X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    Witam was i pozdrawiam z okolic Monachium, tak szybko weszlam w tyg nadrobie wszystko. Wiecie co... nie wiem czy to jest normalne ale w sumie to mialam juz przed ciaza ze czasami mnie tak strasznie mocno zakluje niby w pochwie albo gdzies tam to trwa chwile ale normalnie mnie tak paralizuje ze szok... wczoraj mnie to 2 razy chwycilo... nie wiem traz jestem bardziej ostrozniejsza i wyczulona na jakiekolwiek bole.
    No właśnie też miałam tak już przed ciążą ale nie tak długo i mocno. Może to macica uciska i dlatego tak boli. Podbrzuszu lekko pobolewa więc nawet nospy nie brałam. Leżę i przechodzi. Więc chyba niepotrzebnie się stresowałam :)

AnkaK lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od 30 stycznia. Na początku z powodu kosmówki, a teraz z powodu "ciężkich warunków pracy", jest to prawda, bo pracowałam 8 godzin przy kompie na przemian z pracą w magazynie, gdzie wchodziło w grę dźwiganie (i pewnie z tego ta kosmówka na poczatku), skakanie po drabinie i mróz jak bylo zimno (magazyn bez ogrzewania). Pracowałam 1,5 roku w tej firmie. Czy jak w razie kontroli powiem, ze jestem na L4 z powodu niesprzyjających ciąży warunków pracy, a nie stanu zdrowia to będzie ok ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli pracowałaś 1,5 roku nie zrobią Ci kontroli... Mają obowiązekkontrolować umowy trwające do 3 mies lub umowy "rodzinne". Wątpię więc, by się Tobą zainteresowali, a nawet jeśli to nie będą robić problemów, poproszą tylko o pokazanie L4. Pewnie, możesz powiedzieć, że to była praca przed kompem i nie było dla Ciebie stanowiska zamiennego, a pół etatu nie urządzałoby ani Ciebie ani pracodawcy.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam sobie z ciekawości na OVU i wypatrzyłam, że nasza aniołkowa mamusia Okti89 dziś zatestowała i wyszedł jej pozytyw :)

Fipsik, stardust87, Szonka, akuszerka89, Patu, kark, mycha89, dba, rabarbarka, AnkaK lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Zajrzałam sobie z ciekawości na OVU i wypatrzyłam, że nasza aniołkowa mamusia Okti89 dziś zatestowała i wyszedł jej pozytyw :)

Wspaniała wiadomość :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie bóle po prawej albo lewej stronie? tak jakby jajnik albo pachwina?

• hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Kotek jestem w takiej samej sytuacji, jestem już na zwolnieniu, mam "chodzone" i na bank będę miała kontrolę. ALE.
    Mam dużo koleżanek co miały kontrole, każda inną, ale nie martw się niczym! Już Ci przedstawiam sytuacje:

1) Kumpela miała swoją działalność. Po 4 mies wzięła zwolnienie. Miała kontrolę z ZUSu. Nie było jej w domu. Zostawili jej wiadomosć. Napisała maila w tłumaczeniem, że ma "chodzone" i zalecenia "ruszać się, spacerować, dotleniać dziecko". Dostała odpowiedź,że uzasadnienie przyjęte. Sytuacja powtórzyła się po klilku mies. ZNów zakończona pozytywnie.

2) Druga miała kontrolę, a miała "leżące"!. Wysłała do ZUSu męża (niezbyt gramotnego...) z karteczką od lekarza, że miała wtedy wizytę (nie miała jej), ale prywatny lekarz Ci takie coś wypisze, bo to nie jest zwolnienie tylko świstek z pieczątką - go nie sprawdzą. Udało się bez kolejnej kontroli!

3) Inna kol miała kontrolę, ale była w domu,bo zatrudniona była u ojca. Przyszli, zapytali kto jest kim w firmie, wyszli. Bez problemu.

4) Inna miała "leżące", a była na działce. ZUS przyjechał tam do niej. Wygęgała sięjak to mówi, że to dla zdrowia - świeże powietrze, relax itp... O firmie wiedziała wszystko, przeszło.

5) Ostatnia miała schody... Koniecznie chcieli jej udowodnić wyłudzenie i fikcyjne zatrudnienie. Na 8 mies wstrzymali jej wypłacenie chorobowego. ALe i tak wygrała. Wszystko jej spłacili.

6) Moja przyjaciółka przy fikcyjnym zatrudnieniu nie miała nawet kontroli ;-) A poszła na l4 po mies (tak jak ja...)

U mnie na bank będzie kontrola, ale niczego nie mogą mi zarzucić. Pracodawca był poinformowany,że jestem w ciaży, więc oszustwa i wyłudzenia nie ma. Fizycznie byłam w firmie miesiąc i pracowałam, na co są dowody - mnóstwo faktur, podpisów w dokumentach itp. - więc nie jest to fikcyjne zatrudnienie. Nie ma prawa zakazującego zatrudnić kobietę w ciąży, ani prawa zakazującego iść na l4. L4 nie jest oszukane, jest wystawione przez lekarza prowadzącego z powodu kosmówki i pracy przy komputerze. Także jestem spokojna.

Uważam, że wyjazd ten będzie wystarczajacym dla Ciebie uzasanieniem- nie możesz przebywać w warunkach szkodliwych (farby, opary, kurz, hałas), w warunkach stresujących (hałas, bieganina), a u rodziców masz wspaniałą opiekę, spokój itp! Gwarantuję Ci, że to przejdzie!!!

kochana troche mnie uspokoiłaś :) nie chcę siedziec ciągle w domu bedac na L4, tu na około pełno jezior, a na remont na pewno wyjadę, poza tym na wakacje gdzies sie ruszyc choc na tydzien. Najgorsze jeto to że prowadze dzialalnosc gospodarcza(3lata) tyle ze podwyzszyłam sobie skladki chorobowe zeby dostac wiecej zasilku (do czego mam jak najabrdziej prawo) umowy mam z firmami na szczęscie na nieograniczony czasem pracy (tyle dobrze) jedna juz tylko typowo przy kompie (sporadycznie) druga na budowie, i to kupe km od tej pierwszej i miejsca obecnego zamieszkania... i szczerze nie wyobrażam sobie dalej za miesiąc latać z brzuchem po budowie, jest to dla mnie zbyt ryzykowne, choć nie jest to na szczęście praca na wysokościach ale jednak nie jest to typowo spokojna biurowa praca. tylę że daleko od domu i srednio tak w ciazy kursować wolę siedzieć w domu i szykować pokoik dla malenstwa :)

A przy okazji jak oni zostawiają wiadomość? wciskają kartkę w drzwi? ;) czy jakis list polecony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 15:39

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej super wiadomość że Okti się znów udało, oby teraz spokojnie 9 miesiecy :)

Nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj już nałapałam witaminy D na słoneczku, grzeje na maxa!
    2j2hi0h.jpg

verynice, Gosia19, Nelus, le'nutka lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    jej super wiadomość że Okti się znów udało, oby teraz spokojnie 9 miesiecy :)

Nie wiem jak Wy ale ja dzisiaj już nałapałam witaminy D na słoneczku, grzeje na maxa!
    2j2hi0h.jpg

Pozazdrościć...w Bydgoszczy dzisiaj typowo jesiennie, zimno i szaro :( z łożka od rana nie wstałam i mam płaczliwy humor... jeszcze znowu mojego męża nie ma cały dzień w domu...zapomniał o moim istnieniu i wszystko jest ważniejsze ode mnie.. :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam właściwie się pożegnać :-(
    Leże w szpitalu, płód się nie rozwija,krwawie mocniej :-( jutro decyzja czy mam poronic sama czy będzie zabieg :-(
    Życzę wam szczęśliwych i pięknych kolejnych miesięcy.!

Nelus lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia bardzo Ci współczuje :* Trzymaj sie kochana.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• hela Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia tak mi przykro :(

64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy widzicie co dzieje sie w Rosji i na Ukrainie? Kurcze boje sie zeby nie bylo wojny :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Patu Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Leże w szpitalu, płód się nie rozwija,krwawie mocniej :-( jutro decyzja czy mam poronic sama czy będzie zabieg :-(

Tak bardzo mi przykro :( wszystkie mialyśmy nadzieję że jednak się uda. Trzymaj się kochana. Bądź silna. Tule gorąco.

W razie jakbym nie dała rady to mogę szkole na rok odłożyć ale mam nadzieje że jak i wam mi się uda bez przerwy.

Siedze z farbą na włosach. Henna farbowalam więc naturalnie. I 3 godziny siedzenia mąż się troszkę steskni

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia :( bardzo przykro! :( Eh... Trzymaj się kochana!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Tak mi przykro kochana, bądź dzielna! Jestesmy z tobą! <3 obys szybko doszła do siebie i ponownie zaczęła starania
    Ps. Przepraszam, kliknelam "lubie" zamiast cytuj

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dziewczyny czy wy widzicie co dzieje sie w Rosji i na Ukrainie? Kurcze boje sie zeby nie bylo wojny :(
    Też mnie to martwi:(
    Gusiaa bardzo mi przykro trzymaj się.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w klinice i powiedzieli ze mam przyjść w poniedziałek o 18:30 do specjalisty bo dzisiaj nie przyjmuje, a jak dzwoniłam to kazali w sobotę albo niedziele! I weź tu ich zrozum! Eh kolejne dwa dni w stresie :/

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaaa, współczuję z całego serca.. z doświadczenia wiem, że na każde słowa pocieszenia nawet te najszczersze jest się głuchym..więc tylko tulę Cię mocno i proszę nie poddawaj się kochana :*

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałyście ten filmik coś niesamowitego :)

http://demotywatory.pl/4298534/Niesamowity-film-pokazujacy-niezwykla-wiez-matki-z-dzieckiem

Nelus lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ