Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona ciesze sie ,ze wszystko jest w porzadku, teraz mozesz sie zrelaksowac.

Ja w czwartek mam genetyczne i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze:) Zaczynam sie stresowac.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Quatriona, ja bym chyba ze strachu i stresu nie wyszła o 22 ze szpitala, tylko bym czatowała pod drzwiami do gabinetu usg :P
    Najważniejsze, że wszystko w porządku i, że to tylko pomyłka :)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie jak głęboko odetchnęłam jak okazało się że wszystko jest dobrze. Jak mi się uda to wstawie zdjęcie usg

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym zdjęciu widać "dziurę" po prawej
    9763ur.jpg

tutaj widać "obrzęk"
    1r282s.jpg

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dostała usg z izby ale tam głowka jest normalna bez dziur i obrzęków:)

kark lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widac wybor lekarza z dobrym sprzetem ma ogromne znaczenie .

1usat5od00spirqc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Jak widac wybor lekarza z dobrym sprzetem ma ogromne znaczenie .
    Oj tak. I nigdy nie można się sugerować jedną opinią jeśli coś wychodzi źle.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :) Kurde nie wchodzilam na forum od niedzieli i znowu mam do nadrobienia ;) Ale spoko, nadrobie :)
    My bylismy wczoraj na kontroli i widzialam sie ze swoją małą pchłą :)
    Szalała w brzuchu i ssała kciuka :) Nawet nie wiem ile juz ma cm bo pani doktor juz nie mierzyla tylko tak popatrzyliśmy i tyle. Powiedziala ze juz mi nie bedzie robic tak czesto USG bo to nic nie wnosi na tym etapie. Nastepne USG mam zrobić dopiero połówkowe. Odstawiła mi Dupka i Lutka z czego sie bardzo ucieszylam :)
    Ogolnie jest wszystko ok.

No i mozecie mi wierzyc lub nie ale od dwoch dni czuje juz dosc charakterystyczne ruchy dzidzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:42

justyna14, Nelus, kark, madiiiii, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nie wiem czy dobrze pamiętam ale boli was brzuch czy jajnik? bo ja tak od 3 dni mam straszne boleści lewego jajnika, boli jak chodzę, jak się nachylam a nawet jak jestem w wc na posiedzeniu. mam nadzieje że nic poważnego się nie dzieje

Jajniki w ciąży nie bolą, bo nie funkcjonują. Ale lekarz mi mówił,że to więzadła podobnie ciągną jak jajnik. Ja też miałam te bóle i włąśnie tłumaczyłam mu,że jajnik mnie żga co 30sek cały dzień. Powiedział,że to normalne. Badania były super. Więc chyba to normalne i już.

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął się temat mebelków no to się pochwalę, dziś kupiliśmy łóżeczko..wiem,że jestem dopiero w 4 miesiącu ale trafiła się naprawdę okazja na tablica.pl..za łóżeczko, materac, kołderkę, poduszkę, ochraniacz i 3 komplety pościeli zapłaciliśmy 250zł... a powiem Wam, że łóżeczko jest w stanie idealnym... 2 małe ryski a tak to nic... jestem bardzo szczęśliwa ;) i bardzo cieszy mnie widok łóżeczka w pokoju :) I niech sobie gadają, że kupiłam za wcześnie.. była okazja i poza tym wolę rozłożyć sobie wydatki na dziecko w czasie, żeby potem nie płakać nad stanem konta w 8 miesiącu ciąży..
    A oto nasze łóżeczko :)

6pn7fs.jpg
    2rdb1y0.jpg

karolcia:)))), aleksa.wawa, Nelus, Mika 28, kark lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a co do jedzenia to ja zachcianek jako takich nie mam, jem tak jak wczesniej czasami slodkie, ogorki kiszone kocham nad zycie od urodzenia ;)

ale ale...
    Teraz wam smaka narobie :)
    wczoraj zrobiłam okienka - powrót do dzieciństwa - uwielbiam ten tlusty przysmak! :D
    wjct4m.jpg

Okienka to są takie jakby chruściki o smaku naleśnika? Nie znam tego chyba...
    CO do smaku na ocet - od samego początku (jak jeszcze nie wiedziałam,że jestemw ciąży bo był to 5ty tydz) pochłaniałam galart z octem, potem rybę w galarecie z octem, a teraz by nie przeginać z nim to raz na jakiś czas kupuję sobie chrupki maczugi ketchupowe- one mi smakują jak ocet <3

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny mam pytanie...byłam u lekarza rodzinnego i dostałam antybiotyk, ale nie jestem przekonana czy go brać :(

relganlikx65a1ud.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej
    Dziewczyny mam pytanie...byłam u lekarza rodzinnego i dostałam antybiotyk, ale nie jestem przekonana czy go brać :(

Ja bym się sugerowała tym co powiedział lekarz a nie my na forum... Nie przeceniajmy naszej mocy;p

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej
    A co to za antybiotyk? Jest grupa antybiotyków które mozna brać bezpiecznie w ciązy, a w drugim trymestrze jeszcze ta grupa się rozszerza. Jesli trapi Cię poważna infekcja to ja bym wzięła. Niewyleczony stan zapalny jest bardziej niebezpieczny dla dziecka niż antybiotyk.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej
    a lekarz wiedział, że jesteś w ciąży? Jak tak to na pewno dał Ci taki co w ciąży możesz bra. :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha no wiem, ale fakt że to antybiotyk mnie przeraża :/

Assantea antybiotyk to OSPAMOX. Złapałam grypę...gardło mnie boli, skóra, kości i miałam w dzień gorączkę :(

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale migotka, dla dzidzi bezpieczniejszy jest antybiotyk niż gorączka i bakterie w krwiobiegu

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Mycha no wiem, ale fakt że to antybiotyk mnie przeraża :/

Assantea antybiotyk to OSPAMOX. Złapałam grypę...gardło mnie boli, skóra, kości i miałam w dzień gorączkę :(
    amoksycylina jest bezpieczna dla kobiet w ciązy. A goraczka powyżej 38 stopni jest niebezpieczna dla dzidziusia. Ja się długo meczyłam z przeziębieniem ale to był pierwszy trymestr i goraczki nie miałam ani razu więc stosowałam domowe metody. Ale gdybym teraz naprawdę poważnie się rozchorowała to na pewno wzięłabym antybiotyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:41

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antybiotyk działa na bakterie, nie na wirusy. Grypę wywołuje wirus. Co to za lekarz, że na grypę przepisuje antybiotyki?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mam identycznie! :D Wszystko w occie. Aż się muszę czasami powstrzymywać. A od ogórków kiszonych trzymam się z dala :P
    Ewi25 wrote:
    ja znowu cały czas mam ochotę na ogórki konserwowe, na grzybki w słoiczku, na różnego rodzaju przetwory oprócz ogórków kiszonych :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ