Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wierzę w poznanie płci ze względu na wygląd brzuszka ;) ze szwagierką obie byłyśmy w tym samym czasie w ciąży - ona miała piłeczkę, ja rozlany brzuch - i obie nosiłyśmy chłopaków :D także wygląd brzucha to dla mnie bajka nad bajkami ;)
    ja się cieszę, że z gigantycznym brzuchem to tylko będę sukienki zakładać, nie będę musiała specjalnie kurtki ciążowej kupować, ani spodni obszernych. W lato można założyć byle co ;) zaoszczędzimy troszkę na ciuchach ;)

justyna14, madiiiii, kark lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, ja oczywiście też w to nie wierze,ale tak się mówi :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś dostałam już 2 pary śpioszków od koleżanki mojej mamy :) kupiła neutralne :) są śliczne

qb3c82c3gptozz8t.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Cześć, mam na imię Karolina, jestem uzależniona..."
    Dziewczyny zarzekam się,że już nic nie kupię, ale to jest silniejsze ode mnie...!!!

Mam 5 kombinezoników, 5 koszulek na krótki, 23 pajacyki i śpiochy, 17 par skarpet, 20 czapeczek, 11 bluz, 11 półśpiochów, 10 rampersów, 8 par spodni, 15 bluzek z długim, 14 par bucików, 27 body na długi i 22 body na krótki... kocyk do fotelika, kocyk do wózka i inne małe bzdety...

Dziewczyny... a powiedzcie mi, kupujecie komodę czy szafę? Nie umiem wybrać takiej,żeby była w przystępnej cenie, a wygodna i pojemna...

Poniżej przedstawiam dwie fotki, czyli to co lubię najbardziej:-) Buciki i skarpetki na stópki mojego glutunia i kombinezoniki:-)

2gxn3ti.jpg
    6y38ee.jpg

karolcia:)))), Patu, Nelus, verynice, Mika 28, aleksa.wawa, madiiiii, Beataa25 lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Dziewczyny zarzekam się,że już nic nie kupię, ale to jest silniejsze ode mnie...!!!

Mam 5 kombinezoników, 5 koszulek na krótki, 23 pajacyki i śpiochy, 17 par skarpet, 20 czapeczek, 11 bluz, 11 półśpiochów, 10 rampersów, 8 par spodni, 15 bluzek z długim, 14 par bucików, 27 body na długi i 22 body na krótki... kocyk do fotelika, kocyk do wózka i inne małe bzdety...

Dziewczyny... a powiedzcie mi, kupujecie komodę czy szafę? Nie umiem wybrać takiej,żeby była w przystępnej cenie, a wygodna i pojemna...

Poniżej przedstawiam dwie fotki, czyli to co lubię najbardziej:-) Buciki i skarpetki na stópki mojego glutunia i kombinezoniki:-)

2gxn3ti.jpg
    6y38ee.jpg

SZOK! kobieto ty nie myśl o szafie tylko o całym pokoju który przeznaczysz na garderobe dla dziecka, bo w tym tępie to zgromadzisz ciuchów dla armii a nie jednego szkraba.

mycha89 lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

2gxn3ti.jpg
    6y38ee.jpg

niezła kolekcja :) ale cos czuje niedługo dołącze do Ciebie. właśnie wygrałam aukcje na allegro za... 1 zł. plus 12 zł przesyłka. 20 rzeczy. głównie body, kilka czapeczek. to jak nie skorzystac. i jedna licytacja konczy sie za pół godziny. tez głównie body, śpioszki. tylko jeszcze wyjściowe ciuszki i buciki mi zostaną :)
    az mi głupio ze względu na sprzedającego, będzie musiał oddac ciuszki w sumie tylko za cene wysyłki... nie moja wina, ale dziwnie mi z tym.
    ale kombinezony Twoje są świetne! kupujesz nowe czy uzywane rzeczy? jak masz za duzo jeden kombinezonik mozesz mi odsprzedac :D

odebrałam wyniki z krwi. hemoglobina spadła do 11, erytrocyty ponizej normy, hematokryt tez. dostałam żelazo do brania na czczo.

i tarczyca głupieje, tsh rośnie i FT4 rośnie, juz jest ponad norme i gin a raczej endo (ma dwie specjalizacje) stwierdził, że ft4 trzeba zbic, więc dawke odbizył. mam nadzieje ze tsh nie podskoczy w góre duzo mocniej zaraz.

mocz ok, ale posiewu nie robiłam tylko ogólne badanie. czyli chyba infekcji nie ma.

progesteron wysoko, gin na NFZ mówi by juz odstawiac, gin prywatny kaze brac pełną dawke jeszcze 3 tyg i dopiero zacząć odstawiac. aletu chyba posłucham tego na NFZ, bo progesteron serio wysoko ponad norme, a boje sie ze infekcja jakas zaraz sie przyplącze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 22:04

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

2gxn3ti.jpg
    6y38ee.jpg

kochana chyba cie wynajmę na kupno wyprawki dla mojego :P idealnie ci idzie, ja nie mam nic oprócz gratisowego smoczka hahaha ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Jak wynajdujecie te paczki ciuszków za 1zł bądź nawet 20zl? ja chyba ślepa jestem :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wieje, spać nie mogę :( u Was też dziś tak fatalnie?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ale wieje, spać nie mogę :( u Was też dziś tak fatalnie?
    U mnie spokojnie ale tez juz spac nie moge :/ Mycha ladna kolekcja ciuszkow :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jest nas więcej co spać nie możemy a powinnyśmy bo wkońcu weekend i od pracy trzeba odpocząć :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ps. Jak wynajdujecie te paczki ciuszków za 1zł bądź nawet 20zl? ja chyba ślepa jestem :/

Często są tytuły ze słowami paka paczka mix wyprawka. Możesz nic nie wpisywać tylko wejść w komplety albo zestawy. Zaznaczasz rozmiar czy wiek z boku ja zawsze 0+. Czy mają być nowe czy używane. Opcje licytacja. I ewentualnie do jakiej ceny mają być. I oto kilkanaście kilkadziesiąt stron z aukcjami w różnych cenach. Często można coś taniutko wypatrzyć tylko trzeba mieć czas albo szczęście ;) i zazwyczaj ustawiam program żeby licytowal za mnie kilka sekund przed końcem by ceny nie podbijac niepotrzebnie.

U nas nie wieje ale pierwszy raz chyba i ja spać nie mogę. Więc witam wszystkie raniutko ;)

verynice, hela lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    17 par skarpet, 20 czapeczek
    Mycha, ale po co ci to? Przez pierwsze 6-7 miesięcy dziecko używa jednego rozmiaru aż nie wyrośnie i wtedy zmieniasz. My nie raz mieliśmy jedną parę skarpet przez tydzień, a potem się zmieniało na inną. Nawet prać nie trzeba było, bo mimo, że mała ulewała, to nigdy do skarpet nie dochodziło. A czapkę zakładasz po kąpieli i na wyjście, więc potrzebne ci 2, a jak zacznie rosnąć to idziesz z dzieckiem do sklepu i przymierasz. My mamy masę czapek, w którym córka w ogóle nie chodziła, bo najpierw były duże, więc chodziła w innych, a potem jak przymierzaliśmy, to wyrosła i tak mam skarpety i czapki z metkami spakowane na strychu.
    Ono nawet ci tego nie pobrudzi czy nie zniszczy...
    Tak samo jest z bucikami 0-6msc - my dostaliśmy trampki, balerinki, sandałki i lakierki, były zakładane na 10 minut, jak dziecko wychodziło z domu i jechaliśmy do babci np. Potem od razu ściągasz, bo żal maleństwo męczyć.
    Zresztą jak się dzidziuś urodzi to sama zobaczysz, że dziecko jest najszczęśliwsze jak jest gołe, nawet bez pampersa, przykryte tylko kocykiem :)

Komoda czy szafa? Patrząc na to, ze jesteś w 4 miesiącu i przed tobą pół roku, a już masz taki arsenał, to chyba osobny pokój się przyda :P

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie z samego rana! <3 i życzę miłej soboty w gronie najbliższych :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łał... Mycha ale tego zgromadziłaś i nie dziwie się babcie wzięły obrotność w swoje ręce więc nie zaradzisz :) pewnie... rzeczywiście wszystkiego nie wykorzystasz no ale może kiedyś będzie jeszcze jedna dzidzia to może wtedy wykorzystasz :P
    rzeczy sa piękne :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam WAS w końcu w 2 trymestrze ! Jestem szczęśliwa bo nigdy nie udało mi się dotrwać do tej chwili :) Jutro jadę 300km do moich rodziców powiedzieć im o maleństwie. Miłego dnia kochane <3

Patu, stardust87, justyna14, kark, verynice, aleksa.wawa, mycha89, madiiiii, Nelus, Fipsik lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witam WAS w końcu w 2 trymestrze ! Jestem szczęśliwa bo nigdy nie udało mi się dotrwać do tej chwili :) Jutro jadę 300km do moich rodziców powiedzieć im o maleństwie. Miłego dnia kochane <3

Gratuluję ;) teraz juz musi być z górki ;)
    A jak dasz radę tyle w samochodzie? Nie mdli Cię? Dla mnie 50 km to juz masakra. Więc miłej drogi życzę i na pewno rodzice będą prze szczęśliwi ;)

jovi81 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobitki w sobotni poranek:) spokojnego dzionka życzę:)

jovi81, gratuluję kochana i życzę aby od teraz było już tylko lepiej i jak najwięcej radości z małego lokatora w brzusiu:)

jovi81 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane <3

Myślę że wysiedzę w aucie choć to będzie wyzwanie po tym ponad dwu miesięcznym areszcie domowym :) Mdłości praktycznie od początku nie miałam wcale więc mam nadzieję że w aucie się nie pojawią. Niestety nie oczekuję fanfar od moich rodziców i wielkiej radości ale to długa i ciężka historia... Liczę się z tym że jak zareagują tak jak się spodziewam obrócę się na pięcie i pojadę do brata który mieszka 40 km od rodziców.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha zobaczysz jak Ci będzie żal tych ciuszków kiedy dziecko nie będzie ani razu miało założonych co poniektórych ;) Szafę kupuj, do komody tego nie zmieścisz ;) ja do roku czasu w ogóle nie kupowałam bucików, synuś miał tylko takie cieplutkie bamboszki ;)
    Jovi81 współczuję rodziny :(
    mi się przykro zrobiło jak powiedziałam mamie o ciąży, a ona na to "no, sami chcieliście". Szczerze? nie tego oczekiwałam. Jest niedojrzała na babcię. Żyje w nierealnym świecie.
    Ja jeszcze nic nie kompletuję dla maluszka, na razie muszę się dowiedzieć co siedzi w środku :D

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ