Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam mojego synusia :D

tak tak synek na pewno! siusiak był jak nic!!! :D

28mk9ow.jpg
    był bardzo grzeczny tym razem :)

a tu się troszkę chował:
    4q28te.jpg
    157nndl.jpg

ma gdzieś ok 8,6-9,5cm :) lekarz aż tak dokładnie nie miał jak zmierzyć bo mały czasami się wyginał :)
    badań z krwi nie robili bo z usg wyszło tak małe ryzyko że badania z krwi tylko potwierdziłyby ten wynik max o 5% dokładniej :)
    dał próbki witaminek na przetestowanie (LadeeVit i Pregna plus) kazał zacząć je brać bądź inne...
    Z uwagi na moją grupę krwi i dobre wyniki nie dawał skierowania na badanie odczyny Combsa.
    Przepisał maść na moje podrażnienia i swędzenia, którą mogę stosować codziennie bez obaw (Alantan plus) po badaniu stwierdził że nie ma żadnego zapalenia, po prostu skóra jest bardziej ukrwiona i wrażliwa :)
    Luteinę mam odstawić do 2x2 przez najbliższy tydzień, później 2x1 do następnej wizyty... po badaniu stwierdził że jeśli nie ma bóli, moja budowa w normie, szyjka twarda zamknięta to dostawiamy, dzwonić jakby zaczął boleć brzuch :)

Po wizycie byłam w szpitalu obejrzeć sale :) warunki super!!! :) za miesiąc mam dzwonić do szkoły rodzenia :) i kolejna wizyta już połówkowe!!! :D

Mordka mi się cieszy znów cały czas :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:07

Gosia19, Fipsik, Nelus, jovi81, karolcia:)))), justyna14, Zaczarowana, akuszerka89, kark, madiiiii, stardust87, MOI, verynice, mycha89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela gratuluję synka <3

hela lubi tę wiadomość

• assantea Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wyluzowany na pierwszym zdjęciu!:-D słodki maluszek!

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    ja diete niskoweglowodanowa zmodernizowalam tak aby na niej zostac juz na zawsze.
    -nie jem slodyczy,(mozesz jesc czekolade z zawartoscia kakao przynajmniej 70%, ciast, (raz , ewntualnie dwa razy w miesiacu pozawalm sobie na kawaleczek ciasta)
    -podstawa to UNIKANIE wszystkiego co jest z bialej maki pszennej, wiec jest to chleb, buleczki,drozdzowki,paczki,makaron, pizza,wyzej wspomniane ciasta i bialy ryz.
    -nie wolno jesc ziemniakow ( w zadnej postaci) i pic piwa to sa dwie najgorsze rzeczy…( pozwalam sobie na fryki czasami)
    - nie wolno gotowanej kukurydzy,marchewki i burakow, surowe jak najbardziej, z owocow nie jem babana, arbuza,melona,zadnych owocow z puszki, rodzynkow, chipsow, platki kukurydziane, kasza manna,
    W ZAMIAN ciemny makaron z maki razowej , makaron capellini (wykonany z innej maki), brazowy ryz, chleb zytni, pumpernickiel,chleb orkiszowy, zamiast ziemniakow bataty-slodkie ziemniaki, platki sniadaniowe pelne,
    Ja jem duzo owocow, warzyw, mozesz jesc miesa,ryby, owoce,morza, nabial,jajka,wino wytrawne :), migdaly, orzechy, jak chcesz cos poslodzic to kup fruktoze zmiast cukru albo stewie,

Oczywiscie nie wpadam w skrajnosci, czasem zjem pizze czy normalny makaron czy kukurydze z grilla.
    Jak znajde link to ci przesle jakie produkty mozesz a jakie powinnas unikac. ja mam zawsze listy produktow na lodowce:)

ciekawa dieta i można na niej być bo ja zanim zaszłam w ciążę to ogólnie nie jadłam ziemniaków, chleba i drożdzówek bo nie czułam takiej potrzeby, ale za to w 1 trymestrze to prawie tylko to szamałam bo miałam niesłychaną ochotę. Buraki gotowane jem tylko wtedy kiedy mam problem z wypróżnieniem bo mi pomagają. Pizze i ciasto też jem od święta, ale za to czekolady czy marcepanu albo chałwy trudno mi czasami sobie odmówić :).

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    ja diete niskoweglowodanowa zmodernizowalam tak aby na niej zostac juz na zawsze.
    -nie jem slodyczy,(mozesz jesc czekolade z zawartoscia kakao przynajmniej 70%, ciast, (raz , ewntualnie dwa razy w miesiacu pozawalm sobie na kawaleczek ciasta)
    -podstawa to UNIKANIE wszystkiego co jest z bialej maki pszennej, wiec jest to chleb, buleczki,drozdzowki,paczki,makaron, pizza,wyzej wspomniane ciasta i bialy ryz.
    -nie wolno jesc ziemniakow ( w zadnej postaci) i pic piwa to sa dwie najgorsze rzeczy…( pozwalam sobie na fryki czasami)
    - nie wolno gotowanej kukurydzy,marchewki i burakow, surowe jak najbardziej, z owocow nie jem babana, arbuza,melona,zadnych owocow z puszki, rodzynkow, chipsow, platki kukurydziane, kasza manna,
    W ZAMIAN ciemny makaron z maki razowej , makaron capellini (wykonany z innej maki), brazowy ryz, chleb zytni, pumpernickiel,chleb orkiszowy, zamiast ziemniakow bataty-slodkie ziemniaki, platki sniadaniowe pelne,
    Ja jem duzo owocow, warzyw, mozesz jesc miesa,ryby, owoce,morza, nabial,jajka,wino wytrawne :), migdaly, orzechy, jak chcesz cos poslodzic to kup fruktoze zmiast cukru albo stewie,

Oczywiscie nie wpadam w skrajnosci, czasem zjem pizze czy normalny makaron czy kukurydze z grilla.
    Jak znajde link to ci przesle jakie produkty mozesz a jakie powinnas unikac. ja mam zawsze listy produktow na lodowce:)

Hmm a wiesz moze dlaczego nie mozna jesc gotowanej kukurydzy, buraków, marchewki, ziemniaków, melona... Ja to wszystko jem a lekarka powiedziała ze wszystkie owoce i warzywa sa wskazane! Za to wino wytrawne odpada na pewno...

201703012752.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że marchewka i kukurydza mają wysoki indeks glikemiczny. Może o to chodzi. Zobaczymy co afrykanka na to:-)

afrykanka lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Ale wyluzowany na pierwszym zdjęciu!:-D słodki maluszek!

tak zero wstydu, lezał rozwalony księciuniu :D

64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:42

Nelus, Gosia19 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzucho :) ten czerwony pasek to odbił się od rajstop :D:D::D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niby wszystko ok, maluch ma 67,23mm co daje dokładnie 12t 5d ale NT mam 2,0mm, lekarz kazał czekać na wyniki testu podwójnego z krwi i wtedy zadecyduje czy wyśle mnie na amniopunkcje... dupa, dupa, dupa. Czy ja kiedyś zacznę cieszyć się z tej ciąży.
    Jedyny plus to to że odstawiam większość leków w tym tygodniu ale za to zastrzyki zostają do końca ciąży i przez pierwszy miesiąc po porodzie... :(

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://oi59.tinypic.com/xpc02s.jpg

Brzuszek 5 dni temu

Gosia19, hela, justyna14, Zaczarowana, kark, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    http://oi59.tinypic.com/xpc02s.jpg

Brzuszek 5 dni temu

fajny :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się skasowało zdjęcie, wstawiam raz jeszcze.

...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:43

hela, Gosia19, justyna14, kark, verynice lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi jejku czemu az tyle badań? cos nie tak z usg wyszlo ze amniopunkcje chce robic?

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    fajny :)

Twoj tez super, tylko mój jakoś tak duzo wyżej nie wiem czemu :) jestesmy na podobnym etapie :D

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    347g175.jpg
    mój dzisiejszy :D
    152nd36.jpg

Gosia19, Nelus, kark, verynice, mycha89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Jovi jejku czemu az tyle badań? cos nie tak z usg wyszlo ze amniopunkcje chce robic?
    Niby mój wiek, wcześniejsze poronienia i wartość P.KARKOWEJ w granicy górnej normy 2,0 mm każą mu dmuchać na zimne, teraz musze czekac ok 5 dni na wyniki badań i opracowanie prawdopodobieństwa wad przez lab. na podstawie opisu USG (parametrów), i wyników krwi. Nie wiem czy on nie przesadza bo powiedział że wszystkie parametry idealne (główka, kończyny, budowa serduszka, żołądek, kość nosowa). sama już nie wiem co myśleć - ile u Was wynosiło NT na USG genetycznym ?

xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Niby mój wiek, wcześniejsze poronienia i wartość P.KARKOWEJ w granicy górnej normy 2,0 mm każą mu dmuchać na zimne, teraz musze czekac ok 5 dni na wyniki badań i opracowanie prawdopodobieństwa wad przez lab. na podstawie opisu USG (parametrów), i wyników krwi. Nie wiem czy on nie przesadza bo powiedział że wszystkie parametry idealne (główka, kończyny, budowa serduszka, żołądek, kość nosowa). sama już nie wiem co myśleć - ile u Was wynosiło NT na USG genetycznym ?

kochana lepiej lekarz ktory sprawdza wszystko dokladnie, choc pewnie to stresujace, mi gin mowil ze robi zawsze pow 35 roku, mi Nt wyniosło 1,3 w pierwszym pomiarze, w drugim 1,7... kochana nie załamuj się bedzie wszystko ok jak z usg wszystko dobrze! to tylko dodatkowe potwierdzenie lepszy taki przejmujacy sie lekarz niz olewajacy sprawe! za 5 dni na pewno dostaniesz wiadomosc ze wszystko dobrze :)

jovi81 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję hela <3 staram się tak myśleć :)

xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mam doła i to takiego gigantycznego :(
    Wiedziałam, że mam jakąś infekcje czy coś w tym stylu bo miałam złe wyniki moczu, ale wczoraj jak zobaczyłam zielonkawe upławy padłam :/
    Oczywiście zajrzałam do wujka googla, a tam rzęsistkowica o_O
    Mojego gina teraz nie ma, a wizyta dopiero za tydzień :(
    Chyba umrę ;(

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ