Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika 28 wrote:hehe Ja też mam taki problem kiedyś playaka wyrzucę przez okno hehe
ech te chłopy jak dzieci niedługo będę miała 3 dzieci włączając w to męża
On też kurcze nocami w weekendy lubi grać
-
JagoodkaK wrote:Mika ja juz kable kiedys pochowalam, bo cholery mozna bylo dostać sluchajac odglosow wojny!
-
Mika 28 wrote:A Ja ostatnio powiedziałam mężowi ze jak jeżdzi na delegacje dość często i nocuje w hotelach to niech bierze tą konsole ze sobą i tam se gra a Ja teraz na ekranie widzę Final Fantasy albo jakoś tak ale mnie to denerwuje teraz zwłaszcza hyba bardziej drażliwa jestem
Moj tez jezdz w trasy sypia po hotelach i moglby playa zabierac;-)Mika 28 lubi tę wiadomość
-
justysia90 wrote:Witam was kochane, właśnie wkroczyłam w 13 tydzień,zaraz kończy się trymestr
Pozdrawiam statdust87,wiem że ona razem ze mną zaczęła 13tydzień
Jak dotąd żadnych mdłości,bóli...Jedynie lodówka mi ciągle śmierdzi ale to da się wytrzymać
Podobno 2trymestr najpiękniejszy,zobaczymyJa w przeciwieństwie do Ciebie niestety znowu dzień od głowy w kibelku zaczęłam
czekam na ten 2 trymestr jakby to wybawienie jakieś było
jeszcze tydzień!
co z migotką? -
Cześć dziewczynki:) My właśnie się wybieramy z córką do Nibylandii taka mała rekompensata za to, ze całymi tygodniami mama leży a tato przychodzi o 18 do domu z pracy i też rzadko jest czas żeby razem usiąść i po prostu być z sobą jak rodzina wiecznie brakuje czasu:/
Mika,Jagoodka, Mój małżonek to zagorzały programista, każdą z nas zabezpieczył w osobnego laptopa żeby nie było wojny, a córka już od najmłodszych lat poznaje tajniki Java script i całej reszty, która dla mnie jest jak czarna magia;/
Programistyczna logika bywa powalająca:)
Szonka, toś mnie pocieszyła nie powiem:)jedno stwierdzenie -bardziej bolesny-
i człowiekowi robi się tak jakoś "lżej na sercu"
Migotka22, co u Ciebie? Odezwij się martwimy się czy wszystko w porządku. -
BlackLuna wrote:Szonka, toś mnie pocieszyła nie powiem:)jedno stwierdzenie -bardziej bolesny-
i człowiekowi robi się tak jakoś "lżej na sercu"
Migotka22, co u Ciebie? Odezwij się martwimy się czy wszystko w porządku.
bolesny bo cala akcja szla bardzo szybko. Od pierwszego skurczu w domu do narodzin 2 h. Na sali porodowej bylam 30 min.
A pomietam ze lekarz mowil mi zeby jechac do szpitala jak przez godzine bede miala skurcze co 10 min. a ja po godzinie od pierwszego skurczu mialam regularne skurcze co 3 min i wtedy ruszylismy do szpitaja. Jak dojechalam to praktycznie nie bylo przerw miedzy skurczami i rozwarcie 8 cm. Na izbie ochrzanili mnie ze tak pozno przyjechalam
-
nick nieaktualnymycha89 wrote:Jestem po wizycie prywatnej.
Mycha super wiesciGratuluję udanej wizyty no i synka! Chyba jesteś pierwsza ktora zna juz plec, super!
Co do tych witamin z DHA to mi tez na to zwrocila uwage szwagierka (jest pediatrą) ze powinno sie brac od poczatku bo ponoc ten kwas DHA ma bardzo wazny wplyw na rozwoj mozgu dzidzi.
Ja juz sobie zamowilam w aptece ten kwasik (dawka min 500-1000) i bede łykać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2014, 11:22
mycha89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ech a Ja dziś jadę do teściowej powiedzieć o naszym małym skarbie który sobie rośnie
ciekawe jak to przyjmie ale chyba wykorzystam trochę córcie do tego
mam nadzieje ze będzie dziś nadal tak ładnie jak świeci słonko i ze wszystkie spędzimy miło weekend
-
witam Was
ale ładnie słonko świeci, ja juz chce na spacer:( mam nadzieję, że na wizycie lekarz powie ze krwiak sie ładnie wchłania i moge chodzic
aleksa.wawa wrote:Czesc Dziewczyny.
Mam pytanie czy orientujecie sie czy mozna depilować nogi kremem Veet?
Zastanawiam sie czy przez skore jakieś dziadostwo sie nie wchlonie
ja bym chyba nie ryzykowała. wiadomo, że to silna chemia, a w ciąży różne dziwne reakcje mogą zachodzic, po co sie martwic niepotrzebnie.
a jak mowa o depilacji, to jak sobie radzicie w sferze bikini? czasem mam podrażnienia po jednorazówkach, do tej pory lubiłam kremy do depilacji, ale teraz nie chce w ciąży właśnie uzywac. zastanawiam się czasem co sobie gin mysli choc to tylko jego praca. -
dba wrote:Patu ja zamiast kremu używam płynu do miejsc intymnych
nie podrażnia i nie zacinam się
dobry pomysł, musze spróbowac
a o tym kwasie DHA czytałam, ze jest bardzo wazny, ale głównie polecany pod koniec 2- początek 3 trymestru oraz podczas karmienia. chociaz zaszkodzic na pewno nie zaszkodzi
a wędzone ryby mozna czy tylko gotowane/smazone? bo różne opinie czytałam na ten temat. -
ja jem ryby
teraz to szczególnie ubóstwiam makrelę wędzoną - nie wierzę w to, że jest niezdrowa
zresztą nie dajmy się zwariować
No i często smażę ryby - za gotowanymi nie przepadam...
dzisiaj naszła mnie ochota na colę, musiałam ją kupićale rozsądnie jej nalałam - tylko szklankę
-
Mi lekarz powiedzial,ze moge jesc sushi i zafarbowac swoje odrosty na blond. Powiedzil,ze jest duzo mitow krazacych na temat co wolno a czego nie. Z sushi to bylo tak,ze w ksiazce what to expect when you are expecting napisano,ze nie wolno surowej ryby i wszyscy to powielili.Zycze wam super weekendu
-
nick nieaktualnyTeż jem wędzone ryby czy wątróbkę, ale z umiarem - raz na 3 tygodnie powiedzmy
Depilowałam się kiedyś wszędzie depilatorem, teraz zbyt delikatna jestem i nawet nogi jadę jednorazówką
A jakie macie DHA? Bo ja miałam zamiar kupić jak skończy mi się elevit (mam jeszcze na 10 tygodni, więc to by był 22tc, czyli sam środeczek) jakiś komplet 30+30, ale może faktycznie kupię sobie DHA. Bierzecie same kwasy czy kompleks witamin. Bo ja myślałam, żeby kupić tran, w końcu też są w nim kwasy, a tu zonk, nie stosować u kobiet w ciąży
Ja pierwszy poród wspominam nieźle, muszę tylko znaleźć szpital z bezprzewodowym KTG i będzie super
Faktycznie, coś się migotka nie odzywa...