X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    w sumie też zakupiłam ciuszek dla maleństwa, w zestawie była czapeczka, łapki niedrapki, kaftanik no i śpioszek, cena też była dość imponująca bo dałam tylko 20zł, i teraz chyba zacznę tam kupować ponieważ moje koleżanki też tam kupowały i odrazu mówiły że po praniu nic się nie rozwleka, a też za taką fajną cene można kupić dość fajne zestawiki
    Oczywiście też obejrzałam wózki i nawet za 900zł można u niej kupić bardzo fajny wózek w stylu retro + gratisowo parasolka no i fotelik za połowe ceny :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tle wózka tez mam lekkiego świrka bo chciałam x-landerka ale mam wózek po córce jedo bartatina na aluminowym stelażu w bardzo dobrym stanie i jest wygodny i w sumie ustaliliśmy z mężem ze po co wydawać kase kurcze ale te nowe wózki co wychodzą są takie kuszące :)ale chyba sobie podaruje bo niedługo zostanę z 2 wózkami i co wtedy?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj znowu odwiedziłam lumpika i kupiłam 5 bodziaków :) zapłaciłam 25zł :) i humor od razu lepszy ;) Muszę jutro poukładać w przyszłej szafie dzidzi bo już trochę mi się nazbierało :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam w piątek ciuszki zapłaciłam około 33zł i mam 6 parek śpiochów i 2 pary body i jeszcze bluzeczkę dla Mojego starszaka :) Jak najbardziej zapoluję na lumpku i kupuję powoli pampersy zeby budżet przyzwyczaić bo będzie mi łatwiej

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)
    Jak dobrze poczytać, że wam humorki dopisują :)
    Mnie jakoś ten humor opuścił :( Wgl nie mam siły, leże i ciągle źle się czuję :(
    Ale w piątek jak po usg wszystko będzie dobrze nikt ani nic mnie nie powstrzyma...ruszam na zakupy :D
    Bo ja to jeszcze nic nie mam...a wy już niemalże całe wyprawki :P

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruch dziś nad jeziorami na maxa, spacerowicze, biegacze, rowerzysci i kijkarze :) wiekszy ruch niż samochodow na ulicach oby tak dalej! :)
    5cf77c.jpg
    Zeby nie było ze będę gorsza to dziś rowerek 23km zrobione! :) po rowerku wróciłam do domu i czekała na mnie miła niespodzianka, mój kochany mąż kupił mi moje ulubione toffifee, do tego jakbym nie miala ochoty na slodkie to kupił orzeszki nerkowce moje ulubione a w pierkarniku robi się szarlotka - kochany! :)
    A to wszystko z okazji moich imienin o których nawet ja nie pamiętam, mam wspaniałego męża!
    Teraz nadrobie spalone kalorie na rowerze ;)
    Powiem wam że odczuwam już bebzolka podczas jazdy więc będę musiała wyposażyć się w jakiś miejski rower przy którym nie trzeba się tak schylać :)

Jejku gdzie Wy kupujecie takie tanie ciuszki? ja nic nie mam, no oprócz jednego misia którego kupiliśmy do znajomych i w końcu nie daliśmy i tak leży i czeka, ale chyba za ciepło będzie na początku wrzesnia...
    Nie jestem typową babą która lubi robić zakupy ciuchy itp. więc będę miała problem hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 17:07

mycha89, Paula55, dba lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ruch dziś nad jeziorami na maxa, spacerowicze, biegacze, rowerzysci i kijkarze :) wiekszy ruch niż samochodow na ulicach oby tak dalej! :)
    5cf77c.jpg
    Zeby nie było ze będę gorsza to dziś rowerek 23km zrobione! :) po rowerku wróciłam do domu i czekała na mnie miła niespodzianka, mój kochany mąż kupił mi moje ulubione toffifee, do tego jakbym nie miala ochoty na slodkie to kupił orzeszki nerkowce moje ulubione a w pierkarniku robi się szarlotka - kochany! :)
    A to wszystko z okazji moich imienin o których nawet ja nie pamiętam, mam wspaniałego męża!
    Powiem wam że odczuwam już bebzolka podczas jazdy więc będę musiała wyposażyć się w jakiś miejski rower przy którym nie trzeba się tak schylać :)

Jejku gdzie Wy kupujecie takie tanie ciuszki? ja nic nie mam, no oprócz jednego misia którego kupiliśmy do znajomych i w końcu nie daliśmy i tak leży i czeka, ale chyba za ciepło będzie na początku wrzesnia...
    Nie jestem typową babą która lubi robić zakupy ciuchy itp. więc będę miała problem hehe

Śmigasz na rowerku? ja słyszałam ze w ciąży to nie za bardzo, pływanie owszem, i mam zamiar zacząć chodzić od przyszłego tygodnia :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    5cf77c.jpg

Ale kochany maz super :) i śliczne widoki nad jeziorem.

A większość tanich urbanek jest z lumpka :) sama kupiłam 5 rzeczy za 10 zł. Na wagę więc np skarpetki po 30-40 groszy ;) można śliczne upolowac rzeczy. Ale i w normalnych sklepach są fajne wyprzedaże. W 5 10 15 piękna sukienka jest za 15 zł bym wzięła ale jest tylko przez internet stacjonarnie nie było jej. Koleżanka ostatnio w pepko fajny zestaw dla malenstwa kupiła też bardzo tanio :)

hela lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Śmigasz na rowerku? ja słyszałam ze w ciąży to nie za bardzo, pływanie owszem, i mam zamiar zacząć chodzić od przyszłego tygodnia :)

a czemu nie za bardzo?
    tak samo się zmecze jak na basenie ;)
    mi lekarz mówił że skoro byłam aktywa przed ciążą to nie powinnam tego ograniczać oczywiście w granicach rozsądku czyli np juz nie biegać tylko szybki marsz :)
    chociaz nastepnym razem wybiore bardziej gladką trase, a szkoda bo wole las i polne sciezki ale troche tam kamieni i telepie troche ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 17:43

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wszystkiego najlepszego z okazji imienin :*

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a czemu nie za bardzo?
    tak samo się zmecze jak na basenie ;)
    mi lekarz mówił że skoro byłam aktywa przed ciążą to nie powinnam tego ograniczać oczywiście w granicach rozsądku czyli np juz nie biegać tylko szybki marsz :)
    chociaz nastepnym razem wybiore bardziej gladką trase, a szkoda bo wole las i polne sciezki ale troche tam kamieni i telepie troche ;)

no ja w wakacje zawsze długie trasy rowerowe sobie robiłam z przyjaciółką, nawet takie do 100 km ale teraz trochę się boję i tylko basen mi został z aktywnosci fizycznej :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hela wszystkiego najlepszego z okazji imienin :*

Dziękuje :* choć ja tam imienin nie obchodzę ;)

64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja dziś odpoczęłam, wstałam o 8.00 potem kościół, dwugodzinna drzemka , obiadek i jakoś dzień zleciał.
    Wczoraj dopadł mnie straszny ból w pośladku, ani chodzić ani siedzieć, tylko w pozycji leżącej czułam ulgę. Ma któraś coś takiego?
    czytałam że to się wszystko rozpulchnia i rozszerza i nawet powiększająca się macica może powodować taki ból, ale nie myślałam że aż tak będzie to uciążliwe. Na prawą nogę to wieczorem już kulałam, bo stanąć nie mogłam. Na szczęście dziś już lepiej. Boje się tylko co będzie dalej, bo miałam już kiedyś problemy z kręgosłupem i jakoś mi to tym "śmierdzi".

Co do ciuszków to ja kupiłam 3 pary body i 2 pary takich spodenek śpiochowych na wyprzedaży online w C&A za 56 zł. Więc ciuszek mi wyszedł za 11 zł z groszami, co uważam za mega tanio. Też chce powoli kompletować wszystko, żeby potem nie było problemu z kasą :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no ja w wakacje zawsze długie trasy rowerowe sobie robiłam z przyjaciółką, nawet takie do 100 km ale teraz trochę się boję i tylko basen mi został z aktywnosci fizycznej :)

jedyne co moze byc uciazliwe dla mnie to siodełko no i to jak brzuszek bedzie wiekszy to w pozycji na goralu ciezko bedzie, ale miejski rower jak najbardziej. Czytałam dużo wypowiedzi kobiet które jeździły w ciąży nawet do 36tyg :) wiadomo nie leciałam jak wczęśniej ok 20km/h tylko coś ok 12-13 :) wiec spokojniej ale teren wybiore następnym razem bardziej płaski :) jeśli jeździłaś wcześniej to zapytaj lekarza może nie musisz rezygnować z przejażdżek? :)

64xp62y.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw się obkupiłam w lumpku dziecięcym w Poznaniu - ok. 1,80zł za body, 0,30 za niedrapki, 0,70 za czapeczki! WIęc trochę tego nazbierałam. A teraz jadę po mega pakę od mamuśki :-) Nowe i używane:-) To moje ulubione skarby - też nowe i używki :

2pshap5.jpg
    16ay2ih.jpg
    2qajocz.jpg
    1zczscg.jpg
    xl08hv.jpg
    289ge4p.jpg
    fxtdmw.jpg

To tylko namiastka! Chwalcie się swoimi!!! Uwielbiam patrzeć na takie maleństwa:-))!!!

Patu, Gosia19, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku ale super ciuszki! :) ja to bym chciala zeby ktos poszedl i kupil to wszystko za mnie, nie nawidze lazic po sklepach haha dziwne nie?

64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela mam tak samo :P
    Zakupy to dla mnie męczarnia...ale chyba takie zakupy to będzie przyjemność ;)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hela mam tak samo :P
    Zakupy to dla mnie męczarnia...ale chyba takie zakupy to będzie przyjemność ;)

no właśnie dla siebie ide szukac to wiem co potrzebuje i co chce kupic (choc nie zawsze:P ) a tak to nie znam sie za bardzo na rozmiarach, nie wiem co bedzie pasowac a co nie, a nie chce tak jak wszystkie moje kolezanki zawalic sie ciuszkami z których połowy nawet nie użyję. Będzie to dla mnie mega wyzwanie :) myślę że też łatwiej będzie jak poznamy płeć :)

64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja tez nie lubie latac po sklepach. Jeszcze nic nie mam i kupowac pewnie zaczne dopiero w lato i to pewnie głóownie przez internet :)

hela, kark lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za Was Wam kupię chętnie!!!

verynice lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ