X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dziś wstalam na szybko rano do toalety. Już pamiętam czemu trzeba jeść przed wstaniem z łóżka :D

Wczoraj bratanek tylko mnie zobaczył i pierwsze co: czesc! Oooo już widac i uśmiech niesamowity że brzuch wystaje lekko. A taki szczęśliwy. Obrazek zaraz polecial farbami narysowac. Nie może się doczekac kuzyna albo kuzynki.

A mama niezla. Tak się przygląda i w końcu- ale uważaj uda już ci przytyly pamiętaj o genach. Później po porodzie nie dojdziesz tak szybko do.sylwetki. Zaraz będą biegać wokoło z centymetrem ile gdzie przytylam w ciąży. Wszyscy mówią jak widać a waga stoi ani drgnie

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Przyszłam właściwie się pożegnać :-(
    Leże w szpitalu, płód się nie rozwija,krwawie mocniej :-( jutro decyzja czy mam poronic sama czy będzie zabieg :-(
    Życzę wam szczęśliwych i pięknych kolejnych miesięcy.!
    Gusia trzymaj się :) Żadne słowa pocieszenia nie pomogą :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś obudziłam zaniepokojona. Nie wiem czemu. Ale wydaje mi się, że coś jest nie tak :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dziewczyny ale tu produkcję założyłyście :)
    Jeśli o brzuszkach mowa to Ja już mam duży tak wyskoczył że nawet Mąż się uśmiecha :) no i widać go spodnie ciążowe już na nim leżą to chyba prawda że przy drugim szybciej wyskakuje :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Podczytuje Was nie majac czasu napisac kilku słów.
    Gusia kochana myślami jestem z Toba i przytulam mocno.
    U nas wreszcie dowiedziala się rodzina, ze strony TŻ mało wylewna reakcja i jeszcze spiecie nt. Slubu. Za to moja rodzina to bylo to, wysciskali, wycalowali. Oczywiście pytali jak damy radę i ze mimo ponad 200km ktore nas dziela pomoga:-)
    Wiosenka za oknem a ja mam tyle pracy... sprzątanie, gotowanie, przygotowanie do pracy. Nie mam juz sił tyle jeździć i zastanawiam sie co zrobić by na L4 nie dostac najnizszej tak jak mam na umowie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika daj zdjęcie :) bo Ty tu chyba najbardziej zaawansowana jesteś :) pochwal si. :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore byly juz na tym WAZNYM USG 11-13, opowiedzcie cos o tym jak bylo, co lekarze powiedzieli, mnie czeka ono 6 marca.

afrykanka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Mika daj zdjęcie :) bo Ty tu chyba najbardziej zaawansowana jesteś :) pochwal si. :)
    Jak znajde czasu to wstawie chociaz Ja czuję się żle już z tą wagą już mnie dopada przytyłam 4 kilo :(W pierwszej ciąży tak nie było :(ech no cóż trzeba do tego się przyzwyczaić i bedzie dobrze

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    a ile pracowałaś?
    1,5 roku czy może nawet więcej.
    Gusiaa bardzo współczuję utraty fasolki, wierzę, że kiedyś i tak zostaniesz mamusią :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, tak mi przykro :( Trzymaj się mocno kochana :*

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej Dziewczyny :-)
    WItam w 2 trymestrze :-)Jestem taka szczęśliwa! Zaczęłam 14tydz, we wtorek wizyta u gin, synek już pewnie w 15tyg jest;-)) Zobaczcie co dostałam od męża na miły dzień :-) Wszystkim kobitkom życzę zatem udanego dnia :-)
    mkj2vo.jpg

verynice lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha romantyk z tego Twojego mężusia! super! ;) mi by się micha cieszyła cały dzień i chyba nie zjadłabym szybko tego jabłuszka :)

Miłego dnia kochane! dziś znów piękny słoneczny dzień nie ma co siedzieć w domu! :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny czy wy też macie bóle po prawej albo lewej stronie? tak jakby jajnik albo pachwina?
    no ja wlasnie mialam po prawej stronie bolal mnie jajnik a u lekarza okazalo sie ze mam tego torbiela na jajniku wiec wszystko mow lekarzowi co cie boli

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Przyszłam właściwie się pożegnać :-(
    Leże w szpitalu, płód się nie rozwija,krwawie mocniej :-( jutro decyzja czy mam poronic sama czy będzie zabieg :-(
    Życzę wam szczęśliwych i pięknych kolejnych miesięcy.!
    Tak mi przykro ale nie poddawaj sie w staraniach o dzidziusia

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracajac do tego do tego bolu jajnkia to mnie tez poboloewa...:( mam nadzieje ze sie wchlonie ale tez paskudne zle przeczucia:(

uanndqk36vjen8uu.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie panikujmy! Wiele zależy od pozytywnego myślenia. Nie jestem jakimś znachorem, ale naprawdę wiele chorób i złych sytuacji zdrowotnych jest skutkiem złego myślenia. Psychika działa czasem cuda! Jeżeli jakieś objawy się u nas powtarzają, znaczy to, że są jak najbardziej normalne. Bądźmy spokojne i nie popadajmy w paranoje. A torbiel? kto jej nie miał! Nie sądzę by zagrażała dziecku, gdyż ona nie rośnie nagle z dnia na dzień! mi w ciągu 7 lat urosła zaledwie do 3,5cm i pękła samoistnie. W przeciągu 7 lat! Może sama pęknie, może się wchłonie, a może usuną w trakcie porodu. Spokoju Kochane Nam życzę, spokoju ;-))

hela, AnkaK lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha czuje jakbys była moim drugim ja ;) mam dokladnie takie samo myslenie - podstawa to pozytywne nastawienie, a potrafi to zmienic wszystko :) sama mam moze nie torbiele które mogą się wchłonąć a mięśniaki były dwa a teraz są chyba nawet 3, i to juz prawie ok 3cm ale poki lekarz nic nie mówi że szkodzą to sie nie martwię :) w sumie to całkiem o nich zapomniałam hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 12:32

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam krwiaka i nadżerkę. Ponoć jak będzie chciał się oczyścić to znów zacznę krwawić. Pytanie tylko kiedy :] W razie czego torba z ulubioną piżamką do szpitala spakowana hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie zamierzam się niczym przejmować wręcz ostatnio nastały dni spokoju i radości w naszej rodzince :) Byliśmy odwiedzić trochę ludzi potem zakupy dla dzidzi i starszej córki bo Ona też uważnie obserwuje co sie kupuje i skoro dla dzidzi to wywnioskowałam że czuła by sie smutna trochu ze nic dla niej nie kupiliśmy a tak kupiliśmy body z czapeczkę pajacyka z długim rękawkiem takiego do wyjscia ze szpitala i body z krótkim i parę innych rzeczy a są teraz wyprzedaże więc warto jeszcze coś kupić:) i tym sposobem dziś już spacerek zaliczony i nie zamierzam się niczym martwić dzidzka rośnie co widać po brzuszku :) i ta piękna wiosna która do nas idzie :)

mycha89, Patu, verynice, dba lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No- takie Wasze reakcje mi się podobają! Od razu uśmiechy widać na buziach:-))) No przodu załogo:-)))))

verynice lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ