Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Przedstawiam Wam mojego synusia

tak tak synek na pewno! siusiak był jak nic!!!

był bardzo grzeczny tym razem
a tu się troszkę chował:

ma gdzieś ok 8,6-9,5cm
lekarz aż tak dokładnie nie miał jak zmierzyć bo mały czasami się wyginał 
badań z krwi nie robili bo z usg wyszło tak małe ryzyko że badania z krwi tylko potwierdziłyby ten wynik max o 5% dokładniej
dał próbki witaminek na przetestowanie (LadeeVit i Pregna plus) kazał zacząć je brać bądź inne...
Z uwagi na moją grupę krwi i dobre wyniki nie dawał skierowania na badanie odczyny Combsa.
Przepisał maść na moje podrażnienia i swędzenia, którą mogę stosować codziennie bez obaw (Alantan plus) po badaniu stwierdził że nie ma żadnego zapalenia, po prostu skóra jest bardziej ukrwiona i wrażliwa
Luteinę mam odstawić do 2x2 przez najbliższy tydzień, później 2x1 do następnej wizyty... po badaniu stwierdził że jeśli nie ma bóli, moja budowa w normie, szyjka twarda zamknięta to dostawiamy, dzwonić jakby zaczął boleć brzuch
Po wizycie byłam w szpitalu obejrzeć sale
warunki super!!!
za miesiąc mam dzwonić do szkoły rodzenia
i kolejna wizyta już połówkowe!!! 
Mordka mi się cieszy znów cały czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:07
Gosia19, Fipsik, Nelus, jovi81, karolcia:)))), justyna14, Zaczarowana, akuszerka89, kark, madiiiii, stardust87, MOI, verynice, mycha89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
afrykanka wrote:ja diete niskoweglowodanowa zmodernizowalam tak aby na niej zostac juz na zawsze.
-nie jem slodyczy,(mozesz jesc czekolade z zawartoscia kakao przynajmniej 70%, ciast, (raz , ewntualnie dwa razy w miesiacu pozawalm sobie na kawaleczek ciasta)
-podstawa to UNIKANIE wszystkiego co jest z bialej maki pszennej, wiec jest to chleb, buleczki,drozdzowki,paczki,makaron, pizza,wyzej wspomniane ciasta i bialy ryz.
-nie wolno jesc ziemniakow ( w zadnej postaci) i pic piwa to sa dwie najgorsze rzeczy…( pozwalam sobie na fryki czasami)
- nie wolno gotowanej kukurydzy,marchewki i burakow, surowe jak najbardziej, z owocow nie jem babana, arbuza,melona,zadnych owocow z puszki, rodzynkow, chipsow, platki kukurydziane, kasza manna,
W ZAMIAN ciemny makaron z maki razowej , makaron capellini (wykonany z innej maki), brazowy ryz, chleb zytni, pumpernickiel,chleb orkiszowy, zamiast ziemniakow bataty-slodkie ziemniaki, platki sniadaniowe pelne,
Ja jem duzo owocow, warzyw, mozesz jesc miesa,ryby, owoce,morza, nabial,jajka,wino wytrawne
, migdaly, orzechy, jak chcesz cos poslodzic to kup fruktoze zmiast cukru albo stewie,
Oczywiscie nie wpadam w skrajnosci, czasem zjem pizze czy normalny makaron czy kukurydze z grilla.
Jak znajde link to ci przesle jakie produkty mozesz a jakie powinnas unikac. ja mam zawsze listy produktow na lodowce:)
ciekawa dieta i można na niej być bo ja zanim zaszłam w ciążę to ogólnie nie jadłam ziemniaków, chleba i drożdzówek bo nie czułam takiej potrzeby, ale za to w 1 trymestrze to prawie tylko to szamałam bo miałam niesłychaną ochotę. Buraki gotowane jem tylko wtedy kiedy mam problem z wypróżnieniem bo mi pomagają. Pizze i ciasto też jem od święta, ale za to czekolady czy marcepanu albo chałwy trudno mi czasami sobie odmówić
.
-
afrykanka wrote:ja diete niskoweglowodanowa zmodernizowalam tak aby na niej zostac juz na zawsze.
-nie jem slodyczy,(mozesz jesc czekolade z zawartoscia kakao przynajmniej 70%, ciast, (raz , ewntualnie dwa razy w miesiacu pozawalm sobie na kawaleczek ciasta)
-podstawa to UNIKANIE wszystkiego co jest z bialej maki pszennej, wiec jest to chleb, buleczki,drozdzowki,paczki,makaron, pizza,wyzej wspomniane ciasta i bialy ryz.
-nie wolno jesc ziemniakow ( w zadnej postaci) i pic piwa to sa dwie najgorsze rzeczy…( pozwalam sobie na fryki czasami)
- nie wolno gotowanej kukurydzy,marchewki i burakow, surowe jak najbardziej, z owocow nie jem babana, arbuza,melona,zadnych owocow z puszki, rodzynkow, chipsow, platki kukurydziane, kasza manna,
W ZAMIAN ciemny makaron z maki razowej , makaron capellini (wykonany z innej maki), brazowy ryz, chleb zytni, pumpernickiel,chleb orkiszowy, zamiast ziemniakow bataty-slodkie ziemniaki, platki sniadaniowe pelne,
Ja jem duzo owocow, warzyw, mozesz jesc miesa,ryby, owoce,morza, nabial,jajka,wino wytrawne
, migdaly, orzechy, jak chcesz cos poslodzic to kup fruktoze zmiast cukru albo stewie,
Oczywiscie nie wpadam w skrajnosci, czasem zjem pizze czy normalny makaron czy kukurydze z grilla.
Jak znajde link to ci przesle jakie produkty mozesz a jakie powinnas unikac. ja mam zawsze listy produktow na lodowce:)
Hmm a wiesz moze dlaczego nie mozna jesc gotowanej kukurydzy, buraków, marchewki, ziemniaków, melona... Ja to wszystko jem a lekarka powiedziała ze wszystkie owoce i warzywa sa wskazane! Za to wino wytrawne odpada na pewno... -
u mnie niby wszystko ok, maluch ma 67,23mm co daje dokładnie 12t 5d ale NT mam 2,0mm, lekarz kazał czekać na wyniki testu podwójnego z krwi i wtedy zadecyduje czy wyśle mnie na amniopunkcje... dupa, dupa, dupa. Czy ja kiedyś zacznę cieszyć się z tej ciąży.
Jedyny plus to to że odstawiam większość leków w tym tygodniu ale za to zastrzyki zostają do końca ciąży i przez pierwszy miesiąc po porodzie...
-
Niby mój wiek, wcześniejsze poronienia i wartość P.KARKOWEJ w granicy górnej normy 2,0 mm każą mu dmuchać na zimne, teraz musze czekac ok 5 dni na wyniki badań i opracowanie prawdopodobieństwa wad przez lab. na podstawie opisu USG (parametrów), i wyników krwi. Nie wiem czy on nie przesadza bo powiedział że wszystkie parametry idealne (główka, kończyny, budowa serduszka, żołądek, kość nosowa). sama już nie wiem co myśleć - ile u Was wynosiło NT na USG genetycznym ?hela wrote:Jovi jejku czemu az tyle badań? cos nie tak z usg wyszlo ze amniopunkcje chce robic?
-
jovi81 wrote:Niby mój wiek, wcześniejsze poronienia i wartość P.KARKOWEJ w granicy górnej normy 2,0 mm każą mu dmuchać na zimne, teraz musze czekac ok 5 dni na wyniki badań i opracowanie prawdopodobieństwa wad przez lab. na podstawie opisu USG (parametrów), i wyników krwi. Nie wiem czy on nie przesadza bo powiedział że wszystkie parametry idealne (główka, kończyny, budowa serduszka, żołądek, kość nosowa). sama już nie wiem co myśleć - ile u Was wynosiło NT na USG genetycznym ?
kochana lepiej lekarz ktory sprawdza wszystko dokladnie, choc pewnie to stresujace, mi gin mowil ze robi zawsze pow 35 roku, mi Nt wyniosło 1,3 w pierwszym pomiarze, w drugim 1,7... kochana nie załamuj się bedzie wszystko ok jak z usg wszystko dobrze! to tylko dodatkowe potwierdzenie lepszy taki przejmujacy sie lekarz niz olewajacy sprawe! za 5 dni na pewno dostaniesz wiadomosc ze wszystko dobrze
jovi81 lubi tę wiadomość
-
Hej
Mam doła i to takiego gigantycznego
Wiedziałam, że mam jakąś infekcje czy coś w tym stylu bo miałam złe wyniki moczu, ale wczoraj jak zobaczyłam zielonkawe upławy padłam
Oczywiście zajrzałam do wujka googla, a tam rzęsistkowica o_O
Mojego gina teraz nie ma, a wizyta dopiero za tydzień
Chyba umrę ;(