Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mycha mi się marzył chlopczyk bo w moich wizjach zawsze był starszy chlopczyk i z mlodsza siostrzyczka
tez wczesnie uslyszelismy ze chlopak (w 13tyg) ostatnio lekarz potwierdził, i nie to że nie wierze w kompetencje lekarza ale tyle się nasłuchałam że lekarze sie mylili i po porodzie niespodzianka, że mam jeszcze ciut wątpliwości czy to faktycznie chłopaczek mi tam siedzi
-
a co do jedzenia to ja zachcianek jako takich nie mam, jem tak jak wczesniej czasami slodkie, ogorki kiszone kocham nad zycie od urodzenia
ale ale...
Teraz wam smaka narobie
wczoraj zrobiłam okienka - powrót do dzieciństwa - uwielbiam ten tlusty przysmak!
Mika 28, stardust87, kark, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje
Ewi mnie ciagnie z lewej strony, jak na okres albo bolace wzdeciaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:29
betina89 lubi tę wiadomość
-
a powiedzcie mi dziewczyny czy kupujecie może jakiąś kołyskę czy też kosz Mojżesza do spioszkania maleństwu? A może od razu łóżeczko bo Ja w sumie przy córce od razu łóżeczko a teraz zastanawiam się nad kołyską :)I tak już kukałam na allegro nad kołyską
-
hela wrote:Ewi mnie ciagnie z lewej strony, jak na okres albo bolace wzdecia
to ja mam podobnie, nie boli tylko jak leżę, a jak cokolwiek innego robię to masakra. jak narazie żadnych tabsów nie biorę ale chyba zacznę jak tak dalej pójdzie bo lekarza mam pod koniec marca dopiero, a w piatek jadę do wrocławia i szkoda żebym nic nie połaziła -
hela wrote:Mycha mi się marzył chlopczyk bo w moich wizjach zawsze był starszy chlopczyk i z mlodsza siostrzyczka
tez wczesnie uslyszelismy ze chlopak (w 13tyg) ostatnio lekarz potwierdził, i nie to że nie wierze w kompetencje lekarza ale tyle się nasłuchałam że lekarze sie mylili i po porodzie niespodzianka, że mam jeszcze ciut wątpliwości czy to faktycznie chłopaczek mi tam siedzi
mi też już lekarz w 13 tyg powiedział że będzie mężczyznaa ja tak chciałam Gabrysię
ale mały będzie moim ukochanym synciem
-
nick nieaktualnydziewczyny mnie boli brzuch( pachwiny, boki ) od samego poczatku ciazy teraz jest 13 tc, mozna powiedziec ze codziennie i nieustannie. Cał czas biore nospe , nawet teraz leże i strasznieeee boli ale byłam na wizyce specjalnie z tymi bolami i jest dobrze, taka widocznie mja uroda.Rozciagają sie wiązadła, może ja to bardziej czuję po prostu. Dużo trenowałam na siłowni więc brzuch i miesnie bardzo napięte a teraz jak się rozciągają to taki efekt uboczny:) Wszytko się wytrzyma, tylko najgorzej sobie wmówic ze coś sie dzieje złego i czlowiek się po prostu boi o tą maliznę
-
ofcooo wrote:w zasadzie nie zaobserwowałam u siebie zachcianek... ale wszystkie powyższe bardzo mi smakują
a płci dzidziusia narazie nie chcemy znać tzn. chcemy niespodziankę
a propos powyższego arbuza -- > za mną chodzi od 2-3 tygodni sałatka jarzynowa))
tez juz jakis czas za mnaa chodzila
-
hela wrote:Kochana przespałam się całe 20-30min i to by było na tyle (nagrania z kursu mi pomogly) ale co jakis czas ciagnie, i co dziwne tylko z lewej, nospa do dupy, nie pomogla, wzielam teraz apap - zobaczymy. CZuję się jakbym miala ciote dostac
Jak nie przejdzie do wieczora to chyba pojadę do szpitala sie upewnic - nie wytrzymam kolejnej nieprzepsanej nocy -
Ewi25 wrote:nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje
-
Cześć mamusie. Opowiem wam co mi się przytrafiło.
Od niedzieli bolał mnie brzuch, z lewej strony totalnie jak na miesiączkę. W poniedziałek czyli wczoraj już nie dawałam rady bo nie dosyć, że bolało to się martwiłam czy wszystko jest dobrze. Wieczorem zapisałam się do ginekologa prywatnego (ponieważ mój ginekolog wyjechał) totalnie przypadkowego, jedyny w okolicy który mógł mnie przyjąć jeszcze tego samego dnia.
Wystałam się godzinę w kolejce ale się udało. Pani dr zbadała mnie i powiedziała że bóle to normalne na tym etapie żeby się nie martwić i przepisała luteinę i nospę. Na koniec stwierdziła, że jeszcze usg zrobi (bo badała mnie na samolocie) żeby zobaczyć czy dzidzia ma się dobrze. Wszystko było dobrze kiedy nagle w trakcie usg pani zamilkła i się przyglądała na główkę mojego maluszka. Serce mi stanęło a dr powiedziała że bobas ma obrzęk głowy z prawej strony, a po chwili dodała że jeszcze jest ubytek kości czaszki po prawej stronie głowy!!!! -
Quatriona wrote:Cześć mamusie. Opowiem wam co mi się przytrafiło.
Od niedzieli bolał mnie brzuch, z lewej strony totalnie jak na miesiączkę. W poniedziałek czyli wczoraj już nie dawałam rady bo nie dosyć, że bolało to się martwiłam czy wszystko jest dobrze. Wieczorem zapisałam się do ginekologa prywatnego (ponieważ mój ginekolog wyjechał) totalnie przypadkowego, jedyny w okolicy który mógł mnie przyjąć jeszcze tego samego dnia.
Wystałam się godzinę w kolejce ale się udało. Pani dr zbadała mnie i powiedziała że bóle to normalne na tym etapie żeby się nie martwić i przepisała luteinę i nospę. Na koniec stwierdziła, że jeszcze usg zrobi (bo badała mnie na samolocie) żeby zobaczyć czy dzidzia ma się dobrze. Wszystko było dobrze kiedy nagle w trakcie usg pani zamilkła i się przyglądała na główkę mojego maluszka. Serce mi stanęło a dr powiedziała że bobas ma obrzęk głowy z prawej strony, a po chwili dodała że jeszcze jest ubytek kości czaszki po prawej stronie głowy!!!!
Jezu i co teraz ?to coś bardzo złego według niej ? -
Mika 28 wrote:a powiedzcie mi dziewczyny czy kupujecie może jakiąś kołyskę czy też kosz Mojżesza do spioszkania maleństwu? A może od razu łóżeczko bo Ja w sumie przy córce od razu łóżeczko a teraz zastanawiam się nad kołyską :)I tak już kukałam na allegro nad kołyską
-
Wystałam się godzinę w kolejce ale się udało. Pani dr zbadała mnie i powiedziała że bóle to normalne na tym etapie żeby się nie martwić i przepisała luteinę i nospę. Na koniec stwierdziła, że jeszcze usg zrobi (bo badała mnie na samolocie) żeby zobaczyć czy dzidzia ma się dobrze. Wszystko było dobrze kiedy nagle w trakcie usg pani zamilkła i się przyglądała na główkę mojego maluszka. Serce mi stanęło a dr powiedziała że bobas ma obrzęk głowy z prawej strony, a po chwili dodała że jeszcze jest ubytek kości czaszki po prawej stronie głowy!!!!
ja bym jeszcze na twoim miejscu poszła do innego prywatnego lekarza, bo nigdy jednej opinii nie powinno brać się pod uwagę i to takiej ważnej.
-
Wystałam się godzinę w kolejce ale się udało. Pani dr zbadała mnie i powiedziała że bóle to normalne na tym etapie żeby się nie martwić i przepisała luteinę i nospę. Na koniec stwierdziła, że jeszcze usg zrobi (bo badała mnie na samolocie) żeby zobaczyć czy dzidzia ma się dobrze. Wszystko było dobrze kiedy nagle w trakcie usg pani zamilkła i się przyglądała na główkę mojego maluszka. Serce mi stanęło a dr powiedziała że bobas ma obrzęk głowy z prawej strony, a po chwili dodała że jeszcze jest ubytek kości czaszki po prawej stronie głowy!!!! -
wypisała mi skierowanie do szpitala na badania genetyczne i kazała jechać od razu (była już prawie 22).
Niestety mnie nie przyjęli i kazali przyjść dziś rano. Noc miałam oczywiście z głowy...
W szpitalu rano też się nie udało dostać na genetyczne tylko zostałam zapisana dopiero na następny tydzień!
Ponieważ z tego wszystkiego nie wzięłam recepty na luteinę ustawiłam się w kolejce do lekarza na izbie przyjęć. Po 3h zostałam przyjęta a ponieważ pokazałam moje wczorajsze usg z obrzękiem i dziurą w czaszce lekarz bardzo dokładnie zrobił mi usg i przez brzuch i przez pochwę. A tam na każdym zdjęciu głowa mojego maleństwa jak to powiedział lekarz idealnie książkowa!
Okazało się że pani dr z wczoraj musi mieć jakąś wadę swojego sprzętu i nakładały jej się obrazy i dlatego wyglądało to u niej tak a nie inaczej!
Przeżyłam koszmar a wszystko przez wadę sprzętu! Coś strasznego dopiero teraz doszłam trochę do siebie.
Mam nadzieję że już nigdy mi się to nie przytrafi, ani żadnej z was. -
Ja jem wszystkie surowe owoce i warzywa, lubie mieso, ostatnio ogromna ochota na placki ziemniaczane z kwasna smietana
Po "cudownym"uzdrowieniu z migreny wybralam sie do fryzjera, a potem weszlam do kosmetycznego bobby brown i dalam sie umalowac wizazystce, Poczulam sie jak kobieta
Jak juz sie tak super poczulam to weszlam do trzech dzieciecych sklepow i nakupowalam troche ubranek. Nie moglam sie powstrzymac. To bylo silniejsze ode mnie
W ostatni weekend miesiaca u nas sa targi "wszystko dla dziecka" olbrzymie hale ze stoiskami tylko dla dzieci, od wozkow, lozeczek,ubranek,kosmetykow, wszystko czego dusza zapragnie. Meza juz namowilam -
nick nieaktualny