Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dziś też kupiłam sweterek z kapturkiem i ogrodniczki i wszystko od 4-6 miesięcy :) i też mi się trochę tego nazbierało a nie wiem co będzie ale nic różowego nie kupiłam i nie kupię w razie co to po córce mam różowe coś tam :)

mycha89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Wiecie co... zaczęłam się zastanawiać nad płcią dzidziusia. Zanim zaszłam w ciążę bardzo pragnęłam mieć córkę... Wszystkie zabobony ją potwierdzały (prócz do teraz smaków na słoodkie - bleee). Ale nie moja intuicja. Od kiedy zobaczyłam na teście 2 kreski mówiłam,że będzie syn. I od tego momentu zawsze mówiłam o dziecku "on". Kupiłam nawet 2 bluzy typowo chłopięce i skarpetki też pod chłopca. Resztę na wszelki wypadek neutralne (łącznie z planowanym pokoikiem, wózkiem itp...). Pierwszy raz lekarz powiedział mi,że mam synka w 12 tyg, potem w 13tym inna lekarka. Widząc przeogromną radość męża byłam z nas dumna- będzie syn! Pierwszy wnuk! Zamiast rozczarowania - płakałam ze wzruszenia. Mój synulek! Mój tata ma 3 córki i 1 syna, 0 wnucząt, a teściowie 2 synów - 1 wnuczkę. Teraz bobas się nie ujawnia. Zależy mi tylko, by dziecko było zdrowe (i nie mówię tego jako powtarzany często nic nieznaczący slogan, tylko tak jest!), jednak chciałabym wiedzieć na 100% kto tam we mnie sobie mieszka. Naszła mnie myśl, że może to jednak córka. Może lekarz się pomylił- w końcu to było bardzo wcześnie. Wierzyłam mojej intuicji bezgranicznie, aż do dziś... Nie wygrałam licytacji o swterek chłopięcy.. i pomyślałam...: nie spodobał się córce! wymóżdża mnie...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. Muszę sie z Wami czymś podzielić! Teściowa przywiozła mi upragnionego arbuza!!! co za rozkosz!!!Marzyłam o nim od początku ciąży!

Mika 28, justyna14, karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech... ale poszłaś po bandzie heh..:) no cóż co bę dzie to będzie ale tak mysle ze mozesz dostac psikusa i bedzie baba :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja dziś rano jadąc do pracy przeżyłam koszmar. Wysiadając z autobusu miejskiego nagle zaczęło krecić mi się w głowie, oblały mnie poty i mroczki przed oczami, myślałam że już zasłabnę, ale stanęłam pod słupem, postałam tak z 5 minut i mi przeszło. Masakra... przestraszyłam się poniewaz 1 raz w życiu tak miałam :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Hej dziewczyny,

Wiecie co... zaczęłam się zastanawiać nad płcią dzidziusia. Zanim zaszłam w ciążę bardzo pragnęłam mieć córkę... Wszystkie zabobony ją potwierdzały (prócz do teraz smaków na słoodkie - bleee). Ale nie moja intuicja. Od kiedy zobaczyłam na teście 2 kreski mówiłam,że będzie syn. I od tego momentu zawsze mówiłam o dziecku "on". Kupiłam nawet 2 bluzy typowo chłopięce i skarpetki też pod chłopca. Resztę na wszelki wypadek neutralne (łącznie z planowanym pokoikiem, wózkiem itp...). Pierwszy raz lekarz powiedział mi,że mam synka w 12 tyg, potem w 13tym inna lekarka. Widząc przeogromną radość męża byłam z nas dumna- będzie syn! Pierwszy wnuk! Zamiast rozczarowania - płakałam ze wzruszenia. Mój synulek! Mój tata ma 3 córki i 1 syna, 0 wnucząt, a teściowie 2 synów - 1 wnuczkę. Teraz bobas się nie ujawnia. Zależy mi tylko, by dziecko było zdrowe (i nie mówię tego jako powtarzany często nic nieznaczący slogan, tylko tak jest!), jednak chciałabym wiedzieć na 100% kto tam we mnie sobie mieszka. Naszła mnie myśl, że może to jednak córka. Może lekarz się pomylił- w końcu to było bardzo wcześnie. Wierzyłam mojej intuicji bezgranicznie, aż do dziś... Nie wygrałam licytacji o swterek chłopięcy.. i pomyślałam...: nie spodobał się córce! wymóżdża mnie...

to zrozumiałe że się zastanawiasz, każda z nas chciałaby już wiedzieć:) też się dziś nad tym zastanawiałam. Ja znów mam smaka na ogórki zielone i warzywa i owoce, generalnie mięso jest beee! słodycze zawsze lubiłam, teraz też zjem ale jakoś mega ochoty na nie mam. Wczoraj zjadłam tyle mizerii że szok i popiłam czym? kakaem :) mąż się śmiał, że drzwi do toalety zostawił dla mnie otwarte:) hahaha a co mówią zabobony na temat "zachcianek" żywieniowych?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    witam :)

ja dziś rano jadąc do pracy przeżyłam koszmar. Wysiadając z autobusu miejskiego nagle zaczęło krecić mi się w głowie, oblały mnie poty i mroczki przed oczami, myślałam że już zasłabnę, ale stanęłam pod słupem, postałam tak z 5 minut i mi przeszło. Masakra... przestraszyłam się poniewaz 1 raz w życiu tak miałam :(
    Uważaj na siebie, bo możesz mieć teraz częściej omdlenia, czytałam, że to normalne i trzeba poprostu uważać bardziej na siebie. Najważniejsze, żeby się nigdzie nie przewrócić, bo wtedy możesz sobie i maluszkowi zaszkodzić.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    P.S. Muszę sie z Wami czymś podzielić! Teściowa przywiozła mi upragnionego arbuza!!! co za rozkosz!!!Marzyłam o nim od początku ciąży!
    Ty to masz super tą teściową!

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwaśne i ostre, (głównie ogórki i chilli) - chłopak
    słodkie (głównie czekolada i lody) - dziewczyna

Chyba rzeczywiście muszę zacząć rozumieć nadgorliwość teściowej jako atut...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:37

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

No to ładnie bo ja jadłam banany z ogórkami konserwowymi :) i cały czas jem te ogórki i coś ostrego jakies papryczki dobre są takie nadziewane serkiem śmietankowym w oleju i te na słodko i te na ostro a ostatnio kupiłam chilli i też mi smakowało :) a i lody też a resztę słodyczy to tak se nie ma reakcji ze muszę to mieć a z ogórkami w sklepie to Moj mąż myslał że rozsadzę półkę az tak mi smakują i mizeria też :)i mam takie wewnętrzne przeczucie że jednak teraz będzie chłopak nie mogę pozbyć się tego uczucia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 16:57

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze , że nie tylko ja nie moge patrzec na mięso:) poczuje zapach smazonej wieprzowiny i biegne do toalety. zastanawiam się kiedy zaczne znow normalnie jeść, przez wymioty i mdłosci schudłam 3,5 kg ale nadrabiam powoli. jedynie co jem to kanapki z nabiałem, lekka zupa(same warzywa tzw wodzianka nawet bez makaronu), jogurty blee ale te malutkie kubeczki danonków mi smakują:) słodycze fuujj, owoce zjadam:) Od kilku dni marzę o arbuzie takim zimnym i soczystym ech...nie ma w moim sklepie!Jestem teraz w na poczatku 13 tc, dziewczyny do ktorego tygodnia utrzymywały wam sie wymioty???Juz mam dosyć:(((((

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

ja znowu cały czas mam ochotę na ogórki konserwowe, na grzybki w słoiczku, na różnego rodzaju przetwory oprócz ogórków kiszonych :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Uważaj na siebie, bo możesz mieć teraz częściej omdlenia, czytałam, że to normalne i trzeba poprostu uważać bardziej na siebie. Najważniejsze, żeby się nigdzie nie przewrócić, bo wtedy możesz sobie i maluszkowi zaszkodzić.

postaram się ale to przychodzi tak nagle, jak tylko czuje że coś jest nie tak to się zatrzymuje żeby w razie czego czegoś się podeprzeć.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

w zasadzie nie zaobserwowałam u siebie zachcianek... ale wszystkie powyższe bardzo mi smakują :)

a płci dzidziusia narazie nie chcemy znać tzn. chcemy niespodziankę :)

a propos powyższego arbuza -- > za mną chodzi od 2-3 tygodni sałatka jarzynowa :)))

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wymiotowałam miałam tylko jeden wyjątkowy przypadek jak gotowałam obiady to tak w tym 13 tygodniu nie mogłam nawet obiadu zrobić bo mnie odrzucało a wszystko smakowało obojętnie zjadłam a raczej podziubałam :( ale mineło po 2 tygodniach moze 3 :)

A Ja też wcinam wszystko co konserwowe i w occie :)a ostatnio kupiłam w słoiku taką mieszankę kukurydza ogóreczki marchewka cebulka papryka ech... cały słoik wsunęłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:09

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w 16 i nadal wymiotuję, ale mdłości już mniejsze.

Hela, jak się czujesz? Przeszło Ci? Ja się boję poruszyć żeby znowu nie bolało :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja sprawdzam na parenting.pl i to mi się mniej więcej zgadzało z usg ostatnim. Zobaczymy jak będzie teraz. usg mam w poniedziałek. Według parenting.pl mój maluch ma już jakieś 7 cm i waży 25 g. :) Mały gigant:)

Idziemy dzień w dzień, dzisiaj na genetycznym wyszło, że moje ma 75mm.

justyna14, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

Ja mam ciągle ochotę i na kwaśne, i słodkie. Obojnak będzie chyba..

justyna14 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Hela, jak się czujesz? Przeszło Ci? Ja się boję poruszyć żeby znowu nie bolało :|

Kochana przespałam się całe 20-30min i to by było na tyle (nagrania z kursu mi pomogly) ale co jakis czas ciagnie, i co dziwne tylko z lewej, nospa do dupy, nie pomogla, wzielam teraz apap - zobaczymy. CZuję się jakbym miala ciote dostac :/
    Jak nie przejdzie do wieczora to chyba pojadę do szpitala sie upewnic - nie wytrzymam kolejnej nieprzepsanej nocy :(

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ