Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika 28 wrote:O Ja to Ja już w 18 tygodniu a mój dzidziuś jest starszy o tydzień i waży ponad 20dag to co Ja mam za giganta? a tak swoją drogą to dzidzie rosną swoim tempem i zadne programy nie są w stanie nam określić dokładności
nie moge się doczekać poniedziałku i usg:) mąż idzie ze mną
oby wszystko było dobrze
Dziewczyny to ile z Was już odczuwa ruchy i w którym tygodniu zaczęłyście je czuć? I czy to Wasze pierwsze czy kolejne dziecko? Robie statystyki:) -
deidre wrote:Hej,
te skurcze możesz mieć z niedoboru magnezu.
Zażywam magnez od 6tego tygodnia - jednego dnia wieczorem miałam silne bóle podbrzusza i poleciałam z tym rano następnego dnia do jakiegokolwiek gina.
Kazał się nie stresować (więc ważne też żeby się nie nakręcać) i relaksować macicę magnezem
Na normalnej wizycie, moja gin poparła to i kazała dalej zażywać.
Ja biorę Magne B6 zwykłe - z mleczanem magnezu. Podobno się najszybciej wchłania. -
stardust87 wrote:Nie wiem czy można Max Ale chyba tak. Albo może sobie na pół zrób tabletkę czy jak tam te dawki wyglądają.
nie wiem jaki sklad maja zwykle nospy, ale ta ma:
80mg drotaweryny chlorowodorku
laktoza jednowodna, skrobia kukurydziana, powidon, magnezu stearynian, talk, alkohol poliwinylowy, żółcień chinolinowa lak, makriogol, E171, lecytyna żelza tlenek żółty (E172)
-
Oj no Ja jestem mega szczęśliwa siedzę sobie w foteliku i czuję jak lata mi ten "Fredziu" w brzuszku już zapomniałam jak to jest bo po 5 latach co można pamiętać? chyba nie za dużo zatarło się
a Ja mam już córkę jeśli chodzi o te Twoje statystyki a po co Ci to ?
A i rchy czułam gdzieś około 16 tygodniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 12:24
justyna14 lubi tę wiadomość
-
hela wrote:nie wiem jaki sklad maja zwykle nospy, ale ta ma:
80mg drotaweryny chlorowodorku
laktoza jednowodna, skrobia kukurydziana, powidon, magnezu stearynian, talk, alkohol poliwinylowy, żółcień chinolinowa lak, makriogol, E171, lecytyna żelza tlenek żółty (E172) -
Mika 28 wrote:Oj no Ja jestem mega szczęśliwa siedzę sobie w foteliku i czuję jak lata mi ten "Fredziu" w brzuszku już zapomniałam jak to jest bo po 5 latach co można pamiętać? chyba nie za dużo zatarło się
a Ja mam już córkę jeśli chodzi o te Twoje statystyki a po co Ci to ?
A i rchy czułam gdzieś około 16 tygodnia -
Stardust mój lekarz napisał żeby poobserwować jeszcze ok 2-3dni jeśli ból nie zniknie to mam sie u niego pojawić, czytałam o tym że w 16tyg macica znacznie się powiększa i mogą wystąpić bóle i skurcze, należy wtedy przyjmować leki rozkurczające - jeśli nie pomogą i będzie to trwało to tak jak lekarz napisał
więc uspokoił mnie, na noc wezmę jeszcze drugą połówkę nospy i obym w końcu się wyspała
-
hela wrote:Stardust mój lekarz napisał żeby poobserwować jeszcze ok 2-3dni jeśli ból nie zniknie to mam sie u niego pojawić, czytałam o tym że w 16tyg macica znacznie się powiększa i mogą wystąpić bóle i skurcze, należy wtedy przyjmować leki rozkurczające - jeśli nie pomogą i będzie to trwało to tak jak lekarz napisał
więc uspokoił mnie, na noc wezmę jeszcze drugą połówkę nospy i obym w końcu się wyspała
mi chyba na razie przeszło po nospie. Mam nadzieję że już nie wróci
i mam nadzieję że to rzeczywiście to rozciąganie.trzymaj się kobieto
-
hela wrote:Stardust mój lekarz napisał żeby poobserwować jeszcze ok 2-3dni jeśli ból nie zniknie to mam sie u niego pojawić, czytałam o tym że w 16tyg macica znacznie się powiększa i mogą wystąpić bóle i skurcze, należy wtedy przyjmować leki rozkurczające - jeśli nie pomogą i będzie to trwało to tak jak lekarz napisał
To by się zgadzało z tym 16tym tygodniem.
Mnie własnie w zeszłym tygodniu codziennie "ciągnęło", jeden dzień był bardzo intensywny + cała noc -
deidre wrote:To by się zgadzało z tym 16tym tygodniem.
Mnie własnie w zeszłym tygodniu codziennie "ciągnęło", jeden dzień był bardzo intensywny + cała noc -
justyna14 wrote:no ja też, ale licze, że może na święta wielkanocne coś już będę czuć.
Z tym że jestem już w 17tym tygodniu i ciągle nic...
Ale podobno szybciej czują mamy szczuplejsze, więc ja będę musiała pewnie jeszcze trochę poczekać.
Moja gin mówi że powinnam zacząć odczuwać ruchy koło 20tego tygodnia. -
stardust87 wrote:To dobrze
mi chyba na razie przeszło po nospie. Mam nadzieję że już nie wróci
i mam nadzieję że to rzeczywiście to rozciąganie.trzymaj się kobieto
a ile nospmozna wziac na dobe maksymalnie?
chciałabym przespac ta noc
ja zawsze miesiaczki mialam bardzo bolesne i nospa nigdy mi nie pomagala nawet ta max, i teraz czuje sie podobnie i boje sie ze nie pomoze -
hela wrote:a ile nosp
mozna wziac na dobe maksymalnie?
chciałabym przespac ta noc
ja zawsze miesiaczki mialam bardzo bolesne i nospa nigdy mi nie pomagala nawet ta max, i teraz czuje sie podobnie i boje sie ze nie pomoze -
Czesc dziewczyny, ja mam ciuszkow już 3 worki, część typowo dla dziewczynek po córci koleżanki, więc mogę się podzielić, jak potwierdzi się siusiak. Co do migreny to mialam ją na poczatku ciąży i ratowalam się apapem. Bezsenne noce fundowal mi duphaston i lekarz kazał odstawić. Teraz chorobsko mnie dopadło i mam sinupret, tymianek i podbial i apap... ehhh niech juz bedzie cieplo. Zeby tego bylo malo kilka ostatnich dni pelnych stresu a dzis narzeczonego mam w szpitalu, chcą mu kolano w gips wsadzić bez rtg !!!!! Służba zdrowia mnue załamuje!
-
A mnie już tak wykanczał ten ból od dwóch tygodni ze postanowiłam napisać do mojego gina jednak. Bo nie wybaczylabym sobie gdyby małemu coś się stało. A wizyta za tydzień. Kazał mi dziś do siebie do siebie do szpitala przyjechać. Na szczęście okazało się ze jest ok. Mały cały i zdrowy a szyjka długa i zamknięta. Okazało się ze prawdopodobnie tak ciągna mnie zrosty pooperacyjne. 10 lat temu pękł mi jajnik i miałam pilną operację. Mam ćwiczyć i masowac blizne. Całe szczęście że z dzieciem ok. Ja się jakoś przemęcze
deidre, JagoodkaK, justyna14, Mika 28, kark lubią tę wiadomość