X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, mój maluch właśnie ulał po jedzeniu mlekiem z brązowym śluzem :? wcześniej przez godzinkę ryczał z powodu bąków. poza tym wszystko z nim ok. Jadł chętnie i wyjątkowo długo. teraz bawi się na macie. Gorączki nie ma. Jechać z nim na IP czy poczekać na poniedziałek? Jak myślicie? Nie chcę znowu panikować :(
    Brazowym sluzem???!!! Ja bym chyba zawalu dostala bo od razu by mi sie to z krwia skojazylo :(
    Ja bym podjechala dla spokoju wlasnego.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama musisz koniecznie dostawiać do piersi , w której jest zastój. Wiem, że słabo leci i boli, ale musisz.na mnie tylko to działa, a zastój miałam dwa razy w lewej piersi.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dostawiam, faktycznie chujowo leci ale jak juz nie chce maly ssac to hop na druga zeby sie najadl. Ale dlaczego nie ma zadnego specyfiku na to ja sie pytam??!! ;)
    Stary mnie dobil, zarl przy mnie gyrosa!!!! Jak juz bede mogla zrec swinstwa to skocze do turasa na 2 mega kebaby i do maca na 2 duze shejki, chocbym miala sie obsrac i obrzygac to wpierdole wszystko!!! :P :P :P i umre ze szczescia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 17:09

justyna14, Tysia87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kama ja to samo zapowiedzialam :) i ze wypierdyle butle wina az sie porzygam hahaha :)
    A moja wredota jadla przy mnie dzis bombolade!!!!! Bez serca chlop. Zjadlam kostke :)

K_A_M_A, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jeszcze wpierdolila (przepraszam za wyrazenie ale kulturalna konsumpcja nie mozna tego nazwac :P ) ta czekolade karmelowa, jedna kostka mnie nie urzadza :P a no i must have to of course Pepsi!!! :D

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:57

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Brazowym sluzem???!!! Ja bym chyba zawalu dostala bo od razu by mi sie to z krwia skojazylo :(
    Ja bym podjechala dla spokoju wlasnego.
    no ja też tak pomyślałam, ale tego malutko było. ze 2 nitki takiego brązowego śluzu. kurde. sama nie wiem :| tym bardziej, że później jeszcze trochę pojadł spokojnie, poleżał na macie a teraz śpi.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, tak sobie przemowilam do rozsadku z.ta pseudodieta matki karmiacej, ze zjadlam na obiad zapiekanke z ziemniakami, mieskiem i pieczarkami. I co? I nic :) Wczoraj placki ziemniaczane z gulaszem z cebulka. I co? I rowniez nic :) Wiec trzymam sie wersji,ze najwyzej grozi mu alergia,a nie bol brzuszka od zarcia,ktore trawi moj zoladek i jelita,a on dostaje gotowca strawionego :)

Wysypke ta szorstka na buzi i brzuszku musial miec od bananow (zapewne nie ich samych,tylko chemii,ktora w nie laduja).

Edit: zapomnialam oglosic wesola nowine ;) Kolejny kg w dol! Juz 58, zostalo 5 do celu juhuuuuu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 17:57

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj ma chyba ciemieniuche, stad te problemy ze skora, kupilam olejek z ziaji podobno dobry, ale i tak to musze skonsultowac bo to moze byc tez zapalenie skory czy jakas alergia,i fakt do dupy z ta dieta!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja wdupcam (Kama aj low ju) wszysto juz od dawna :)
    Of course oprocz fast foodow np z mc bo na leb nie upadlam ale np hot doga, pizze z pewnej pizzerii itp tez :) i zero reakcji :)
    Karmi wypilam wczoraj, teraz ogladamy mecz rodzinnie i tez mam karmi :)
    A czy czekolada na cos oprocz alergii wplywa?? Bo jak nie to sie zabije ze zjadlam tylko jedna kostke haha :)
    A tak serio to na scislej diecie bylam nieszczesliwa bo ja kocham jesc :)
    Oczywiscie jesli to co jem szkodzilo by malemu to bym i chleb z woda jadla ale jak mu nic nie jest a matka szczesliwa to po co sie katowac dla zasady :)

Betinka gratulejszyn :) mi zostalo 1,8 kg ale dobrze mi tak ;)

Kama ja mam ta ziajke na ciemieniuszke i maly juz nie ma wcale tego "lupiezu" bo on to mial dosc delikatne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to szczęście, że najbardziej lubię białą czekoladę, a białą można:-) i ostatnio hod doga jadlam co prawda domowej roboty, ale jednak.Wiecie co zauważyłam, że cokolwiek nie zjem nie ma większego wpływu na maluszka.Nie mowie, że w ogóle nie ma, wiadomo, że nie zacznę wódki pić;-) ale problemy brzuszkowe bardziej wiążą się z tym, że jelitka nie do końca potrafią jeszcze super pracować i synek się uczy wszystkiego, porządnie robić kupę też:-) wczoraj jadlam spaghetti z sosem ze słoika i było pyszne, a Leoś czuł się i wczoraj i dziś bardzo dobrze:-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia biala mozna bo jest bez kakao???! To kupuje jutro :)
    I masz racje z tym co napisalas :)
    Dobrze ze moj syn nie ma zadnych alergii itp :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tak jak piszesz, bo nie ma kakaa:-) kit kata white jem prawie codziennie.ja też się ciesze, że alergie i kolki nas omijają.

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, a ja jem i czekolady i kakao pije i jem pizzę mega ostra i kubełek z KFC i nic nie jest mojej Łucji. Wiec żadnej diety sie nie trzymam, o! :)))

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tez mam ziajke i bede w niej myc malego, a co do zarcia to dzis zjadlam na kanapce dzem z truskawek i dupa bo byl kupsztal zielony, takze ja to chyba sobie nie poszaleje, a i nawet nabial odstawilam ale nie wiem czy slusznie :P tez biala czekolade zarlam ale sie opamietalam:-)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzem jem codziennie! Taka moja poporodowa faza :)
    A nabialu jakos duzo i przed ciaza nie jadlam. Ale jak mam ochote to zjem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała czekolada to sam tłuszcz. Ale też lubię. Ooooo, taka Toblerone <3 No i muszę spróbować Karmelove!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove jadlam już wszystkie 3 rodzaje :> pycha ;P

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betnka aa tam tluszcz. Czy to wazne haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wcześniej jadłam wszystko a od czwartku nie tykam nic co zawiera mleko krowie,laktoze,serwatke i tym podobne że względu na alergię pokarmowa syncia.

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ