Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i po wizycie
Nasz dzidziuś zdrów jak rybka jestem w 17/18 tydzień a dzidziuś starszy o tydzień i rośnie jak na drożdżach no i pewnie dlatego Ja też urosłam hehe...
Pan doktor mówił że grzeczne dziecię bo wszystko dało się zmierzyć
wszystko ma ale płeć dopiero na następnej wizycie będziemy próbować znowu bo aż tak grzeczny to nie był i za trzy tygodnie kolejna wizyta przed wylotem
Bączek mały kręcił się i teraz już dużo lepiej go czuję
Pan doktor wypełnił dokładnie książeczkę i wyniki tak więc teraz czeka mnie test z glukozy co za obrzydlistwo ale muszę to zrobić nie mam problemów z cukrzycą no ale NFZ tak sobie życzy i musi być
wszystko dobrze z szyjką łożysko przemieściło mi się bo było na przodzie a teraz jest na tylnej ścianie ale mówił że to dobrze
ostatecznie jestem zadowolona spędziłam tam ze 40 minut
aha i dzidzia waży już ponad 20dag
no i tradycyjnie fotka jest już trzecia
hela, Zaczarowana, madiiiii, verynice, justyna14, mycha89, BlackLuna, stardust87, afrykanka, Patu, Nelus, kark lubią tę wiadomość
-
madiiiii wrote:Justyna14...nie kuś, bo jak zobaczą gwałtowny ubytek środków na moim koncie, to nam nie dadzą kredytu na dom, a właśnie czekamy na decyzję
;)
Hela...ja większość kupuję w rozmiarze 62 od razu. Tylko nieliczne, lżejsze ubranka w 56. W razie czego będę podwijać rękawki.
assantea...nie znam się, ale jakoś nie widzę powiązania wyników pappa z wagą. Ja bym się tym nie przejmowała, ale zawsze możesz spytać lekarza
hipoteczny czy gotówkowy? a jaki domek budujecie? pokaż projekt -
Witam.
Poszłam za Waszymi radami i zrobiłam badania.
TSH z 0,960 podwyższyło się do 1,49 przy normie 0,350 do 4,940,
FT3 spadło z 2,95 do 2,90 przy normie 1,71 do 3,71,
FT4 z 1,03 podwyższyło się do 1,06 przy normie 0,70 do 1,48,
anty TPO spadło z 50,18 do 20,27 przy normie do 5,61.
Co myślicie o tych wynikach ? Powinnam martwić się ? Dziś dzwonię do przychodni i spytam czy w związku z tym, że jestem w ciąży, a wyniki mi się zmieniły, czy nie mogą mnie zapisać na kwiecień, a jak nie to kicha, bo tu to nawet prywatnie ciężko jest się dostać szybko do endokrynologa -
Cześć dziewczynki:) mam nadzieje że Wam weekend minął przyjemnie i bez stresów bo ja spędziłam cały przy remoncie uwielbiam to;/
Mika gratuluje:) za niedługo półmetekpewnie mały już nieźle rozrabia w brzucholku? glukoza bleee wręcz nie mogę się doczekać kiedy i na mnie przyjdzie kolej.
-
hehe na kazdą przyjdzie czas glukozy... ech... jakie to obrzydliwe ale jak trzeba to trzeba
jeszcze będzie trzeba se gazetki pokupować bo w tej poczekalni muszę trochę poczekać między jednym pobraniem krwi a drugim
nie wiem w sumie po co to ? bo Ja nie mam cukrzycy i wychodzi to z innych badać i sam lekarz mówił że według niego to by mi tego nie dawał bo nie ma sensu ale nfz takiego badania oczekuje i jest ono obowiązkowe w ciąży
bleee na samą myśl o tym aż mi niedobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 13:43
-
Z testem obciążenia glukozą chodzi właśnie o to, że po wypiciu tego ochydztwa w ogóle nie można się przemęczać, bo szybciej wypali się tę glukozę i wynik będzie niewiarygodny.
-
Mika 28 wrote:hehe na kazdą przyjdzie czas glukozy... ech... jakie to obrzydliwe ale jak trzeba to trzeba
jeszcze będzie trzeba se gazetki pokupować bo w tej poczekalni muszę trochę poczekać między jednym pobraniem krwi a drugim
nie wiem w sumie po co to ? bo Ja nie mam cukrzycy i wychodzi to z innych badać i sam lekarz mówił że według niego to by mi tego nie dawał bo nie ma sensu ale nfz takiego badania oczekuje i jest ono obowiązkowe w ciąży
bleee na samą myśl o tym aż mi niedobrze
-
justyna14 wrote:według belly między 24 a 28 tygodniem ciąży powinno się ten test robić.
Oj to dobrze, mam jeszcze trochę czasu...
Ja mam ciągle jadłowstręt i wiele rzeczy mi przez gardło nie przechodzi, a taki ulipek słodki to by mi się teraz cofnął jak nic... -
deidre wrote:Oj to dobrze, mam jeszcze trochę czasu...
Ja mam ciągle jadłowstręt i wiele rzeczy mi przez gardło nie przechodzi, a taki ulipek słodki to by mi się teraz cofnął jak nic...
A dziś od rana cały czas pawiuję.. a to już 16 tydzień! -
a jak np mnie mąż wsadzi do auta i zawiezie? nie przemęczę się
hehehe
Wiem że większość z Was łyka już witaminki znalazłam takie VITA-MINER - Prenatal + DHA - 30tabl + 30kaps - mają bogaty skład i nie za wysoką cene. Macie jakieś opinię na ich temat?
I czy któraś z Was testowała MUSTELA 9 m-cy Olejek pielęgnacyjny przeciw rozstępom - 105 ml?
bo zastanawiam się który lepszy czy mustela czy bio oil??
akurat ceny są fajne to uzupełnię zapasyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2014, 15:22
-
stardust87 wrote:ja mam to samo. nawet zwykłego badania glukozy nie jestem w stanie zrobić, bo wyjść nie mogę z łóżka na czczo, a co dopiero lecieć i pić na pusty żołądek to świństwo
A dziś od rana cały czas pawiuję.. a to już 16 tydzień!
Ja całe szczęście już nie pawiuję.
Natomiast mdłości całodzienne trzymają mnie dalej... może jak dupka odstawię to mi się polepszy (dziś ostatni dzień mam zażyć jupi!)...
Ale się spodziewałam że mi II trym miną te niefajne objawy wcześniej i w końcu będę mogła żyć jak człowiek, a nie ciągle pilnować żeby do kibelka było odpowiednio blisko -
A my stwierdziliśmy, że nie opłaca się nam rozwlekać budowy ze względu na to, że sporo kasy przepada nam na wynajem mieszkania w tej chwili. Także chcemy wziąć większy kredyt hipoteczny z wkładem własnym i jak się uda, ekspresowo wprowadzić się jeszcze w tym roku. A to projekcik
-> http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-amarylisach-3/m4cdd3c39c091f#wycofanie-info
A Wy gdzie się osiedlacie? Kiedy przeprowadzka? Już z dzidziusiem na zewnątrz czy wcześniej?
justyna14 wrote:też się budujecie? my niedawno też załatwialiśmy kredyt gotówkowy na wykończenie domu, bo budowę zaczęliśmy już 2 lata temu, i w sumie powoli kończymy:)
hipoteczny czy gotówkowy? a jaki domek budujecie? pokaż projektmycha89, kark lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
hela wrote:a jak np mnie mąż wsadzi do auta i zawiezie? nie przemęczę się
hehehe
Wiem że większość z Was łyka już witaminki znalazłam takie VITA-MINER - Prenatal + DHA - 30tabl + 30kaps - mają bogaty skład i nie za wysoką cene. Macie jakieś opinię na ich temat?
I czy któraś z Was testowała MUSTELA 9 m-cy Olejek pielęgnacyjny przeciw rozstępom - 105 ml?
bo zastanawiam się który lepszy czy mustela czy bio oil??
akurat ceny są fajne to uzupełnię zapasy
ja od początku ciąży biorę folik i falvit mama.
hela lubi tę wiadomość