Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Spokojnie kochana :*
    Pełnia była 16 :P A to że cię tak boli...hmmm właściwie to nie wiem czy to jest normalne, ale naprawdę nie jesteś sama ;) Mnie tak boli od jakiegoś czasu, ale po lewej stronie. Oczywiście nie cały czas, po prostu przychodzi taki dzień i ból momentami nie do zniesienia :/

A tak wgl to dzień dobry :)

Jej Ja Wam współczuję z tym bólem :( mnie na szczęście nic na razie (odpukać) nie boli ale Jak tak czytam Was to się czasem obawiam czy jutro nie obudzę się z czymś nowym :( czasem plecy mnie pobolewają i pod brzuszkiem zakuje ale ogólnie oki :) Tak więc się cieszę :)

A Ty Migotka jeszcze leżysz? i jak tam ta twoja infekcja ?

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja odstawiłam lutka i nie miałam żadnych objawów. Ale każda jest inna. Zapytaj lekarza może telefonicznie dziś jak masz możliwość
    Napisałam smsa, czekam na odpowiedź. Mam nadzieję, że mi napisze, że mam się nie martwić.

justyna14 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika oj tak ciesz się, naprawdę :P
    Ja od kilku dni błąkałam się po domu i czułam się całkiem dobrze bez tego leżenia :)
    Ale wczoraj jeździłam do laboratorium ten posiew zrobić i badanie moczu, a ten piekielny wiatr...łeee powiało mnie :(
    My z dzidziem mamy dzisiaj urodziny ;) i takie plany mieliśmy z mężem, a tu dupa :( gardło mnie boli, głowa też, o kościach nie wspomnę :( i chcę mi się wymiotować ;(
    A infekcja? Sama nie wiem...upławy normalne, a żadnych innych objawów nie mam.

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wszystkiego naj :*
    Ja przeżyłam koszmarną noc... zaraził mnie synek :/ było mi niedobrze, ostre bóle brzucha i biegunka... teraz czuję się średnio, ale przynajmniej mnie już tak brzuch nie boli... to był koszmar....

Migotka22 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to ja napisze do mojego zobaczymy co mi napisze, mi wspominal zeby odstawic z 3x2 na 2x2 przez tydzien pozniej do nastepnej wizyty 2x1... i ze jak zacznie brzuch bolec to pisac lub dzwonic, wiec moze ma to jakis zwiazek. Ogólnie mówił przy badaniu ze wszystko dobrze dlatego nie mozna sie kierowac tylko wynikami i nie zawsze dobrze jest ladowac lekami (chodzi o progesteron - po lutku zwiekszonym poszedl w gore)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba dziękuję :*
    Mnie właśnie przeziębienie rozkłada, a przy tym mam biegunke i zbiera mnie na wymioty :( i cały czas bekam :/

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie, a pamiętacie jak szybko nasze dzieci rosną na tydzień/dzień? Bo nie mogę tego znaleźć... a coś mi się wydaje, że cotygodniowe informacje na Belly trochę przesadzają... :/

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sprawdzam na parenting.pl i to mi się mniej więcej zgadzało z usg ostatnim. Zobaczymy jak będzie teraz. usg mam w poniedziałek. Według parenting.pl mój maluch ma już jakieś 7 cm i waży 25 g. :) Mały gigant:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochaniutkie, a pamiętacie jak szybko nasze dzieci rosną na tydzień/dzień? Bo nie mogę tego znaleźć... a coś mi się wydaje, że cotygodniowe informacje na Belly trochę przesadzają... :/
    Twój maluch według parenting.pl ma już 9 cm i waży ok. 45 g:)

verynice lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie.

Ja juz drugi dzien mam migrene i nie chce mi przejsc :(.
    Czytalam o waszych problemach z zelazem. Wiekszosc z was bierrze witaminki prenetalne, nie macie duzej dawki zelaza w nich? Jak kiedys mialam problem z zelazem, wynik ponizej 9. Dostalam trzy kroplowki z zelazem, jedna na tydzien i pomoglo od razu. Jezeli sie bierze tabletki to niestety minimum trzy miesiace aby efekt byl.

U mnie slonecznie i cieplutko a ja w lozku :(

1usat5od00spirqc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Twój maluch według parenting.pl ma już 9 cm i waży ok. 45 g:)

No to widzisz, to już się nie zgadza z opisiem w moim suwaczku ;) więc jak już sama nie wiem ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No to widzisz, to już się nie zgadza z opisiem w moim suwaczku ;) więc jak już sama nie wiem ;)
    bo opis w suwaczku nijak się ma nawet do opisów cotygodniowych na belly, także nie zwracaj na niego większej uwagi.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Stardust to ja napisze do mojego zobaczymy co mi napisze, mi wspominal zeby odstawic z 3x2 na 2x2 przez tydzien pozniej do nastepnej wizyty 2x1... i ze jak zacznie brzuch bolec to pisac lub dzwonic, wiec moze ma to jakis zwiazek. Ogólnie mówił przy badaniu ze wszystko dobrze dlatego nie mozna sie kierowac tylko wynikami i nie zawsze dobrze jest ladowac lekami (chodzi o progesteron - po lutku zwiekszonym poszedl w gore)
    Moja gin odpisala, że mam wziąć nospe i 2x2 magnez B6, a jak się pogorszy to jechać do szpitala. No i koniecznie leżeć. To tyle, bo jej do poniedziałku nie ma więc dopiero na wizycie się z nią zobaczę. pisałam jej o tym że luteinę odstawiłam, Ale nic nie wspomniała że to może być od tego. Zobaczymy czy magnez pomoże. Jak nie to wieczorem izba przyjęć.

• hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Moja gin odpisala, że mam wziąć nospe i 2x2 magnez B6, a jak się pogorszy to jechać do szpitala. No i koniecznie leżeć. To tyle, bo jej do poniedziałku nie ma więc dopiero na wizycie się z nią zobaczę. pisałam jej o tym że luteinę odstawiłam, Ale nic nie wspomniała że to może być od tego. Zobaczymy czy magnez pomoże. Jak nie to wieczorem izba przyjęć.

A można brać nospe max? bo tylko taka mam.
    nie wiedzialam ze magnez pomaga w takich sytuacjach, moj pewnie kaze wrocic do lutka bo wyniki od poczatku mialam slabe, ale mowil ze jak wszystko ok to odstawiamy, zobacze jak odpisze to dam znac :)
    bo krzyz w polaczeniu z bolem brzucha to nic dobrego, choc troche juz mniej boli i odepac nocke musze :/

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie jaka powinna być beta hcg w 12tygodniu? Bo przypomniałam sobie,że miałam 48,trochę się zmartwilam ale lekarz mówił,że wszystko w porządku,w którym tyg beta spada?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 coś takiego znalazłam
    Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):

3 LP --- 5 – 50 mIU/ml

4 LP --- 5 – 426 mIU/ml

5 LP --- 18 – 7,340 mIU/ml

6 LP --- 1,080 – 56,500 mIU/ml

7 – 8 LP --- 7, 650 – 229,000 mIU/ml

9 – 12 LP --- 25,700 – 288,000 mIU/ml

13 – 16 LP --- 13,300 – 254,000 mIU/ml

17 – 24 LP --- 4,060 – 165,400 mIU/ml

25 – 40 LP --- 3,640 – 117,000 mIU/ml

kobiety nie w ciąży: <5.0 mIU/ml

kobiety po menopauzie: <9.5 mIU/ml

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie przyjechał kurier z ciuszkami z 5,10,15 - błyskawiczna dostawa, a ciuszki słodziakowe:)

Patu lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Hej,
    te skurcze możesz mieć z niedoboru magnezu.

Zażywam magnez od 6tego tygodnia - jednego dnia wieczorem miałam silne bóle podbrzusza i poleciałam z tym rano następnego dnia do jakiegokolwiek gina.
    Kazał się nie stresować (więc ważne też żeby się nie nakręcać) i relaksować macicę magnezem :-)
    Na normalnej wizycie, moja gin poparła to i kazała dalej zażywać.

Ja biorę Magne B6 zwykłe - z mleczanem magnezu. Podobno się najszybciej wchłania.

v50lkjv.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja sprawdzam na parenting.pl i to mi się mniej więcej zgadzało z usg ostatnim. Zobaczymy jak będzie teraz. usg mam w poniedziałek. Według parenting.pl mój maluch ma już jakieś 7 cm i waży 25 g. :) Mały gigant:)
    O Ja to Ja już w 18 tygodniu a mój dzidziuś jest starszy o tydzień i waży ponad 20dag to co Ja mam za giganta? a tak swoją drogą to dzidzie rosną swoim tempem i zadne programy nie są w stanie nam określić dokładności

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    A można brać nospe max? bo tylko taka mam.
    nie wiedzialam ze magnez pomaga w takich sytuacjach, moj pewnie kaze wrocic do lutka bo wyniki od poczatku mialam slabe, ale mowil ze jak wszystko ok to odstawiamy, zobacze jak odpisze to dam znac :)
    bo krzyz w polaczeniu z bolem brzucha to nic dobrego, choc troche juz mniej boli i odepac nocke musze :/
    Nie wiem czy można Max Ale chyba tak. Albo może sobie na pół zrób tabletkę czy jak tam te dawki wyglądają.

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ