Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
Wkońcu zwlekłam się z łóżka i odrazu pojechałam na pocztę odebrać darmowe próbki które wysłała nam ukochana ciocia
Co do dziwnych snów, to ja mam ostatnio amargedon w łóżku, ale to raczej przez śmierć mojego wujka. Cały czas mieszkał z moimi rodzicami, a ja przez moją sytuacje nie poszłam na pogrzeb, i niestety sny o nim mam codziennieMam nadzieje że to się niebawem skończy, bo to trochę przykre i uciążliwe jak dla osoby wrażliwej
Migotka idź szybko do jakiegoś gina, bo zielone upławy to już wogóle poważna sprawa. Może jakaś infekcja? Kobiety w ciąży mają inne pH pochwy więc wszelkie paskudztwa łatwiej się przypałętują. I nie martw się tymi bzdurami w internecie, oni tylko straszą no i niepotrzebnie martwią
mycha89, aleksa.wawa, verynice, Patu lubią tę wiadomość
-
Gosieńko ja wiem, że to poważna sprawa dlatego tak bardzo się boję. Wczoraj gdy to zobaczyłam od razu dzwoniłam do kilku ginekologów(3) i najbliższy termin to środa, a w czwartek mam wizytę, więc wolę poczekać i iść do kogoś komu ufam.
Ps. świetne próbkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 10:28
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:07
aleksa.wawa, Gosia19, verynice, jovi81, kark, Nelus lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałam. Od poniedziałku wróciłam do pracy i przez to trochę mało czasu mam na pisanie ale staram się podczytywać was.
No a w pracy nie wszyscy się ucieszyli że wróciłam eh no trudno, dobrze że w pokoju mam fajne dziewczyny to jakoś daję radęA jutro do szkoły jeszcze, na szczęście ostatni zjazd jest za tydzień potem już tylko zaliczenia:)
Co do wyniku NT to ja miałam raz 2,3 a raz 1,9 ale mój bobas w 12 tygodniu był duży i miał coś koło 7 cm, lekarz powiedział że wynik bardzo dobry bo mieści się w normie dla dziecka w takim wymiarze.
Migotka22 trzymam kciuki żeby nic poważnego się nie działo.
Na następną wizytę idę dopiero 2 kwietnia to jeszcze tyle czasu... Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć jak mój bobas harcuje i mam nadzieję, że poznam płećjovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny
Migotka jesli ciebie to pocieszy to ja mialam takie zielonkawe upławy w środe, tez przez chwile zrobilo mi sie gorąco ale potem zmienilam wkladke i bylo juz czysto.
Nie panikowalam bo pare dni wczesniej odebralam wyniki posiewu moczu i z pochwy i było czyściutko.Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Dzięki Aleksa
Ja posiew zrobię w poniedziałek, na pewno coś tam wyjdzie tylko mam nadzieję, że nic groźnego. I gina poproszę żeby wziął mi wymaz z pochwy i sprawdził co i jak.
Migotka, jak chcesz mieć wynik posiewu/wymazu na czwartek, to chyba powinnaś pobrać go dziś.
Bo na wynik się czeka ok 5 dni, bo w laboratorium muszą wyhodować tą próbkę, czy jakoś tak, a to trwa.
Chyba że się upewniłaś że będziesz mieć wynik w 3 dni, to się nie wtrącam -
Migotka trzymaj się dziewucho wszystko będzie dobrze
Ja od wczoraj nie czuję zawartości brzusia... kurcze... wiercipięta się wierciła a teraz milczy i tak się zastanawiam co się stało? może trochę za dużo i za długie spacerki robiłam i dlatego tak zamilkła ale w poniedziałek mam wizytę i czas kuknąć co się dzieje
Mam nadzieję że będzie usg
A tak na marginesie to dziś weszłam w 17 tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:12
-
Migotka, mnie się kiedyś przytrafiła infekcja na wakacjach i ponieważ nie mogłam spotkać się z lekarzem, kupiłam bez recepty globulki Vagical. Z tego co wiem, ze względu na łagodne działanie, można je stosować również w ciąży. Mnie wtedy bardzo pomogły, bo po kilku dniach było po infekcji.
Tak czy inaczej, dobrze by było jak najszybciej skonsultować się z lekarzem, choćby telefonicznie...♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Deidre dzięki
Wszędzie czytałam, że max trzy dni, ale zadzwoniłam i pani mi powiedziała, że jeżeli nie ma bakterii to dwa dni, a jeżeli niestety jest to nawet tydzień
Ja dzisiaj niestety nie miałam jak, a teraz to i tak już po ptakach
No ale trudno najwyżej jak wyjdzie coś w tym posiewie to będę się umawiać na kolejną wizytę.
Mika dziękipewnie, że musi być dobrze, nie ma innej opcji
A Ty kochana to już w 18 tydzień wkroczyłaś
Ależ ja Ci zazdroszczę
Madii sama stosować nic nie będę, a zadzwonić do tego mojego gina nie mogę bo on jest za granicą i jest nieosiągalny, a inny przez tel też nie będzie chciał nic powiedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:37
Mika 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Akuszerka: myślę że może mój gin dmucha na zimne ze wzgledu na mój wiek i poprzednie niepowodzenia,
Poniedziałek mam wyniki testu podwójnego PAPP-A i zobaczymy co dalej. Mąż powiedział że nie da mnie nakłuwać i woli wydać kasę na test Nifty który też daje 100% pewności niż ryzykować amniopunkcję więc się trochę uspokoiłam.
Byłam dzisiaj u fryzjera i humor się na tyle mi poprawił że się przełamałam i kupiłam skarpetunie dla maleństwa. Wiem że przy Was jestem mocno z tyłu w wyprawkach ale to dla mnie jak kamień milowy bo bałam się nawet myśleć jak będzie płeć a co dopiero coś kupować... Ale mam zryty beretWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 13:39
aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
to i ja się pochwale co kupiłam, nie będe robić fotek, bo ciuszki wyglądają tak samo jak na zdjęciach:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Body/114689/1
oraz
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Odzie%C5%BC%20dla%20noworodka/Bielizna/99653/1
słitaskowe mega:)
Gosia19, madiiiii, aleksa.wawa, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:Migotka trzymaj się dziewucho wszystko będzie dobrze
Ja od wczoraj nie czuję zawartości brzusia... kurcze... wiercipięta się wierciła a teraz milczy i tak się zastanawiam co się stało? może trochę za dużo i za długie spacerki robiłam i dlatego tak zamilkła ale w poniedziałek mam wizytę i czas kuknąć co się dzieje
Mam nadzieję że będzie usg
A tak na marginesie to dziś weszłam w 17 tydzień -
Ajjj...piękne!
I kolorki neutralne, więc można bez obaw kupować. Sama nabrałam ochoty
justyna14 wrote:to i ja się pochwale co kupiłam, nie będe robić fotek, bo ciuszki wyglądają tak samo jak na zdjęciach:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Body/114689/1
oraz
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Odzie%C5%BC%20dla%20noworodka/Bielizna/99653/1
słitaskowe mega:)justyna14 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
a oto mój brzuszek wielaśny jak na ten tydzien. i to na czczo, bo przed badaniami!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2cd474755668304f.html
Gosia19, assantea, justyna14, aleksa.wawa, le'nutka, stardust87, verynice, kark, Nelus, mycha89 lubią tę wiadomość
-
bez przesady to tylko kilka tygodni
no fakt że to 18 tydzień
a i Wy dziewczyny doczekacie się
Ja sie zastanawiam czy chce znać tą płeć czy nie cały czas intensywnie myślę i im intensywniej tym gorzej bo mam dzień kiedy chce a mam dzień kiedy nie chce
co się ze mną dzieje? nie wiem
ech Migotka nie masz czego zazdrościć Ja mam 6 kilo na plusie i brzuchol wystający
a tak w sumie to porównując 1 ciąże to kuknęłam do książeczki a tam podobnie przytyłam co prawda 7 kilo było w 23 tygodniu na + więc się na razie nie zrażam choc duża sie robię ale jak wyjdzie te 17 kilo na końcu to zle nie powinno być więc się pocieszamMigotka22 lubi tę wiadomość