Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam się pochwalić :)
    Od kilku dni czuję delikatne mizianie, a dziś na 100% było kilka kopniaków :D

Poza tym jestem po wizycie, dzidziuś ma wszystko na swoim miejscu. A co do płci to zanim pan doktor zdarzył powiedzieć, że chłopiec, to zobaczyłam ewidentnie dwa jąderka i patyka między nimi :D

Mika 28, Nelus, mycha89, madiiiii, hela, Zaczarowana, justyna14, assantea, BlackLuna, Patu, verynice, karolcia:)))), Migotka22, dba, zoi lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    No ma kobieta bardzo dobre serce, oddałaby nam ostatni grosz, wypchałaby lodówkę po brzegi i jeszcze coś do domu kupi zawsze... ALe też za bardzo się wtrąca... Co chwilę ma swoje złote rady... W sumie to lubię z nią kawkę wypić, poplotkować... Tylko strasznie jestem wyczulona jak mnie krytykuje, że czegoś nie jem, że czegoś nie posprzątałam i bierze się za to sama, jakby była u siebie... No ale cóż. Lepsza taka teściowa jak żadna. W sumie to ona wzięła kredyt na nasz dom, razem z teściem i mężem, bo ja nie mam zdolności takiej. Więc mam jej co zawdzięczać...

Doceń teściową, ja nie mam teściów i sami jesteśmy bo moi rodzice daleko :/ podziwiam za te kredyty, my jesteśmy antykredytowi i zrobimy wszystko żeby ich nie brać ale wiadomo budowa domu to nie zamiana mieszkania na większe wiec pewnie kredyt nas nie ominie - co za kraj!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KArk super!!!! :D kolejny chłopak :D chyba póki co to chłopcy górują na liście naszych wrześniówek :)

kark lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam straszne skurcze cały wieczór. Na zmianę w podbrzuszu i w plecach. Ale tylko z prawej strony. I bardzo krótkie - trwają sekundę dwie i przechodzą. Ale wracają po jakiś 20 sekundach. I bolą jak skurczybyk. Więc siedzę i ryczę i przestać nie mogę bo boję się jak cholera :'(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja mam straszne skurcze cały wieczór. Na zmianę w podbrzuszu i w plecach. Ale tylko z prawej strony. I bardzo krótkie - trwają sekundę dwie i przechodzą. Ale wracają po jakiś 20 sekundach. I bolą jak skurczybyk. Więc siedzę i ryczę i przestać nie mogę bo boję się jak cholera :'(

Nie martw się na zapas. Pamiętasz- ja dwa tyg temu miałam podobnie, ale po lewej str. Przez caluśki dzień,regularnie co 30sek, trwające dosłownie sekundeczkę. Też mnie w końcu zaczęły boleć i nawet nospa nie pomogła. Na drugi dzień po skurczach ani śladu. USG wyszło super. Zobaczysz jutro będzie dobrze!!!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust ja dzis mam tak samo tylko po lewej do tego te plecy ledwo siedze :(

64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) powiedzcie ze dzis będzie spokojniej bo mam serdecznie dość tego wiatru...

Dopiero drugi dzień biorę żelazo a juz brzuch boli od niego. Wogóle ktoras może bierze? Bo na opakowaniu pisze by zapobiegawczo brać 3 tabletki a leczniczo 6 a mi lekarz kazał brać tylko 1 dziennie. Nie za mało? Hemoglobina spadła z 13 na 11 erytrocyty też poniżej normy

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, za to u mnie mocz gorszy niż miesiąc temu :/ Mam brać Feminosept teraz i pić wodę Jan :D

My znaleźliśmy nasze miejsce już 6 lat temu, ale wtedy te ziemie należały do mojego wujka, który był chory psychicznie i nikomu nie chciał ich sprzedać. Rok temu wujek umarł, dziadkowie dostali ziemię, przepisali ją na moich rodziców i teraz mąż ich baaardzo kocha i na każdej wizycie wspomina o budowie domu, a rodzice widzę z chęcią mu tą ziemię dadzą ;)
    Także dom to teraz kwestia przepisania, no i oczywiście, żebym ja dostała pracę na czas nieokreślony, wtedy bierzemy kredyt na 30 lat i wiśta wio :D
    Projektu kupionego nie mamy, ale jest jeden, na którego patrzymy od roku i pewnie za te 2-3 lata jak będziemy brać kredyt to właśnie jego postawimy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproponowałam mężowi, żeby za miesiąc wziąć córkę na usg. Mąż się zgodził tylko w sumie zastanawiam się czy ona będzie cokolwiek wiedzieć z tych czarno białych plam, mimo, że kocha swojego braciszka (chociaż opcja siostrzyczka jeszcze jest ;)) i całuje brzuszek kilka razy dziennie :P

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie,

kurcze, pochwalcie się zdjęciami z USG bo ja tak lubię na nie patrzeć!! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Nie martw się na zapas. Pamiętasz- ja dwa tyg temu miałam podobnie, ale po lewej str. Przez caluśki dzień,regularnie co 30sek, trwające dosłownie sekundeczkę. Też mnie w końcu zaczęły boleć i nawet nospa nie pomogła. Na drugi dzień po skurczach ani śladu. USG wyszło super. Zobaczysz jutro będzie dobrze!!!
    Dzięki za słowa otuchy. Chyba miałyśmy to samo, bo nospa nie pomogła wczoraj a dziś ani śladu bólu. Ale ja w ogóle mam od tygodnia złe przeczucia, nie wiem czemu. Może to że już Wy wszystkie w podobnym tygodniu czujecie ruchy a ja nie.

Jakoś przez 3 tyg od wizyty byłam podekscytowana i radosna, a w czwartym mi odbiło. A tu jeszcze tydzień do kolejnej :( chyba poproszę moją gin, żeby mnie co 3 tygodnie zapisywała bo inaczej zwariuję

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzięki za słowa otuchy. Chyba miałyśmy to samo, bo nospa nie pomogła wczoraj a dziś ani śladu bólu. Ale ja w ogóle mam od tygodnia złe przeczucia, nie wiem czemu. Może to że już Wy wszystkie w podobnym tygodniu czujecie ruchy a ja nie.

Jakoś przez 3 tyg od wizyty byłam podekscytowana i radosna, a w czwartym mi odbiło. A tu jeszcze tydzień do kolejnej :( chyba poproszę moją gin, żeby mnie co 3 tygodnie zapisywała bo inaczej zwariuję

Ja też jeszczę ruchów nie czuję i mam dokładnie tak samo jak Ty - 3 tygodnie jakoś przeżyłam a od wczoraj znowu mam schizę, że coś jest nie tak, a tak samo został mi tydzień ;( Także wiem co czujesz :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!

Ja praktycznie nic nie spałam tej nocy, te skurcze z lewej strony mnie meczyły, teraz nad ranem troche mniej, nie mam pojecia co to :( zaczynam sie martwic, lekarz mówił żebym odstawiała pomału luteinę i jak brzuch będzie bolał to dzwonić, ale nie wiem czy taki ból jest normalny jak Wy też tak macie? do tego strasznie krzyż boli :(

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Czesc dziewczyny ;) powiedzcie ze dzis będzie spokojniej bo mam serdecznie dość tego wiatru...

Dopiero drugi dzień biorę żelazo a juz brzuch boli od niego. Wogóle ktoras może bierze? Bo na opakowaniu pisze by zapobiegawczo brać 3 tabletki a leczniczo 6 a mi lekarz kazał brać tylko 1 dziennie. Nie za mało? Hemoglobina spadła z 13 na 11 erytrocyty też poniżej normy

Patu, ja od dwoch tygodni biore żelazo, anemia podobny wynik do twojego. Brzuch mnie boli strasznie, zaparcia nie z tej zemi. Brzuch normalnie puchnie, jelita mi wykręca normalnie. Wczoraj kupiłam colon c ponoć rewelacja, ja jeszcze nie uzyłam bo zaraz jade na krew a to na czczo sie pije. Masakrycznie mnie ten brzuch boli:((((((

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dzisiaj wizyta o 18, także siedze jak na szpilkach, nie widziałam mego skarba cały miesiąc, więc nie wiem czego mam się spodziewać, no ale chyba dziecko czuję moje obawy skoro rano znowu przywitał mnie lekkimi kopniakami, czułam że to jest w podbrzuszu. No ale chyba to oznacza że mam nisko osadzone łożysko?! :O
    Ehh zwariuje do wieczora :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to żelazo 2X1 , powiem ci ze sie lepiej cz\uje po nim. Wiecej siły mam :)Mysle że teraz hemoglobina i hematokryt wyjdzie lepiej:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski!

Ja praktycznie nic nie spałam tej nocy, te skurcze z lewej strony mnie meczyły, teraz nad ranem troche mniej, nie mam pojecia co to :( zaczynam sie martwic, lekarz mówił żebym odstawiała pomału luteinę i jak brzuch będzie bolał to dzwonić, ale nie wiem czy taki ból jest normalny jak Wy też tak macie? do tego strasznie krzyż boli :(
    No mi też gin kazała odstawić luteinę więc od piątku nie biorę, ale ona nic nie mówiła o bólu. Myślicie, że to od tego? A może to od pogody? Nie było wczoraj pełni? Bo podobno w czasie pełni jest najwięcej porodów. I ten wiatr plus niskie ciśnienie. Może to od tego nam macice oszalały? :?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w II trymestrze:) nareszcie:)

co do zaparć to ja miałam straszne i nic nie pomagało. Więc zmieniłam diete - zero jasnego pieczywa, zero smażonego, conajmniej 1 jabłko dziennie, chlebek ciemny razowy lub jakiś ze śliwkami suszonymi czy musli - i słuchajcie jak ręką odjął. Codziennie normalnie się wypróżniam bez żadnych problemów.

Co do żelaza to po nim raczej brzuch nie boli, ale dzięki żelazie są większe problemy z wypróżnianiem, więc brzuch pewnie od tego was boli. Biore całę życie więc wiem. 1 tabs dziennie naczczo w zupełności mi wystarczał, także nie martwcie się na zapas. a Hemoglobina 11 to jeszcze nie dramat, ja w najlepszych okresach miałam 8 :) i po pół roku doszłam do 11 :)

Co do skurczy to jednak skonsultowałabym z lekarzem chociaż telefonicznie, dla uspokojenia się. Lepiej wiejdzić co nam strzyka w krzyżu niż się martwić. Choć skoro kilka z was ma to samo, to pewnie to więzadła się poluźniają i się rozpulchniają.

Ale się ciesze z tego 4 miesiąca:)
    I u mnie dziś już tak nie wieje:)

verynice, madiiiii lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No mi też gin kazała odstawić luteinę więc od piątku nie biorę, ale ona nic nie mówiła o bólu. Myślicie, że to od tego? A może to od pogody? Nie było wczoraj pełni? Bo podobno w czasie pełni jest najwięcej porodów. I ten wiatr plus niskie ciśnienie. Może to od tego nam macice oszalały? :?

Spokojnie kochana :*
    Pełnia była 16 :P A to że cię tak boli...hmmm właściwie to nie wiem czy to jest normalne, ale naprawdę nie jesteś sama ;) Mnie tak boli od jakiegoś czasu, ale po lewej stronie. Oczywiście nie cały czas, po prostu przychodzi taki dzień i ból momentami nie do zniesienia :/

A tak wgl to dzień dobry :)

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja odstawiłam lutka i nie miałam żadnych objawów. Ale każda jest inna. Zapytaj lekarza może telefonicznie dziś jak masz możliwość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ