X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ze swojego dysku nie idzie wstawić zdjęcia bo jak rozumiem to trzeba zdjęcie wysłać na ten serwer i dopiero je wstawić i potem będzie latać po internecie :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No inaczej sie nie da :)

Ale na wszystkie strony musisz chyba wrzucic z dysku bo jak???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A mi to zupelnie obcy ludzie dali :) sama sie ze mna dziewczyna skontaktowala i owiedziala ze odda za darmo :) fajnie nam sie traflo :)

Kochana ta strona to jest stronka w uk :) tu przy logowaniu musisz podac adres zamieszkania i osobiscie odebrac paczuchy (a byly 3)
    PrEd rozpakowaniem wygladaly tak:
    2uolvfp.jpg

Ale ci dobrze, moje kolezanki uwazaja ze sprzedadza swoje ciuszki itp, a ja nawet sie nie odzywam, bo wychodze z zalozenia ze jesli ktos mialby mi cos dac po swoich dzieciaczkach to sam wyjdzie z inicjatywa, ja nie chce sie narzucac ;)
    a mam kolezanki ktore maja tylko ciuszki ktore dostaly, tyle tego mialy ;)

a to mozesz podac nawet ta angielska strone mam kilka osob w anglii :) a moja kumpela niedlugo przylatuje wiec moze sie uda, a dlugo czekalas na paczuszki?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wczoraj dopadł mnie straszny ból w pośladku, ani chodzić ani siedzieć, tylko w pozycji leżącej czułam ulgę. Ma któraś coś takiego?
    Mnie już kilka razy takie bóle męczyły, może nie aż tak silne jak Twoje, ale jednak podobne, jakbym bolesne zastrzyki w tyłek dostawała ;) Pobolało dzień i przestawało, więc uznałam to za normalne.

justyna14 lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja wiem, tu nie chodzi o zabobony, choć może podświadomie trochę też. Raczej o to że będę kupowała taką radosna, planowała, cieszyła się, a później jak coś złego się stanie to będę patrzyła na te ciuszki, wanienki, wyprawki. Serce mi pęknie.

kochana na pewno bedzie wszystko dobrze, nie nastawiaj sie na najgorsze i nie mysl ze bedzie cos zle :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie kupuje do usg połówkowego, kiedy będę miała 200% pewności co po płci. Bo jak będzie druga kobietka, to i tak nie zdążę ubrać jej we wszystkie ubranka ;)
    Pampersów też nie zamierzam kupować. Jak się młoda urodziła, to ludzie właśnie przychodzili z parką: ciuszek + paka pampersów. Potem mieliśmy zapas taki, że pierwsze pampersy kupiliśmy po 4 miesiącach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zarejestrowałam na http://www.familyservice.pl/sklep/zestaw-prenatalny-juz-wkrotce-bede-mama/
    podobno są fajne i bezpłatne próbki które nawet dostajesz przed i po urodzeniu dziecka :)

kark, mycha89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, jutro pierwszy dzień w pracy, mam nadzieję, że będzie w porządku :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ale ci dobrze, moje kolezanki uwazaja ze sprzedadza swoje ciuszki itp, a ja nawet sie nie odzywam, bo wychodze z zalozenia ze jesli ktos mialby mi cos dac po swoich dzieciaczkach to sam wyjdzie z inicjatywa, ja nie chce sie narzucac ;)
    a mam kolezanki ktore maja tylko ciuszki ktore dostaly, tyle tego mialy ;)

a to mozesz podac nawet ta angielska strone mam kilka osob w anglii :) a moja kumpela niedlugo przylatuje wiec moze sie uda, a dlugo czekalas na paczuszki?

Stronka to Emma's diary :) zalogowalam sie, wydrukowalam kupony, pojechalam do sklepu i juz byly moje :) hehe.
    Moze to nie jakas mega wyprawka ale samych husteczek nawilzanych mam z 5 czy 6 paczek :) zawsze cos :)

A co do ciuszkow... Tu u nas generalnie malo kto chce sprzedac. Kazdy jesli juz to daje. I tak te ciuszki kraza. Jeden da drugiemu, ten nastepnemu. A wiadomo ze i przy tym kazdy cos nowego dla swojego dziecka kupi wiec ubrana nie zniszczone :) niektorych dzieci to nawet na sobie nie mialy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ale to co? Masz do porodu nie kupowac? I potem zostac z niczym? Albo wszystko na ostatnia chwile z wielkim brzuchem?
    Nieeee... Przeciez tak samo moze sie cos stac przy porodzie, w domu....
    Ehhh...
    No właśnie tak się boję że do porodu z niczym się ostanę :P wiem, głupia jestem, ale po prostu panicznie się boję tych zakupów. Jak płaciłam za te niedrapki to aż mi się ręce trzęsły. Nie mówię już o tym, że na mamę się wydzierałam na cały sklep, żeby broń Boże nic nie kupowała. Jakaś nienormalna jestem.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nienormalna.... Bez przesady :) ale niepotrzebnie sie nakrecasz... Po co?
    Jak bedziesz znerwicowana i dziecko tez to nie wyjdzie wam to na dobre ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No inaczej sie nie da :)

Ale na wszystkie strony musisz chyba wrzucic z dysku bo jak???
    Ech no to nie dobrze :( Bo mnie nie przekonuje to ze te zdjęcia jakie by nie były będą gdzies tam latać Jeśli ktoś wkleja z własnego serwera to jestem chętna na to zeby posłuchac albo poczytać jak to robi :) jakby co dzięki za stronkę

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nie, nienormalna.... Bez przesady :) ale niepotrzebnie sie nakrecasz... Po co?
    Jak bedziesz znerwicowana i dziecko tez to nie wyjdzie wam to na dobre ;)
    to podświadome jest chyba :| może po kolejnym USG coś mi się zmieni.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No właśnie tak się boję że do porodu z niczym się ostanę :P wiem, głupia jestem, ale po prostu panicznie się boję tych zakupów. Jak płaciłam za te niedrapki to aż mi się ręce trzęsły. Nie mówię już o tym, że na mamę się wydzierałam na cały sklep, żeby broń Boże nic nie kupowała. Jakaś nienormalna jestem.
    Ty ogólnie jestes cała w nerwach jeszcze musisz się trochę uspokoić i wyciszyć przestać myśleć o tym że może coś się wydarzyć...
    To pierwsze twoje dzidzi?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko :) nie ma sprawy ;)
    Pociesze cie ze kazde zdjecia czy tu czy na fb czy naszej klasie itp tez kraza po necie.
    Jak wszystkie inf ktorymi sie poslugujesz rejestrujac sie na kazdym portalu :) takze tym :)
    Mysle ze zadnych osobistych zdjec i tym bardziej intymnych nie wklejamy wiec ńie ma sie o co bac :) ale kazdy robi jak uwaza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ty ogólnie jestes cała w nerwach jeszcze musisz się trochę uspokoić i wyciszyć przestać myśleć o tym że może coś się wydarzyć...
    To pierwsze twoje dzidzi?

Mika ma racje w 100% :) nie mozna tak ;) to powinien byc piekny czas w naszym zyciu... W koncu zmierzamy do 2 trym w ktorym ponoc mamy odzyc :P
    Wiec luz i jeszcze raz luz!

A zeby cukierkowo ńie bylo.... Jak sie ma cos stac to nikt ani nic tego nie zmieni...

Mika 28 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ty Mycha jesteś z Poznania ? Ja też byłam właśnie tam jeśli chodzi o lumka :) A i ostatnio pytałam czy któraś z dziewczyn zamierza rodzić w poznaniu ?bo mi się wydawało że jestes z Wrześni

WYprowadziłam się z Poznania, bo kupiłam dom, dokłądnie w Nekli. DO gina chodzę do Wrześni, ale rodzić chę w Poznaniu. Najpierw byłam za Lutycką teraz ewidentnie za Polną. Przepraszam CIę, przeoczyłam widocznie Twój wpis.

A tak w ogóle to mój problem się nasila. Nie będę panikować, bo wiem,że dzidzi to nie przeszkadza, tylko mi. Myślę o tej pseudo infekcji. Babka sugerowała,że to od żelu do hiieny intymnej. Stosuję więc inny - Lacibios i Clotrimazolum. I fakt faktem czułam, że mniej swędzi i mniej piecze, to przed chwilą prawie łzy mi stanęły w oczach. Zrobiłam siusiu i piekło jak diabli. Podcieram się - ociupinka krwi. Patrzę w lusterko, a ja jakby żyletką rozcięta... Dlaczego mi tak pękła skóra, przecież już isę nie dotykam tak... Od kremu lub żelu...? Ja chcę do gina, niech już będzie wtorek... buuu...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzuch boli już kilka dni. Tak nisko. Jakby mi ktoś kamieniami obłożył. Może też tak trochę jak na okres. Podczas leżenia jest to samo. We wtorek mam wizytę i mam nadzieję że z maluchem jest wszystko dobrze. Czy któraś z Was też ma taki ciągły ból?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ja się zarejestrowałam na http://www.familyservice.pl/sklep/zestaw-prenatalny-juz-wkrotce-bede-mama/
    podobno są fajne i bezpłatne próbki które nawet dostajesz przed i po urodzeniu dziecka :)

A oprócz rejetracji coś wypełniałaś?

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zainteresowana :)
    I gdzie to mozna odebrac??? Bo tam w wiekszosci laski pisza ze nic ńie dostaly...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ