Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha mi się marzył chlopczyk bo w moich wizjach zawsze był starszy chlopczyk i z mlodsza siostrzyczka :) tez wczesnie uslyszelismy ze chlopak (w 13tyg) ostatnio lekarz potwierdził, i nie to że nie wierze w kompetencje lekarza ale tyle się nasłuchałam że lekarze sie mylili i po porodzie niespodzianka, że mam jeszcze ciut wątpliwości czy to faktycznie chłopaczek mi tam siedzi :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do jedzenia to ja zachcianek jako takich nie mam, jem tak jak wczesniej czasami slodkie, ogorki kiszone kocham nad zycie od urodzenia ;)

ale ale...
    Teraz wam smaka narobie :)
    wczoraj zrobiłam okienka - powrót do dzieciństwa - uwielbiam ten tlusty przysmak! :D
    wjct4m.jpg

Mika 28, stardust87, kark, madiiiii lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje

Ewi mnie ciagnie z lewej strony, jak na okres albo bolace wzdecia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:29

betina89 lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi dziewczyny czy kupujecie może jakiąś kołyskę czy też kosz Mojżesza do spioszkania maleństwu? A może od razu łóżeczko bo Ja w sumie przy córce od razu łóżeczko a teraz zastanawiam się nad kołyską :)I tak już kukałam na allegro nad kołyską :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ewi mnie ciagnie z lewej strony, jak na okres albo bolace wzdecia :/

to ja mam podobnie, nie boli tylko jak leżę, a jak cokolwiek innego robię to masakra. jak narazie żadnych tabsów nie biorę ale chyba zacznę jak tak dalej pójdzie bo lekarza mam pod koniec marca dopiero, a w piatek jadę do wrocławia i szkoda żebym nic nie połaziła :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że bedzie tak pięknie, nic mnie nie bolało, żadnych mdłości i wymiotów to teraz mnie łapie, jak nie bóle to zasłabnięcia :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Mycha mi się marzył chlopczyk bo w moich wizjach zawsze był starszy chlopczyk i z mlodsza siostrzyczka :) tez wczesnie uslyszelismy ze chlopak (w 13tyg) ostatnio lekarz potwierdził, i nie to że nie wierze w kompetencje lekarza ale tyle się nasłuchałam że lekarze sie mylili i po porodzie niespodzianka, że mam jeszcze ciut wątpliwości czy to faktycznie chłopaczek mi tam siedzi :)

mi też już lekarz w 13 tyg powiedział że będzie mężczyzna :) a ja tak chciałam Gabrysię :D ale mały będzie moim ukochanym synciem :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    A myślałam że bedzie tak pięknie, nic mnie nie bolało, żadnych mdłości i wymiotów to teraz mnie łapie, jak nie bóle to zasłabnięcia :(

Ewi ja mroczki przed oczami mam codziennie, wystarczy ze wstane :/

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mnie boli brzuch( pachwiny, boki ) od samego poczatku ciazy teraz jest 13 tc, mozna powiedziec ze codziennie i nieustannie. Cał czas biore nospe , nawet teraz leże i strasznieeee boli ale byłam na wizyce specjalnie z tymi bolami i jest dobrze, taka widocznie mja uroda.Rozciagają sie wiązadła, może ja to bardziej czuję po prostu. Dużo trenowałam na siłowni więc brzuch i miesnie bardzo napięte a teraz jak się rozciągają to taki efekt uboczny:) Wszytko się wytrzyma, tylko najgorzej sobie wmówic ze coś sie dzieje złego i czlowiek się po prostu boi o tą maliznę:)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    w zasadzie nie zaobserwowałam u siebie zachcianek... ale wszystkie powyższe bardzo mi smakują :)

a płci dzidziusia narazie nie chcemy znać tzn. chcemy niespodziankę :)

a propos powyższego arbuza -- > za mną chodzi od 2-3 tygodni sałatka jarzynowa :)))
    Ja salatke jarzynowa dzis zrobilam :) tez juz jakis czas za mnaa chodzila :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Kochana przespałam się całe 20-30min i to by było na tyle (nagrania z kursu mi pomogly) ale co jakis czas ciagnie, i co dziwne tylko z lewej, nospa do dupy, nie pomogla, wzielam teraz apap - zobaczymy. CZuję się jakbym miala ciote dostac :/
    Jak nie przejdzie do wieczora to chyba pojadę do szpitala sie upewnic - nie wytrzymam kolejnej nieprzepsanej nocy :(
    Kochana to może lepiej jedź? Mi przeszło na razie ale jak wróci wieczorem to też pojadę. A jak Cię boli? Bo takie napięcie w podbrzuszu jak na okres to miałam już od jakiś 2 dni, jakbym tam kamień nosiła, ale to nie bolało. A od wczoraj takie kujące skurcze, jakby mi ktoś ściskał macicę w dłoni. Ale tylko z prawej strony.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje
    Mnie tez wlasnie lewy boli raz na jakis czas. ale mysle ze taki bol nie jest chyba niczym niezwyklym. mnie zawsze jak boli to tylko z lewej strony na dole.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie. Opowiem wam co mi się przytrafiło.
    Od niedzieli bolał mnie brzuch, z lewej strony totalnie jak na miesiączkę. W poniedziałek czyli wczoraj już nie dawałam rady bo nie dosyć, że bolało to się martwiłam czy wszystko jest dobrze. Wieczorem zapisałam się do ginekologa prywatnego (ponieważ mój ginekolog wyjechał) totalnie przypadkowego, jedyny w okolicy który mógł mnie przyjąć jeszcze tego samego dnia.
    Wystałam się godzinę w kolejce ale się udało. Pani dr zbadała mnie i powiedziała że bóle to normalne na tym etapie żeby się nie martwić i przepisała luteinę i nospę. Na koniec stwierdziła, że jeszcze usg zrobi (bo badała mnie na samolocie) żeby zobaczyć czy dzidzia ma się dobrze. Wszystko było dobrze kiedy nagle w trakcie usg pani zamilkła i się przyglądała na główkę mojego maluszka. Serce mi stanęło a dr powiedziała że bobas ma obrzęk głowy z prawej strony, a po chwili dodała że jeszcze jest ubytek kości czaszki po prawej stronie głowy!!!!

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Od niedzieli bolał mnie brzuch, z lewej strony totalnie jak na miesiączkę. W poniedziałek czyli wczoraj już nie dawałam rady bo nie dosyć, że bolało to się martwiłam czy wszystko jest dobrze. Wieczorem zapisałam się do ginekologa prywatnego (ponieważ mój ginekolog wyjechał) totalnie przypadkowego, jedyny w okolicy który mógł mnie przyjąć jeszcze tego samego dnia.
    Wystałam się godzinę w kolejce ale się udało. Pani dr zbadała mnie i powiedziała że bóle to normalne na tym etapie żeby się nie martwić i przepisała luteinę i nospę. Na koniec stwierdziła, że jeszcze usg zrobi (bo badała mnie na samolocie) żeby zobaczyć czy dzidzia ma się dobrze. Wszystko było dobrze kiedy nagle w trakcie usg pani zamilkła i się przyglądała na główkę mojego maluszka. Serce mi stanęło a dr powiedziała że bobas ma obrzęk głowy z prawej strony, a po chwili dodała że jeszcze jest ubytek kości czaszki po prawej stronie głowy!!!!

Jezu i co teraz ?to coś bardzo złego według niej ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a powiedzcie mi dziewczyny czy kupujecie może jakiąś kołyskę czy też kosz Mojżesza do spioszkania maleństwu? A może od razu łóżeczko bo Ja w sumie przy córce od razu łóżeczko a teraz zastanawiam się nad kołyską :)I tak już kukałam na allegro nad kołyską :)
    Ja mialam taka kolyske- kosz przy drugim dziecku i bardzo nam sie przydal. stal przy naszym lozku a lozeczko w pokoju dziecka. i dopoki mala nie dorosla do lozka to spala w koszu przy naszym lozku. wtedy ta kolyske dostalismy od kogos i teraz tez sie zastanawiam czy kupic bo w sumie troche to kosztuje a uzywa sie max pol roku i nie wiem czy potrzebny mi kolejny grzmot.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:

ja bym jeszcze na twoim miejscu poszła do innego prywatnego lekarza, bo nigdy jednej opinii nie powinno brać się pod uwagę i to takiej ważnej.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    O matko! i co ci ona na to powiedziala? moze jeszcze te kosci sie wyksztalca. to dopiero poczatek ciazy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypisała mi skierowanie do szpitala na badania genetyczne i kazała jechać od razu (była już prawie 22).
    Niestety mnie nie przyjęli i kazali przyjść dziś rano. Noc miałam oczywiście z głowy...
    W szpitalu rano też się nie udało dostać na genetyczne tylko zostałam zapisana dopiero na następny tydzień!
    Ponieważ z tego wszystkiego nie wzięłam recepty na luteinę ustawiłam się w kolejce do lekarza na izbie przyjęć. Po 3h zostałam przyjęta a ponieważ pokazałam moje wczorajsze usg z obrzękiem i dziurą w czaszce lekarz bardzo dokładnie zrobił mi usg i przez brzuch i przez pochwę. A tam na każdym zdjęciu głowa mojego maleństwa jak to powiedział lekarz idealnie książkowa!
    Okazało się że pani dr z wczoraj musi mieć jakąś wadę swojego sprzętu i nakładały jej się obrazy i dlatego wyglądało to u niej tak a nie inaczej!
    Przeżyłam koszmar a wszystko przez wadę sprzętu! Coś strasznego dopiero teraz doszłam trochę do siebie.
    Mam nadzieję że już nigdy mi się to nie przytrafi, ani żadnej z was.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystkie surowe owoce i warzywa, lubie mieso, ostatnio ogromna ochota na placki ziemniaczane z kwasna smietana :)

Po "cudownym"uzdrowieniu z migreny wybralam sie do fryzjera, a potem weszlam do kosmetycznego bobby brown i dalam sie umalowac wizazystce, Poczulam sie jak kobieta :)
    Jak juz sie tak super poczulam to weszlam do trzech dzieciecych sklepow i nakupowalam troche ubranek. Nie moglam sie powstrzymac. To bylo silniejsze ode mnie :)
    W ostatni weekend miesiaca u nas sa targi "wszystko dla dziecka" olbrzymie hale ze stoiskami tylko dla dzieci, od wozkow, lozeczek,ubranek,kosmetykow, wszystko czego dusza zapragnie. Meza juz namowilam :)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję ci kochana, nawet nie chce sobie wyobrazić co czułaś!!!masakra jakaś!!

‹‹ 352 353 354 355 356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ