X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dziś wstalam na szybko rano do toalety. Już pamiętam czemu trzeba jeść przed wstaniem z łóżka :D

Wczoraj bratanek tylko mnie zobaczył i pierwsze co: czesc! Oooo już widac i uśmiech niesamowity że brzuch wystaje lekko. A taki szczęśliwy. Obrazek zaraz polecial farbami narysowac. Nie może się doczekac kuzyna albo kuzynki.

A mama niezla. Tak się przygląda i w końcu- ale uważaj uda już ci przytyly pamiętaj o genach. Później po porodzie nie dojdziesz tak szybko do.sylwetki. Zaraz będą biegać wokoło z centymetrem ile gdzie przytylam w ciąży. Wszyscy mówią jak widać a waga stoi ani drgnie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Przyszłam właściwie się pożegnać :-(
    Leże w szpitalu, płód się nie rozwija,krwawie mocniej :-( jutro decyzja czy mam poronic sama czy będzie zabieg :-(
    Życzę wam szczęśliwych i pięknych kolejnych miesięcy.!
    Gusia trzymaj się :) Żadne słowa pocieszenia nie pomogą :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś obudziłam zaniepokojona. Nie wiem czemu. Ale wydaje mi się, że coś jest nie tak :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dziewczyny ale tu produkcję założyłyście :)
    Jeśli o brzuszkach mowa to Ja już mam duży tak wyskoczył że nawet Mąż się uśmiecha :) no i widać go spodnie ciążowe już na nim leżą to chyba prawda że przy drugim szybciej wyskakuje :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Podczytuje Was nie majac czasu napisac kilku słów.
    Gusia kochana myślami jestem z Toba i przytulam mocno.
    U nas wreszcie dowiedziala się rodzina, ze strony TŻ mało wylewna reakcja i jeszcze spiecie nt. Slubu. Za to moja rodzina to bylo to, wysciskali, wycalowali. Oczywiście pytali jak damy radę i ze mimo ponad 200km ktore nas dziela pomoga:-)
    Wiosenka za oknem a ja mam tyle pracy... sprzątanie, gotowanie, przygotowanie do pracy. Nie mam juz sił tyle jeździć i zastanawiam sie co zrobić by na L4 nie dostac najnizszej tak jak mam na umowie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika daj zdjęcie :) bo Ty tu chyba najbardziej zaawansowana jesteś :) pochwal si. :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore byly juz na tym WAZNYM USG 11-13, opowiedzcie cos o tym jak bylo, co lekarze powiedzieli, mnie czeka ono 6 marca.

afrykanka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Mika daj zdjęcie :) bo Ty tu chyba najbardziej zaawansowana jesteś :) pochwal si. :)
    Jak znajde czasu to wstawie chociaz Ja czuję się żle już z tą wagą już mnie dopada przytyłam 4 kilo :(W pierwszej ciąży tak nie było :(ech no cóż trzeba do tego się przyzwyczaić i bedzie dobrze

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    a ile pracowałaś?
    1,5 roku czy może nawet więcej.
    Gusiaa bardzo współczuję utraty fasolki, wierzę, że kiedyś i tak zostaniesz mamusią :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, tak mi przykro :( Trzymaj się mocno kochana :*

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny :-)
    WItam w 2 trymestrze :-)Jestem taka szczęśliwa! Zaczęłam 14tydz, we wtorek wizyta u gin, synek już pewnie w 15tyg jest;-)) Zobaczcie co dostałam od męża na miły dzień :-) Wszystkim kobitkom życzę zatem udanego dnia :-)
    mkj2vo.jpg

verynice lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha romantyk z tego Twojego mężusia! super! ;) mi by się micha cieszyła cały dzień i chyba nie zjadłabym szybko tego jabłuszka :)

Miłego dnia kochane! dziś znów piękny słoneczny dzień nie ma co siedzieć w domu! :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie bóle po prawej albo lewej stronie? tak jakby jajnik albo pachwina?
    no ja wlasnie mialam po prawej stronie bolal mnie jajnik a u lekarza okazalo sie ze mam tego torbiela na jajniku wiec wszystko mow lekarzowi co cie boli

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Przyszłam właściwie się pożegnać :-(
    Leże w szpitalu, płód się nie rozwija,krwawie mocniej :-( jutro decyzja czy mam poronic sama czy będzie zabieg :-(
    Życzę wam szczęśliwych i pięknych kolejnych miesięcy.!
    Tak mi przykro ale nie poddawaj sie w staraniach o dzidziusia

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracajac do tego do tego bolu jajnkia to mnie tez poboloewa...:( mam nadzieje ze sie wchlonie ale tez paskudne zle przeczucia:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie panikujmy! Wiele zależy od pozytywnego myślenia. Nie jestem jakimś znachorem, ale naprawdę wiele chorób i złych sytuacji zdrowotnych jest skutkiem złego myślenia. Psychika działa czasem cuda! Jeżeli jakieś objawy się u nas powtarzają, znaczy to, że są jak najbardziej normalne. Bądźmy spokojne i nie popadajmy w paranoje. A torbiel? kto jej nie miał! Nie sądzę by zagrażała dziecku, gdyż ona nie rośnie nagle z dnia na dzień! mi w ciągu 7 lat urosła zaledwie do 3,5cm i pękła samoistnie. W przeciągu 7 lat! Może sama pęknie, może się wchłonie, a może usuną w trakcie porodu. Spokoju Kochane Nam życzę, spokoju ;-))

hela, AnkaK lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha czuje jakbys była moim drugim ja ;) mam dokladnie takie samo myslenie - podstawa to pozytywne nastawienie, a potrafi to zmienic wszystko :) sama mam moze nie torbiele które mogą się wchłonąć a mięśniaki były dwa a teraz są chyba nawet 3, i to juz prawie ok 3cm ale poki lekarz nic nie mówi że szkodzą to sie nie martwię :) w sumie to całkiem o nich zapomniałam hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 12:32

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam krwiaka i nadżerkę. Ponoć jak będzie chciał się oczyścić to znów zacznę krwawić. Pytanie tylko kiedy :] W razie czego torba z ulubioną piżamką do szpitala spakowana hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie zamierzam się niczym przejmować wręcz ostatnio nastały dni spokoju i radości w naszej rodzince :) Byliśmy odwiedzić trochę ludzi potem zakupy dla dzidzi i starszej córki bo Ona też uważnie obserwuje co sie kupuje i skoro dla dzidzi to wywnioskowałam że czuła by sie smutna trochu ze nic dla niej nie kupiliśmy a tak kupiliśmy body z czapeczkę pajacyka z długim rękawkiem takiego do wyjscia ze szpitala i body z krótkim i parę innych rzeczy a są teraz wyprzedaże więc warto jeszcze coś kupić:) i tym sposobem dziś już spacerek zaliczony i nie zamierzam się niczym martwić dzidzka rośnie co widać po brzuszku :) i ta piękna wiosna która do nas idzie :)

mycha89, Patu, verynice, dba lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No- takie Wasze reakcje mi się podobają! Od razu uśmiechy widać na buziach:-))) No przodu załogo:-)))))

verynice lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ