Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dziś też kupiłam sweterek z kapturkiem i ogrodniczki i wszystko od 4-6 miesięcy :) i też mi się trochę tego nazbierało a nie wiem co będzie ale nic różowego nie kupiłam i nie kupię w razie co to po córce mam różowe coś tam :)

mycha89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wiecie co... zaczęłam się zastanawiać nad płcią dzidziusia. Zanim zaszłam w ciążę bardzo pragnęłam mieć córkę... Wszystkie zabobony ją potwierdzały (prócz do teraz smaków na słoodkie - bleee). Ale nie moja intuicja. Od kiedy zobaczyłam na teście 2 kreski mówiłam,że będzie syn. I od tego momentu zawsze mówiłam o dziecku "on". Kupiłam nawet 2 bluzy typowo chłopięce i skarpetki też pod chłopca. Resztę na wszelki wypadek neutralne (łącznie z planowanym pokoikiem, wózkiem itp...). Pierwszy raz lekarz powiedział mi,że mam synka w 12 tyg, potem w 13tym inna lekarka. Widząc przeogromną radość męża byłam z nas dumna- będzie syn! Pierwszy wnuk! Zamiast rozczarowania - płakałam ze wzruszenia. Mój synulek! Mój tata ma 3 córki i 1 syna, 0 wnucząt, a teściowie 2 synów - 1 wnuczkę. Teraz bobas się nie ujawnia. Zależy mi tylko, by dziecko było zdrowe (i nie mówię tego jako powtarzany często nic nieznaczący slogan, tylko tak jest!), jednak chciałabym wiedzieć na 100% kto tam we mnie sobie mieszka. Naszła mnie myśl, że może to jednak córka. Może lekarz się pomylił- w końcu to było bardzo wcześnie. Wierzyłam mojej intuicji bezgranicznie, aż do dziś... Nie wygrałam licytacji o swterek chłopięcy.. i pomyślałam...: nie spodobał się córce! wymóżdża mnie...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Muszę sie z Wami czymś podzielić! Teściowa przywiozła mi upragnionego arbuza!!! co za rozkosz!!!Marzyłam o nim od początku ciąży!

Mika 28, justyna14, nick nieaktualny, verynice lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... ale poszłaś po bandzie heh..:) no cóż co bę dzie to będzie ale tak mysle ze mozesz dostac psikusa i bedzie baba :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja dziś rano jadąc do pracy przeżyłam koszmar. Wysiadając z autobusu miejskiego nagle zaczęło krecić mi się w głowie, oblały mnie poty i mroczki przed oczami, myślałam że już zasłabnę, ale stanęłam pod słupem, postałam tak z 5 minut i mi przeszło. Masakra... przestraszyłam się poniewaz 1 raz w życiu tak miałam :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Wiecie co... zaczęłam się zastanawiać nad płcią dzidziusia. Zanim zaszłam w ciążę bardzo pragnęłam mieć córkę... Wszystkie zabobony ją potwierdzały (prócz do teraz smaków na słoodkie - bleee). Ale nie moja intuicja. Od kiedy zobaczyłam na teście 2 kreski mówiłam,że będzie syn. I od tego momentu zawsze mówiłam o dziecku "on". Kupiłam nawet 2 bluzy typowo chłopięce i skarpetki też pod chłopca. Resztę na wszelki wypadek neutralne (łącznie z planowanym pokoikiem, wózkiem itp...). Pierwszy raz lekarz powiedział mi,że mam synka w 12 tyg, potem w 13tym inna lekarka. Widząc przeogromną radość męża byłam z nas dumna- będzie syn! Pierwszy wnuk! Zamiast rozczarowania - płakałam ze wzruszenia. Mój synulek! Mój tata ma 3 córki i 1 syna, 0 wnucząt, a teściowie 2 synów - 1 wnuczkę. Teraz bobas się nie ujawnia. Zależy mi tylko, by dziecko było zdrowe (i nie mówię tego jako powtarzany często nic nieznaczący slogan, tylko tak jest!), jednak chciałabym wiedzieć na 100% kto tam we mnie sobie mieszka. Naszła mnie myśl, że może to jednak córka. Może lekarz się pomylił- w końcu to było bardzo wcześnie. Wierzyłam mojej intuicji bezgranicznie, aż do dziś... Nie wygrałam licytacji o swterek chłopięcy.. i pomyślałam...: nie spodobał się córce! wymóżdża mnie...

to zrozumiałe że się zastanawiasz, każda z nas chciałaby już wiedzieć:) też się dziś nad tym zastanawiałam. Ja znów mam smaka na ogórki zielone i warzywa i owoce, generalnie mięso jest beee! słodycze zawsze lubiłam, teraz też zjem ale jakoś mega ochoty na nie mam. Wczoraj zjadłam tyle mizerii że szok i popiłam czym? kakaem :) mąż się śmiał, że drzwi do toalety zostawił dla mnie otwarte:) hahaha a co mówią zabobony na temat "zachcianek" żywieniowych?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam :)

ja dziś rano jadąc do pracy przeżyłam koszmar. Wysiadając z autobusu miejskiego nagle zaczęło krecić mi się w głowie, oblały mnie poty i mroczki przed oczami, myślałam że już zasłabnę, ale stanęłam pod słupem, postałam tak z 5 minut i mi przeszło. Masakra... przestraszyłam się poniewaz 1 raz w życiu tak miałam :(
    Uważaj na siebie, bo możesz mieć teraz częściej omdlenia, czytałam, że to normalne i trzeba poprostu uważać bardziej na siebie. Najważniejsze, żeby się nigdzie nie przewrócić, bo wtedy możesz sobie i maluszkowi zaszkodzić.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    P.S. Muszę sie z Wami czymś podzielić! Teściowa przywiozła mi upragnionego arbuza!!! co za rozkosz!!!Marzyłam o nim od początku ciąży!
    Ty to masz super tą teściową!

7w3d 💔
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwaśne i ostre, (głównie ogórki i chilli) - chłopak
    słodkie (głównie czekolada i lody) - dziewczyna

Chyba rzeczywiście muszę zacząć rozumieć nadgorliwość teściowej jako atut...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:37

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

No to ładnie bo ja jadłam banany z ogórkami konserwowymi :) i cały czas jem te ogórki i coś ostrego jakies papryczki dobre są takie nadziewane serkiem śmietankowym w oleju i te na słodko i te na ostro a ostatnio kupiłam chilli i też mi smakowało :) a i lody też a resztę słodyczy to tak se nie ma reakcji ze muszę to mieć a z ogórkami w sklepie to Moj mąż myslał że rozsadzę półkę az tak mi smakują i mizeria też :)i mam takie wewnętrzne przeczucie że jednak teraz będzie chłopak nie mogę pozbyć się tego uczucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:57

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze , że nie tylko ja nie moge patrzec na mięso:) poczuje zapach smazonej wieprzowiny i biegne do toalety. zastanawiam się kiedy zaczne znow normalnie jeść, przez wymioty i mdłosci schudłam 3,5 kg ale nadrabiam powoli. jedynie co jem to kanapki z nabiałem, lekka zupa(same warzywa tzw wodzianka nawet bez makaronu), jogurty blee ale te malutkie kubeczki danonków mi smakują:) słodycze fuujj, owoce zjadam:) Od kilku dni marzę o arbuzie takim zimnym i soczystym ech...nie ma w moim sklepie!Jestem teraz w na poczatku 13 tc, dziewczyny do ktorego tygodnia utrzymywały wam sie wymioty???Juz mam dosyć:(((((

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

ja znowu cały czas mam ochotę na ogórki konserwowe, na grzybki w słoiczku, na różnego rodzaju przetwory oprócz ogórków kiszonych :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Uważaj na siebie, bo możesz mieć teraz częściej omdlenia, czytałam, że to normalne i trzeba poprostu uważać bardziej na siebie. Najważniejsze, żeby się nigdzie nie przewrócić, bo wtedy możesz sobie i maluszkowi zaszkodzić.

postaram się ale to przychodzi tak nagle, jak tylko czuje że coś jest nie tak to się zatrzymuje żeby w razie czego czegoś się podeprzeć.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

w zasadzie nie zaobserwowałam u siebie zachcianek... ale wszystkie powyższe bardzo mi smakują :)

a płci dzidziusia narazie nie chcemy znać tzn. chcemy niespodziankę :)

a propos powyższego arbuza -- > za mną chodzi od 2-3 tygodni sałatka jarzynowa :)))

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotowałam miałam tylko jeden wyjątkowy przypadek jak gotowałam obiady to tak w tym 13 tygodniu nie mogłam nawet obiadu zrobić bo mnie odrzucało a wszystko smakowało obojętnie zjadłam a raczej podziubałam :( ale mineło po 2 tygodniach moze 3 :)

A Ja też wcinam wszystko co konserwowe i w occie :)a ostatnio kupiłam w słoiku taką mieszankę kukurydza ogóreczki marchewka cebulka papryka ech... cały słoik wsunęłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:09

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w 16 i nadal wymiotuję, ale mdłości już mniejsze.

Hela, jak się czujesz? Przeszło Ci? Ja się boję poruszyć żeby znowu nie bolało :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja sprawdzam na parenting.pl i to mi się mniej więcej zgadzało z usg ostatnim. Zobaczymy jak będzie teraz. usg mam w poniedziałek. Według parenting.pl mój maluch ma już jakieś 7 cm i waży 25 g. :) Mały gigant:)

Idziemy dzień w dzień, dzisiaj na genetycznym wyszło, że moje ma 75mm.

justyna14, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

Ja mam ciągle ochotę i na kwaśne, i słodkie. Obojnak będzie chyba..

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Hela, jak się czujesz? Przeszło Ci? Ja się boję poruszyć żeby znowu nie bolało :|

Kochana przespałam się całe 20-30min i to by było na tyle (nagrania z kursu mi pomogly) ale co jakis czas ciagnie, i co dziwne tylko z lewej, nospa do dupy, nie pomogla, wzielam teraz apap - zobaczymy. CZuję się jakbym miala ciote dostac :/
    Jak nie przejdzie do wieczora to chyba pojadę do szpitala sie upewnic - nie wytrzymam kolejnej nieprzepsanej nocy :(

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ