyslalam,ze zajrze. Sa u nas Mamusie co zaprzestaly karmic piersia?? Jejku ja tak strasznie chcialam a tu pokarm zanikl Synek wciaga z butli 120 na jedno posiedzenie a ja z piersi sciagalam 20-30 a teraz juz 5-10. Niestety bylam zmuszona przejsc na mm calkowicie... Tylko czuje sie przez to jakby gorsza i tak jak bym Synkowi krzywde robila
-
anulka81 wrote:Hej u nas po 2 karmieniu. Wogole dziwna ta dzisiejsza noc o 21 mały zjadł całą butle czyli 100 ml ale oczywiście przy wrzaskach i piskach i spał do 3:30!! Po czym NORMALNIE bez piskow zjadł całą butle i spał do 6:30 no ale teraz już nie było tak różowo i fajnie przy karmieniu bo królewicz zasnął po zjedzenie 60 ml i nie dał się obudzić próba dania mu butli na śpiąco kończyła się wyplynieciem z buźki wszystkiego co w niej było. Wiec mały sobie śpi, ciekawe na jak długo mu wystarczy te 60 ml. W sobotę dowiedziałam się od siostry ze nawet jeśli mały zje 40 ml to nie mogę go karmić wcześniej niż po 2,5 godziny bo mm się długo trawi i nie można odkładać do żołądka nowych porcji mleczka bo dziecko będzie bolał brzuszek. Niestety siostra ma rację bo sprawdziłam w internecie.
A może z tym jedzeniem to u nas tez wina skoku rozwojowego? No bo dziś juz sobie przypomniał jak się ssie. Oby tak było.
W ogóle czytałam tu o postępach jakie robią wasze dzieci i tak się zastanawiałam kiedy mój się uśmiechnie czy zacznie wodzić wzrokiem za zabawka i wczoraj się stało i jedno i drugie -
Dba dziekuje
U nas rano było troszke plavzu u nas bo maly nie moze po tej giga kupie zrobic nast. Ale polezal na brzuszku i inne dziecko. Teraz lezy na macie a tata mu cyka pierdylion zdjec ja pije kawke
Karolinko biedna musisz ospoczac. Najlepiej od razu bo potem tego nie odespisz...
Stardust laski dobrze mowia. Masuj i przystawiaj Hunsona!! Zeby ci sie zapalenie nie zrobilo bo soe moze na antybiotyku skonczyc
Pralinko dziekuje wkladu wlasnego potrzebujemy 5% z tego banku co chcemy od kwoty kredytu. Jako ze dostajemy 40% nie oprocentowanej pozyczki od panstwa to bierzemy tylko 60% kredytu:) wiec kwota wkladu spada
I oprocentowanie kredytu w porownaniu do Pl to smiech na sali
Doczekac soe nie moge
-
nick nieaktualny
-
Mnie bolał dol jednej piersi i miałam gorączkę, okazało sie że kanaliki dwa mi sie przytkaly. Polozna mi je rozmasowala porządnie, następnego dnia mąż, oklady z kapusty i już jest ok:) kapusta sparzona we wrzatku i rozgnieciona żeby soki puściła