Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedstawiam Wam mojego synusia
tak tak synek na pewno! siusiak był jak nic!!!
był bardzo grzeczny tym razem
a tu się troszkę chował:
ma gdzieś ok 8,6-9,5cmlekarz aż tak dokładnie nie miał jak zmierzyć bo mały czasami się wyginał
badań z krwi nie robili bo z usg wyszło tak małe ryzyko że badania z krwi tylko potwierdziłyby ten wynik max o 5% dokładniej
dał próbki witaminek na przetestowanie (LadeeVit i Pregna plus) kazał zacząć je brać bądź inne...
Z uwagi na moją grupę krwi i dobre wyniki nie dawał skierowania na badanie odczyny Combsa.
Przepisał maść na moje podrażnienia i swędzenia, którą mogę stosować codziennie bez obaw (Alantan plus) po badaniu stwierdził że nie ma żadnego zapalenia, po prostu skóra jest bardziej ukrwiona i wrażliwa
Luteinę mam odstawić do 2x2 przez najbliższy tydzień, później 2x1 do następnej wizyty... po badaniu stwierdził że jeśli nie ma bóli, moja budowa w normie, szyjka twarda zamknięta to dostawiamy, dzwonić jakby zaczął boleć brzuch
Po wizycie byłam w szpitalu obejrzeć salewarunki super!!!
za miesiąc mam dzwonić do szkoły rodzenia
i kolejna wizyta już połówkowe!!!
Mordka mi się cieszy znów cały czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:07
Gosia19, Fipsik, Nelus, jovi81, karolcia:)))), justyna14, Zaczarowana, akuszerka89, kark, madiiiii, stardust87, MOI, verynice, mycha89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
afrykanka wrote:ja diete niskoweglowodanowa zmodernizowalam tak aby na niej zostac juz na zawsze.
-nie jem slodyczy,(mozesz jesc czekolade z zawartoscia kakao przynajmniej 70%, ciast, (raz , ewntualnie dwa razy w miesiacu pozawalm sobie na kawaleczek ciasta)
-podstawa to UNIKANIE wszystkiego co jest z bialej maki pszennej, wiec jest to chleb, buleczki,drozdzowki,paczki,makaron, pizza,wyzej wspomniane ciasta i bialy ryz.
-nie wolno jesc ziemniakow ( w zadnej postaci) i pic piwa to sa dwie najgorsze rzeczy…( pozwalam sobie na fryki czasami)
- nie wolno gotowanej kukurydzy,marchewki i burakow, surowe jak najbardziej, z owocow nie jem babana, arbuza,melona,zadnych owocow z puszki, rodzynkow, chipsow, platki kukurydziane, kasza manna,
W ZAMIAN ciemny makaron z maki razowej , makaron capellini (wykonany z innej maki), brazowy ryz, chleb zytni, pumpernickiel,chleb orkiszowy, zamiast ziemniakow bataty-slodkie ziemniaki, platki sniadaniowe pelne,
Ja jem duzo owocow, warzyw, mozesz jesc miesa,ryby, owoce,morza, nabial,jajka,wino wytrawne, migdaly, orzechy, jak chcesz cos poslodzic to kup fruktoze zmiast cukru albo stewie,
Oczywiscie nie wpadam w skrajnosci, czasem zjem pizze czy normalny makaron czy kukurydze z grilla.
Jak znajde link to ci przesle jakie produkty mozesz a jakie powinnas unikac. ja mam zawsze listy produktow na lodowce:)
ciekawa dieta i można na niej być bo ja zanim zaszłam w ciążę to ogólnie nie jadłam ziemniaków, chleba i drożdzówek bo nie czułam takiej potrzeby, ale za to w 1 trymestrze to prawie tylko to szamałam bo miałam niesłychaną ochotę. Buraki gotowane jem tylko wtedy kiedy mam problem z wypróżnieniem bo mi pomagają. Pizze i ciasto też jem od święta, ale za to czekolady czy marcepanu albo chałwy trudno mi czasami sobie odmówić.
-
afrykanka wrote:ja diete niskoweglowodanowa zmodernizowalam tak aby na niej zostac juz na zawsze.
-nie jem slodyczy,(mozesz jesc czekolade z zawartoscia kakao przynajmniej 70%, ciast, (raz , ewntualnie dwa razy w miesiacu pozawalm sobie na kawaleczek ciasta)
-podstawa to UNIKANIE wszystkiego co jest z bialej maki pszennej, wiec jest to chleb, buleczki,drozdzowki,paczki,makaron, pizza,wyzej wspomniane ciasta i bialy ryz.
-nie wolno jesc ziemniakow ( w zadnej postaci) i pic piwa to sa dwie najgorsze rzeczy…( pozwalam sobie na fryki czasami)
- nie wolno gotowanej kukurydzy,marchewki i burakow, surowe jak najbardziej, z owocow nie jem babana, arbuza,melona,zadnych owocow z puszki, rodzynkow, chipsow, platki kukurydziane, kasza manna,
W ZAMIAN ciemny makaron z maki razowej , makaron capellini (wykonany z innej maki), brazowy ryz, chleb zytni, pumpernickiel,chleb orkiszowy, zamiast ziemniakow bataty-slodkie ziemniaki, platki sniadaniowe pelne,
Ja jem duzo owocow, warzyw, mozesz jesc miesa,ryby, owoce,morza, nabial,jajka,wino wytrawne, migdaly, orzechy, jak chcesz cos poslodzic to kup fruktoze zmiast cukru albo stewie,
Oczywiscie nie wpadam w skrajnosci, czasem zjem pizze czy normalny makaron czy kukurydze z grilla.
Jak znajde link to ci przesle jakie produkty mozesz a jakie powinnas unikac. ja mam zawsze listy produktow na lodowce:)
Hmm a wiesz moze dlaczego nie mozna jesc gotowanej kukurydzy, buraków, marchewki, ziemniaków, melona... Ja to wszystko jem a lekarka powiedziała ze wszystkie owoce i warzywa sa wskazane! Za to wino wytrawne odpada na pewno... -
u mnie niby wszystko ok, maluch ma 67,23mm co daje dokładnie 12t 5d ale NT mam 2,0mm, lekarz kazał czekać na wyniki testu podwójnego z krwi i wtedy zadecyduje czy wyśle mnie na amniopunkcje... dupa, dupa, dupa. Czy ja kiedyś zacznę cieszyć się z tej ciąży.
Jedyny plus to to że odstawiam większość leków w tym tygodniu ale za to zastrzyki zostają do końca ciąży i przez pierwszy miesiąc po porodzie... -
hela wrote:Jovi jejku czemu az tyle badań? cos nie tak z usg wyszlo ze amniopunkcje chce robic?
-
jovi81 wrote:Niby mój wiek, wcześniejsze poronienia i wartość P.KARKOWEJ w granicy górnej normy 2,0 mm każą mu dmuchać na zimne, teraz musze czekac ok 5 dni na wyniki badań i opracowanie prawdopodobieństwa wad przez lab. na podstawie opisu USG (parametrów), i wyników krwi. Nie wiem czy on nie przesadza bo powiedział że wszystkie parametry idealne (główka, kończyny, budowa serduszka, żołądek, kość nosowa). sama już nie wiem co myśleć - ile u Was wynosiło NT na USG genetycznym ?
kochana lepiej lekarz ktory sprawdza wszystko dokladnie, choc pewnie to stresujace, mi gin mowil ze robi zawsze pow 35 roku, mi Nt wyniosło 1,3 w pierwszym pomiarze, w drugim 1,7... kochana nie załamuj się bedzie wszystko ok jak z usg wszystko dobrze! to tylko dodatkowe potwierdzenie lepszy taki przejmujacy sie lekarz niz olewajacy sprawe! za 5 dni na pewno dostaniesz wiadomosc ze wszystko dobrzejovi81 lubi tę wiadomość
-
Hej
Mam doła i to takiego gigantycznego
Wiedziałam, że mam jakąś infekcje czy coś w tym stylu bo miałam złe wyniki moczu, ale wczoraj jak zobaczyłam zielonkawe upławy padłam
Oczywiście zajrzałam do wujka googla, a tam rzęsistkowica o_O
Mojego gina teraz nie ma, a wizyta dopiero za tydzień
Chyba umrę ;(