Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika 28 wrote:bez przesady to tylko kilka tygodni
no fakt że to 18 tydzień
a i Wy dziewczyny doczekacie się
Ja sie zastanawiam czy chce znać tą płeć czy nie cały czas intensywnie myślę i im intensywniej tym gorzej bo mam dzień kiedy chce a mam dzień kiedy nie chce
co się ze mną dzieje? nie wiem
ech Migotka nie masz czego zazdrościć Ja mam 6 kilo na plusie i brzuchol wystający
a tak w sumie to porównując 1 ciąże to kuknęłam do książeczki a tam podobnie przytyłam co prawda 7 kilo było w 23 tygodniu na + więc się na razie nie zrażam choc duża sie robię ale jak wyjdzie te 17 kilo na końcu to zle nie powinno być więc się pocieszam
ja nie wyobrazam sobie nie wiedziecno i ciężej wtedy przygotowac wyprawke i pokoik, wszystko trzeba w neutralnych kolorach a czasem ciężko.
ja dzis ide do tego prywatnego gina na badanie 1 trymestru i jestem ciekawa czy cos dostrzeze moze, jak 2 lekarzy powie ze dziewczynka to będę przeszczęśliwachoć juz zakupy robie bardziej pod jej kątem.
upatrzyłam na allegro świetną aukcje z ciuszkami. prześliczna paczka. tylko jestem ciekawa na jakiej kwocie się skonczy. ale wczoraj skonczyła się jedna aukcja za 10 zł, a paka 90 sztuk ubran! plus przesyłka 20. to sie komus poszczęśliło, a miałam w obserwowanych, az zła jestem na siebie ze wczoraj nie zajrzałam sprawdzic i nie zalicytowałam -
jovi81 wrote:Byłam dzisiaj u fryzjera i humor się na tyle mi poprawił że się przełamałam i kupiłam skarpetunie dla maleństwa. Wiem że przy Was jestem mocno z tyłu w wyprawkach ale to dla mnie jak kamień milowy bo bałam się nawet myśleć jak będzie płeć a co dopiero coś kupować... Ale mam zryty beret
Ja jeszcze nic nie kupiłam! Poszłabym nawet do głupiego tesco kupić jakąś drobnostkę, ale ciągle mam zakaz chodzenia do dużych skupisk ludzi i czekam do wizyty aż doktor powie, że już mogę, wtedy pójdę i coś kupię
Mi doktor na pierwszej wizycie powiedział, że mam przytyć 9-11 kg (jestem normalnej budowy), nie wiem czy on tak poważnie, czy jaja sobie robił...zawsze słyszałam, że kobiety tyją coś koło 15, a on mi tu z 9 wyjechałNa razie jednak nic nie przytyłam, a nawet schudłam trochę, pewnie od tych mdłości.
jovi81 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana wrote:E tam, ja to jestem z tyłu
Ja jeszcze nic nie kupiłam! Poszłabym nawet do głupiego tesco kupić jakąś drobnostkę, ale ciągle mam zakaz chodzenia do dużych skupisk ludzi i czekam do wizyty aż doktor powie, że już mogę, wtedy pójdę i coś kupię
Mi doktor na pierwszej wizycie powiedział, że mam przytyć 9-11 kg (jestem normalnej budowy), nie wiem czy on tak poważnie, czy jaja sobie robił...zawsze słyszałam, że kobiety tyją coś koło 15, a on mi tu z 9 wyjechałNa razie jednak nic nie przytyłam, a nawet schudłam trochę, pewnie od tych mdłości.
niektórzy tak uwazają, mi powiedział ze max 13 a najlepiej ok 10-11, ze jak będę wychodziła ze szpitala to mam wejść od razu w najciasniejsze spodnie sprzed ciąży. ale osobiście uważam, że pilnowanie się zeby nie przekroczyc 9 czy 10 kg to troszke przesadajak zmieszcze się w tych 13 nawet 14 to będę zadowolona. ale u mnie tez na razie nadal -1kg przez mdłości.
-
Patu twoja ciaza jest starsza o tydzien a masz juz taki fajny brzuszek
U mnie jak wstane to jest plaski z minimalnym zaokragleniem od pepka w dol. Caly czas nosze te same rzeczy , tylko pasek w spodniach na dalsza dziurke zapinam.U mnie waga ogolnie dalej na +0,5 kg, ale to pewnie glownie mi w biust poszlo
. Jak sie najem to mi wtedy stoezke rzusio wystaje. Mam nadzieje,ze wszystko jest ok u mnie, a dzidzia rosnie.
-
madiiiii wrote:Ajjj...piękne!
I kolorki neutralne, więc można bez obaw kupować. Sama nabrałam ochoty
No ciuszki są cudne, delikatne i jak mówisz pasują dla obu płci:) polecammadiiiii lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:a oto mój brzuszek wielaśny jak na ten tydzien. i to na czczo, bo przed badaniami!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2cd474755668304f.html
ponoć jak wystający i jak piłeczka to synek. Jestem w tym samym tygodniu ale mój jest bardziej rozlany a nie odstający, rozszedł się po całej tali (bo akurat mam długą) i jeszcze aż tak go nie widać.
Super wyglądasz:)mycha89 lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Patu twoja ciaza jest starsza o tydzien a masz juz taki fajny brzuszek
U mnie jak wstane to jest plaski z minimalnym zaokragleniem od pepka w dol. Caly czas nosze te same rzeczy , tylko pasek w spodniach na dalsza dziurke zapinam.U mnie waga ogolnie dalej na +0,5 kg, ale to pewnie glownie mi w biust poszlo
. Jak sie najem to mi wtedy stoezke rzusio wystaje. Mam nadzieje,ze wszystko jest ok u mnie, a dzidzia rosnie.
to ja za to zazdroszczę pojścia w biust, ten u mnie stoi praktycznie bez zmian. na pewno jest wszystko okdzidzia ma sporo miejsca jeszcze, moja sie tak pośpiesza, od razu apartament chce miec a nie kawalerke
-
justyna14 wrote:Patu masz śliczny brzuszek na synka
ponoć jak wystający i jak piłeczka to synek. Jestem w tym samym tygodniu ale mój jest bardziej rozlany a nie odstający, rozszedł się po całej tali (bo akurat mam długą) i jeszcze aż tak go nie widać.
Super wyglądasz:)
nie nie, na dziewczynke! musi bycha ha
a serio to wiem ze sie tak mówi, ale nie miałam okazji sprawdzic po znajomych jak sie to ma do rzeczywistości. u którejś z mam juz rodzących sie to sprawdziło?
jakos sie tak nastawiłam na tą dziewczynke, tak czuje i lekarz podtrzymał, ale wiem ze chłopiec jeszcze moze byc i zawiedziona nie będępierwsze więc oby zdrowe, ale w rodzinie sporo chłopcow, kazdy by sie bardzo ucieszył z odmiany
dziękuję bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 14:54
-
nick nieaktualny
-
aleksa.wawa wrote:Patu faktycznie masz słodki ten brzuchol
nie ukryjesz juz go pod luznym swetrem
Warto patrzec na te aukcje z paczkami ubran, ja ostatnio wylicytowalam za 20 zl i w poniedzialek odbieram
juz sie nie da, z jednej strony sie ciesze, a z drugiej jestem przerazona jaki będzie w 9 miesiącudzięki
a co do tych uzywanych, to jak pomysle ile sie zaoszczędzi w porównaniu z kupnem samych nowych ciuszków to na prawde duza suma wychodzi. a wiadomo, że pochodzi kilka miesięcy i za małe będzie, więc dla mnie kupno nowych sie nie opłaca, ewentualnie kilka jakis ładniejszych rzeczy na wyjście moze kombinezonik na zime bo w tym sporo pobędzie na pewno. a reszte wolę do wózka dołozyc. mąż się uparł na wózek tez uzywany, mówi, że nie da 1500 zł na wózek, tłumacze ze byłby dla drugiego od razu, ale chyba nic nie da, mam nadzieję znajde cos fajnego uzywanego w okolicy. -
Ojj to faktycznie muszę zaglądać. Do tej pory nie paliłam się jakoś specjalnie do zakupów, zwłaszcza, że sporo ubranek dostaliśmy w spadku, ale te z C&A są wyjątkowo ładne i przesłodkie
Dzięki za namiary!justyna14 wrote:ja kupiłam jeszcze taniej niż na stronie, bo były przeceny. Raz na jakiś czas robią więc warto zaglądać. Mają też ciuszki ciążowe, ale jeszcze nie kupowałam.
No ciuszki są cudne, delikatne i jak mówisz pasują dla obu płci:) polecam♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Ojj to faktycznie muszę zaglądać. Do tej pory nie paliłam się jakoś specjalnie do zakupów, zwłaszcza, że sporo ubranek dostaliśmy w spadku, ale te z C&A są wyjątkowo ładne i przesłodkie
Dzięki za namiary! -
justyna14 wrote:proszę bardzo, jak są promocje, to i dostawa jest w gratisie, także dla dziecka warto. Ciekawa jestem jak z tymi rozmiarami spodni ciążowych, bo w koncu trzeba będzie coś kupić.
-
Ja póki co brzuchol mam tylko lekko zaokrąglony, waga w miejscu, więc ze spodniami się nie spieszę. Z resztą wszystkie obecne mam na pasku, więc jest spory zapas. Czekam na jakieś letniejsze kolekcje, bo nie wiem, czy będzie mi się chiało wciskać w spodnie w lipcu czy sierpniu...A podobno zapowiadają upalne lato♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
assantea wrote:Upalne lato... Dla nas wrześnióweczek to będzie zmora;-)
trzeba skupiac sie na pozytywach, czli chodzenia w cienkich sukienkach bez gniecenia w rajstopach czy spodniach i zakładania japonek, sandałków bez schylania i sznurowaniaQuatriona, madiiiii, assantea lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:to i ja się pochwale co kupiłam, nie będe robić fotek, bo ciuszki wyglądają tak samo jak na zdjęciach:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/product.html#!/Niemowl%C4%99ta//Kolekcja/Body/114689/1