X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochana! ja dzis dobrze, obudził mnie ból bimbałek ;) ale już jest ok :) przy sniadanku mleczko z platkami ciezko wchodziło ale minelo :) szybko zleci, mi się wydawało że 13.01 to odległy termin a jeszcze weekend i już :)

Aleksandra84, stardust87, inessa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to będę do was zaglądać ;-)

mnie tez zaczeło znowu mdlić a już myślałam że się skończyło :-(

inessa lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dowiedziałam się od innego lekarza, że leki które mi przepisał ten na kasę, lepiej ich nie stosować... pimafucort krem 15g który jest na sterydach absolutnie nie używać (niestety wczoraj 2 razy posmarowałam :( ) i do tego globulki macmiror complex 500, są dobre ale nie przepisałaby ich kobiecie na początku ciąży! dobrze że ich nie użyłam! infekcja nie jest już jakaś super uciążliwa więc chyba poczekam do poniedziałku...

Mam jeszcze w domu jakies leki na infekcję globulki Propilis i tabletki provag, myslicie ze mozna je stosować w ciąży? o nich nie mówiła nic...

Polecała nystatynę i pimafucin - i bądż tu mądra :/

Ci lekarze niektórzy to na prawde debile!!!

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej kochana! ja dzis dobrze, obudził mnie ból bimbałek ;) ale już jest ok :) przy sniadanku mleczko z platkami ciezko wchodziło ale minelo :) szybko zleci, mi się wydawało że 13.01 to odległy termin a jeszcze weekend i już :)
    no, szybciutko masz tą wizytę :)

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    No to będę do was zaglądać ;-)

mnie tez zaczeło znowu mdlić a już myślałam że się skończyło :-(
    oj nie ma tak dobrze.. często do 12 tygodnia nie przechodzi. A jedna babka to miała tak, że od 5 tyg. do porodu codziennie kilka razy wymiotowała. powiedziała, że to jej ostatnie dziecko :P

MILA, inessa lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    dzis dowiedziałam się od innego lekarza, że leki które mi przepisał ten na kasę, lepiej ich nie stosować... pimafucort krem 15g który jest na sterydach absolutnie nie używać (niestety wczoraj 2 razy posmarowałam :( ) i do tego globulki macmiror complex 500, są dobre ale nie przepisałaby ich kobiecie na początku ciąży! dobrze że ich nie użyłam! infekcja nie jest już jakaś super uciążliwa więc chyba poczekam do poniedziałku...

Mam jeszcze w domu jakies leki na infekcję globulki Propilis i tabletki provag, myslicie ze mozna je stosować w ciąży? o nich nie mówiła nic...

Polecała nystatynę i pimafucin - i bądż tu mądra :/

Ci lekarze niektórzy to na prawde debile!!!
    och, ci lekarze.. jeden mówi tak, drugi tak. ja nie pomogę. może zadzwoń do innego i zapytaj. albo farmaceuty?..

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojadę dzisiaj do apteki i spróbuję oddać te leki może przyjmą i zwrócą kasę, bo nie używane ani nic... tylko pieniądze w błoto wyrzucone... brak słów! myślę że te 3dni różnicy nie zrobią, przecież kobiety mogą mieć infekcję (ja nie mam jakiejś mega) i umawiają się na wizytę po tygodniu więc chyba nic się nie stanie?

znów się zamartwiam :(

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Hela - może powinnaś iść do innego gina?

Ja dzisiaj czuję się niespodziewanie dobrze. Piersi bolały mnie cały czas a dzisiaj przestały. Nawet brzuch mnie już tak nie boli. Czasem trochę zakłuje, ale jest zdecydowana poprawa. Może to efekt dupka, a może tego, że dzisiaj mam wolne i nie muszę się w pracy użerać z wkurzającą koleżanką (co ciekawe też ciężarną, która ogólnie ma okropny charakter, a w ciąży jest po prostu nie do zniesienia). Wczoraj jak wróciłam i opowiadałam mężowi o sytuacji w pracy to dostałam takich skurczy, że musiałam nospe wziąć. Nic tylko szybko uciekać na L4 bo tam zwariuję z tą jędza :P

inessa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak idę do innego, juz prywatnie w poniedziałek, zobaczę co on powie :)

wczoraj mnie dziwnie ciągneło w brzuchu... mam nadzieję że nie wyrządziłam krzywdy tą maścią mojejmu maleństwu :/

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    pojadę dzisiaj do apteki i spróbuję oddać te leki może przyjmą i zwrócą kasę, bo nie używane ani nic... tylko pieniądze w błoto wyrzucone... brak słów! myślę że te 3dni różnicy nie zrobią, przecież kobiety mogą mieć infekcję (ja nie mam jakiejś mega) i umawiają się na wizytę po tygodniu więc chyba nic się nie stanie?

znów się zamartwiam :(
    ehehe, nie zamartwiaj się :) wszystko będzie ok. Czasem kobiety z infekcją tygodniami chodzą zanim się do lekarza wybiorą :)

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Witam :)

Hela - może powinnaś iść do innego gina?

Ja dzisiaj czuję się niespodziewanie dobrze. Piersi bolały mnie cały czas a dzisiaj przestały. Nawet brzuch mnie już tak nie boli. Czasem trochę zakłuje, ale jest zdecydowana poprawa. Może to efekt dupka, a może tego, że dzisiaj mam wolne i nie muszę się w pracy użerać z wkurzającą koleżanką (co ciekawe też ciężarną, która ogólnie ma okropny charakter, a w ciąży jest po prostu nie do zniesienia). Wczoraj jak wróciłam i opowiadałam mężowi o sytuacji w pracy to dostałam takich skurczy, że musiałam nospe wziąć. Nic tylko szybko uciekać na L4 bo tam zwariuję z tą jędza :P
    uciekaj uciekaj jak szybko się da :) jędzom mówimy NIE!

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się dowiem w poniedziałek o ciąży, może zobaczę zarodek,jeśli tak to L4 i tyle

inessa, stardust87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dlaczego wg ovu prawie 7tc, a na suwaku 6?

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana suwaczek pokazuje czas od ostatniej miesiaczki :) wszystko sie zgadza :) jutro zaczniesz 7 tydzien tak jak ja i stardust :)

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kochana suwaczek pokazuje czas od ostatniej miesiaczki :) wszystko sie zgadza :) jutro zaczniesz 7 tydzien tak jak ja i stardust :)
    Więc serduszko już powinno być?

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciężko powiedzieć, bo u każdej różnie to bywa... miałaś późno owulację, jeśli faktycznie dobrze ci wyznaczyło na 20dc, więc od zapłodnienia minęły 3 tyg z małym hakiem :) u niektórych dziewczyn serduszko pojawia się ok 8tyg więc spokojnie :) możemy być w tym samym tygodniu ale mi np od zapłodnienia minęły już prawie 4 tyg :)

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • rosalia Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny.
    U nas wieje, pewnie jak w całej PL. A ja, po odprowadzeniu córek do przedszola, poszłam spać.. i dopiero wstałam. Jednak cieszy mnie to, że mogę sobie na to pozwolić, w poprzednich ciążach nie mogłam. W pierwszej chodziłam do pracy, a w drugiej miałam maluszka w domu, który już jednak nie spał w dzień. A teraz córki w przedszkolu, więc mamusia może spać i spać :)

Córkom o ciąży jeszcze nie powiedzieliśmy, mąż bardzo naciska, by powiedzieć (on już chce cały świat uświadomić o tym fakcie), ja bym chciała trochę spokoju na początku ciąży..

Co do usg- ja miałam w 6t3d i widziałam pulsujące serduszko :) Ale u mnie owulacje są jak w zegarku, więc termin zgadza się z terminem OM.

inessa lubi tę wiadomość

7v8rol2a3yk8v64j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    oj nie ma tak dobrze.. często do 12 tygodnia nie przechodzi. A jedna babka to miała tak, że od 5 tyg. do porodu codziennie kilka razy wymiotowała. powiedziała, że to jej ostatnie dziecko :P

ha ha ja po moim porodzie też mówiłam że nigdy więcej dzieci ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc na serduszko muszę poczekać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane życze Wam dobrego dnia :)
    Ja mam cały czas mdłosci a dziś robiłam ostatni raz bete i strasznie sie boje czy przyrosła czy nie spadła ( taki uraz z poprzednich ciaz :( )
    U nas też bardzo wieje i co chwile pada deszcz i chyba dodatkowo przez to sennosc masakryczna,jak wróciłam przed 10 to sie połozyłam to wstałam ok12 hhihihihi.
    Dobrego spokojnego dnia :) :) :)

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ