X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś troszkę P dr mnie oświeciła że niestety nasze maluszki sa troche leniwe bo jak im pokażemy butelkę to cwaniaki wiedza ze nie trzeba się namęczyć zeby leciało a z piersi trzeba trochę siły i ssaczką sie już nie uśmiecha ssać tak mocno i moja jak tak patrze to jak zaczyna to ciamka i ciamka a jak już te piersze ml zlecą to trzeba bardziej ciamkać i wtedy zaczyna się wierzganie :( trochę dziś na przymus dawałam cyca i zauważyłam ze z kilka sekund znowu ssie i cos poleciało bo przełykała i znowu wrzask
    Ja uważam ze to jednak wina butli niestety :( a na moim mleczku normalnie Julka przybierała a gdy tylko zaczełam spuszczać mleczko zeby miała więcej na wieczór bo lepiej sypia to cwaniara stwierdziła ze nie trzeba ssać bo mamuska sciągnie to po co ma się gimnastykowac

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link do klinki jest www.hairloss.co.za

Turkawka nikt nie wie dokladnie co w tych specyfikach jest bo lekarz je sam stworzyl i je produkuje. Ja dostaje w szklanych lub plastikowych butelczkach i nie wiem co to jest. to sa 4 rozne rzeczy najwazniejsze to " Solution B" i " Minoxidil 7,5%.

Co ty mozesz zrobic to kupic w aptece minoxidil 2% ale to podobno nie dziala i czesto jest mniej niz 2 %. Lekarz moze Ci wystawic recepte na Minoxidil 5% . Ten jest juz duzo lepszy i razem z witaminami by ci cos pomogl. Pocytaj na necie o Minoxidil. Uwazam ze to jest jedyny specyfik ktory moze pomoc.

turkawka lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    My tez sie witamy :) stardust Tiago tez znowu zaczal jesc z cycka tj wczesniej czyli czesto a malutko...
    T znowu mi przytyka ze karmie go co chwila ale co ja zrobie ze on je chwile i zasypia..?!
    Wszystko bylo by ok gdyby on usypial i spal choc godz a on max 10 min spal.
    On mi wogole w dzien nie sypia. Jedynie jak jedziemy gdzies samochodem a tak nie ma szans.
    No ew na rekach ale tez chwile pospi i jest placz po czym znow chwile spi...

Za to w nocy jest ok. Nie wiem czym to. Jest spowodowane...
    U nas dokładnie to samo!!!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeszcze jedno pytanie do tych co odciągają i podają w butelce mleko. Jak to robicie? Odciągacie bezpośrednio przed jedzeniem? Czy wcześniej? A jak tak to jak grzejecie? Wszystkie macie podgrzewacze? I ile trwa takie podgrzanie mleka?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja musialam odciagac na 2 razy najczesciej zeby uzbierac 150 ml.
    I np odciaglam 90 ml to do lodowki, potem znow np 90 to do lodowki. Prżed podaniem odmierzalam 150 z obu i do podgrzewacza albo miski z ciepla woda.
    W wodzie kilkanascie min stalo zeby nie wystyglo zanim ksieciowi żachcialo sie jesc.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    afrykanka, ale jak mój kończy jeść, sam z siebie, to z cycka jeszcze leci mleko :?

Dziewczyny, a kiedy Wy karmicie maluchy wieczorem? Ptzed czy po kąpieli? Bo ja karmię po, a czytam teraz "język niemowląt" i Tracy każe przed..

ja karmie po i maly zasypia przy cycu.

w ogule synek mnie dzis milo zaskoczyl bo mielismy pierwszy wieczor od chyba miesiaca bez odrobiny placzu!!! Synek byl spokojny wesolo nas zagadywal rozgladal sie po domu :) jestem strasznie szczesliwa. po cichu licze tez na lepsza noc :)

mysle ze u nas problemy sa zwiazane ze skaza bialkowa, od dwuch dni nie jadlam nic z nabialu i dzis taka fajna niespodzianka ;)

jesli chodzi o wlosy tez sie tego boje, po poprzednich porodach wlosy wychodzily mi garsciami. raz jak poszlam do fryzjera to babka myslala ze jestem po chemioterapii bo te co mi wypadly odrastaly potem kepami. i niestety juz mi wlosy do formy sprzed dzieci nie wrocily :( boje sie ze jak mi teraz zaczna leciec to lysa zostane :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie boje o wlosy, bo w czasie ciazy byly megaaa super
    Zamierzam kupic maske do wlosow WAX bo sa one rewelacyjne i koniecznie olejowanie włosów. Polecam wyprobowac:)
    Byc moze jeszcze jakis suplement kupie, ale to juz wyjdzie w trakcie.

Wiecie co, przygotoeujemy dzisiaj kapiel. Probujemy ulozyc Malenstwo w takiej pozycji jak zawsze itd. A tu nagle placz! I plakal
    jak nigdy do tej pory:/ przerwalismg ta prawie kapiel. Zastanawia mnie jego reakcja:/ woda miala tempjak zawsze, wszystko jak wczesniej a tu taki placz:/ i tonie byl placz a"la jestem glodny::

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:56

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, u nas wczorajsza noc super, a dzisiejszy dzien jeszcze lepszy :) od wczoraj tak jak szonka zrezygnowalam z nabialu i moze to bylo przyczyna? Poki co obserwacja, nie ciesze sie na zapas bo to za szybko. Jednak mialam dzis czas na porzadne sprzatanie, obiad, manicure malego czyli wszystkie zaleglosci heh :P zobaczymy co przyniesie noc i jutrzejszy dzien, a moze przeszlismy skok rozwojowy?
    Zastanawiam sie nad chusta bo tak mi sie to podoba ze chcialabym sprobowac tylko czy malemu sie spodoba? Raz wsadzilam go do nosidelka ale byl placz tyle ze to nosidlo mi samej nie przypadlo do gustu, wiec co sie dziwic dziecku ;) no i zrobilabym furore na tym zapizdowie!! ehehe :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, chuste polubi:) moj po kilkuminutach zasypia sam z siebie:) wiec od siebie polecam sptobowac bo to inna bajka niz nosidelko. Chusta jest wugodniejsza duzooo bardziej

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle ze chusta to inna bajka :) w sumie czemu nie sprobowac, na all jest tego multum i to za mala kase, a jakby co to sprzedam albo dam jakiejs ciezarowce w prezencie ;)
    Boje sie tylko ze nie bede umiala wiazac, ale patrzac na necie to sa fajne instrukcje, trzeba sie przelamac do nowosci :P heh

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowujac dzisiejszy dzień: jest kupa, jest impreza:-) zrobił w końcu taką, że mało pampers się nie urwał:-) i w moment zasnął. Jak ten brzuszek musiał go boleć:-( i śpi u mnie na rękach, a ja nie mam serca go odłożyć:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:27

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak kazde wieczorne zasypianie bedzie tak tragiczne to ja chyba oszaleje...

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam w domu malego terrora!! Pbzarl sie i ni chu chu nie chcial beknac :/ to se mysle poloze skubanca na boku, nie minelo 5 min i tak krzyczal na mnie (to ńie byl placz ooo nie) ze musialam go na plecach polozyc :/ zasnal w 5 sek.
    A ktos mowil ze takie male nie umie wymuszac?!
    Chyba mojego syna ńie uwzgladniono w tej wypowiedzi :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Mati jest lojalny i gardzi flacha, mimo ze lekko leci. Cyc to nadal jego milosc nr 1 :)

Dzisiaj poszlam na calosc i zaryzykowalam ;) Zjadlam na sniadanie zapiekanki z zytniego chleba z ziarnem, zoltym serem, szyneczka i ketchupem. I co? I nic :) Mati strawil ta bombe bez fajerwerkow! Chyba zrobie pizze! :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie małego przed kąpielą i po :-) przed mu daje, bawię sie z nim do czasu az sie zacznie marudzenie i wtedy sru do wanny a po kąpieli reszta mleka :-)

Przed wypija mi 120 ml a po to zalezy jak długo był aktywny zanim poszedł sie kapać ale zazwyczaj 60 ml

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama u mnie jest to samo.zawsze kładzie tą małą łapinke na moim cycku, jakbg chciał powiedzieć, że to jego własność:-) a czesem to potrafi jedną położyć na gorze, a drugą od dołu trzymać. Uwielbiam to i jak pomyślę, że za jakiś czas urośnie i nie będzie takich chwil to wyc mi się chce.dzisiaj jak juz kuoowalam większe pampersy to mało co i bym wyła przy kasie że tak szybko rośnie:-D nie jest ze mną dobrze.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) dlugo nie wchodzilam i nie nadrobie juz, bo padam na ryjek. U nas niestety kolki pelna para... Dochodzi do tego, ze nawet bycie na rekach nie pomaga :( Młodzieży moja zaczyna też mieć inny tryb życia i pół dnia nie śpi. Chwilke sie pobawimy i zaczyna sie marudzenie potem przychodzi kolka i tak do kapieli o 21. Masakra. Nie idzie Go niczym zainteresowac. Mam pytanko. Mialy moze Wasze dzieciaczki zielone kupy przy mm? Mój ma od wczoraj. Do tefo wczoraj byl sluz a dzis doszly jeszcze czarne jakby pasemka,grudki. Podobno to moze byc stara krew.. Troche sie martwie i chyba znow zahaczymy o pediatre..

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn mnie zadziwia jadł o 21 i kolejny raz dopiero teraz! Przy czym zasnął ok 23 bo bąki i kupy szły i nie dały zasnąć wcześniej.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ